Įkraunama...
Įkraunama...

Šizofrenija

QUOTE(Ba_Bochka @ 2004 07 13, 13:48)
Apie tai net kalbos negali būti, įkalbėti neįmanoma. Be to jis neturi jokių soc. garantijų, kaip ir rašiau jis bomžas gyvenantis gatvėje, neturintis darbo ir dar be to kažkokiu būdu, mums nežinant ir neaišku kam (čia viena iš jo kaip ligonio išdaigu) sugebėjo tapti kitos šalies piliečiu. Lietuvoje jis neturi jokių garantijų. O man turint jauną šeimą bandyti gidyti žmogų (kurį neaišku kaip priversti gidytis), kuris neturi jokių soc garantijų labai problematiška, tai didžiuliai pinigai.
Man atrodo, kad ši situacija neturi jokios išeities... sad.gif
Nenoriu, kad mano šeima ir busimi vaikai kentėtų, nenoriu pergyventi dėl artimų žmonių ar niekas jiems neatsitiko. Bet tuo pačiu metu taip skauda širdį dėl tėvo, jaučiuosi kalta... turbūt tai mane persekios visą gyvenimą

man tai pasidare ziauru, kad tavo mama ji paliko del sios ligos noredama apsaugoti save ir tave. sakes. juk jei jis tavo tevas, tu irgi galejai paveldeti si gena, ir kaip butu jei neduok dieve tau si liga islystu ir tave artimieji paliktu visiskam zlugimui nepasirupne gydymu? as tai sau ramybes nerasciau zinodama, kad palikau tokioje bedoje artima zmogu...
juk sia liga galima pristabdyti, ir apgydyti ir zmogus gali gyventi pilnaverti gyvenima tik aisku su medikamentais...
Atsakyti
viena mano mokinė serga šizofrenija, kuomet pasipasakojo apie balsus, kuriuos girdi, vaizinius, kuriuos kartais mato, tai net plaukai pasisiause, o tevai nesuprato kad tai rimta. Kokius puse metų juos įkalbinėjau, kad reikia kreiptis pas psichiatrus. Galiausiai šiaip ne taip įkalbėjau bent kjua susitikti su psichologe...ši po pirmo susitikimo už galvos susiemė. Galiausiai įkalbėjome tėvus.. susitarėme dėl gydymo ir t.t. Megaitė visus tuos gydymys atlaikė, nors kai grįžo iš vasaros gatvės atrodė kraupiai, nesiorientavo aplinkoje ir t.t. tačiau laikui bėgant ji prisitaikė prie savo ligos ir mokosi. Šaunuolė, nors turi laisvą lankomumą puikiai mokosi dvyliktoje klasėje. Tikiuosi jai pavyks įsigyti profesiją. medikai mergaitę išmokino gyventi su savo liga, ją pergudrauti. Linkiu jai sėkmės iš visos širdies.
Atsakyti
Sveikos, matau kad si tema kazkaip apleista, o man tiek norisi suzinoti apie sizofrenija... g.gif
Vakar pirma karta pamaciau savo draugo mama, ji serga sizofrenija...deja, draugo mama kaip ir vienos cia pasakotojos teti, pries daug metu paliko jos vyras butent del sios ligos, ji liko viena su dviem mazais sunumis ir netgi sugebejo juos uzauginti, isaukleti gerais, issilavinusiais zmonemis, atidave kaip sakant visas savo jegas...
Apie gydyma-ji geria zinokit ir tabletes ir dar jai leidziamos injekcijos kas 2 savaites, kartais buna blogai, bet siaip buna normalus kaip ir kiekvienas zmogus. Mane labiausiai domina klausimas toks - labai bijau kad mano draugas gali paveldeti liga, jam dabar 25metai, ar jis gali paveldeti liga? siaip jis tikrai issilavines zmogus ir tikrai nepanasu, kad jam gresia tai, bet klausimas vistiek kamuoja... zinoma pasnekame su juo apie vaikus ir tai yra tas zmogus su kuriuo noriu susilaukti vaiku, bet taip pat aktualus klausimas, o kaip gi paveldimumas anukams? ar kas galite atsakyti i siuos klausimus? kazkur skaiciau kad vaikams lygtais paveldimumas 15%, o anukams dar maziau... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Invincible: 06 liepos 2007 - 09:12
Na nejaugi niekam nerupi si tema? g.gif
Atsakyti
Dažniausiai šia liga susergama paauglystėje arba ankstyvoje jaunystėje. Tikėtina, kad tavo antroji pusė jau nebesurigs, nors... Būna sukrėtimų, ir žmogus po truputį tampa kitoks. Vaikams ši liga, kiek žinau, labiau persiduoda per motinos liniją, tikimybė nedidelė, tačiau visko pasitaiko. Nejaugi dabar mesi mylėt žmogų, sužinojus, kad nuo jo gali susilaukt vaikelio, kuris galbūt susirgs kada nors, o galbūt ir niekada nesusirgs šia liga. mirksiukas.gif
Atsakyti
Zinoma, kad nemesiu. Tiesiog norejau zinoti kas gali buti. g.gif Bendravau su jo mama, tai ji tokia apatiska, bande aisku su manimi kalbeti, bet is bendravimo matosi, kad zmogus serga sia liga. Gaila, aisku. Man visada su uosvienem taip buvo, su viena baisiai nesutariau, o su sia noreciau sutarti, bet...pacios suprantate ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Invincible @ 2007 07 06, 11:09)
- labai bijau kad mano draugas gali paveldeti liga, jam dabar 25metai, ar jis gali paveldeti liga? siaip jis tikrai issilavines zmogus ir tikrai nepanasu, kad jam gresia tai, bet klausimas vistiek kamuoja...  kaip gi paveldimumas anukams? ar kas galite atsakyti i siuos klausimus? kazkur skaiciau kad vaikams lygtais paveldimumas 15%, o anukams dar maziau...  g.gif

