Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, 19 tema

Apklausa: Kiek jums metu? (136 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(asssandra @ 2012 07 25, 13:40)
Praeitoje temoje radau tokią Alioniuko mintį, cituoju " Bet gryna cukru geriau nenaudoti veido odai, ypac kremuose..." . Taigi norėčiau paklausti, o veido šveitiklis su ruduoju cukrumi irgi negerai?
Rusaitės itin mėgsta 5 procentų gliukozės tirpalą įdėti, tiesa, kartu su fiziologiniu 1:5. Ar gliukozė kitoks cuktus ir jį galima dėti į kremuką? g.gif
Prieš kelias dienas nusižiūrėjusi pasigaminau imbiero vandens-spiritinę-glicerininę ištrauką. Buvo rašoma, kad lygina mimikos raukšles. Laukiu nesulaukiu kada galėsiu išmėginti integruoti į kremuką, nes reikia laikyti 3 sav ir veliau išgarinti spiritą ir vandenį. Gal kas mėginot gamintis panašių ištraukų? Kokį maždaug procentą ištraukos daugiausiai galima dėti į gaminį? g.gif

ten kalba ejo apie emulsikli is cukraus ir stearino rugsties, cukru reikia ir galima naudoti sveitikliuose, jei jums tinka kristalu forma, nebraizo odos, bent jau man cukrus tik kunui eina. Bet gryna cukru tokioje formoje nereikia palikineti ant veido ilgam.
Tas pats variantas su druska, galima naudoti sveitikliuose, kaukese, bet gryna druska tokiais(!) kiekiais nepaliksite.
Su gliukoze ir fiziniu tirpalu kitaip. Juos naudoja del osmoso slegio. Fizini tirpala kartais naudoju kremuose, gliukoze nepatiko..Bet aplamai nei viena nei kita nereiktu naudoti pastoviai.
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 07 26, 07:23)
ten kalba ejo apie emulsikli is cukraus ir stearino rugsties, cukru reikia ir galima naudoti sveitikliuose, jei jums tinka kristalu forma, nebraizo odos, bent jau man cukrus tik kunui eina. Bet gryna cukru tokioje formoje nereikia palikineti ant veido ilgam.
Tas pats variantas su druska, galima naudoti sveitikliuose, kaukese, bet gryna druska tokiais(!) kiekiais nepaliksite.
Su gliukoze ir fiziniu tirpalu kitaip. Juos naudoja del osmoso slegio. Fizini tirpala kartais naudoju kremuose, gliukoze nepatiko..Bet aplamai nei viena nei kita nereiktu naudoti pastoviai.

Ačiū Alioniuk, už patikslinimą 4u.gif Kaip tik bandau konstruoti šveitiklį veido odai su ruduoju cukrumi, tik nepatinka, kad cukrus byra šveitimo metu, nors aliejaus pakankamai, vos neplaukia. Gal kas nors išbandėt kuo nors patirštint tą masę ( beje ji riebalinė), gal kokį emulsiklį įkonstruoti galima? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asssandra: 26 liepos 2012 - 15:30
Sveikos, bandziau gaminti krema su emulsiniu vasku ir kai vandens faze pyliau i aliejine faze, viskas man ten susoko. Ka ne taip dariau? Beje kremas gavosi skystas g.gif
Atsakyti
Kamiila,
po teisybei niekada pagal tokį kaip bandei receptą kremo nedariau, bet mano akimis ten emulsiklio nemažai, o aliejų - hmmm, jų net mažiau nei emulsiklio. Kai gaminu sau, emulsiklio mažinu kiek įmanoma, aliejų didinu - vertė juose, ne emulsiniam vaške. Bet čia tik mano nuomonė.
Galėjo sušokt jei temperatūros netiko, viską dar kartą šildyk ir maišyk, gal susijungs, o jei tirštumo trūksta - šiek tiek aliejų gali pridėt papildomai, jei riebumo nebijai. Bandyk, turėtų pasitaisyt. 4u.gif Kai kurie emulsikliai labai greit ir lengvai emulsina, kiti reikalauja laiko ir ilgesnio pamakalavimo, ne iš karto kremas gaunasi vos supylus. 4u.gif

