Įkraunama...
Įkraunama...

Ant nosies- penkeri

Sveikos, 4u.gif
Na tai kaip gyvenat rudenėjant?
Kažkaip labai greitai ta mūsų trumpoji vasara praeina, atrodo tik gegužis, lauki lauki tų karštų dienų ir gero oro ir bac- ruduo.
Einam antra diena iki pietų po vasaros į daržą. Šią savaitę dar tik iki pietų, sesė pasiima, kitą jau varysim kaip priklauso. Ir kaip sakoma- čiupt už vadžių ir iš pradžių, dabar be jokių ašarų- tik vėl kaip pirmais metais- nevalgo nieko. Eina noriai, be ašarų, išsiilgęs draugų ir t.t., tik kategoriškai nevalgo. O dar vakar uošvienė (ten dirba) atėjusi „prievarta“ pamaitino- tai šiandien ėjau sakiau babai kad jei nenori tegu nevalgo ir jokių prievarta maitinimų...tai va uošvienė nepatenkinta liko...ėch ir surask žmogaus kad protingas tą aukso vidurį.... o jis tai ką- manau pamažu įsivažiuos ir vėl ir valgys ir t.t. ir viskas bus ok.

Dar kita problema- paskaičiau kaiptik pas rugsėjinukus viena mama kėlė tą problemą- net juokas suėmė- sakyčiau apie maniškį rašo.... esmėj maniškis nesidalina savo žaislais su vaikais. Griežtai, kategoriškai. Į kiemą nesineša nes gaili, į daržą jei nusineša tai pasideda spindutėje ir dar uždengia kuo- kad tik neduok die kas nepamatytų, jei žino kad kas ateis į namus pas mus- „geresnius“ (čia jo manymu geresnius) „pasideda“ kad nerastų, na skūpas kad jau net erzina...ir juokas ima ir nervai ima, ir kalbėk nekalbėjus apie dalijimuisis ir t.t. – tuščias reikalas. Buvo mažas maniau išaugs bet dabar jau matau kad neišaugs. Ir ką daryt? Ne žinokit jau kartais erzina- ypač komentarai tokie kaip (beje net į akis suaugusiems girdint) viena mama kieme postringavo kai jos vaikas skundėsi kad kieme neduoda maniškis kažkokio žaislo- tipo „vat jis nemoka dalintis, turi dalintis, tėvai nemokina to daryt tai ir jam nieko neduok, negražu nedraugiška, net nedraugauk už tai su juo“... na atrodo spjaučiau į akis, bet ar pasirodysiu protingesnė....Lyg aš tą vaiką mokinu nesidalint...arba galima pagalvoti kad turi 2 žaislus už tai skūpi, namuose jų daugiau ne proto, nei jų saugo kažkaip ypatingai nei ką, mėtosi kaip ir pas visus manau...o vat kitiems skūpi siaubingai. Na ir ką man daryt sakykit????
Pripliurpiau, išsiliejau ...

O šiaip ką- atostogos baigėsi, išėjau į darbą, tai vėl nebemoku gyvent- atrodo sugrįžti, valgyt pasitaisai ir miegot, nieko daugiau nebespėji...
Atsakyti
labas vakaras smile.gif

Virgutej neatimu, tik paprasau paskaityk, parasyk kelis zodelius. Ir turiu tamstai primint, kad Anglijoj penkiameciai jau eina i mokykla, kasdien, be jokiu nenoriu tai neik siandien. Mauna kaip dideli. Nikas mokykloj tures mokintis estu kalba (arba rusu, jeigu estu nepatemps), bus sunku, visiems. Todel dabar is letuko, nesiskubindami ir be barniu mokomes 4u.gif

vaivora, tipo „vat jis nemoka dalintis, turi dalintis, tėvai nemokina to daryt tai ir jam nieko neduok, negražu nedraugiška, net nedraugauk už tai su juo“. Jis nieko neskolingas nei kitiem vaikam nei juo labiau tokiom durnom bobom. Tegu nesidalina. Cia jo zaislai ir jo reikaliukai, ko kisiesi kur taves nepraso?, jis gi tau nereguliuoja kokiu tusiniu tu darbe rasysi melynu ar juodu. Toks ypatumas, dar idomiau 4u.gif biggrin.gif

Nikas uzvakar nusibrozdino nosi. Visa net melyna dabar. Klausiu: ar labai skauda dar nosyte? ne, jau nelabai, jau vestuves ateina biggrin.gif Tai zvengdama sakau: seni taupyk pinigus, nes jau niko vestuves bus.

