Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnuo

Linabalt, pas mane yra suo ir yra savaite jaunesne mažuliukė. Bet nieko panašaus, apie ką jūs čia rašot, nesidaro. Bet Tavo mintis, kad gali būt nuo kirmėlių, pakankamai įtikinama - šuo iš kiemo gali parnešt bet kokio brudo, kad ir kaip valytum ar plautum kojas, grįžus iš kiemo...
Gal tikrai reikėtų padaryt kakiuko tyrimus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Truta @ 2007 09 16, 12:35)
Linabalt, pas mane yra suo ir yra savaite jaunesne mažuliukė. Bet nieko panašaus, apie ką jūs čia rašot, nesidaro. Bet Tavo mintis, kad gali būt nuo kirmėlių, pakankamai įtikinama - šuo iš kiemo gali parnešt bet kokio brudo, kad ir kaip valytum ar plautum kojas, grįžus iš kiemo...
Gal tikrai reikėtų padaryt kakiuko tyrimus?  4u.gif

As jau paemiau is gydytojos lapeli tyrimui, tik beda, kad reikia nesti svezia kakuti, paimta ta pati ryta, o mano maziuke tustinasi popietu... Tai ir neiseina patikrinti ar turi ji kirminu. Sakiau gydytojai, gal profilaktiskai sugirdyt vaistus, bet ji nenorejo - vis tik tie vaistai ne saldainiai,- toksiski, be reikalo geriau negirdyt.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2007 09 16, 12:21)
O siaip scenarijus toks kaip tavo su sunum ž daznas prabudinejimas, snaudimas ant ranku, veiduko trynimas.

aha, nepaminejau, kad maniskis irgi veiduka trina...
bet mes sunu ar kt gyvuneliu neturim..
matyt, ne kirmeles..
as irgi galvoju - gal del neatsirugimo - bet jis atsirugsta, ir atsiruges nakti taip pat elgiasi...
gal del pilvuko - bet ko cia taip staiga tas pilvukas, nieko ypatingai kito valgyt nepradejau...

net nezinau..
o gydytojos tai i nevilti varo (siuo klausimu nebuvom, bet kitais kartais) - nieko jos patarti negali, tipo dantukai..
gal ir dantukai, bet kodel neiskelia daugiau hipoteziu, kurias butu galima patikrint??

Linabalt, ka manai daryti?

Atsakyti
QUOTE(Tess @ 2007 09 16, 18:13)
aha, nepaminejau, kad maniskis irgi veiduka trina...
bet mes sunu ar kt gyvuneliu neturim..
matyt, ne kirmeles..
as irgi galvoju - gal del neatsirugimo - bet jis atsirugsta, ir atsiruges nakti taip pat elgiasi...
gal del pilvuko - bet ko cia taip staiga tas pilvukas, nieko ypatingai kito valgyt nepradejau...

net nezinau..
o gydytojos tai i nevilti varo (siuo klausimu nebuvom, bet kitais kartais) - nieko jos patarti negali, tipo dantukai..
gal ir dantukai, bet kodel neiskelia daugiau hipoteziu, kurias butu galima patikrint??

Linabalt, ka manai daryti?

