Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Murka* @ 2012 08 02, 06:21)
merginos, gal rekomenduotumete koki makaliuka nuo randu? kokie baziniai aliejai ir ea sitam reikalui tinkamiausi..? g.gif randas nedidelis, kelios siules tik buvo, sviezias

o kiek butent savaiciu randui? kokioje vietoje? kaip atrodo? ar puliavo ir panasiai?
Papildyta:
QUOTE(Spalvota diena @ 2012 08 02, 08:22)
Siūlių randus panaikina šviežios alijošiaus sultys  smile.gif Tepti kasdien, kos pranyks.
hi.gif
Dažnai skaitau jūsų gražias ir protingas mintis, semiuosi išminties, mokausi  blush2.gif . Ačiū  4u.gif
Paaiškinkit man, niekaip nepagaunu, kame čia šaknys: kremuose naudojamas glicerinas, kaip drėkinimo priemonė. Obettačiau, glicerinas chemijoje naudojamas kaip drėgmę sutraukianti, bet jokiu būdu ne atiduodanti priemonė blink.gif , išeitų, kad kreme jis drėgmę traukia ne tik iš aplinkos, bet ir iš odos blink.gif ? Tai kaip čia gaunasi?

Jums jau atsake del glicerino, tik pridursiu, kad didele itaka daro oro dregmes rodiklis. Jei oras yra ryskiai sausesnis ir turi maziau dregmes negu odos raginis sluoksnis, tada glicerinas trauks dregme is odos. Jei pvz. lauke lyja, arba siaip dregnas oras, tai glicerinas trauks dregme is oro i oda smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(Butybė @ 2012 08 02, 10:46)
Sveikos, susidomejau ir as jusu naudojamu emulsikliu montanov 68. Bet va iskilo klausimas, kuo jis skiriasi nuo az emulsiklio nr.2, INCI abieju labai panasus  g.gif  montanov 68 - Cetearyl Alcohol & Cetearyl Glucoside, o emulsiklio Nr. 2 - Cetearyl wheat straw glycosides (and) cetearyl alcohol ax.gif
Gal siuo atveju skiriasi sudedamuju daliu kiekiai? Tuomet su nr. 2 paplidomai panaudojus  cetearyl alcohol gautusi tas pats efektas, kaip vien montanov 68  g.gif

O kad butu taip paprasta bigsmile.gif
kai kuriuos sudedamosios dalys panasios, kaip cetearyl riebioji rugstis, bet tiksliu kiekiu nezinome, kad sulyginti. Toliau skyriasi glUcoside ir glYcoside. GlUcoside (kuris yra Montanov68) - tai glikozidas, kuriame cukraus sudedamaja dali sudaro gliukoze, glYcoside (Nr2 emulsiklyje) - kai cukraus sudedamaja dali sudaro kiti sacharinai. Reiskia skirtumas yra. Ir jei prisilaikyti gaminimo taisykliu, emulsijos tipai skirsis, ir savaime efektai. Zozdiu, abu geri emulsikliai, tiesiog kiekvienas savaip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 08 02, 14:38)
o kiek butent savaiciu randui? kokioje vietoje? kaip atrodo? ar puliavo ir panasiai?

randui dar tik pora dieneliu kaip pjauta ir susiuta, kelios siules, matomoj vietoj prie kaklo, kolkas nei puliavo nei ka, tad labai noriu kazkuom pradet tepti kai apgis kad ir sugytu graziai ir t.t. pradzioj galvojau tepaliuka koki pirkti, bet chirurgas issireiske kad jie daugmaz tik reklama, tai ir galvoju kazka naturalaus pasigaminti.. g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Murka* @ 2012 08 02, 17:00)
randui dar tik pora dieneliu kaip pjauta ir susiuta, kelios siules, matomoj vietoj prie kaklo, kolkas nei puliavo nei ka, tad labai noriu kazkuom pradet tepti kai apgis kad ir sugytu graziai ir t.t. pradzioj galvojau tepaliuka koki pirkti, bet chirurgas issireiske kad jie daugmaz tik reklama, tai ir galvoju kazka naturalaus pasigaminti.. g.gif  smile.gif