paryciais abu atvaro pas mus i lova. Nikas vakare, kaip gaila, kad mes visi negalim miegot vienoj didelej lovoj... Uzaugsiu, padarysiu tokia lova i mes ten visi miegosim thumbup.gif Klausiu, o tai kur tavo mergos miegos. Kokios ? mergos. Nu tavo. ai tai sitoj didelej lovoj, visi kartu tilpsim. Sakau, nu jau ne, as su tavo mergom nemiegosiu biggrin.gif kategoriskai atsisakau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės, parsiradau ir aš blush2.gif
Vasara...užimtumas didelis, tai ten leki tai ten...O va ta vasara ir bagėsi...Nors aš tikiuos gražaus rudens. Man ir ruduo patinka, tos saulėtos dienos, dideli rasos lašai, voratinkliai..Nu gražu irgi. Kažko nostalgija ima...
Vis skaitau, domiuosi kaip jūs gyvenat,stengiuos nieko nepraliest, bet va kai reik rašyt, kaži ko rankos nekyla. Atpratau jau nuo raštliavu. Atrodo net mintys nesidėlioja : )
Virgutėj, tikiu tau veiksmo netrūksta biggrin.gif didelė šeimyna, ir kaip vaikam bus smagu kai paaugs mažoji. Ir kai suauga vaikai, smagu kai yra broliu sesiu wub.gif Tu dabar atvark savo, bet tau viskas gryš su dideliu kaupu wub.gif Šauni jūsų šeimyna 4u.gif
Premium, tavo būsena mane žavi...man patiko būti nėštuke, tie leliuko judesiukai...nu kažkas nerealaus tikrai wub.gif seikatos tau, ir kuo daugiau gerų emocijų 4u.gif
Kibele, niu kaip mašiniukas rieda? Smagu toks naujas pirkinys, ir labai džiaugiuos, kad jums su vyru pasisekė, ir galit sau tai leisti. Bet visgi namas būtų geriau biggrin.gif Bet čia aš apie save kalbu, jusu gal poreikiai skirtingi, as vat negalėčiau namo atsisakyt dėl mašinos. Bet reik laiko, turėsit ir namą, viskas gerai : )
Tigriuke, kaip sekasi? Kaip Donatukas, praėjo peršalimas jau? Tu žengei svarbų žingsnį savo gyvenimo kely, sėkmės tau, stiprybės ir pasitikėjimo savimi. Viskas bus gerai, viskas išsispręs, tik reik laiko 4u.gif
Vaivora, dėl vainiaus skūpumo ka galiu paskayt, na aš manau, kad nereik jo "laužt" iš karto, po truputi, pradedant nuo smulkmenu, kad pavaišintų draugus, artimuosius, tada kad duotu kažkoki "prastesni" žaisliuka kamnors pažaisti, tada parodyt, kad va ir tau vaikai duoda, pažaidi ir grąžini ir tau grąžins tavo mašinytę draugas. Nu aš taip galvoju, kad taip po truputį reik mokint, na gal net nemokint, o taip po biškį įrodyt, kad nieko neatims iš j vaikai, kad pažaidęs draugas grąžins jam mašinytę ir t.tKad ir tau va vainiau smagu pažaist su draugo mašinyte, apsikeiskit ir pažaiskit kartu, nu aš čia toki pvz sumąščiau : )
Pelkių Monas, gera skaityt, kad pas tave viskas gerai, buvai prapuolus, prisigalvojau, kad gal tavo sveikata pablogėjo, bet tikrai nuoširdžiai džiaugiuos tu jauties gerai wub.gif O Nikas šaunuolis, kad toks imlus mokslams, kd ir toliau taip 4u.gif
Ievukis, buvo smagu susipažint, faina tu : ) Laukiam nuotraukų : ) Reik planuot kada tą šampaną gersim, už skolą biggrin.gif
Sandra, gero tau bulviakasio, mačiau fb, kad šiandien kasi bulves : )