sivakar pries miega daviau espumisano, bandysiu girdyt kas vakara ir lauksiu rezultatu. Jei per keleta dienu nieks nepasikeis, gal skambinsiu gydytojai... MAn tik idomu, kodel dukriuke geriau miegojo ta vakara, kai daviau viburcol zvakute, valerianaheel ir buvau pasivaisinus amaretu g.gif Tas derinys lyg ir suveike. Bet nuo zvakutes pabere uzpakaliuka, tai daugiau neduosiu, praejusi vakara sugirdziau vien valerianaheel, bet mergaite vis vien prabudinejo, nors ir ne taip daznai, tai, matyt vien to neuztenka, be to, nezinau ar gerai tokiai mazai lelytei duot valerionus, kad ir homeopatinius. Dabar meginsiu espumisan. Jei per ateinancias 2-3 naktis miegas nepageres, meginsiu nupirkt homeopatiniu raminanciu zirniuku, gyd apie juos kalbejo, tai ir isbandysiu, o jei ir tie nepades, nusisausiu hihihi.gif Nu gerai, nenusisausiu, o dar paikyresiu gydytojai - tegul sako ka daryt, iesko kame reikalas cool.gif Kol kas daugiau ideju neturiu ax.gif O del to, kad taip staiga prasidejo sitie nemiegojimai, tai vienai mano bendradarbei dukryte irgi nuo 4 men pradejo blogai miegoti, daznai prabudinet nakti verkdama ir tai truko mazdaug iki metuku blink.gif Nezinau ar ji elgesi taip, kaip musu vaikuciai ir kaip tai aiskino gyd, bet toji mamyte lyg ir sake, kad del pilvuko. Reikes pasiskambint dar karta paklausinet. Bet jei kankinosi puse metu, vadinas, iseities nerado. O as noreciau rast... Tess, jei ka nors suzinotum ar atrastum buda kaip nuramint mazyli, pasidalink patirtim. As taip pat parasysiu kaip mums sekasi eksperimentuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2007 09 16, 22:44)
Tess, jei ka nors suzinotum ar atrastum buda kaip nuramint mazyli, pasidalink patirtim. As taip pat parasysiu kaip mums sekasi eksperimentuoti  4u.gif

va ka tik papasakojau draugei kaip mano mazius elgiasi, tai ji pirma hipoteze iskele, kad maisto truksta. Kaip tavo mazule valgo? tik MP?
maniskis tai tik MP ir jau keleta dienu gauna bulviu koses su mano pienu, bet po nedaug, gal 100g susidaro. O nakti duodu pora-tris kartus pazisti.

Kadangi as dabar savaji maziu maitinu kiekvienakart jau is abieju krutu, nes nuo vienos jis nepavalgo (o anksciau uztekdavo is vienos kruties), tai sakau, gal jam jau ir is abieju nebeuztenka??? Bandziau nusitraukinet - tai viena karta nustraukiau apie 130ml pieno, o kitais kartais is viso taip sunkiai begdavo, kad nebeiskesdaavau nusitraukti, tai meciau ta uzsiemima.. Bet kadangi mazius lyg ir sotus atrode, tai nesukau galvos. Bet dabar pradedu galvoti, kad gal diena kadangi daug uzsiemimu ir ispudziu, jam alkis gal ne taip jauciasi, o nakti "susideda" visas maisto trukumas uz diena.. Gal del to ir veiduka trina?

Zodziu, sivakar turejom sveciu, tai mazius nuejo miegot apie 22.30 (paprastai eina apie 21val), bulviu kose jam daviau vakarienei (pries valanda),o pries pat miega dar daviau MP, tai paziuresiu, gal bus geriau. Buvau pasiruosus ir misinuko, kad jei pavalgytu is abieju krutu, tai duociau dar misinuko - butu alkanas, valgytu. Bet mazius uzmigo bezisdamas, tai misinuko nebedaviau, duosiu ryt vakare..

Taigi, bandysiu patikrint alkio varianta.. O jei ne, nezinau.. Kentesiu dar kuri laika, ziuresim...

Beje, Lianbalt, o kas tas valerijonas vaikams? Nesu apie toki girdejus? Gal man vertetu ji saviskiu pabandyt jeigu ka, nes viburkolis tai jam itakos nedaro kazkaip.. Kaip tie vaistukai vadinasi?
Atsakyti
QUOTE(Tess @ 2007 09 16, 23:01)
va ka tik papasakojau draugei kaip mano mazius elgiasi, tai ji pirma hipoteze iskele, kad maisto truksta. Kaip tavo mazule valgo? tik MP?
maniskis tai tik MP ir jau keleta dienu gauna bulviu koses su mano pienu, bet po nedaug, gal 100g susidaro. O nakti duodu pora-tris kartus pazisti.

