Tiksliai įstatymų nežinau, bet lyg tai norint gauti Lietuvos pilietybę reikia laikyti kalbos egzaminą (kuriuo jis tikrai neeis laikyti, be to kaip jį galima priversti mokintis). O, kad jis keisdamas savo pilietybę buvo ne savo proto dar įrodyti reikia ir be to neaišku ar tai padėtų
Sveikos. Matau, kad tas skyrelis jau apleistas, bet gal kas vėl susidomės.
Mūsų šeima turi didelių problemų dėl šios ligos. Dedame visas pastangas, kad padėti mums brangiam žmogui, bet jokių prošvaisčių. Tėvai pensininkai, jų jėgos senka, o dukrai (mano sesei) vis blogyn. Mes ją labai mylim, bet...Ji darosi vis agresyvesnė, o jėgos kaip pas arklį. Vakar pirmą kartą mane užpuolė neaišku dėl ko, o tėvai jos skandalus ir kt. kenčia jau seniai. Svarbiausia, kad beveik mėnesį gydosi ligoninėje, o rezultatai lygus nuliui. Grįžo savaitgaliui namo, ir pragaras.
Gal kas žinote, ar yra koks pensionatas tokiems ligoniams? Padėkite rasti išeitį, nes nenoriu prarasti tevų anksčiau laiko. Sesers jau nebeturiu...
Mūsų šeima turi didelių problemų dėl šios ligos. Dedame visas pastangas, kad padėti mums brangiam žmogui, bet jokių prošvaisčių. Tėvai pensininkai, jų jėgos senka, o dukrai (mano sesei) vis blogyn. Mes ją labai mylim, bet...Ji darosi vis agresyvesnė, o jėgos kaip pas arklį. Vakar pirmą kartą mane užpuolė neaišku dėl ko, o tėvai jos skandalus ir kt. kenčia jau seniai. Svarbiausia, kad beveik mėnesį gydosi ligoninėje, o rezultatai lygus nuliui. Grįžo savaitgaliui namo, ir pragaras.
Gal kas žinote, ar yra koks pensionatas tokiems ligoniams? Padėkite rasti išeitį, nes nenoriu prarasti tevų anksčiau laiko. Sesers jau nebeturiu...
mano destytojas serga ta liga...pas ji savo diplomini dariau, ir net neitariau, kad jis serga..tik kazkaip neradau bendros kalbos su juo..viena diena, kai atejau pas ji i konsultacija, jis buvo keistesnis nei visada, ir kalbejo visokias nesamones..as ir tada nieko nesupratau, tik kiti destytojai visokias uzuominas laide..
galu gale kai jis manes nenorejo atgal i darba isleisti, ir pradejo pasakoti apie loterijos bilietus(tipo uz 20 000lt prisipirko)..kazkas man galvelej susvito..paskui jis pats pasipaskojo, kad buvo ligoninej,kad zmona laukiasi vaikelio, o jis cia su manim sedi ir nenori visai namo vaziuosi, nes mokslas uz viska svarbiau..o kai jo zmona paskambino, o jis sako:niu zuikeli laukei manes kelis menesius, tai dar palauk, as grisiu vakare,nes turiu cia studente...as tada prie jo kompo savo darbo klaidas taisiau, tai po jo zodziu man rankos nusviro..
ir man taip gaila pasidare jo zmonos, to vaikelio, ir jo pacio....
kita diena ji prievarta keli kolegos isveze i vilniu...

galu gale kai jis manes nenorejo atgal i darba isleisti, ir pradejo pasakoti apie loterijos bilietus(tipo uz 20 000lt prisipirko)..kazkas man galvelej susvito..paskui jis pats pasipaskojo, kad buvo ligoninej,kad zmona laukiasi vaikelio, o jis cia su manim sedi ir nenori visai namo vaziuosi, nes mokslas uz viska svarbiau..o kai jo zmona paskambino, o jis sako:niu zuikeli laukei manes kelis menesius, tai dar palauk, as grisiu vakare,nes turiu cia studente...as tada prie jo kompo savo darbo klaidas taisiau, tai po jo zodziu man rankos nusviro..
ir man taip gaila pasidare jo zmonos, to vaikelio, ir jo pacio....
kita diena ji prievarta keli kolegos isveze i vilniu...