Assandra,
dėl cukrų laukiau ir aš Alioniuko komentaro. Čia irgi turiu savo nuomonę, nors atskirai cukrais kosmetikoje nesidomėjau.
Nerafinuotas, rudas cukrus, šveitikliui ir kitoms panašioms nuplaunamoms priemonėms, tikrai - nieko blogo.
Kažkur seniai skaičiau, kad kadaise, kai buvo retas ir brangus, cukrumi barstydavo žaizdas, kad greičiau gytų ir neįsimestų infekcija. Na, tada rafinuoto dar net nebūdavo...
Neužlipau ant neigiamos informacijos, kaip odą veikia cukrus išoriškai vartojamas, bet kam yra problemų su dermatitais, akne, uždegimais - cukrus maiste (įskaitant ir fruktozę, gliukozę) būklę blogina.
Kai kurios AHA rūgštys išgaunamos iš cukranendrių cukraus, kitos iš vaisių. Savo esme cukrus yra rūgštis, todėl ilgiau paliktas ant odos gali dirginti, jautrinti, o dėl Alioniuko minėtos osmozės - sausinti, nes jis ištraukia drėgmę.
Jei oda leidžia, esat nealergiškos, į kremą geriau dėti truputėlį natūralaus, kuo geresnės kokybės medaus. Medaus sudėtis daug turtingesnė, medus humektantas, šiek tiek antiuždegiminis, antiinfekcinis, odą maitinantis ir puoselėjantis, randelius, žaizdeles gydantis.
Sau šveitiklius(kūnui) gaminausi tik su medum, smulkia druska, EA ir aliejais, su cukrumi dar nebandžiau, tai nepatarsiu, kaip geriau.
O veidą, ypač vasarą, kai nuo saulės sausėja, reikia mažiau šveisti ir labiau pasaugoti
(kadangi čia mano nuomonė, nebūtina su ja sutikti 4u.gif )
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 26 liepos 2012 - 16:36
Esme tame ir yra kad nelabai randu nesudetingo kremo recepta, tai bandziau pagal sita. O dabar ta ale pagaminta krema jau sildyt nebegaliu, kad pagerint situacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kamiila: 26 liepos 2012 - 16:17
Kodėl nebegali šildyt? Gali, nieko blogo jam nenutiks, eteriniams ne į sveikatą, bet žinok taip tikrai situacija dažnai būna taisoma, ne tau vienai iškart nesigauna... biggrin.gif Jei rezultatas tenkina, naudok tokį koks gavosi, galima į buteliuką pilt ir kaskart suplakt prieš naudojant. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kamiila @ 2012 07 26, 13:57)
Sveikos, bandziau gaminti krema su emulsiniu vasku ir kai vandens faze pyliau i aliejine faze, viskas man ten susoko. Ka ne taip dariau? Beje kremas gavosi skystas  g.gif

taip ir nujauciau, bet nebuvau tikra, kad kremukas nepavyks, ne be reikalo klausiau is kur receptas rolleyes.gif . Receptas senas, is love-eco, pries kokius 2 metus jie naudojo kitoki emulsini vaska, nei yra AN. Ir anas ju emulsiklis (neprisimenu INCI) galejo sujungti mazesni alieju procenta, o em.vaskui is AN daugiau patinka didesni aliejaus kiekiai. Reikia didinti aliejaus procenta, pabandyti pvz. su 20-30% alieju + 5-6% emulsinio vasko. Na, reik bandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asssandra @ 2012 07 26, 13:29)
Ačiū Alioniuk, už patikslinimą 4u.gif Kaip tik bandau konstruoti šveitiklį veido odai su ruduoju cukrumi, tik nepatinka, kad cukrus byra šveitimo metu, nors aliejaus pakankamai, vos neplaukia. Gal kas nors išbandėt kuo nors patirštint tą masę ( beje ji riebalinė), gal kokį emulsiklį įkonstruoti galima? g.gif

