As NR2. naudoju pagal Alioniuko proporcija kartu su ester de surce. Man liuks tada.
Sveikos, merginos. Sakykit, gal teko kuriai gaminti ką su cinko oksidu? Bandžiau susimakaluoti kremuką kūdikio užpakaliukui pagal AZ receptą, bet visiškai nesulipo man fazės...
QUOTE(ausrele_s @ 2012 08 06, 18:58)
As NR2. naudoju pagal Alioniuko proporcija kartu su ester de surce. Man liuks tada.
Būtent, ester de sucre + nr. 2 man labai patinka.
QUOTE(Pimkie @ 2012 08 06, 20:10)
Sveikos, merginos. Sakykit, gal teko kuriai gaminti ką su cinko oksidu? Bandžiau susimakaluoti kremuką kūdikio užpakaliukui pagal AZ receptą, bet visiškai nesulipo man fazės...
Dariausi vasarai kremuka su cinko oksidu ir titano dioksidu. Viskas o.k. Aisku ne pagal si recepta dariau. Bet vistiek nemanau, kad cinko oksidas turejo itkos faziu nesulipimui.
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 08 06, 20:38)
Būtent, ester de sucre + nr. 2 man labai patinka.
Veidui dabar tik taip ir naudoju
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 07, 11:01)
Pabandysiu Nr. 2 su ester de sucre, neteisinga būtų nurašyti nepabandžius... Gal jei spėsiu net šįvakar pagal Alioniuko receptą, nieko nebeišradinėsiu ir nekeisiu.
as sau kuno krema gaminuosi pagal ta vaikista receptuka jos ,aisku pakeiciu aliejus ir t.t bet pats pagrindas tas pats lieka
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 07, 11:01)
Pabandysiu Nr. 2 su ester de sucre, neteisinga būtų nurašyti nepabandžius... Gal jei spėsiu net šįvakar pagal Alioniuko receptą, nieko nebeišradinėsiu ir nekeisiu.
As proporciju tik nekeiciu. Visa kita kaip kada norisi ir liuks buna
Ramiele, nežinau kodėl atsiskyrė, koks vaškas. Bet 50 laipsnių mažoka, gal dėl žemos temperatūros tie trys lašai tapo paskutiniu kremo kantrybės lašu... Vėl šildyt ir plakt.
Pasidariau kremuką, pasirodo receptą (šitą:agurklių aliejus 1,5g, baobab aliejus 1,5g,
makadamijų aliejus 1,2g, ester de sucre 0,3g, kviečių glikozidų vaškas 0,45g, levandų hidrolatas 11g, himalajų druska 0,1g, alantoinas 0,15g, vitaminas E 2 lašai, keramidai 3 lašai, spirulina 0,4g, biosol ant peilio galiuko levandų/arbatmedžio EA po 1 lašą) teko vos keist, neturėjau agurklių aliejaus(arganą dėjau) ir clorelės vietoj spirulinos. Galiu pasigirt, kad beveik nesigavo. Jaučiu nusigrybavo visai mano svarstyklės, laukiu naujų. Kai sujungiau, tik vandenukas gavosi. Dar pridėjau šiek tiek esterio ir vaško, tada normaliai. Taip, gal ir receptas toks lengvutis skystas apgalvotas, bet ne tame esmė.
Man tikrai patiko labiau negu vien su AZ N2, ir užtino tik viena akis. Pačių akių netepiau, kaip akių kremu nesinaudojau. Tai šiąnakt pagaliau "dašilo", kame reikalas. KVIEČIŲ GLIKOZIDŲ vaškas, o aš gi seniai žinau kad esu alergiška varpiniams augalams, jų žiedadulkėms. Va kodėl jis man netinka, ir rankos link šito daikto nesitiesdavo, sakiau kad raganišką nuojautą turiu... Oda mažiau dūsta, bet drėkinimo man trūksta, aišku čia ir amžius savo daro.
Išvada: sunaudosiu kūno kremams.
Pasidariau kremuką, pasirodo receptą (šitą:agurklių aliejus 1,5g, baobab aliejus 1,5g,
makadamijų aliejus 1,2g, ester de sucre 0,3g, kviečių glikozidų vaškas 0,45g, levandų hidrolatas 11g, himalajų druska 0,1g, alantoinas 0,15g, vitaminas E 2 lašai, keramidai 3 lašai, spirulina 0,4g, biosol ant peilio galiuko levandų/arbatmedžio EA po 1 lašą) teko vos keist, neturėjau agurklių aliejaus(arganą dėjau) ir clorelės vietoj spirulinos. Galiu pasigirt, kad beveik nesigavo. Jaučiu nusigrybavo visai mano svarstyklės, laukiu naujų. Kai sujungiau, tik vandenukas gavosi. Dar pridėjau šiek tiek esterio ir vaško, tada normaliai. Taip, gal ir receptas toks lengvutis skystas apgalvotas, bet ne tame esmė.