Kiek mums pasakojo ir aiškino KN aromaterapjos seminaruose, tai kol nesugijo žaizda - tik grynais EA galima tept, ne aliejais, ne vandenimis. Paskui jau jais. Šlamučiais, kajeputų (smulkiųjų mirtenių) EA, o arnikos - aplink žaizdą galima, kol nesigijo, medžiagos vistiek veiks. Jei šitų neturi, gal turi levandų - gali irgi patept, ir jos gydo, į aromaterapines priemones reikia žiūrėt ir rimtai, ir kartu kiek plačiau, visi EA veikia daugelį problemų iškart, ne kurią vieną. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 02, 16:39)
Kiek mums pasakojo ir aiškino KN aromaterapjos seminaruose, tai kol nesugijo žaizda - tik grynais EA galima tept, ne aliejais, ne vandenimis. Paskui jau jais. Šlamučiais, kajeputų (smulkiųjų mirtenių) EA, o arnikos - aplink žaizdą galima, kol nesigijo, medžiagos vistiek veiks. Jei šitų neturi, gal turi levandų - gali irgi patept, ir jos gydo, į aromaterapines priemones reikia žiūrėt ir rimtai, ir kartu kiek plačiau, visi EA veikia daugelį problemų iškart, ne kurią vieną. 4u.gif

dekuj:) gaila kolkas neturiu siu ea, nebent veliau reikes isigyti. o idomu ar netiktu tarkim arbatmedziu, rozmarinu ea? ko gero jie tik antibakteriskai gal tiktu..? g.gif arba niaouliu ea? rasoma, kad jis skatina ilgai negyjanciu zaizdu gijuma, tinka randams.. bet cia ko gero turima jau isisenejusias zaizdas ar randus.. g.gif pasimetusi esu, bijau kolkas nepakenti su tais ea g.gif
Atsakyti
Arbatmedis ir rozmarinas tokie aštroki, čia ne jų reikia. Aš pasakiau, kurie yra "pirmo pasirinkimo", galima daugelį bandyt, bet tada šiek tiek suprast jau apie juos pačiai reiktų. Gal nusibodau, bet vistiek dar pakartosiu - lietuviškai geriausia info Kvapų namų puslapyje, jei ko bijai, ten ieškokis ir aiškinkis. Kai daugiau žinosi, baimių mažės 4u.gif Niaoulis neturėtų pakenkti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2012 08 02, 14:07)
o jeigu tucuma pakeisciau koksu aliejum? pagerintu situacija ar sviestmedi paskubet prikt?  smile.gif

Bent jau man kokosas veidui visiskai netinka. schmoll.gif Kunui super, bet veidui schmoll.gif O sviestmedi gera tikrai patariu isigyti. As i dauguma kremuku dedu ji ir veidui ir kunui. Ziema rankom thumbup.gif

Randa tepiau ersketroziu ir tamanu alieju misiniu, bet ne iskart sviezia. Randui jau buvo keli men. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele_s: 02 rugpjūčio 2012 - 19:14
Mačiau, kad neringa.jn keliuose savo kremukuose naudojo alūno pudrą. Norėčiau paklausti, ar nesuskystino ji kremo? Kuomet aš bandžiau į jau išbandytą stabilų receptą įdėti alūno 1 proc. ir dar įbėriau ksantano ( viską dėjau į vandens fazę ir kaitinau), jau tuomet želes gabalai plūduriavo vandeny biggrin.gif O galutiniam rezultate vanduo atsiskyrė nuo aliejinės dalies verysad.gif
Pasidalinkit patirti, kas dėjot alūną kremukan, kaip jis jums įsimaišė? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele_s @ 2012 08 02, 20:12)
Randa tepiau ersketroziu ir tamanu alieju misiniu, bet ne iskart sviezia. Randui jau buvo keli men.  mirksiukas.gif

Teisingai, geriau vėliau negu niekada, ir dar EA galima įmaišyti. Bet EA naudojimas iškart po pjūvio, įdrėskimo, ar dar ko, tuo ir ypatingas bei svarbus, kad daugeliui (negaliu sakyti visiems, nes randėjimas, polinkis į keloidų formavimąsi gali būti įgimta savybė) randai net nebūna ryškūs, žaizda kitaip gyja, randas būna minkštesnis, šviesesnis, mažiau pastebimas. Po operacijos randas keičiasi, formuojasi mažiausiai metus, kai kam dar ilgiau. Be tamanų ir erškėtrožių, tinka nakvišų, agurklių, linų sėmenų ir kiti daug linoleic, linolenic rūgščių turintys, kondicionuojantys, regeneraciją skatinatys aliejai, sviestmedis; miros, kiparisų, palmarozų, citrinų, vokietijos ramunėlių, kraujažolių, rožių EA, medetkų CO2 ir maceratas. Ir arbatmedis tinka, bet pvz. V.A. Worwood jį tada siūlo naudot su levandom santykiu 5 lašai levandų, 2 lašai arbatmedžio (jis geras daiktas, bet visgi kartais nudegina; kaklo oda jautri, grynu arbatmedžiu tikrai nepatarčiau tepti)
4u.gif
Alūnas guli kol kas pas mane nenaudojamas, nejaučiu aš jam meilės... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asssandra @ 2012 08 02, 20:44)
Mačiau, kad neringa.jn keliuose savo kremukuose naudojo alūno pudrą. Norėčiau paklausti, ar nesuskystino ji kremo? Kuomet aš bandžiau į jau išbandytą stabilų receptą įdėti alūno 1 proc. ir dar įbėriau ksantano ( viską dėjau į vandens fazę ir kaitinau), jau tuomet želes gabalai plūduriavo vandeny biggrin.gif  O galutiniam rezultate vanduo atsiskyrė nuo aliejinės dalies verysad.gif
Pasidalinkit patirti, kas dėjot alūną kremukan, kaip jis jums įsimaišė? 4u.gif