cukru veido sveitikliuose nenaudoju, tai nieko negaliu patarti ax.gif

O fiz.tirpalus ir gliukoze reikia labai saikingai naudoti rolleyes.gif , jei kiek padauginsit, veido oda sutrauks tuoj pat. Kremo osmoso rodikli labai sunku suskaiciuoti. Nes itakos turi ne tik tirpalai, kurie pakelia osmoso rodikli, bet ir aliejai is dalies (viena is priezasciu kodel mono alieju naudojimas gali sausinti oda), EA ir t.t. Juk keisdami osmoso slegi, mes veikiame lasteles, lastelini skysti, kad praeinamuma pakelti. Todel daznai naudojant fiziologini tirpala su gliukoze kartu - reikia labai gerai ismanyti osmoso desnius, o as neismanau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2012 07 26, 23:57)
taip ir nujauciau, bet nebuvau tikra, kad kremukas nepavyks, ne be reikalo klausiau is kur receptas  rolleyes.gif . Receptas senas, is love-eco, pries kokius 2 metus jie naudojo kitoki emulsini vaska, nei yra AN. Ir anas ju emulsiklis (neprisimenu INCI) galejo sujungti mazesni alieju procenta, o em.vaskui is AN daugiau patinka didesni aliejaus kiekiai. Reikia didinti aliejaus procenta, pabandyti pvz. su 20-30% alieju + 5-6% emulsinio vasko. Na, reik bandyti smile.gif

Aciu uz patarima, reiks ieskoti kitu variantu ir dometis.
Atsakyti
Knaisiojuosi,gal i kazkieno akirati yra patekes sis konservantas http://www.lotioncra...dal-liquid.html Visai graziai apie ji raso,tikrai naturalesnis uz AZ siulomus, jei nera kokiu pasleptu, neaprasytu pardavejo kabliuku (kolkas neradau) gal butu galima prasyt, kad Monika savo parduotuvej turetu smile.gif
Atsakyti
labas
ar neiskepet mergaites biggrin.gif

as cia tokiu klausimuku blush2.gif kokios mazdaug proporcijos turetu buti deziko kad ir tokio http://www.marmozel....o...&Itemid=101 ji labai giria kiek to aluno deti reiketu g.gif
pagal AZ pasidariau tai ten jo nedaug reikia deti ,nu bet bandysiu gal apsaugos biggrin.gif
o rozmarino co2 tai man kvapas per astrus gal ir i dienos pabaiga jau uzuodziau kazka nemalonaus doh.gif biggrin.gif

ir gal dar parasys atsiliepimus sito http://naturalikosme...zodorantas.html
deziko autore blush2.gif kaip jis laiko arrow milteliai sugeria ta dregme g.gif AZ kazka panasaus maciau ar verta daryti g.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 29 liepos 2012 - 12:56
QUOTE(zydrem @ 2012 07 29, 12:52)
labas
ar neiskepet mergaites biggrin.gif

ir gal dar parasys atsiliepimus sito http://naturalikosme...zodorantas.html 
deziko autore blush2.gif kaip jis laiko arrow milteliai sugeria ta dregme g.gif AZ kazka panasaus maciau ar verta daryti  g.gif
aciu 4u.gif

Aš mėgstu šilumą, tai man pats tas thumbup.gif Dabar pas mus nulijo ir gan vėsu lauke, tik + 23 smile.gif

Arrow šaknies miltelius aš naudoju veido kremui. Kaip esu minėjusi, turiu riebią odą, tai jie man tikrai patinka. Kaip kad rašo, milteliai sugeria riebalų perteklių, odą padaro lygesnę. Bent jau man taip jaučiasi blush2.gif Net nepagalvojau, gal tikrai tiktų ir deozodorantui g.gif
Aš pasidariau visai nesenai gelinį deo. Gal ir paprastas, bet man patinka ir tinka. Receptą sumiksavau iš poros receptų: vienas Aloniuko, o kito net nepamenu...gal kažkurioje SM temoje radau. blush2.gif Tiesiog naudojau alūno pudrą, gliceriną, ksantaną, distiliuotą vandenį, pieno rūgštį ir pagrindas - EA mišinys.

Nurodyto blog'o nebuvau skaičiusi. Pavarčiusi likau baisiausiai šokiruota, kad kremams naudoja - alūno akmens pudrą blink.gif
Atsakyti