Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Murka* @ 2012 08 02, 14:00)
randui dar tik pora dieneliu kaip pjauta ir susiuta, kelios siules, matomoj vietoj prie kaklo, kolkas nei puliavo nei ka, tad labai noriu kazkuom pradet tepti kai apgis kad ir sugytu graziai ir t.t. pradzioj galvojau tepaliuka koki pirkti, bet chirurgas issireiske kad jie daugmaz tik reklama, tai ir galvoju kazka naturalaus pasigaminti.. g.gif  smile.gif

pirmas 2 savaites tik grynais EA galima tepti, geras derinukas (patikrintas) 1dalis miros EA + 4 dalys levandu EA. 3 kartus i diena. Tik jei puliuoja, itraukti arbatmedi. Pasku 2-3 savaites tepti EA 2 kartus dienoje, ir dar drekinamuoju kremu aplink randa, ne pati randa(!). Krema su 5% levandos ir miros. Na o paskui EA misiniu koki karta i diena + kremas jau visam plotui. Tokia sistema galioja svieziausiems randams. Laiku reikia griebstis rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 02, 20:39)
Alūno dedu retai, iki 0,5 proc. kreme.
Ksantaną sutraukia rūgštesnės terpės, turbūt todėl jums ir sutraukė kremą g.gif

alionuk, kokiu santykiu montanov su kitais emulsikliais derinai? Ir ar kartu šildei? Ir derinant su kitu emulsikliu ar nepasikeis emulsijos tipas? ax.gif

as dar tik su simulgeliu(polimeru) derinau. Nes MontanovL reikia stabilizatoriaus. Bet jei derinti Montanovus su kitais emulsikliais, ne siaip su plomerais, kaip ksantanas, ar cetyl alcohol ir panasiai, tai gali keistis emulsijos tipas, jau nesusidaryti skystuju kristalu.
Papildyta:
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 08 02, 21:54)
Ateinu pasigirti  biggrin.gif  Man taip pat kaip Ramutei bei neringa.jn pavyko išgauti grįžtamąją emulsiją su lecitinu ir Ice sunflower. Matosi ne tik mikrolašeliai, bet ir nuo indo niekaip nenusiplovė kremo likučiai  biggrin.gif Aišku kremas riebesnis, bet jį nakčiai naudoju. Iki šiol nebuvau gaminusis maitinamojo kremo 4u.gif

kai mes kalbejome su Agne/Ramute apie aliejaus laselius, kalba ejo apie tirstikli is akrylatu grupes. Tuo atveju tai buvo ice sunflower. Jis sudaro geli, kuriame pakimba aliejaus laseliai. Todel jie matosi smile.gif . Griztamojoje emulsijoje laseliai gali matytis, jei emulsija siek tiek atmeta alieju. Su lecitinu pilnai galejo gautis griztamoji smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 08 02, 22:19)
drinks_cheers.gif Aš taip pat su alūnu nelabai draugauju. Kol kas naudoju tik deo gamybai. Nors ir pažastis jis kartais man padirgina, jei būna koks nusilupęs spuogelis ar įpjovimas. Dozuoju gan atsargiai, bet veidui kažkaip nedrįstu.  schmoll.gif Su riebios odos išdaigomis kovoju lengvomis kremo tekstūromis ir EA, o naktinį kremą gaminusi buvau su pieno rūgštimi.

Zinoma viskas individualiai, bet ar tikrai cia alunas sudirgina oda, jei yra nusilupes spuogelis ar ipjovimas? Alunas kaip tik stabdo kraujavima, ir juo galima tepti spuogelius, zaizda kaip musu mociutes tepdavo, taip pat ir po depiliacijos naudoti. Alunu gydo stomatita, angina, as naudojau kraujuojancioms dantenoms.
Papildyta:
QUOTE(asssandra @ 2012 08 02, 17:44)
Mačiau, kad neringa.jn keliuose savo kremukuose naudojo alūno pudrą. Norėčiau paklausti, ar nesuskystino ji kremo? Kuomet aš bandžiau į jau išbandytą stabilų receptą įdėti alūno 1 proc. ir dar įbėriau ksantano ( viską dėjau į vandens fazę ir kaitinau), jau tuomet želes gabalai plūduriavo vandeny biggrin.gif  O galutiniam rezultate vanduo atsiskyrė nuo aliejinės dalies verysad.gif
Pasidalinkit patirti, kas dėjot alūną kremukan, kaip jis jums įsimaišė? 4u.gif

kai gaminu gelini dezodoranta, naudoju ksantana su alunu, viskas gerai gaunasi. Bet kaip jums aluna i krema itraukti, jei norite ji naudoti veidui, nezinau. Tai druska, kuri destabilizuoja tiesiogine emulsija. Emulsiklis atsisakys sujungti vandeni su aliejumi, nes aluno elektrolitai neleis to padaryti..Dekite i tonikus. Siaip alunas labai gerai stipriai sutraukia poras, bet jos butinai turi buti svarios, nes kitaip bus spuogeliu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 03 rugpjūčio 2012 - 07:41
Neringa.jn, o tu (bloge paminėtą) aloliną plaukams gaminaisi ar pirkai? Kaip pasigamint radau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 08 02, 23:19)
:
Domina mane toks klausimas - epiliacija/depiliacija ir po to įaugantys plaukeliai. Man be to, kad įauga plaukeliai (aš epiliuoju), tai dar ir spuogeliai/ pūlinukai susidaro. Ir ne tik tose vietose, kur įaugęs plaukas  verysad.gif Gaminausi kremą su papainu, bet kol kas naudojau tik 1 kartą Tai koks efektas nepajutau. Ot nekantri aš  biggrin.gif Įdomu, kokie atsiliepimai naudojusių papaino kremą kojoms  bigsmile.gif

