Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 19, 22:04)
Aš ne alionukas, bet noriu savo patirtimi pasidalinti smile.gif
Mano supratimu ir praktiniais bandymais, cukraus esteris puikiai tinka. Lameliarinę emulsiją, įtariu, gavau gamindama su oliviem 1000 ir cukraus esteriu. Tik reikia daugiau, beveik iki 70 laipsnių kaitinti, aliejų pilti į vandens fazę, o ne atvirkščiai, kaip mes įpratę gaminti ir nevėsinti vandens vonelėje, o lengvai maišyti su šluotele ar šaukšteliu kol atvės. Kremukas vandenyje netirpsta, odą super drėkina thumbup.gif . Montanovo nemėginau derinti su cukraus esteriu, bet turėtų dar geriau išeiti.

O ar galima cukraus esterį iki 70 laipsnių kaitinti? Paprastai jis būdavo naudojamas tik vos pašildžius (iki 40 laipsnių, berods) g.gif Gal galima plačiau apie patį gamybos būdą, nes turiu abu emulsiklius ir norėčiau ką nors panašaus susikurpti (juk montanov dar nėra kažžkur čia lengviau pasiekiamo verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2012 08 20, 11:59)
sveikos, gal kuri pakomentuos, radau recepta, labai jis paprastas, todel susigundziau, bet ar jis tiktu normaliai odai (man 23m) patepti pries einant miegoti?  ax.gif 

Дворянский крем домашнего приготовления:

взять 200 гр. жирной сметаны (лучше деревенской),
    сок 1 лимона,
    100 гр. одеколона или розовой воды,
    100 гр. спирта (если есть прыщи, можно взять настойку календулы),
    2-3 ст. л. огуречного сока,
    2 свежих желтка.

Namų kremas bajorų:

200 gr. riebios grietinės (pageidautina kaimiskos)
    1 citrinos sultys
    100 g.odekolono arba roziu vandens
    100 g. spirito (jei turite spuogų, jūs galite imti medetkų tinktūros)
    2-3 šaukštai. agurkų sultys
    2 švieži kiaušinių tryniai.

ir ar ne per daug cia ir spirito ir odekolono....gal sausintu ?  g.gif

Manau geriau nesigundyti tokiu kremu.. Toks labai jau "anų laikų" gamybos repeptukas biggrin.gif Visų pirma jo gausis gan didelis kiekis, pateptumėt kartą, likusi dalis suges (nėra dedama jokio koncervanto). Visų antra spirito tiek pat kiek ir likusios vandeninės dalies, aš tiek spirito ant savo odos tikrai nepilčiau, net baisu pagalvoti.. Odekolonas arba rožių vanduo... Na geriau jau bet kokia kita vandeninė dalis, pvz hidrolatai, agurkų sultys puiku, citrina pakoreguoja ph, bet visos vienos citrinos sultys... na nežinau per daug manau smile.gif kas dėl grietinės ir kiaušinių, na jei jum tinka tokie dalykai kaukėm - puiku, bet kremui asmeniškai aš nedėčiau. Kiekvieno apsisprendimas ką ant savęs tepti 4u.gif
Atsakyti
Kaip suprantu ten trynys kaip emulsiklis eina. bet va spirito, odekalono tai tikrai i veido krema nedeciau schmoll.gif
O is grietines tai gal nebloga kauke butu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 15, 17:36)
Aš visų buitinių nelaimių atveju kaip pirmąją pagalbą levandų ea naudoju thumbup.gif

as irgi pagiriamaji zodi levandom noriu tart. buvom atostogaut necivilizuotoj vietoj, ir as pamirsau savo kosmetine su beveik visais joje buvusiais geriais. teko galva plaut pigia duso zele, skalavau vandeniu su citrina ir po to kokius 10 lasiuku levandu ea ir ant slapiu plauku - liuks. ir kaip dezodorantas, ir kuna tepiau, ir vaikams visokius nubrozdinimus ir uodu ikandimus tepliojau.

ieskojau vietinio ice sunflower, kad per juras marias nesiust, dar pasirodo jis pardavinejamas kaip Jeesperse-CPW-S, tas pats INCI. bet jis neirasytais kaip eko, sitie ekologiski
100% Natural CPW:
 Jeesperse® CPWN-SUN CARRA
(Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Carrageenan and Caprylic/Capric Triglyceride)
 Jeesperse® CPWN-NaALGIN
(Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Sodium Alginate and Capric / Caprylic Triglyceride)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlueFire: 20 rugpjūčio 2012 - 16:23
dekui uz nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2012 08 20, 17:45)
dekui uz nuomones  4u.gif

