Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 07 30, 16:56)
Ir aš visada vis naujus gaminius gaminu, visi skirti konkrečiam žmogui, todėl tik pagal jo odos reakciją galiu komentuoti: pvz, jautriai alergiškai - dukrai, paauglio - sūnui, brandžiai - mamai, mišriai - sau smile.gif Ir emulsiklių daug sąmoningai nerašiau, nes kiekvienas turi atsirinkti kas geriausia, pastebėjau, kad į emulsiklius oda labiau reaguoja nei į aliejus.
Dezas man patinka su 1 gr alūno 50 ml kiekiui, 2 gr sodos, chlorofilo nebededu, o labiausiai veikia ea, tik tie tinkamiausi dezams nelabai kokio kvapo, su kvepalais nesiderina(ypač šalavijo). Tokio tipo dezai, ypač jei daugiau prakaituojama, neapsaugos "24 valandas per parą", man asmeniškai apsaugos užteko, o vyrui - ne, žiūriu vėl nusipirko "Nivea" doh.gif . Receptuką kopinau nuo az dezodorantų. Dabar nauduojuosi Agnės/Ramutės metodu ir tepu po lašiuką levandų aliejumi pažastis.
Dabar padariau sūnui purškiamą - vandenyje ištirpinau alūno 1 gr/ 100ml, sodos 3 gr, bacti pur, bisabololo, glicerino, ea. Tiksliai šių kiekių neatsimenu, dabar esu išvažiavusi prie jūros ir užrašų neturiu. Kai grįšiu parašysiu ar pasiteisino rolleyes.gif .
Ačiū už palaikymą, merginos 4u.gif

labai estetiskas blog'as wub.gif 4u.gif 4u.gif

o kaip jus aluna su soda suderinot? maciau, kad ir AZ rekomenduoja, bet jie visgi tarpusavy sureaguoja, maziausiai susnipscia , o taip neturi buti...gaunasi neitralizacija
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 07 30, 22:00)
Ačiū 4u.gif , Dar dirbu ir tris vaikius auginu, kurie ir paskatino natūralumu domėtis bei gaminti. Ir bendradarbes aprūpinu biggrin.gif . Tik paskutiniu metu joms nebegaminu, nes už dyką nenori.
Dar dėl emulsiklių, esu keletą kremų gaminusi su iš Ukrainos atsisiųstu emulsikliu Montanov 68. Aš tik dabar pastebėjau, o Alionukas pakomentuotų moksliškiau - jis sudarydavo taip išgirtą lameliarinę emulsiją. Dabar galiu prisiminti, kad naudojant kremus buvo lipnumo pojūtis, bet oda labai pagražėjo.
zydrem, negaila man tikrai receptukų, kas domina galiu pasidalinti pastebėjimais, tik reikia prisiminti tai, ką daug kartų čia kalbėjome apie internetą bendrai - čia galima rasti naudingų dalykų, bet gali būti klaidų, tai juk ne moksliniai darbai, todėl ir mano puslapiui tai tiktų.

4u.gif bigsmile.gif

is Ukrainos is aroma-vita? Del lipnumo su Montanov68 tai nezinau, bet gal visgi lipnuma duodavo ne emulsiklis, o drekinantys komponentai kreme? jie tai gerai sugeba smile.gif . Veliau gaminsiu su siuo emulsikliu, bet labiau rudeniop. Neseniai bandziau su MontanovL gamintis, irgi lameles sudaro, tikrai patiko, kol kas daug negaliu pasakyti, bet drekinimas ryskesnis. Kuo ypac geros lameliarines emulsijos, tuo kad aktyvus islaisvina palaipsniui, drekinimas 5 kart efektyvesnis.

O kas liecia musu blog'us ir klaidas, tai kitaip ir buti negali. Juk minam praktiskai nepraminta taka patys rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 31 liepos 2012 - 22:54
hm, o kiek kainuoja siuntimas is aroma-vita, nes sumetus i krepseli prekes ir patvirtinus uzsakyma nieko nepriskaiciuoja, negali but smile.gif)) Ir koki mokejimo buda geriausiai pasirinkti (kad nuskaiciuotu maziausiai)? Ar imanoma su webmoney sistema atsiskaityti? jei taip tada kaip? smile.gif nesusigaudau.. Prisireike to mantanov 68, ir greitai doh.gif O prolipid 141 irgi kaip supratau sudaro lameliarines emulsijas? Bandet gal?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 01 rugpjūčio 2012 - 12:41
Agnė/Ramutė Ačiū 4u.gif kremą bandysiu padaryti patį paprasčiausią iš aliejaus, galbūt abrikosų kauliukų ir lazdynų riešutų, hidrolato dar nežinau kokio ir kelių lašų rozmarino ea.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiele: 01 rugpjūčio 2012 - 15:17
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2012 08 01, 10:35)
hm, o kiek kainuoja siuntimas is aroma-vita, nes sumetus i krepseli prekes ir patvirtinus uzsakyma nieko nepriskaiciuoja, negali but smile.gif))  Ir koki mokejimo buda geriausiai pasirinkti (kad nuskaiciuotu maziausiai)? Ar imanoma su webmoney sistema atsiskaityti? jei taip tada kaip? smile.gif nesusigaudau.. Prisireike to mantanov 68, ir greitai doh.gif O prolipid 141 irgi kaip supratau sudaro lameliarines emulsijas? Bandet gal?