Man tikrai patiko labiau negu vien su AZ N2, ir užtino tik viena akis. Pačių akių netepiau, kaip akių kremu nesinaudojau. Tai šiąnakt pagaliau "dašilo", kame reikalas. KVIEČIŲ GLIKOZIDŲ vaškas, o aš gi seniai žinau kad esu alergiška varpiniams augalams, jų žiedadulkėms. Va kodėl jis man netinka, ir rankos link šito daikto nesitiesdavo, sakiau kad raganišką nuojautą turiu... Oda mažiau dūsta, bet drėkinimo man trūksta, aišku čia ir amžius savo daro.
Paverkiau, niekas neguodžia, dabar girsiuos. Sakiau kad ragana esu, ir kad braškių sėkliukių aliejus man pats tinkamiausias deginantis. Neperdegu, nesausėja, patinka mano odai jis labai labai... Akurat, ištyrė kad jų ekstraktas tokiam tikslui labai tinka,
va čia trumpai
va čia trumpai
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 08, 10:36)
Paverkiau, niekas neguodžia, dabar girsiuos. Sakiau kad ragana esu, ir kad braškių sėkliukių aliejus man pats tinkamiausias deginantis. Neperdegu, nesausėja, patinka mano odai jis labai labai... Akurat, ištyrė kad jų ekstraktas tokiam tikslui labai tinka,
va čia trumpai
va čia trumpai
reiks pasidaryt braskini krema deginimuosi
musu platumose tiek man, tiek vaikams uztenka mano naminio kremo su cinko oksidu, ten max SPF 10, nenudegam (net sauleta pusdieni prie juros pabuve), nors visi sviesiaodziai blondinai, tik as dazyta . bet sitas mano kremas visiskai neveike Ispanijoj, nors buvom sezono pacioj pradzioj... veziausi savo (kas paskui labai gerai suejo kaip aftersun, pries tai pasipurskus hamamelio hidrolatu) ir tik Clarins SPF20. ir sito kremo vieno pasitepimo ryte ir mums ir vaikams uzteko visai dienai (bet pareidavom pietu miegot). teorinis klausimas - o kam tada visos rekomendacijos kad vaikus reikia vos ne kas pora valandu SPF50 tepti? na suprantu jei vaikas ryzas, saules nemegstantis
QUOTE(kamiila @ 2012 08 03, 11:56)
Sveikos, norejau paklausti, ka rekomenduotumete slenkantiems plaukams.
papasakokite daugiau, kaip seniai slenka? gal buvo kazkokiu permainu gyvenime - nestumas, stresas ir panasiai? Nors plauku slenkimo priezasciu gali buti daug, taciau tos priezastis dalinasi i dvi grupes. Ir priemones taip pat labai skyriasi
Papildyta:
QUOTE(Pimkie @ 2012 08 06, 17:10)
tai receptas griztamajaj emulsijai isgauti, tiksliai papasakokite kaip gaminote, iki kokios temperaturos, kokia faze i kokia pilete? tokios emulsijos labai kaprizingos palyginus su iprastomis
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 08, 03:36)
Ramiele, nežinau kodėl atsiskyrė, koks vaškas. Bet 50 laipsnių mažoka, gal dėl žemos temperatūros tie trys lašai tapo paskutiniu kremo kantrybės lašu... Vėl šildyt ir plakt.
anas receptas ir turejo gautis skystas, o va druska tai dar labiau destabilizuoja tekstura.
Dazniausiai gaminu taip: i 30g kremo - 1ml esterio + 1,5ml Nr2 . Kartais i 35g kremo dedu toki pati emulsiklio kieki, jei naudoji dar papildomai sviestmedi. O vien su Nr2 emulsikliu man kremai nepatinka, tik kartu su esteriu veidui, kunui. O rankom perpus su biciu vasku.
Nuojauta kartais geriau uz bet koki mokslini tyrima
Man vis neduodavo ramybes keramidai is AZ...visgi tai ne tie vertingi keramidai, o tiesiog "parodija"...