Alūno dedu retai, iki 0,5 proc. kreme.
Ksantaną sutraukia rūgštesnės terpės, turbūt todėl jums ir sutraukė kremą g.gif

alionuk, kokiu santykiu montanov su kitais emulsikliais derinai? Ir ar kartu šildei? Ir derinant su kitu emulsikliu ar nepasikeis emulsijos tipas? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 02 rugpjūčio 2012 - 22:46
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 06 29, 13:55)
Vakar sumakalavau super vitamininį serumą veidui su Ice sunflower, bet be lecitino - ir ko gero aliejaus lašeliai matosi . Su lecitinu man labiau patiko. Na, šitas super vitaminis super eksperimentinis, gal nelabai draugaut su emulsikliu nori, labai jau žiaurus...  biggrin.gif

Ateinu pasigirti biggrin.gif Man taip pat kaip Ramutei bei neringa.jn pavyko išgauti grįžtamąją emulsiją su lecitinu ir Ice sunflower. Matosi ne tik mikrolašeliai, bet ir nuo indo niekaip nenusiplovė kremo likučiai biggrin.gif Aišku kremas riebesnis, bet jį nakčiai naudoju. Iki šiol nebuvau gaminusis maitinamojo kremo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 08 02, 20:17)
Alūnas guli kol kas pas mane nenaudojamas, nejaučiu aš jam meilės... biggrin.gif

drinks_cheers.gif Aš taip pat su alūnu nelabai draugauju. Kol kas naudoju tik deo gamybai. Nors ir pažastis jis kartais man padirgina, jei būna koks nusilupęs spuogelis ar įpjovimas. Dozuoju gan atsargiai, bet veidui kažkaip nedrįstu. schmoll.gif Su riebios odos išdaigomis kovoju lengvomis kremo tekstūromis ir EA, o naktinį kremą gaminusi buvau su pieno rūgštimi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Domina mane toks klausimas - epiliacija/depiliacija ir po to įaugantys plaukeliai. Man be to, kad įauga plaukeliai (aš epiliuoju), tai dar ir spuogeliai/ pūlinukai susidaro. Ir ne tik tose vietose, kur įaugęs plaukas verysad.gif Gaminausi kremą su papainu, bet kol kas naudojau tik 1 kartą Tai koks efektas nepajutau. Ot nekantri aš biggrin.gif Įdomu, kokie atsiliepimai naudojusių papaino kremą kojoms bigsmile.gif

Kiek skaičiau aromanatural, tai papaino kremu kasdien netepsi juk kojų. O ką daryti su spuogeliais? Ir dar ohoho kiek jų pridygsta verysad.gif O efektyvaus super duper kremo su stipriu priešuždegiminiu efektu neišradau iki šiol verysad.gif

Atsakyti
Na, ir aš nemiegu, akytėms kremuką makaluot baigiu. Su lecitinu man lašiukai kaip tik nesimatė... Gali būt, kad nuo daug ko priklauso, aliejai ne paskutinėj vietoj, bet nuo indo tai tikrai nenusiplauna, visai kitoks sakytum emulsiklis naudotas. O be lecitino nubėga su vandeniu nei ploviklio jokio nereikia.
Akims dariau su AZ Nr.2 6 proc. ir 0,5 proc. Ice sunf., kremą į du padalinau, vienoj daly dar norėjau gintaro rūgšties įdėt. Nuskystėjo, nes tirpinau papildomam hidrolate, tai pasitirštinau lecitinu. Patinka man jis tokiais atvejais...
Kaifuoju naujoj "virtuvėj" - darbo kambariukui nusipirkau atskirą elektrinę viryklytę, dabar daug patogiau, viskas vietoj... biggrin.gif
Papaino nenaudojau, plaukeliai neįauga nes nebelabai turiu... Po dušo kojas drėgnas pasitepk grynu EA ką turi iš tų kur galima ant odos neskiestus naudoti, gali delne kelių rūšių maišyt, dar pantenolio lašą įsilašint, daugiau ar mažiau apramins. Odą minkštint, drėkint, uždegimą ramint reikia. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 03 rugpjūčio 2012 - 00:32