Na o mes gyvenam lyg ir neblogai. Nu ko čia skūstis, gerai gyvenam biggrin.gif Tik va artėja rugsėjis, ir man jau vėl kirba didelė baimė. Vėl važiuosim tikrint Karinutę. Nu ir dar toli tas tyrimas, rugsėjo pabaigoj, bet va jau dažnai pagaunu save galvojant apie tai unsure.gif Ir kuo toliau tuo labiau. Bet šiaip ji jaučiasi gerai, niekuo nesiskundžia, jokių kažkokių požymių kaip ir nėra. Labai laukia darželio, skaičiuoja kasdien kiek dar liko dieneliu. Vasara prabėgo gerai, nesirgo mažiai abu, tuom džiaugiuos. Matysim kas bus rudeni, nes kai prisimenu, tai budavo tik rugsėjo pradžia, o jau ligos ir užpuola...Noriu tikėt, kad gal jau išaugo. Domas pasiutęs vaikis...Su akmeniniu charakteriu, užsispyręs juodai. Kaip su Karina viską galima susitart, be didelių riksmų ir pan. tai su juo nieko nesusitarsi, niekaip neperkalbėsi..nu žodžiu savo charakterį parodo vaikinas... Šiąnat pirma naktis be pampio miegojo, pabaigiau juos, ir sakiau gana, bandysiu rimtai atpratint. Didelis jau, supranta viską. Karina nuo 1m7mėn atprato nuo pampių, o jis va kada tik. Nėr čia ko. Na tai lova sausa liko, pasiusiojo i puoduką tik ryte. Bet poto prikakojo į trusus...Laukia sunkus etapas, jaučiu tai biggrin.gif Kalba neper daugiausiai,bet jau jau pradeda daugiau tų žodžių atsirast. Bet sarmatinasi juodai, jei pakalbina svetimas žmogus, stovis kaip statula,net nežiūri i tą žmogų ir net nemirksi biggrin.gif
Taivat tokios žinios iš mūsų. Vasara prabėgo, o kai pagalvoju, net nei baloj nei ežere nesimaudžiau... Apsurdas, namai, vaikai, daržai ir t.t Nu žodžiu nieko idomaus visai. Dabar labai noriu su Mb ištrūkt i Druskininkus savaitgaliui, bet kada tai pavyks neaišku...Nu čia kaip visada pas mus doh.gif
Tai iki mirksiukas.gif
Nervuoja, vis per daug šypsenėlių įterpiau... Kol leido publikuot tai pertaisiau 100 kartų...
Atsakyti
Nu ahoj 4u.gif šypsenėls mane ir nervina biggrin.gif aš labai emocionalus žmogus,o man tai draudžia SM biggrin.gif
Doviliuke-jau baigiau kasimus,nedaug buvo,panos dar abi padėjo,tai gan greit.Reikia dabar sukast braškėm lysvę,ale kai reikia kedent velėn....tai taip tingiųųųųųųųųųųųųųųųųųųųųųų,kad ragai....bet reikia,tai gal eisiu...gal biggrin.gif
Kas dėl žaislų....aš neleisčiau jų neštis,niekur.Nesidalini-nereikia išvis erzintis.Pas mane politika tokia.Andžė nesidalina tik su pypliais,NES-jie juos seilioja lotuliukas.gif Gerda buvo tokia pati-paniškai bijo seilių.Dar ir dabar Gerda turi mėgstamus kelis žaislus,kurių šiukštu negalima nei imti,nei liesti sesei.Labai smulkmeniška šiam reikalui.Turi tokį minkštą šunį,ant kaklo Eros(mūsų šunėko) vaikystės pavadėlis...ir neduok D jį kas pajudina doh.gif Andžei sakė galvą nuraus jei pames tą pavaduką biggrin.gif kai jos nebūna,aš leidžiu jai pasiimti,žaisti,miegoti su juo,bet prie sesės schmoll.gif biggrin.gif Tai va taip.Bet jei dalinimasis toks baisus dalykas,tada žaislai turi būti tam tikrose vietose,nenešami į darželius,nekavojami,duodami kiti žaislai,ir dalinamasi,jei ne-tada niekam jų nerodoma.
Atsakyti
Sveikos,
Doviliuke, tai manai aš nemokinu, oi kiek atkalbėta ir t.t. esmėj jis nėra egoistas- tik man man man, pvz namuose gavęs ten iš močiučių saldainį visada dalinsis su sese pusiau, jei perku šokoladą ar čipsų ar kažką panašaus- perku dažniausiai tik vieną ir dalinasi su sese visada ir jokių problemų dalinantis bet ką su savais. Bet jam gaila savų daiktų svetimiems, Darže bendrais žaislais dalinasi be problemų, o savų neduoda, nei mažiausios šiukšlės neišprašysi kad pvz atiduotų ten kažkokiam kitam vaikui. Buvo net toks momentas kad pvz eina pas močiutę , ten suvalgo jam duotus saldainius o popieriukus nuo jų namo parsineša, nes ten JO....susirenka visus iki vieno, esmėj net šiukšlių jam gaila, jei tai jo šiukšlės. Ir juokinga ir nebe... Bet teisingai Monas sako, aš neprašau tos moters iš kiemo- duok savo rankinę panešiot, tai kodėl jis turėtų jos vaikui savo žaislą duot, net jei su tuo vaiku bendrauja ir susitinka nuolat....
Sandrita- nesąmonė dėl nesinešiojimo, o kaip su dviračiais, paspirtukais ir t.t. ? jei jau išsivarei į kiemą- tai ir dalink visiems???? 4u.gif
Ir sakai Andžė neduoda pypliams- koks skirtumas kam neduoda? Jei pyplys nori o neduoda- jam juk irgi širdį skauda tongue.gif . Beje maniškis kieme mergaitei irgi duoda, o va minėtajam vaikinui nieko neduoda. O dar tas berniukas buvo sulaužęs jo paspirtuką vieną kartą (esmėj prilėkė griebė pakėlė ir trenkė į žemę, visi guoliai išbyrėjo plastmasiniai), sumokėjom ir susiremontavom, bet nuo to laiko kategoriškai viską saugo nuo to vaiko.