Kiek skaičiau aromanatural, tai papaino kremu kasdien netepsi juk kojų. O ką daryti su spuogeliais? Ir dar ohoho kiek jų pridygsta  verysad.gif O efektyvaus super duper kremo su stipriu priešuždegiminiu efektu neišradau iki šiol  verysad.gif

man nuo iauganciu plaukeliu jokie kremai/ea nepadeda, bet gelbsti mechaninis sveitimas - paprasciausiu naturaliu seriu sepeciu voniai, net ne pylingas. porakart savaitej gerai kojas sukamais judesiais pamasazuoju, paprastu kremu pasitepu ir liuks.
Atsakyti
Nepykit a... Šveitimas, reguliarus, prieš depiliaciją, ir paskui nuolatinis, gelbsti nuo įaugančių plaukelių, visiškai sutinku, pati kažkada taip darydavau, ir tikrai padėdavo, jei padarydavau, ne tik pagalvodavau... Bet plaukelių įauginėjimo problema susijus su depiliacijos būdu, naudojamu prietaisu. Elektriniai dažnai nurauna dalį plaukelio, ir jo dalis lieka odoje lyg rakštis, kurią kūnas turi pašalinti, nors dar plaukas nesubrendęs kritimui. Vašku depiluojant problema mažėja, bet išlieka. Dar nuo odos priklauso, plauko kietumo.
Iš čia spuogeliai. Pūliuojančios, spuoguotos, sudirgusios, bet kaip pažeistos odos trinti, šveisti, masažuoti negalima. Pirmas žingsnis - susitvarkyti su pūlinukais. Kartu pagalvot, gal vertėtų išbandyt kažką kita. Teoriškai man patiko depiliacija su cukrumi, ekologiška, švelni, plaukas raunamas pagal augimo kampą, ne prieš, mažiau įauginėja - bet kai apie ją sužinojau, man nebebuvo aktualu, nebandžiau, bet internete info su filmukais pilna. Ir nenorėdama gąsdinti, visgi noriu pasakyt, kad nuolatiniai pūlinukai ne pliusas bendrai sveikatai, kaip nuolatinė angina ar bet koks lėtinis uždegimas. Papildomas nereikalingas krūvis imuninei sistemai.
Dar viena praktinė pastabėlė - kempinę reguliariai dezinfekuoti. Arba nusišveitus išplauti, nusausinti, ir išmuiluoti geru kad ir ūkinui muilu. Muile parazitai veistis neturi galimybių. Prieš naudojimą - išplauti, tada naudoti. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau paklausti, ka rekomenduotumete slenkantiems plaukams.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 03, 14:00)
Neringa.jn, o tu (bloge paminėtą) aloliną plaukams gaminaisi ar pirkai? Kaip pasigamint radau. 4u.gif

Pati gaminau, neverta pirkti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 03, 19:48)
Pati gaminau, neverta pirkti 4u.gif

Ačiū 4u.gif Jau pasidariau, bet koks kliurkalinas doh.gif Dariau su maltais sėmenim, tai toks su šiukšliukais, košiant kliurką padarė, kitą syk reikės negrūstus naudot, neturėju dabar namie.
Ir Alolino įkvėpta, padariau dar ir Čialoe (dėmesio, patentuotas pavadinimas, be mano sutikimo kopijuoti draudžiama biggrin.gif ) thumbup.gif Panašu, kitoks, skaidresnis. Su šitom Super būdas gamintis gėriams, taip ir su kviečių, ryžių gemalais galima, su dumbliais... Reiks jau tuoj atskirą šaldytuvą pirkt. lotuliukas.gif Bet aloe tai net daugiau galima, aš jau kreme panašų procentą dažnai naudoju, nebereiktų atskirai svert ir dėt. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 03 rugpjūčio 2012 - 20:24
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 03, 21:16)
Ačiū  4u.gif  Jau pasidariau, bet koks kliurkalinas doh.gif Dariau su maltais sėmenim, tai toks su šiukšliukais, košiant kliurką padarė, kitą syk reikės negrūstus naudot, neturėju dabar namie.
Ir Alolino įkvėpta, padariau dar ir Čialoe (dėmesio, patentuotas pavadinimas, be mano sutikimo kopijuoti draudžiama biggrin.gif ) thumbup.gif  Panašu, kitoks, skaidresnis. Su šitom Super būdas gamintis gėriams, taip ir su kviečių, ryžių gemalais galima, su dumbliais... Reiks jau tuoj atskirą šaldytuvą pirkt. lotuliukas.gif Bet aloe tai net daugiau galima, aš jau kreme panašų procentą dažnai naudoju, nebereiktų atskirai svert ir dėt. 4u.gif