Kadangi as dabar savaji maziu maitinu kiekvienakart jau is abieju krutu, nes nuo vienos jis nepavalgo (o anksciau uztekdavo is vienos kruties), tai sakau, gal jam jau ir is abieju nebeuztenka??? Bandziau nusitraukinet - tai viena karta nustraukiau apie 130ml pieno, o kitais kartais is viso taip sunkiai begdavo, kad nebeiskesdaavau nusitraukti, tai meciau ta uzsiemima.. Bet kadangi mazius lyg ir sotus atrode, tai nesukau galvos. Bet dabar pradedu galvoti, kad gal diena kadangi daug uzsiemimu ir ispudziu, jam alkis gal ne taip jauciasi, o nakti "susideda" visas maisto trukumas uz diena.. Gal del to ir veiduka trina?

Zodziu, sivakar turejom sveciu, tai mazius nuejo miegot apie 22.30 (paprastai eina apie 21val), bulviu kose jam daviau vakarienei (pries valanda),o pries pat miega dar daviau MP, tai paziuresiu, gal bus geriau. Buvau pasiruosus ir misinuko, kad jei pavalgytu is abieju krutu, tai duociau dar misinuko - butu alkanas, valgytu. Bet mazius uzmigo bezisdamas, tai misinuko nebedaviau, duosiu ryt vakare..

Taigi, bandysiu patikrint alkio varianta.. O jei ne, nezinau.. Kentesiu dar kuri laika, ziuresim...

Beje, Lianbalt, o kas tas valerijonas vaikams? Nesu apie toki girdejus? Gal man vertetu ji saviskiu pabandyt jeigu ka, nes viburkolis tai jam itakos nedaro kazkaip.. Kaip tie vaistukai vadinasi?

Gal tikrai maisto truksta? Nes manoji isvis labai daznai valgo nuo gimimo, o paskutiniu metu valgymus lyg ir paretino - istempia 2-3 val, bet nakti maitinasi kaip pasiutus - kas pusvalandi, valanda ir maitinu. Tik koki karteli per nakti ismiega 2-3 val tarp maitinimu. As nesenai pradejau duoti ryziu kosytes karta per diena - suvalgo kosyte, tada duodu atsigerti MP. Vakar sumaitinau pries einant miegoti, po to MP pamaitinau ir tikejausi, kad jau geriau miegos. Deja, geras miegas truko pusvalandi. Prizadino krepsinio fanai - dukart pro namus pravaziavo garsiai pypsindami ir rekdami, tai po pirmo karto tik susimuiste ir toliau miegojo, o po antro ir prabudo. Sunervino nerealiai. Bet ka darysi - pasiemiau i lova ir toliau miegojom kartu, nes maitindama uzsnustu ir nebeatsikeliu, kad ideti i lovyte, prabundu tik kai pradeda verkti arba muistytis .
Valerionas vadinasi valerianaheel - tai homeopatinis vaistas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Kadangi homeopatinis, greit suveikt gal ir neturetu - reiketu ilgiau pavartot, kad pasimatytu veikimas. Bet ji man patare naudot bendradarbe, nes duoda 9 menesiu anukytei, o as dar pameginsiu nupirkti kazkokius homeopatinius zirniukus, apie kuriuos kalbejo gydytoja. Sake nueit i homeopatine vaistine ir pasakyt kad reikia kudikiui raminanciu, tai zinos ka duot. Juos tirpint arbateleje arba vandeny ir girdyt. Poveikis pasijaus tik po kokio menesio, bet gal pabandyt verta?
Bet tikriausiai pirma reikia pradet dazniau primaitint maziuke - ne viena karta o 3 kartus per diena ivairesniu maisteliu, gal tai pades?
Atsakyti
siaip manau nelabai gerai duoti vaistuku vaikuciams bet cia kiekvienos mamytes reikalas blush2.gif bet as pasiulyciau jums kita varianta blink.gif mano mazoji irgi nakti nerami buna tai mums neurologe pasiule nusipirkti valerijono saknies (ju yra vaistinese prie arbatu) uzplikyti puoduka ir supilti i vonele kai maudote vakare pries miega ir as manau kad tai daug geriau vaikuciui nei kad girdytumet vaistukus g.gif tad visoms mamytems linkiu kantrybes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(martinna @ 2007 09 17, 16:00)
siaip manau nelabai gerai duoti vaistuku vaikuciams bet cia kiekvienos mamytes reikalas  blush2.gif  bet as pasiulyciau jums kita varianta  blink.gif  mano mazoji irgi nakti nerami buna tai mums neurologe pasiule nusipirkti valerijono saknies (ju yra vaistinese prie arbatu) uzplikyti puoduka ir supilti i vonele kai maudote vakare pries miega ir as manau kad tai daug geriau vaikuciui nei kad girdytumet vaistukus  g.gif  tad visoms mamytems linkiu kantrybes  thumbup.gif