sveika, deja, negaliu Taves pradziuginti tuo , ka pasakysiu unsure.gif psichologijoje yra toks terminas "sizofreniska seima", tai nuoroda i persipynusius seimos tarpusavio santykius, nes si liga labai iskreipia serganciojo pasaulio suvokima. Statistiskai sia liga dazniau serga jauni, auksto intelekto zmones, tai kad.. unsure.gif paveldimumas yra, daznai ir i trecia karta, jeigu antroji persokama. manau, Tau teko sunkus sprendimas.. Taciau guodzianti mintis yra ta, kad si liga nera vien fizine, bet labai susijusi su psichologiniais adaptacjos prie pasaulio mechanizmais. Jeigu ten viskas ivyke gerai, Tavo vyras pakankamai adaptuotas socialiniam gyvenime, t.y. nera uzdaro budo, dalinasi jausmais su kitais, turi draugu, nekeicia darbo kas 3 men ir t.t. panasu, jog jis sveikas. Tikimybe susirgti yra iki 30 metu didziausia. Geriau neisikalbek negeru dalyku. Bet> pakalbeti apie tavo baimes su vyru yra butina, kitaip santykiams pakenks Tavo tylus bukstavimai.

Linkiu sekmes 4u.gif Jeigu reikes smulkesnes info rasyk i az
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurapde: 06 rugsėjo 2007 - 18:02
sveiki visi. pas mus seimynoj irgi atsirado sita beda... tiksliau sakant paumejo pastarosiom dienom. mano uosviene ir "persekiojama", ir " nuodijama", ir Jie ja girdi... ir is namu begt pradejo, valkataut... kazkas klaikaus. zodziu kuo toliau tuo blogiau. verysad.gif

bandysim ryt i klinikas vezt, bet klausimas kas is to iseis - nelabai ji nori gydytis ir aisku priesinsis...

gal kas is savo patirties galit papasakot kaip toki zmogu ikalbinet gydytis - ir kokie variantai suteikt pagalba. o tai mes pasimete, nezinom nei kur kreiptis, nei pas ka...

mes beje kaune gyvenam
Atsakyti
QUOTE(Dievo dovana @ 2007 09 11, 21:42)
bandysim ryt i klinikas vezt, bet klausimas kas is to iseis - nelabai ji nori gydytis ir aisku priesinsis...

sveika, umius ligonius, kurie kelia sau arba aplinkiniams gresme galima gydyti priverstinai kaip butinaja pagalba, veliau jau ligonine ir teismas sprendzia kaip ilgai gydyti. Galite vezti be siuntimo tiesiai i psichiatrijos ligonines priemimo kambari. Ir papasakoti daktarui kokie yra nusiskundimai.
Atsakyti
Pazistu viena toki vaikina , kuris serga sizofrenija. Labai protingas ir idomus zmogus ,tik daznai islenda jo liga elgesyje. Kas eat maciusios filma Nuostabus Protas, suprasit apie ka kalbu. Jis perdaug protingas ir bet kokioje skaiciu kombinacijoje gali izvelgti kazkokius kodus. Is pradziu buvau pamaloninta,kai jis mane sulygino su to filmo veikeja Alicija, bet veliau tai tapo nepakeliama. Ejau kalbetis su jo gydytoja kaip cia man jam pasakyt ,kad man jis tiesiog draugas ir neiskaudint,bet vistiek iskaudinau. Pakvieciau viena diena ji pasisneketi,kad per daug is manes nesitiketu,buvau taip tvirtai pasiryzus issakyti jam savo pozicija,bet kai jis paeme meno rankas ir pridejo sau prie sirdies, susileidau. Jis apsiasarojo.ir tiesiog negalejau jam visko pasakyti... Pora metu jo nemaciau ir jauciuosi kalta ,kad ji iskaudinau,nors nenorejau...
Atsakyti
sia liga sergantys zmones, labai savitai ir jautriai suvokia musu pasauli, nes jie gyvena savajam. Tai,kas mums nieko nereiskia (kaip skaiciai) jiems turi ypatinga reiksme, kodai, zenklai, pranasystes irt.t. Tai vadinama simboliniu mastymu. Su tokiais zmonemis sunku gyventi, sutarti, juos suvokti, o jiems savo ruoztu labai sunku socialiai adaptatuotis, nes jie nesuvokia musu pasaulio.
Atsakyti
QUOTE(jura-rura @ 2007 01 12, 16:26)
man tai pasidare ziauru, kad tavo mama ji paliko del sios ligos noredama apsaugoti save ir tave.

Kai kuriais atvejais tenka padaryti sunku sprendima ir pasirinkti arba vieno zmogaus zlugima, arba visu triju... Manau, kad artimieji isbande viska, kad butu buve galima isvengti tokio zingsnio.
Atsakyti