Kazko itariu, kad mano anyta serga sizofrenija. Na, isivaizduokit, ima kartais ir uzsipuola zmones su issigalvotais kaltinimais. Kartas nuo karto mane su vyru uzsipuola, kad mes ja is namu varom(to niekad nebuvo). Neseniai ant manes pradejo saukt, kad gyvent jai neleidziu, kad musiau (?!) ja. Kai klausiau kada gi ja musiau, vistiek reke savo, dar ir daugiau visokiu kaltinimu isgirdau. Vos tik vyras pasirode, jam pasake, kad as ant jos uzsipuoliau, jai praeiti per kiema neleidziu ir ja dar pastumiau, nors gyvenime nesu jos palietusi. Tolimesni gimines jos vengia, musu klausia ar viskas jai gerai su sveikata, bet mano vyras ir jo sesuo nenori pripazint, kad jai kazkas negerai. Anot vyro ji negali but nesveika, nes "gi va kokius gerus pyragus kepa, jei butu sizofrenike, tai nekeptu". Nezinau, kas cia bendro tarp pyragu ir sizofrenijos... Nezinau, ka daryti, kaip vyra itikint, kad reiketu jai suorganizuot koki slapta gydytoju patikrinima. Ji daznai pas gydytojus vazineja, tai juk tik reiketu su jos daktaru pasikalbet, gal jis ja kur pasitestuot nusiustu ar ka... Daug lengviau butu zinant ar ji durna ar tik tokia apsimeta (kartais itariu, kad tas antras variantas arciau tiesos).
Ir aš susidūrus su šia liga tarp artimų žmonių
.
Žmogus kurį laiką gali būti visai darbingas, o kai užeina "užtamsėjimai", tai nekas... Tai, ką žmogus sugeba, visai nesusiję su šia liga. Pažįstu ir labai gražiai dainuojančių, ir rašančių, ir labai nagingų...

Žmogus kurį laiką gali būti visai darbingas, o kai užeina "užtamsėjimai", tai nekas... Tai, ką žmogus sugeba, visai nesusiję su šia liga. Pažįstu ir labai gražiai dainuojančių, ir rašančių, ir labai nagingų...
yra daug psichinių ligų, nebūtinai šizofrenija. mano viena nepaprastai gera ir artima draugė serga šizofreniją. pakankamai to prisižiūrėjau, kad žinočiau kas tai yra. beje bendradarbis vienas irgi serga, tik nežinau ar nustatyta ar ne, bet kad serga tai tikrai. pagrindinis tokių ligonių bruožas - nenuoseklumas ir nuomonių kaita, beto kiek esu mačiusi, tai visuomet vengiantis artimų ryšių žmonės, na čia gal netiksliai parašiau, bet dabar nemoku išsireikšt. o dėl uždarymo, tai, kuomet darosi agresyvus žmogus, tada reikia guldyt į ligoninę.
šiaip šizofrenija - labai didelis ligų kratinys - nuo labai agresyvių, paranojikų, iki genijų, labai švelnių žmonių - vieni palaksto laukais, kaip Nekrošius, sukuria kazka genialaus - kiti smenga kazkokioj nenusakomoj duobej, viska dauzyt nori - sakoma, kad per jų sąmonę žmogaus evoliucija vyksta..... supratimas apie egzistencija keicias - ir kas svarbiausia, dazniausiai jie isgyvena viso pasaulio skausmus - jiems laimes neteikia statistinio vidurkio zmogaus DIRBK PIRK MIRK lozungas - netgi labai gerai (t.y. patogiai) gyvendami jie nuolat jaucia skausma, kad pasauly kazkas kazkur badauja, kad kazkur vyksta karai - na zodziu tai labiausia apibreziama kaip pasipriesinimas socialinei strukturai, jie kaip aukos, kurie sugeria i save visus neigiamus visuomenej egzistuojancius reiskinius - tik vieni to skausmo nesugeba pakelt ir tampa agresyvus kaip sunys, o kiti - perzenge ta riba - sugeba pajungt savo kurybines jegas, kad pasakyt kazka svarbaus........
Problemą turim. Viena vyro buvusi bendradarbė yra psichikos ligonė. Ji prieš pusmetį metė darbą, dabar jai labai pablogėjo - ji beveik nebevalgo, visąlaik nusišneka, kartais kalbasi su nematomais žmonėmis, nesiprausia, nenori gydytis
Kaip jai padėti? Kitiems ji nieko blogo nedaro, bet labai kenkia sau. Giminių ji neturi, gyvena viena, bet dabar ji net neina namo nakvoti, naktimis bastosi gatvėmis
Jai 40 metų.