Aš dariau iš sėmenų sėklų nesmulkintų, bet gana bjaurus procesas buvo rolleyes.gif . Gaminant iš dumblių ar sėmenų, gal geriau su vėsiu distiliuotu vandenuku užpilti ir kaip ištrauką gaminti g.gif
Ačiū, alionuk, už atsakymą, kaip tik galvoju vėl montanov užsisakyti ir su sunflower, kurio turiu Agnės/Ramutės 4u.gif dėka. Anksčiau išmėginau tą emulsiklį net nežinodama apie lameliarines emulsijas, poveikis patiko, tik kremai, jei be ksantano, būdavo panašesni į pienelį, todėl daugiau nebepirkau, nes mėgstu tirštesnius, bet lengvus kremus, ir be ksantano/guaro rolleyes.gif
Dar dėl alūno: kremus su juo, kiek pamenu, rišau oliviem 1000, nei vienas nepasileido. O alūną naudoju būtent spuogeliams, pažeidimams. Po depiliacijos dabar darau dvifazį purškiklį:derinu alūną, papainą, bactipurą, drėkinantį kompleksą, bisabololą, alontainą, betainą su šaltalankių, pracachi aliejumi, levandų, arbatmedžio, palmarozos ea. Gal dar ką pamiršau, neturiu užrašų. Visą vasarą dabar naudoju tokį purškalą: pasigaminu greit, veikia gerai thumbup.gif Plaukekiai neįauga, nauji atrodo lyg pūkeliai, prie įdegusios odos net nepastebimi bigsmile.gif
Atsakyti
Norejau paklausti. blush2.gif
Nusipirkau http://www.aroma-zon...e_neutreBIO.asp, ar reikia kokiu priedu, ar uztenka tik EA?
Kazkur maciau riebalinio sl. atstatytoja, berods taip vadinasi, todel susimasciau, gal ir cia jo reikia. g.gif
Atsakyti
dekui, alioniuk, uz atsakyma 4u.gif truputi apsiziolinau benagrinedama emulsikliu sudedamasias dalis blush2.gif (kartais mano mazoji man "padeda" prie kompiuterio dirbti doh.gif ).
O gaila, teks tikriausiai varvinti seile stebint kaip jus dirbat su montanov 68, nes ten kur gyvenu tikriausiai bus stipriai per brangu siustis g.gif nebent reiks pabandyt ieskoti kitose el.parduotuvese g.gif
Tiesa, dar turiu klausima, skaiciau, kad yra montanov 14, montanov 82 ir montanov 202 (o gal dar daugiau g.gif ) - idomu, kokios ju savybes? blush2.gif
Atsakyti
prisireike ir man montanovo... butybe, kuriam pasaulio gale tu? as UK, gal kooperuojames?

beje kur mergaites perkat biosoli? tusheflora parduoda tik po kilograma ir tik imonems
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 08 03, 07:39)
Papildyta:
Zinoma viskas individualiai, bet ar tikrai cia alunas sudirgina oda, jei yra nusilupes spuogelis ar ipjovimas? Alunas kaip tik stabdo kraujavima, ir juo galima tepti spuogelius, zaizda kaip musu mociutes tepdavo, taip pat ir po depiliacijos naudoti. Alunu gydo stomatita, angina, as naudojau kraujuojancioms dantenoms.

Negaliu nieko kito įtarti, nes anksčiau, kai nebuvo didžiųjų karščių buvau pasigaminusi analogišką deo, bet be alūno (EA buvo naudojami tokie patys ir toks pats kiekis). Jis nedirgino, o šis kitaip veikia. Tikriausiai dezinfikuoja taip. Nieko blogo nematau tame, nes juk neberia, neniežti. O tas laikinas spuogelio ar įpjovimo paperšėjimas juk praeina.
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 03, 23:10)
Po depiliacijos dabar darau dvifazį purškiklį:derinu alūną, papainą, bactipurą, drėkinantį kompleksą, bisabololą, alontainą, betainą su šaltalankių, pracachi aliejumi, levandų, arbatmedžio, palmarozos ea. Gal dar ką pamiršau, neturiu užrašų. Visą vasarą dabar naudoju tokį purškalą: pasigaminu greit, veikia gerai thumbup.gif Plaukekiai neįauga, nauji atrodo lyg pūkeliai, prie įdegusios odos net nepastebimi bigsmile.gif

Dėkui už receptuką 4u.gif O kokį procentą naudojate papaino ir alūno?

p.s. ech kaip jums baltai pavydžiu, kad pas mane pūkeliais virstų. Nesu šviesiaplaukė, tai kojų plaukeliai pas mane tamsūs, tankūs ir stori wacko.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 04 rugpjūčio 2012 - 11:37