Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 07 29, 22:00)
Receptą sumiksavau iš poros receptų: vienas Aloniuko, o kito net nepamenu...gal kažkurioje SM temoje radau.  blush2.gif Tiesiog naudojau alūno pudrą, gliceriną, ksantaną, distiliuotą vandenį, pieno rūgštį ir pagrindas  - EA mišinys.

Nurodyto blog'o nebuvau skaičiusi. Pavarčiusi likau baisiausiai šokiruota, kad kremams naudoja -  alūno akmens pudrą  blink.gif

as vis neprisiruosiu kazka pasidaryti bet reikes bandyti kazka panasaus i alioniuko blush2.gif

kaip kazko ieskai tai atrandi visko biggrin.gif tik ne to ko reikia biggrin.gif google visagalis kaip sakoma biggrin.gif
Atsakyti
Alūno akmens pudra ar alūno milteliai, tai vienas ir tas pats, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi.
Bet kokia pasislėpus mergaitė cool.gif Į pirmą puslapį ją, jei sutiks biggrin.gif 4u.gif 4u.gif Šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 29 liepos 2012 - 21:52
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 07 29, 22:52)
Alūno akmens pudra ar alūno milteliai, tai vienas ir tas pats, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi.
  Bet kokia pasislėpus mergaitė cool.gif  Į pirmą puslapį ją, jei sutiks biggrin.gif  4u.gif  4u.gif  Šaunuolė thumbup.gif

Ačiū, Agne/Ramute, turiu prisipažinti kad tas blogas – mano blush2.gif . Nesiviešinu, nes rašau jį sau, lyg dienoraštį ir mėgėjiškai, todėl gal ir pavadinu kažką ne taip, ir negaliu pateikti kaip pavyzdžių savo gaminių ax.gif Kosmetika, kaip jau ne kartą kalbėjome, labai individuali, nesinori būti apkaltintai, jei kam nors pasigaminus kremą pagal maniškį, jis netiktų, mieliau vis mokausi pati smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 29 liepos 2012 - 23:16
QUOTE(neringa.jn @ 2012 07 30, 00:16)
Ačiū, Agne/Ramute, turiu prisipažinti kad tas blogas – mano blush2.gif . Nesiviešinu, nes rašau jį sau, lyg dienoraštį ir mėgėjiškai, todėl gal ir pavadinu kažką ne taip, ir negaliu pateikti kaip pavyzdžių savo gaminių ax.gif Kosmetika, kaip jau ne kartą kalbėjome, labai individuali, nesinori būti apkaltintai, jei kam nors pasigaminus kremą pagal maniškį, jis netiktų, mieliau vis mokausi pati smile.gif

o gal galit ta dezika pakomentuoti blush2.gif kaip jis laikie g.gif gal kazka patobulinote g.gif

aha , as net draugems (nelabai ju daug biggrin.gif ) nelabai siulau kazka naujesnio jei pasigaminu ax.gif
veido oda labai pagrazejo biggrin.gif nezinau ar nuo prausiklio su palmarosais ,ar nuo kremo su arganu g.gif o gal tonikas alioniuko savo duoda g.gif kiekviena karta vis gaminu kazkoki tai kita krema to pacio nelabai kartoju ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 30 liepos 2012 - 08:00
Zydrem..šaunuolė 4u.gif
aš vis neatsistebiu moteryčių sugebėjimais, gražu žiūrėti, kiek visko prigaminta:)
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 07 29, 22:52)

Bet kokia pasislėpus mergaitė cool.gif  Į pirmą puslapį ją, jei sutiks biggrin.gif  4u.gif  4u.gif  Šaunuolė thumbup.gif

drinks_cheers.gif
dar viena mergiuka ir jos super blog'a ir netycia atradus ,bet ji nepasirase biggrin.gif kad ikelciau i pirma puslapi verysad.gif
Neringa jei sutinka tai as ir uz kad butu pirmam puslapi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 07 30, 09:45)
Zydrem..šaunuolė  4u.gif
aš vis neatsistebiu moteryčių sugebėjimais, gražu žiūrėti, kiek visko prigaminta:)

uoj, pasveikinau ne tą žmogųsmile.gif nu nieko, visas galiu sveikint biggrin.gif
Atsakyti

