Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 21, 00:23)
pamaniau, paraudimas apie akis galėtų būti nuo kremo. Bet plaukų augimo linija - labai mažai tikėtina kad taip sureaguotų, greičiau jau kaklas šposus krėstų. Gal kaip tik paraudo tos vietos, kurios buvo kremu nepateptos ir jas paprasčiausiai saulė nudegino, kaip pati sakai, nuplikino? g.gif  4u.gif

Taip ir galvoju, kad nuo saulės, džiaugiuosi kad jau išsigydžiau. Nebūčiau įtarusi: visą gyvenimą rudai degu, nesu nusilipusi ar kitų nemelonumų patyrusi blink.gif
Papildyta:
Aš dar vis laukiu geriausio derliaus, tikrai švarys, toli nuo kelio. Pernai spaudžiau košę ir naudojau kaukėms, šiemet gal įmantresnių panaudojimo būdų sugalvosiu. Kviečiu, kas netoli Utenos, pasidalinsiu 4u.gif
Ramute, prašom į svečius 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, žinau, kad ne visai į temą, bet manau, kad straipsnis labai naudingas mamytėms, tuo labiau, kad ne taip jau seniai buvo kalbama apie nudegimus. Homeopatija nudegimams. Kiek girdėjau, rašanti gydytoja labai kompetetinga ir galima ja pasitikėti. Tiesa, ten yra dar straipsnis apie sumušimus (šito ir ieškojau mirksiukas.gif ). irgi vertas dėmesio.

Atsiprašau už off top'ą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 21, 20:41)
Taip ir galvoju, kad nuo saulės, džiaugiuosi kad jau išsigydžiau. Nebūčiau įtarusi: visą gyvenimą rudai degu, nesu nusilipusi ar kitų nemelonumų patyrusi blink.gif

Aš niekada neturėjau problemų su saule, įdegdavau gražiai rudai, be jokių raudonumų..Net minties nebuvo..
O va paskutinius porą metų iš viso negaliu ant saulės ilgesnį laiką būti - nugedu raudonai, oda pastoviai pradeda luptis, niežti, kartais net skauda..
Tai stengiuosi kuo mažiau draugauti su saule doh.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 08 22, 08:50)
O va paskutinius porą metų iš viso negaliu ant saulės ilgesnį laiką būti - nugedu raudonai, oda pastoviai pradeda luptis, niežti, kartais net skauda..
Tai stengiuosi kuo mažiau draugauti su saule  doh.gif

saulute aktyvesne tapo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 08 19, 09:53)
labas
isitryniau alioniuko zinute doh.gif tai pasidariau krema pagal si recepta ax.gif http://www.aromashka...okrug_glaz.html
jauciu per ilgai su plakikliu maiciau labai daug kremo gavosi g.gif bet niekas neatsiskyre labai greitai isigeria ,kreme labai daug aliejaus laseliu g.gif ar kaip cia isireiksti g.gif
nu bet kaip man to simulgelio reikia doh.gif
alioniuk gal ir kvailas klausimas nu bet klausiu blush2.gif  biggrin.gif
Montanov L o  ar negalima su  ester de sucre  derinti g.gif ar cia labai jau nusisneku blush2.gif