nezinau is kur neringa.jn siuntesi Montanov68, bet mes cia su keliom merginom siuntemes is aromashka.ru (Rusija). Mums siuntimas nekainavo, nes vienos forumietes draugai atveze siuntinuka is Maskvos 4u.gif . Bet siaip pasto islaidos apie 70lt verysad.gif , is aroma-vita man atrodo apie 20lt. Ten nemazai visokio gerio, bet MontanovL, Simulgel'io, Jojoba aqua sol, niacinamido jie neturi, o as butent ju labai norejau. Montanov68 duoda tokia tankesne tekstura, ziema dienai irgi bus gerai, o MontanovL lengvucius kremukus, net purskiamus. Skystesniam kremui/pieneliui pakanka 1% emulsiklio ir 1 laso simulgelio (arba vos vos ksantano) i 10g gaminio.
Turiu 10% nuolaida aromashkoj, jei noresi, brukstelk
Atsakyti
man vis kyla vienas klausimas.
apsaugai nuo saulės kremuose vis matau hialurono ir pieno rūgšties įdėta.
kaip yra iš tiesų , ar galima ir tinka? nu man užsifiksavo , kad ne... g.gif
Atsakyti
QUOTE(andrearoma @ 2012 08 01, 14:53)
man vis kyla vienas klausimas.
apsaugai nuo saulės kremuose vis matau hialurono ir pieno rūgšties įdėta.
kaip yra iš tiesų , ar galima ir tinka? nu  man užsifiksavo , kad ne... g.gif

Siaip pieno rugsties neturetu buti sanskrynuose, bet jei visgi yra, gal tai tik PH reguliavimui. Kur uzmatet recepta? o hialurono rugstis pilnai gali - ji "neslifuoja" odos, neplonina jos, neveikia negyvasias lasteles kaip AHA, pieno rugstis, salicilo, actas ir panasiai
Atsakyti
Sveikos merginos. Norejau paklausti. Gaminu kunui tepti tokius alieju ir sviestu misinius. Pvz. sumaisau kelis nerafinuotus aliejus, istirpinu sviestmedzio ar kakavos sviesto, idedu biciu vasko. Paskui supilu misini i indeli, jis atvesta, sustingsta ir naudoju ji kaip kuno krema (veidui kremu kol kas gaminti nedristu). Paskutini karta i misini ipyliau alijosiaus sulciu (kurias pati isspaudziau is savo alijosiaus). Misinys pradejo burbuliuoti (nors tikrai niekada alieju neikaitinu iki uzvirimo). Bubuliavo gana ilgai, kol nustojo. Klausimas butu, kodel, ir kiek dabar po to burbuliavimo tos alijosiaus sultys dar liko naudingos? Gal ka blogai dariau, gal negalima taip pilti, gal reikia pilti pries sildant aliejus ir tirpdant sviesta? Patarkite, kas zinote. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 07 31, 23:29)
labai estetiskas blog'as  wub.gif  4u.gif  4u.gif

o kaip jus aluna su soda suderinot? maciau, kad ir AZ rekomenduoja, bet jie visgi tarpusavy sureaguoja, maziausiai susnipscia , o taip neturi buti...gaunasi neitralizacija

Labai ačiū, Aliona, man malonus jūsų geras žodis 4u.gif .
Taip ir yra-sušnypščia, bet nurimsta ax.gif . Norėjau suderinti abi šias medžiagas, kaip sakiau, mano organizmui tiko.
Papildyta:
QUOTE(alioniukas @ 2012 07 31, 23:53)
4u.gif  bigsmile.gif

is Ukrainos is aroma-vita? Del lipnumo su Montanov68 tai nezinau, bet gal visgi lipnuma duodavo ne emulsiklis, o drekinantys komponentai kreme? jie tai gerai sugeba smile.gif . Veliau gaminsiu su siuo emulsikliu, bet labiau rudeniop. Neseniai bandziau su MontanovL gamintis, irgi lameles sudaro, tikrai patiko, kol kas daug negaliu pasakyti, bet drekinimas ryskesnis. Kuo ypac geros lameliarines emulsijos, tuo kad aktyvus islaisvina palaipsniui, drekinimas 5 kart efektyvesnis.