O tavo mergyte siaip nerami, ar ji irgi atsirugineja kai verkia? As vistik manau, kad cia kazkokios bedos su pilvuku. Gal tai nera kazkas blogo - tiesiog sitaip tvarkosi musu mazyliu zarnynas ir virskinimas. Kitiems susitvarko lengviau, o musiskiams taip skausmingai ir neramiai. Valeriono nuoviras gal ir padetu kieciau miegoti, kad neprabustu kai pradeda skaudet. Bet nelabai tikiu. Jei jau nuo lasu neiminga taip kietai, kad nejaustu pilvuko skausmo, tai nuoviras tuo labiau nepades. Bet pabandyti reikes. Kol kas duodu nakciai espumisano, bet niekas nesikeicia - dukryte nakti zadina mane iki 20kartu ir beveik kas karta atsirugineja.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2007 09 19, 08:27)
O tavo mergyte siaip nerami, ar ji irgi atsirugineja kai verkia? As vistik manau, kad cia kazkokios bedos su pilvuku. Gal tai nera kazkas blogo - tiesiog sitaip tvarkosi musu mazyliu zarnynas ir virskinimas. Kitiems susitvarko lengviau, o musiskiams taip skausmingai ir neramiai. Valeriono nuoviras gal ir padetu kieciau miegoti, kad neprabustu kai pradeda skaudet. Bet nelabai tikiu. Jei jau nuo lasu neiminga taip kietai, kad nejaustu pilvuko skausmo, tai nuoviras tuo labiau nepades. Bet pabandyti reikes. Kol kas duodu nakciai espumisano, bet niekas nesikeicia - dukryte nakti zadina mane iki 20kartu ir beveik kas karta atsirugineja.

nu tai kas cia dabar tai musu draugei atsitiko g.gif kantrybes ir stiprybes mamytei ir dukrytei,tikimes viskas kuo greiciau praeis 4u.gif
nors ir musu dukryte taip gerai miegodavo naktimis ,dabar pradejo prabudinet ir verkia, zyzia doh.gif daktare sake turbut dantys tongue.gif o siaip labai dziaugiuosi priaugom tik 100 g,ir 1,5cm (8.900kg,65,5cm) vaikstom i mankstas ,Brigitai labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dovillee @ 2007 09 19, 11:52)
nu tai kas cia dabar tai musu draugei atsitiko  g.gif kantrybes ir stiprybes mamytei ir dukrytei,tikimes viskas kuo greiciau praeis  4u.gif
nors ir musu dukryte taip gerai miegodavo naktimis ,dabar pradejo prabudinet ir verkia, zyzia  doh.gif daktare sake turbut dantys  tongue.gif o siaip labai dziaugiuosi priaugom tik 100 g,ir 1,5cm (8.900kg,65,5cm) vaikstom i mankstas ,Brigitai labai patinka  thumbup.gif