QUOTE(ewita @ 2006 01 05, 14:45)
Problemą turim. Viena vyro buvusi bendradarbė yra psichikos ligonė. Ji prieš pusmetį metė darbą, dabar jai labai pablogėjo - ji beveik nebevalgo, visąlaik nusišneka, kartais kalbasi su nematomais žmonėmis, nesiprausia, nenori gydytis
Kaip jai padėti? Kitiems ji nieko blogo nedaro, bet labai kenkia sau. Giminių ji neturi, gyvena viena, bet dabar ji net neina namo nakvoti, naktimis bastosi gatvėmis
Jai 40 metų.

Kur ji gyvena, jei Vilniuje, tai kokioje gatveje. Nes viena zinau.
hmm... o sveksnos psichiatrinej ligoninej nepriimtu paranoidine schizofrenija serganciu ilgam laikui? neradau as per interneta tokiu pensionatu, gal ne ten ieskojau.
o padeti - tik vaistais, thorazinu pvz. arba haliucinacijas slopinanciais vaistais. Bet cia jau visa gyvenima, su pablogejimais - pagerejimais, ir nuolatiniu medikamentu vartojimu.
o padeti - tik vaistais, thorazinu pvz. arba haliucinacijas slopinanciais vaistais. Bet cia jau visa gyvenima, su pablogejimais - pagerejimais, ir nuolatiniu medikamentu vartojimu.
Sveiki,
perskaiciau jusu visu pasisakymus ir supratau, kad tik nedaugelis zino kokia tai liga. Mano artimas giminaitis sirgo sia liga, bet dar sovietiniais laikais. Galiu pasakyti, kad zmogui prasideda haliucinacijos. Tos haliucinacijos prasideda po kazkokiu dideliu isgyvenimu. Pvz: kad tai kas jus neseniai nuskriaude, pasireiskus vaidenasi, kad tas zmogus jus istisai persekioja ar kazkas panasaus. Tos haliucinacijos labai ryskios ir itikinamos. Sergantysis pradzioje pradeda visiems pasakoti, kad ji seka ir t.t., nes vaidenasi labai tikroviskai. Mato kazkokius zmones su jais bendrauja, kuriu nera. Sovietiniais laikais leisdavo tokius vaistus nuo kuriu trumpam pegeredavo, o poto budavo dar blogiau ir blogiau. Sunkiausia mano giminaiciui buvo tai, kad nuo jo visi nusisuko. Juk sovietiniais laikais buvo geda tureti sunu ar dede duneli. Si istorija baigesi tragiskai, giminaitis, kad mums visiems netrukdytu ir kaip sakant nedarytu gedos nusizude....
Noreciau palinketi tam zmogui, kuris turi teva sizofrenika - nenusisukit nuo jo. Jis gi nekaltas, kad susirgo....
perskaiciau jusu visu pasisakymus ir supratau, kad tik nedaugelis zino kokia tai liga. Mano artimas giminaitis sirgo sia liga, bet dar sovietiniais laikais. Galiu pasakyti, kad zmogui prasideda haliucinacijos. Tos haliucinacijos prasideda po kazkokiu dideliu isgyvenimu. Pvz: kad tai kas jus neseniai nuskriaude, pasireiskus vaidenasi, kad tas zmogus jus istisai persekioja ar kazkas panasaus. Tos haliucinacijos labai ryskios ir itikinamos. Sergantysis pradzioje pradeda visiems pasakoti, kad ji seka ir t.t., nes vaidenasi labai tikroviskai. Mato kazkokius zmones su jais bendrauja, kuriu nera. Sovietiniais laikais leisdavo tokius vaistus nuo kuriu trumpam pegeredavo, o poto budavo dar blogiau ir blogiau. Sunkiausia mano giminaiciui buvo tai, kad nuo jo visi nusisuko. Juk sovietiniais laikais buvo geda tureti sunu ar dede duneli. Si istorija baigesi tragiskai, giminaitis, kad mums visiems netrukdytu ir kaip sakant nedarytu gedos nusizude....
Noreciau palinketi tam zmogui, kuris turi teva sizofrenika - nenusisukit nuo jo. Jis gi nekaltas, kad susirgo....