manau pagal si recepta ir turejo gautis daug kremo, nes naudojamas MontanovL ir ji reikejo plakti. Turejo gautis skysti putesiai.
Gaminant su MontanovuL reikia tirstinti vandens faze, kad kremas butu panasus i krema smile.gif. Jis skirtas labiaus skystiems lengviems gaminiams, netgi purskiamiems kremams. Su Montanovu68 iseina jau tirstesnes substancijos, nors irgi galima tirstinti , bet ne butina, cia jau pagal recepta ir %.
Ar issilaikys lameles derinant emulsikli su kitais paprastais emulsikliais - sunku pasakyti. Manau Montanovai gali paimti virsu..bet tiksliai tik labolatorija patvirtintu rolleyes.gif .
Megstu tirineti emulsiklius, ne karta bandziau gaminti daugkartine emulsija - kai griztamoji atlieka aliejaus faze tiesiogines emulsijos, dazau fazes skirtingomis spalvomis, kad paskui matyti kaip issidesto laseliai ir panasiai. Tai va, pagal viena ir ta pati recepta gali iseiti tam tikra emulsija, gali ir neiseiti. Priklauso ir nuo laipsniu ir nuo zvaigzdziu ir t.t. biggrin.gif . Taip ir su lameliarinemis.
Bet jeigu domina pati tekstura, o ne 100% lameliarines emulsijos gavimas, galima derinti su kitais emulsikliais. Su 3% ester de sucre + 3% Montanovu68 iseina labai svelnus kremukas. Bet esteris su MontanovuL ne kas, visiskas skystaliukas...jie abu reikalauja pagalbos biggrin.gif . Patiko derinti abu Montanovus: i 10g kremo dejau 0,1g MontanovoL, 0,2g Montanovo68, 2g alieju. Zodziu abu Montanov'ai, bet jie yra skirtingi. Ir dar, pilti visgi galima ir aliejaus faze i vandens ir atvirksciai. Svarbu (kai sujungiamos fazes) tiesiog pirma sauksteliu pamaisyti kol susijung, o paskui jau plaktuveliu. Nevesinti emulsijos saltoje vandens voneleje.
Simulgelio tikrai galejai paimti, ir man atrodo as tau rekomendavau (kai susirasinejome per az). Nuostabus polimeras wub.gif . Nei su ksantanu, nei su guaru neimanoma pagaminti tokio gelio kaip su juo. Ji galima naudoti ir mono variante, ne tik tirstinti vandens dali. Gaminau paakiu priemone, veliau ikelsiu i bloga su mokomosiomis nuotraukomis. Iseina nei kremas nei gelis, super malonus, netraukia odos, kaip gali buti su geliais ksantano ar guaro pagrindu. Turetu buti gera iseitis ir veido odai su erkute, manau.
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 21, 21:41)
Aš dar vis laukiu geriausio derliaus, tikrai švarys, toli nuo kelio. Pernai spaudžiau košę ir naudojau kaukėms, šiemet gal įmantresnių panaudojimo būdų sugalvosiu. Kviečiu, kas netoli Utenos, pasidalinsiu 4u.gif
Ramute, prašom į svečius 4u.gif

Ech, kaip noreciau ir as blush2.gif , siaip as pacioj Utenoj gyvenu ax.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas gaminasi kokias priemones plaukams atsatyti su keratinu? gal zinot kokiuose aliejuose gausu keratino? Idomu jei isigyciua naturalaus keratino ar reiktu gryna tepti ant plauku ar darytis kazkokia kauke ar gamintis kazka panasaus i sampuna g.gif Mano plaukai labai nushiure pasidare, galiukai skilineja, slenka plaukai, noris kazkaip juos atgaivint. O plauku nedaziau jau 3 metus, ir paskutinius puse metu dazniausiai plaudavau galva Gasulo moliu su iv eteriniu alieju priedais, bet matyt tai ne visai mano, ieskau kazko geresnio plaukams. Buciua labai dekinga jei pasidalintumet. Beje pastaruoju metu daznai palieku kauke galiukams is ivairiu alieju (kaitalioju ivairius), taciau net ir jie nesugeba atstatyt mano galiuku...
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 08 22, 08:50)
Aš niekada neturėjau problemų su saule, įdegdavau gražiai rudai, be jokių raudonumų..Net minties nebuvo..
Tai stengiuosi kuo mažiau draugauti su saule  doh.gif

Lygiai taip pat ir man – esu rudaodė, niekada nesu nusvilusi, nors saulyte myliu. Tai ir svarstau, ar prisigyvenau saulei alergiją, ar ta saulė kitokia tapo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Nirida @ 2012 08 22, 23:30)
Ech, kaip noreciau ir as  blush2.gif , siaip as pacioj Utenoj gyvenu  ax.gif

Tai susirašykime per az, mergaitės, visoms užteks. Tik reikia pasidomėti, kada geriausias laikas erškėtrožes skabyti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2012 08 23, 00:29)
Sveikos, gal kas gaminasi kokias priemones plaukams atsatyti su keratinu? gal zinot kokiuose aliejuose gausu keratino? Idomu jei isigyciua naturalaus keratino ar reiktu gryna tepti ant plauku ar darytis kazkokia kauke ar gamintis kazka panasaus i sampuna  g.gif  Mano plaukai labai nushiure pasidare, galiukai skilineja, slenka plaukai, noris kazkaip juos atgaivint. O plauku nedaziau jau 3 metus, ir paskutinius puse metu dazniausiai plaudavau galva Gasulo moliu su iv eteriniu alieju priedais, bet matyt tai ne visai mano, ieskau kazko geresnio plaukams. Buciua labai dekinga jei pasidalintumet. Beje pastaruoju metu daznai palieku kauke galiukams is ivairiu alieju (kaitalioju ivairius), taciau net ir jie nesugeba atstatyt mano galiuku...