Ai dar, iš kur braškių daigų gausi tokiu laiku??? biggrin.gif

Oro puikumėlis šiandien, tikra bobų vasara.... mano uošvienė irgi ryt bulves kasa.. nu a man vat darbas biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaivora193: 30 rugpjūčio 2012 - 12:33
Nu tu paklausei....braškių daigam dabar pats tas dalinimas tongue.gif sm pardavinėja pilnu chodu,mama pirko pas augintojus,gausiu gausiu tongue.gif
Apie dviračius nekalbu...aš apie žaislus.Nors dviračiu dalinasi su kaimynų mergaite smile.gif Na o pypliam yra kiti žaislai kuriuos ji mielai duoda,plaunamus-ne mikštus tongue.gif knygučių neduoda,pliušinių irgi.O yra plastmasinių visokių iš magdonaldų,mašinyčių,lėlių ir t.t smile.gif
Na o kalbant jei tik vienam neduoda(tas kuris sulaužė)-neduočiau ir aš biggrin.gif ir dar tai pačiai motkai sąskaitą būčiau pateikus ot smile.gif
Atsakyti
Nu žinok vaivora tikrai juokiaus iš Vainiaus, kad šiukšles namo neša lotuliukas.gif Čia geras variantas thumbup.gif Ai neversk tu to vaiko dalintis su tuo kuom jis nenori, nu nenori tam vaikui kažko duot, nu ir nereikia. Tu ir paaiškink, kad va sulaužė vienas vaikas jo paspirtuką, ir dabar jis nenori dalintis. Ir atšoks visi. O kas dėl darželio, aš Karinai ledžiu neštis meškutį, mažiukas, sprindžio dydžio, jeigu nori miega su juo, jei ne tai prastovi spintelej visą dieną, o šiaip kitų žaislų nelabai. Na nešėsi barbę kažkada, bet aš sakiau, kad reiks dalintis, nes ir kitos mergatės gali norėt pažaist ir t.t Nu bet kai jai dėl to problemų nėra tai ji dalinasi. Bet tarkim jei nori neštis kažką valgomo į darželį, tai jau būtinai tiek kad užtektų visiems vaikams. Na tarkim norėjo gumos ta pakeli ( nu kur 10gumų būna) nusinešt. Ir aš neleidau, nes tokiu dalykų išvis nelabai galima turbūt neštis, bet aš akcentavau tai, kad gumų neušteks visiems, ir negalima taip daryt, kad tu valgysi, o kiti žiūrės ir norės...Bet man viskas paprasta, nes Karina tikrai galima susitart ir perkalbėt ją.
Nu bet su Vainium tai vistiek į domiai man čia, ypač dėl tų popieriukų thumbup.gif