4u.gif
Kaip supratau ieškotės kokio paprastesnio receptuko,kad pradėt gamintis kremus.. Tai nėra taip sudėtinga kaip iš pradžių gali pasirodyti, tikrai nebutina griebtis tų "senų" natūralių receptų, perskaitykit kelias temas (gal geriau nuoo 2 pradet) pamatysit,kad viskas gana paprasta, paskui tik vis daugiau ir daugiau žinoti, gilintis norėsis
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2012 08 20, 12:46)
O ar galima cukraus esterį iki 70 laipsnių kaitinti? Paprastai jis būdavo naudojamas tik vos pašildžius (iki 40 laipsnių, berods)  g.gif Gal galima plačiau apie patį gamybos būdą, nes turiu abu emulsiklius ir norėčiau ką nors panašaus susikurpti (juk montanov dar nėra kažžkur čia lengviau pasiekiamo verysad.gif )

Tikrai galima, az, kur jį ir perkame, yra ne tik šaltų emulsijų, bet ir karštų galimybės:)

Parašau man itin patikusį super neįnoringą ir paprastą kremo receptuką, prašau tai priimti kaip mano patirtį, ne kaip pavyzdinę medžiagą.
Nežinau nuo ko, nuo saulės, kurioje gerokai kaitinausi(veidą gal valandą deginau), ar nuo B3, kurio kreme panaudojau vidutinę dozę(paprastai naudoju mažiau nei minimali rekomenduojama) sudirgo oda – nuraudo aplink akis ir plaukų auugimo linija, toks jausmas buvo lyg nuplikyta. Pasidariau kremuko-tepaliuko:
Ryžių sėlenų al 0,5 ml
Tamanų al 0,5 ml
Skvalanas 2 ml,
Oliviem 1000 0,4g
Cukraus esteris 1 g,
Betainas 0,5g,
Siera 0,5g,
Pantenolis 0,5g,
Augaliniai keramidai (az) 0,5 g
Fitosteroliai (az) 0,5 g
Alavijo gelio 4 g
Labai sudrėkino, nuramino odą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 20 rugpjūčio 2012 - 20:46
QUOTE(BlueFire @ 2012 08 20, 16:59)

ieskojau vietinio ice sunflower, kad per juras marias nesiust, dar pasirodo jis pardavinejamas kaip Jeesperse-CPW-S, tas pats INCI. bet jis neirasytais kaip eko, sitie ekologiski
100% Natural CPW:
 Jeesperse® CPWN-SUN CARRA
(Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Carrageenan and Caprylic/Capric Triglyceride)
 Jeesperse® CPWN-NaALGIN
(Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Sodium Alginate and Capric / Caprylic Triglyceride)

Aš irgi dvejojau dėl jame esančio sintetinio polimero, bet ne visur gaunasi šimtu procentų eko produktus naudoti. Nieko prieš būčiau emulsiklių arčiau gauti, ne iš mandrumo gi siunčiuosi iš amerikos, o kad nerandu vietoj... Juk ir su Montanovais taip pat. Būna skirtingose šalyse tokie pat INCI įvairių gamintojų įvairiais pavadinimais, gali būti visai identiški produktai, gali sudėtinės dalys procentais šiek tiek skirtis, o pavadinimai bus vienodi. Bet kad to Jeesperse tik didmenininkus randu, neparduos mums nabagėms... Va kame bėda. 4u.gif Jei kur arčiau užmatysit, rėkit garsiai, aktualu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 20, 21:44)
nuraudo aplink akis ir plaukų auugimo linija, toks jausmas buvo lyg nuplikyta.  biggrin.gif

pamaniau, paraudimas apie akis galėtų būti nuo kremo. Bet plaukų augimo linija - labai mažai tikėtina kad taip sureaguotų, greičiau jau kaklas šposus krėstų. Gal kaip tik paraudo tos vietos, kurios buvo kremu nepateptos ir jas paprasčiausiai saulė nudegino, kaip pati sakai, nuplikino? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas mergaites
reikia patarimo:-)esu prie juros pilna erskeciu vaisiu,kokius geriausia rinti g.gif ir ka be kaukiu veidui dar galima kur panaudoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 21 rugpjūčio 2012 - 13:30
Gero oro, jei atmintis nepaveda, prinokusius reikia rinkt, fitolius(maceratus aliejinius) galima gamintis 4u.gif Reikia ir man pasiieškot, tik iš pakelės gi neskinsi... ir kodėl visi geri gėriai taip mėgsta pakelėm augti doh.gif
Atsakyti
Aš pernai spaudžiau sultis, užsišaldžiau. Bet rinkau rugsėjį, kai kurie vaisiai buvo jau suminkštėję. Tryniau blenderiu, užpyliau aloe sultimis, palaikiau ir išspaudžiau. Šiaip jų masė sausa. Dedu į kremo vandeninę dalį, spalva gaunasi oranžinė, kaip morka.
Atsakyti