QUOTE(Murka* @ 2012 08 02, 14:00)
randui dar tik pora dieneliu kaip pjauta ir susiuta, kelios siules, matomoj vietoj prie kaklo, kolkas nei puliavo nei ka, tad labai noriu kazkuom pradet tepti kai apgis kad ir sugytu graziai ir t.t. pradzioj galvojau tepaliuka koki pirkti, bet chirurgas issireiske kad jie daugmaz tik reklama, tai ir galvoju kazka naturalaus pasigaminti..
pirmas 2 savaites tik grynais EA galima tepti, geras derinukas (patikrintas) 1dalis miros EA + 4 dalys levandu EA. 3 kartus i diena. Tik jei puliuoja, itraukti arbatmedi. Pasku 2-3 savaites tepti EA 2 kartus dienoje, ir dar drekinamuoju kremu aplink randa, ne pati randa(!). Krema su 5% levandos ir miros. Na o paskui EA misiniu koki karta i diena + kremas jau visam plotui. Tokia sistema galioja svieziausiems randams. Laiku reikia griebstis
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 02, 20:39)
Alūno dedu retai, iki 0,5 proc. kreme.
Ksantaną sutraukia rūgštesnės terpės, turbūt todėl jums ir sutraukė kremą
alionuk, kokiu santykiu montanov su kitais emulsikliais derinai? Ir ar kartu šildei? Ir derinant su kitu emulsikliu ar nepasikeis emulsijos tipas?
Ksantaną sutraukia rūgštesnės terpės, turbūt todėl jums ir sutraukė kremą
alionuk, kokiu santykiu montanov su kitais emulsikliais derinai? Ir ar kartu šildei? Ir derinant su kitu emulsikliu ar nepasikeis emulsijos tipas?
as dar tik su simulgeliu(polimeru) derinau. Nes MontanovL reikia stabilizatoriaus. Bet jei derinti Montanovus su kitais emulsikliais, ne siaip su plomerais, kaip ksantanas, ar cetyl alcohol ir panasiai, tai gali keistis emulsijos tipas, jau nesusidaryti skystuju kristalu.
Papildyta:
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 08 02, 21:54)
Ateinu pasigirti Man taip pat kaip Ramutei bei neringa.jn pavyko išgauti grįžtamąją emulsiją su lecitinu ir Ice sunflower. Matosi ne tik mikrolašeliai, bet ir nuo indo niekaip nenusiplovė kremo likučiai Aišku kremas riebesnis, bet jį nakčiai naudoju. Iki šiol nebuvau gaminusis maitinamojo kremo
kai mes kalbejome su Agne/Ramute apie aliejaus laselius, kalba ejo apie tirstikli is akrylatu grupes. Tuo atveju tai buvo ice sunflower. Jis sudaro geli, kuriame pakimba aliejaus laseliai. Todel jie matosi . Griztamojoje emulsijoje laseliai gali matytis, jei emulsija siek tiek atmeta alieju. Su lecitinu pilnai galejo gautis griztamoji
Papildyta:
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 08 02, 22:19)
Aš taip pat su alūnu nelabai draugauju. Kol kas naudoju tik deo gamybai. Nors ir pažastis jis kartais man padirgina, jei būna koks nusilupęs spuogelis ar įpjovimas. Dozuoju gan atsargiai, bet veidui kažkaip nedrįstu. Su riebios odos išdaigomis kovoju lengvomis kremo tekstūromis ir EA, o naktinį kremą gaminusi buvau su pieno rūgštimi.
Zinoma viskas individualiai, bet ar tikrai cia alunas sudirgina oda, jei yra nusilupes spuogelis ar ipjovimas? Alunas kaip tik stabdo kraujavima, ir juo galima tepti spuogelius, zaizda kaip musu mociutes tepdavo, taip pat ir po depiliacijos naudoti. Alunu gydo stomatita, angina, as naudojau kraujuojancioms dantenoms.
Papildyta:
QUOTE(asssandra @ 2012 08 02, 17:44)
Mačiau, kad neringa.jn keliuose savo kremukuose naudojo alūno pudrą. Norėčiau paklausti, ar nesuskystino ji kremo? Kuomet aš bandžiau į jau išbandytą stabilų receptą įdėti alūno 1 proc. ir dar įbėriau ksantano ( viską dėjau į vandens fazę ir kaitinau), jau tuomet želes gabalai plūduriavo vandeny O galutiniam rezultate vanduo atsiskyrė nuo aliejinės dalies
Pasidalinkit patirti, kas dėjot alūną kremukan, kaip jis jums įsimaišė?
Pasidalinkit patirti, kas dėjot alūną kremukan, kaip jis jums įsimaišė?
kai gaminu gelini dezodoranta, naudoju ksantana su alunu, viskas gerai gaunasi. Bet kaip jums aluna i krema itraukti, jei norite ji naudoti veidui, nezinau. Tai druska, kuri destabilizuoja tiesiogine emulsija. Emulsiklis atsisakys sujungti vandeni su aliejumi, nes aluno elektrolitai neleis to padaryti..Dekite i tonikus. Siaip alunas labai gerai stipriai sutraukia poras, bet jos butinai turi buti svarios, nes kitaip bus spuogeliu