Iskarto pamaniau, kad tavo 4u.gif Saunuole smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 07 30, 08:52)
o gal galit ta dezika pakomentuoti  blush2.gif kaip jis laikie g.gif gal kazka patobulinote g.gif

aha , as net draugems (nelabai ju daug biggrin.gif ) nelabai siulau kazka naujesnio jei pasigaminu ax.gif
veido oda labai pagrazejo biggrin.gif nezinau ar nuo prausiklio su palmarosais ,ar nuo kremo su arganu g.gif  o gal tonikas alioniuko savo duoda g.gif kiekviena karta vis gaminu kazkoki tai kita krema to pacio nelabai kartoju ax.gif

Ir aš visada vis naujus gaminius gaminu, visi skirti konkrečiam žmogui, todėl tik pagal jo odos reakciją galiu komentuoti: pvz, jautriai alergiškai - dukrai, paauglio - sūnui, brandžiai - mamai, mišriai - sau smile.gif Ir emulsiklių daug sąmoningai nerašiau, nes kiekvienas turi atsirinkti kas geriausia, pastebėjau, kad į emulsiklius oda labiau reaguoja nei į aliejus.
Dezas man patinka su 1 gr alūno 50 ml kiekiui, 2 gr sodos, chlorofilo nebededu, o labiausiai veikia ea, tik tie tinkamiausi dezams nelabai kokio kvapo, su kvepalais nesiderina(ypač šalavijo). Tokio tipo dezai, ypač jei daugiau prakaituojama, neapsaugos "24 valandas per parą", man asmeniškai apsaugos užteko, o vyrui - ne, žiūriu vėl nusipirko "Nivea" doh.gif . Receptuką kopinau nuo az dezodorantų. Dabar nauduojuosi Agnės/Ramutės metodu ir tepu po lašiuką levandų aliejumi pažastis.
Dabar padariau sūnui purškiamą - vandenyje ištirpinau alūno 1 gr/ 100ml, sodos 3 gr, bacti pur, bisabololo, glicerino, ea. Tiksliai šių kiekių neatsimenu, dabar esu išvažiavusi prie jūros ir užrašų neturiu. Kai grįšiu parašysiu ar pasiteisino rolleyes.gif .
Ačiū už palaikymą, merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 07 30, 19:56)

Dezas man patinka su 1 gr alūno 50 ml kiekiui, 2 gr sodos, chlorofilo nebededu, o labiausiai veikia ea, tik tie tinkamiausi dezams nelabai kokio kvapo, su kvepalais nesiderina(ypač šalavijo). Tokio tipo dezai, ypač jei daugiau prakaituojama, neapsaugos "24 valandas per parą", man asmeniškai apsaugos užteko, o vyrui - ne, žiūriu vėl nusipirko "Nivea" doh.gif . Receptuką kopinau nuo az dezodorantų. Dabar nauduojuosi Agnės/Ramutės metodu ir tepu po lašiuką levandų aliejumi pažastis.
Dabar padariau sūnui purškiamą - vandenyje ištirpinau alūno 1 gr/ 100ml, sodos 3 gr, bacti pur, bisabololo, glicerino, ea. Tiksliai šių kiekių neatsimenu, dabar esu išvažiavusi prie jūros ir užrašų neturiu. Kai grįšiu parašysiu ar pasiteisino rolleyes.gif .
Ačiū už palaikymą, merginos 4u.gif

aciu 4u.gif
tai kaip suprantu gautas leidimas i pirma puslapi kelti jusu receptukus blush2.gif
Atsakyti
neringa.jn thumbup.gif tikrai super. Ir is tikruju, kada jus spejat ir tiek prigaminti visko ir dar blogus rasyti. rolleyes.gif Lenkiu galva pries tokias saunuoles. Man irgi patinka gamintis, bet visiems artimiesiems neuztektu turbut laiko. Juk kiekvienam gaminant reikia ingridientus atsirinkti pagal jo oda ir poreikius. Nepagaminsi vieno kremo visiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele_s: 30 liepos 2012 - 19:37
. Nesiviešinu, nes rašau jį sau, lyg dienoraštį ir mėgėjiškai, todėl gal ir pavadinu kažką ne taip, ir negaliu pateikti kaip pavyzdžių savo gaminių ax.gif Kosmetika, kaip jau ne kartą kalbėjome, labai individuali, nesinori būti apkaltintai, jei kam nors pasigaminus kremą pagal maniškį, jis netiktų, mieliau vis mokausi pati smile.gif

Labai įdomus blogas, gaila, nebuvau anksčiau aptikusi... Manau didžioji mūsų dalis gaminam mėgėjiškai, nors gal kam nors tai anksčiau ar vėliau taps ir pragyvenimo šaltiniu. Va tada -kiti reikalavimai. Labai nemalonu, kai pardavėjas apie savo prekę kalba niekus ar paprašytas paaiškinti, nieko aiškaus negali atsakyti.
Aš irgi gaminu sau, kartais visiškas nesąmones, ir kartais visai nesigauna. Na ir kas? Bet labai vertinu kitų patirtį, vykusius ir nevykusius bandymus. Pasakokit, merginos, kas ką gaminat, kaip kas gaunasi, ką naujo įdomaus atrandat - taip visos kaupsim žinias ir jūsų patirtis bus mums visoms naudinga. Nereikia pergyvent, jei kas kam netiks, nepatiks - čia jau kitas klausimas, kas ir kiek sugebės informaciją prisitaikyti savo poreikiams. Tam tiesiog galvą reikia turėti, o ne kaltų ieškoti, nėra universalių receptų...
Sunkiai draugauju su kompiuteriais, jau seniai pasvarstau kad pati kažko panašaus noriu, bet neprisiruošiu ir nemoku... Ir net ne tiek kad pasigirt ką pasigaminu, bet kad kartu savo požiūrį ten galėčiau nenuklysdama nuo temos dėstyti... Čia neužgriozdindama. blush2.gif

Mačiau tą ridikėlių pagrindu sukurtą konservantą, buvau radus kai domėjausi Biozoliu ir ieškojau alternatyvų. Nepirkau, nes nenugalimas noras įsigyti neatsirado (nesusilaikau nuo aktyvų ir kvapų, čia saiko jausmas išgaruoja)... Nieko blogo ir aš apie jį nežinau, radau kad 1proc. naudojamas veikia ir kaip drėkiklis. Tik nedidelis minusas, kad jo gana daug reikia, kai naudojamas kaip konservantas. Patvirtintas kaip visai ekologiškas, viskas ta prasme gerai.
Bet... Daug kartų dėsčiau ką galvoju apie konservantus. Bet kokios rūšies jų vengiu kiek įmanoma. Nors, kaip Alioniukas rašė, kartu visai suprantu, kad gal kažkam pasirinkus tinkamus kons., sumažėja bėrimai. Juk jie visgi kaip antibiotikai, kam tinka, užmuša nepageidaujamus odos gyventojus. Bet muša, o man su oda kariaut nesinori, ir poreikio tokio neturiu. Nežinau, ar skaitėt, ar matėt, bet šiek tiek mano požiūrį paaiškinantis KN straipsnis (valiooo, bent jau nuorodas taip įkelt išmokau, pažanga biggrin.gif )
Gero oro visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 30 liepos 2012 - 19:46