O kas liecia musu blog'us ir klaidas, tai kitaip ir buti negali. Juk minam praktiskai nepraminta taka patys rolleyes.gif

drinks_cheers.gif dėl blogų. Montanov yra dvi rūšys toje Ukrainos parduotuvėje, aš tik 68 buvau užsakiusi, dariau sau kremą nakčiai riebesnį ir dienai neriebų, keletą kartų skirtingais receptais. tik net ir ant to lipnumo biri pudra gražiai tepėsi(savo gamybos), bet vakarop jei patrindavau arti smilkinių voleliai darėsi.
Pirkau šį emulsiklį ne dėl emulsijos tipo, o dėl to, kad buvo nurodoma, kad jis nekamedoniškas. Ten dar pirkau kai ką, rudeniop vėl užsakinėsiu, atsiunčia maždaug per savaitę, muitų jokių mokėti nereikia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2012 08 01, 13:35)
hm, o kiek kainuoja siuntimas is aroma-vita, nes sumetus i krepseli prekes ir patvirtinus uzsakyma nieko nepriskaiciuoja, negali but smile.gif))  Ir koki mokejimo buda geriausiai pasirinkti (kad nuskaiciuotu maziausiai)? Ar imanoma su webmoney sistema atsiskaityti? jei taip tada kaip? smile.gif nesusigaudau.. Prisireike to mantanov 68, ir greitai doh.gif O prolipid 141 irgi kaip supratau sudaro lameliarines emulsijas? Bandet gal?

Aš susikroviau krepšį ir laukelyje žinutei parašiau kad mokėsiu WESTERN UNION doleriais. Paskaičiavo ir atsiuntė sąskaitą. Šių emulsiklių mačiau aroma-beauty.ru tik ten neužsakinėjau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 08 01, 20:41)
Labai ačiū, Aliona, man malonus jūsų geras žodis 4u.gif .
Taip ir yra-sušnypščia, bet nurimsta ax.gif . Norėjau suderinti abi šias medžiagas, kaip sakiau, mano organizmui tiko.
Papildyta:
drinks_cheers.gif dėl blogų. Montanov yra dvi rūšys toje Ukrainos parduotuvėje, aš tik 68 buvau užsakiusi, dariau sau kremą nakčiai riebesnį ir dienai neriebų, keletą kartų skirtingais receptais. tik net ir ant to lipnumo biri pudra gražiai tepėsi(savo gamybos), bet vakarop jei patrindavau arti smilkinių voleliai darėsi.
Pirkau šį emulsiklį ne dėl emulsijos tipo, o dėl to, kad buvo nurodoma, kad jis nekamedoniškas. Ten dar pirkau kai ką, rudeniop vėl užsakinėsiu, atsiunčia maždaug per savaitę, muitų jokių mokėti nereikia biggrin.gif

o kokios pasto islaidos is aroma-vita rolleyes.gif ? is ten kazkada norejau prolipida, Montanova tik viena 68 maciau...
aroma-beauty jau Rusija, tai greiciausiai ir pasto islaidos jau didesnes, bet ju EA labai geros kokybes, kiek teko girdeti
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 08 01, 23:48)
o kokios pasto islaidos is aroma-vita rolleyes.gif ? is ten kazkada norejau prolipida, Montanova tik viena  68 maciau...
aroma-beauty jau Rusija, tai greiciausiai ir pasto islaidos jau didesnes, bet ju EA labai geros kokybes, kiek teko girdeti

Pasirodysiu nenormali, bet išlaidų neskaičiuoju, kai man ko prireikia - užsakinėju rolleyes.gif
Čia nukopinu iš Aroma-vita arsakymo :Стоимость услуг Укрпошты - 128 грн.
Итого, к оплате - 890,13 грн.
Taigi, jie skaičiuoja nuo sumos arba svorio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 01 rugpjūčio 2012 - 23:05
Tai ką, negi gyvensiu be Montanovo vieniša... Jau ir man reikia. doh.gif Kaip vyresnei, gal ir tas 68-metis tiks. Lengvam alternatyvą šiokią tokią turiu, tas Ice sunflower kūno kremuose net per daug "liesas"
Kažin, bus kada nors gana? 4u.gif Jei rimtai, tai ačiū už info. 4u.gif
Alioniuk, o tu nebandei EA iš hermitageoils? Kokybei priekaištų neturiu, tik neseniai sumą pakėlė nuo kurios siunčia nemokamai, dabar nuo 40 svarų į europą. Jų nauja Bosvellia Sacra - nuostabi, ko gero geriausia iš daugelio frankinčensių kokias turiu ar kada esu turėjus. Tokia pat puiki kaip KN Omano frankinčensė, negaliu dar nuspręst kuri geresnė, abiems aukso medalį kabinčiau... Man jų akcijos patinka ir kad yra didesniais kiekiais, tada kaina geriau skaičiuojasi Ir nuolaidos kodą iki rugsėjo galo turiu 15 proc., galiu pasidalint, kam reikia, rašykit į AŽ. O man būk gera atsiųsk aromashkos, gal ko sugalvosiu kad reikia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 01 rugpjūčio 2012 - 23:28