Nugi va, vargstam daugiau kaip menuo su pilvuku naktimis. Tikiuosi, greit praeis. O jums tikriausiai isties dantys thumbup.gif Nagi nagi, kada jie pasirodys? Mes jau irgi laukiam dantuku, tik kol kas ju nesimato. Dantenytes lyg ir senai pabrinke, bet dantu ner... O gal cia dantukai taip sunkiai lenda, o ne pilvukas naktim virkdo mano maziuke? Na, ateitis parodys kuo viskas baigsis. Musu ugis siuo metu 69cm, o svori matavom pries dvi sav - buvo 8.3kg. Dabar bus daugiau, tik nezinau kiek. Zinau tik, kad dukriuke akivaizdziai sunkeja ir dideja su kiekviena diena lotuliukas.gif Ir rubelius sparciai isauginejam, ir ant ranku mamyte vis sunkiau nulaiko...
Atsakyti
nu manoji zinok paskutiniu metu irgi per nakti atsikelia apie 20 kartu vartosi iesko sau tinkamesnes miegojimo padeties blink.gif manau kad jai gali skaudeti pilvuka nes kartais girdziu kad ora isleidzia schmoll.gif bet gali buti ir virskinimo problemu nes irgi daug atsiraugineja g.gif tai po visu vartymusi atsigula ji ant pilvuko ir uzmiega tada smile.gif gal viska prispaudzia ir viskas taip iseina ir jai geriau pasidaro rolleyes.gif to nuoviro nepatariama kiekviena diena naudoti geriausiai kokius du-tris kartus i savaite kad neperdaug butu nes vaikuciai greit pripranta g.gif mes anksciau irgi turejmo bedu su pilvuku bet mums nei espumizanas nei kiti vaistukai nepadejo doh.gif tad kartais kai buna labai jau blogai idedu ir as viburcol zvakute arba isidedu pas save i lova ir mieganciai masazuoju pilvuka tas tai labai padeda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(martinna @ 2007 09 19, 15:35)
nu manoji zinok paskutiniu metu irgi per nakti atsikelia apie 20 kartu vartosi iesko sau tinkamesnes miegojimo padeties  blink.gif  manau kad jai gali skaudeti pilvuka nes kartais girdziu kad ora isleidzia  schmoll.gif  bet gali buti ir virskinimo problemu nes irgi daug atsiraugineja  g.gif  tai po visu vartymusi atsigula ji ant pilvuko ir uzmiega tada  smile.gif  gal viska prispaudzia ir viskas taip iseina ir jai geriau pasidaro  rolleyes.gif to nuoviro nepatariama kiekviena diena naudoti geriausiai kokius du-tris kartus i savaite kad neperdaug butu nes vaikuciai greit pripranta  g.gif  mes anksciau irgi turejmo bedu su pilvuku bet mums nei espumizanas nei kiti vaistukai nepadejo  doh.gif  tad kartais kai buna labai jau blogai idedu ir as viburcol zvakute arba isidedu pas save i lova ir mieganciai masazuoju pilvuka tas tai labai padeda  thumbup.gif

As irgi bandziau viburcol, tai ta nakti gerai miegojo, bet kita diena pastebejau, kad uzpakaliukas isbertas, praejo kelios dienos kol berimas dingo. Tikriausiai viburcol alergizavo verysad.gif Labai gaila, noreciau vel ji isbandyt ir isitikint, kad tikrai nuo jo geriau miegojo, ne sutapimas gavosi. O maniske ant pilvuko nemiega - bandziau nakti ja pati paguldyt ant pilvuko, tai pradejo blaskytis ir issibudino. Aplamai ji jautriai miega. O masaziukai nepadeda - kai jau pradeda per miegus verkti, tai nepadeda niekas - turiu paimt ant ranku stacia, tada ji atsirugsta, nurimsta, padeda galvyte man nat petirs, uzsnusta, tada jau galiu guldyt salia saves ir maitint, kad miegotu toliau. Nes jei tokia uzsnudusia paguldau i lovyte, iskart vel verkia. Taip ir miegam kasnakt trise - mamytet, tevelis ir dukryte. Vargina be proto, bet ka daryt nezinau.
Atsakyti