Ai o braškių ūsų tai tikrai yra pilna, pvz pas mane dar nebaigtos ravėt braškės, atiduočiau vežimą tų ūsų, nes marios jų ten...Ravėt per juos neįmanoma doh.gif Atvažiuokit ir pasiimkit biggrin.gif Prašau jūsų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2012 08 30, 13:55)
Na o kalbant jei tik vienam neduoda(tas kuris sulaužė)-neduočiau ir aš biggrin.gif ir dar tai pačiai motkai sąskaitą būčiau pateikus ot smile.gif

na čia atskira kalba irgi biggrin.gif esmėj ji matė viską (nes tai vyko jai būnant kieme) ir dukra buvo (maniškis be sesės vienas į lauką neina), matė mama, pabarė ir namo išvedė...ir viskas. Galvoju aš bent būčiau susitikus ar atsiprašius ar paklausus kaip ten kas - nes kad sulaužė matė tikrai, bet kaip niekur nieko...nors ir kalbam ir susitinkam dažnai. Nieko, susimokėjom gal 25 lt nes reikėjo naujus guolius ištekinti (esmėj ten paspirtukas/dviratukas, toks kaip dviratis bet be pėdalų, jo buvo labai mėgiamas ir dabar dar dažnai išsitraukia), ir net atsiprašymo nesulaukėm.... bet tai įvertinant kai kuriuos "niuansus" nelabai mane ir nustebino tuo biggrin.gif

Jūsų vaikai miega dar pietų miego namuose? maniškis kaip kada, dažniau miegojo nei nemiegojo, bet esmėj lengvai jau ir nemiegot gali (ir aišku nori).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaivora193: 30 rugpjūčio 2012 - 13:24
Maistas į darželį-vaisiai,arbūzas(kurio tėtė priveža davelne biggrin.gif ),sausainiai,susikramtomi saldainiukai-nešam tiek,kad užtektų visiems,net ir auklėtojom.Nešasi spalvinimui knygelių,pūzles(po kelias,kad užtektų veiklos visiems).
Pietų miegas...namie kartais nulūžtai,bet neįpatingai.Geriau guli,žiūri tv,jei nori-nusnaudžia.Darželį miegoti patinka smile.gif
Atsakyti
oho, kad uzpliurpet, mes jau po "Rugsejo pirmosios", pirmi vaiko zodzio po : man neleido sneket doh.gif nenusiteikes vyrutis laukti eiles kol bus laikas, bet nieko ismoks manau. siaip labai patiko, FB imeciau foto, leksim kai tetis grys ledu i miesta pazymesim sia diena bigsmile.gif
Premium kada jusu pirma diena? kokie ispudziai?
Vaivora mano Domas toks pats, jis bijo, kad kiti vaikai sulauzys, nes vienas berniukas vis ka sulauzo kai sveciuose buna, tai jis bijo rizikuot, as jam vis paaiskinu, bet neverciu nenori nereikia. o kas ka sneka ju reikalas, paciu vaikai neauksiniai. zinau skaudu kai apie tavo vaika negerai sako, bet nieko nepadarysi. uzaugs, svarbu su sese ir jumis dalinasi, vadinasi moka dalintis, tik daiktus saugo, neakcentuok to ir neversk, kai bus pasiruoses dalinsis.
Nemiegam mes jau seniai pietu, nebent masinoj nusminga, bet 8 jis jau i lova keliauja, nes neatsikeltu pas aukle, dabar i mokykla, jetus kaip keista, paciai sunku suprast, kad pipiras mokykloj doh.gif
Parsinese tasyte tokia, kur info buna, kasdien nesiotis reikia, nuo kitos savaites priespiecius i mokykla nesis, ech.
Tuoj tevelis grys, leksim, iki 4u.gif
Atsakyti
Maniškė dažniau miega negu nemiega. Aš sumigdau abu, tai man ramyyyybė nail.gif

Kibele, tavo PIRMOKUI 4u.gif 4u.gif 4u.gif Gerų mokslo metų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doviliuke: 30 rugpjūčio 2012 - 14:13
Laba laba mirksiukas.gif
Kur dingę?
Mes vakar su vaikais turėjom puikų vakarą, visai netikėtai draugė pasiūlė nuvažiuoti į Druskininkus. Užsukom i Grūto parką, nebuvau buvus, labai patiko.Ten dabar kaip zoo sodas, nemažai gyvūnų yra, ir vaikam karstynės- sūpynės padaryta. Na žodžiu įdomu. Paskui važiavom i Druskininkus, prie fontano, gražu tikrai, puikiai praleidom laiką thumbup.gif Tik vis man gaila, kad mb dirba ir gegali būt su mumis...
Taiva, tokia vakarykštė mūsų diena, o ką jūs vakar veikėt?
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti