QUOTE(neringa.jn @ 2012 07 30, 00:16)
. Nesiviešinu, nes rašau jį sau, lyg dienoraštį ir mėgėjiškai, todėl gal ir pavadinu kažką ne taip, ir negaliu pateikti kaip pavyzdžių savo gaminių
Kosmetika, kaip jau ne kartą kalbėjome, labai individuali, nesinori būti apkaltintai, jei kam nors pasigaminus kremą pagal maniškį, jis netiktų, mieliau vis mokausi pati
Labai įdomus blogas, gaila, nebuvau anksčiau aptikusi... Manau didžioji mūsų dalis gaminam mėgėjiškai, nors gal kam nors tai anksčiau ar vėliau taps ir pragyvenimo šaltiniu. Va tada -kiti reikalavimai. Labai nemalonu, kai pardavėjas apie savo prekę kalba niekus ar paprašytas paaiškinti, nieko aiškaus negali atsakyti.
Aš irgi gaminu sau, kartais visiškas nesąmones, ir kartais visai nesigauna. Na ir kas? Bet labai vertinu kitų patirtį, vykusius ir nevykusius bandymus. Pasakokit, merginos, kas ką gaminat, kaip kas gaunasi, ką naujo įdomaus atrandat - taip visos kaupsim žinias ir jūsų patirtis bus mums visoms naudinga. Nereikia pergyvent, jei kas kam netiks, nepatiks - čia jau kitas klausimas, kas ir kiek sugebės informaciją prisitaikyti savo poreikiams. Tam tiesiog galvą reikia turėti, o ne kaltų ieškoti, nėra universalių receptų...
Sunkiai draugauju su kompiuteriais, jau seniai pasvarstau kad pati kažko panašaus noriu, bet neprisiruošiu ir nemoku... Ir net ne tiek kad pasigirt ką pasigaminu, bet kad kartu savo požiūrį ten galėčiau nenuklysdama nuo temos dėstyti... Čia neužgriozdindama.
Mačiau tą ridikėlių pagrindu sukurtą konservantą, buvau radus kai domėjausi Biozoliu ir ieškojau alternatyvų. Nepirkau, nes nenugalimas noras įsigyti neatsirado (nesusilaikau nuo aktyvų ir kvapų, čia saiko jausmas išgaruoja)... Nieko blogo ir aš apie jį nežinau, radau kad 1proc. naudojamas veikia ir kaip drėkiklis. Tik nedidelis minusas, kad jo gana daug reikia, kai naudojamas kaip konservantas. Patvirtintas kaip visai ekologiškas, viskas ta prasme gerai.
Bet... Daug kartų dėsčiau ką galvoju apie konservantus. Bet kokios rūšies jų vengiu kiek įmanoma. Nors, kaip Alioniukas rašė, kartu visai suprantu, kad gal kažkam pasirinkus tinkamus kons., sumažėja bėrimai. Juk jie visgi kaip antibiotikai, kam tinka, užmuša nepageidaujamus odos gyventojus. Bet muša, o man su oda kariaut nesinori, ir poreikio tokio neturiu. Nežinau, ar skaitėt, ar matėt, bet šiek tiek mano požiūrį paaiškinantis
KN straipsnis (valiooo, bent jau nuorodas taip įkelt išmokau, pažanga
)
Gero oro visoms