Greičiausiai gasulas jums dar labiau išdžiovino plaukus. Naudoju keratiną, a-la keramidus, šilką, proteinus. Juos dedu į kaukes ir į savo gamintus šampūnus. Galiukams man labiau patinka kremukai plaukams, ne aliejai. Juos gaminu su BTMS ir/arba kondicionuojančiu emulsikliu, aliejų dedu 10-30 proc. 4u.gif
Atsakyti
neringa.jn, aciu, matyt gasulas labiau riebiem plaukam skirtas.. mano normalus linke i sausus labiau sakyciau..
O gal galetum parasyt koki paprastesni receptuka kremuko plaukams arba sampuno su keratinu? blush2.gif Esu zalia kosmetikos gamyboje, kazkaip vis nerasdavau laiko, esu tik "kvapu namuose" karteli kremuka gaminus blush2.gif kazkaip naudoju paprasciauisius aliejus ir ea pagringe vietoj kosmetikos priemoniu, bet labai noreciau tobulet doh.gif
Atsakyti
Plaukų galiukams (ir visam plaukui po plovimo) man patiko naudoti savo kvepalus (tuos "Nuo2iki4"). Tai dabar turiu minty pasigamint kažką panašaus specialiai plaukams - iš kelių eterinių aliejų, trupučio plaukams tinkamo aliejaus, skvalano, dar pažiūrėsiu ką turiu iš riebaluose tirpių priedų tinkamų plaukams. Nes vieni aliejai man irgi per riebu, nesigeria, nepatinka. Tie kvepalai su taip vadinamais eterinais - balzamais, būna kabreuvų, gurdžamo, mažiau intensyvaus kvapo kopaibų (labai fainas daiktas) balzamas. Mintis tokia, kad EA atskiedžia aliejų, gaunasi mažiau riebu, ir dar įsigėrimą ea pagerina. Ir aliejaus naudosiu nedaug, nes matau kad riebumo man vien nuo kvepalų jau gana - vadinas apie 10 proc., ne daugiau, gal net mažau. Tai jei lankotės Kvapų namuose - nusipirkit kopaibų balzamo, kokio patinkančio eterinio, aliejaus, ir po lašą į delną - pabandykit, matysit kas gaunasi, tada susidėliosit sau tinkamas proporcijas. Jei plaukų nedaug, tai tų trijų lašų jau daugoka gali būti, tada indelyje susimaišykit, bus dviem kartams. Kiekvieno plaukai kitokie, kas man tinka, nebūtinai visoms pasiteisins... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 23, 11:24)
Plaukų galiukams (ir visam plaukui po plovimo) man patiko naudoti savo kvepalus (tuos "Nuo2iki4"). Tai dabar turiu minty pasigamint kažką panašaus specialiai plaukams - iš kelių eterinių aliejų, trupučio plaukams tinkamo aliejaus, skvalano, dar pažiūrėsiu ką turiu iš riebaluose tirpių priedų tinkamų plaukams. Nes vieni aliejai man irgi per riebu, nesigeria, nepatinka. Tie kvepalai su taip vadinamais eterinais - balzamais, būna kabreuvų, gurdžamo, mažiau intensyvaus kvapo kopaibų (labai fainas daiktas) balzamas. Mintis tokia, kad EA atskiedžia aliejų, gaunasi mažiau riebu, ir dar įsigėrimą ea pagerina. Ir aliejaus naudosiu nedaug, nes matau kad riebumo man vien nuo kvepalų jau gana - vadinas apie 10 proc., ne daugiau, gal net mažau. Tai jei lankotės Kvapų namuose - nusipirkit kopaibų balzamo, kokio patinkančio eterinio, aliejaus, ir po lašą į delną - pabandykit, matysit kas gaunasi, tada susidėliosit sau tinkamas proporcijas. Jei plaukų nedaug, tai tų trijų lašų jau daugoka gali būti, tada indelyje susimaišykit, bus dviem kartams. Kiekvieno plaukai kitokie, kas man tinka, nebūtinai visoms pasiteisins... 4u.gif

Kas čia per kvelapiukai? blush2.gif
Atsakyti
Na, negražu man labai girtis, tik mintim pasidalinu. Pasidariau 100proc. kvepalus - vien iš eterinių, absoliutų ir didesnės pusės kiekio balzamų, neskiestus nei spiritu nei aliejum, na ir labai patiko jausmas kai jais brūkšteliu pirštus, o tada dar šlapius plaukus perbraukiu. Pats kvapas - skono reikalas, kiekvienai kitoks patiks. Bloge aprašiau, tikslios sudėties nepasakiau nes abejoju ar kas turės visas tas sudėtines dalis, nebent Neringa... bet ji pati sau susikuria biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 23 rugpjūčio 2012 - 12:14