Sveiki,
na o mes mokam vyriškai ranka paduot, kai labas sako. Senelis išmokino
5,5 men 8,600 kg ir 71 cm ūgio. Labai patinka pavaikščioti jau pilna pėdute, sedėti ant kelių. Sėdėti pats dar nemoka, bet tai jau nebeįdomu, dabar vaikščiot reikia Sodinam po trupūtį į šokliuką, tai bega, bega ir nesupranta kodėl vietoj stovi.
Na štai ir męs jungiamės prie jūsų kompanijos mums už 2 dienelių 5 mėn. priaugom 800 g tai sveriam 7700 g ir 65 cm ūgio Valgom MP ir po truputį skanaujam daržovių košeles, kertam obuoliuką. Nors pakankamai priaugom, bet gydytoja patarė įvesti košę vietoj vieno maitinimo na nežinau ar taip skubėsiu Mokam čiauškėti įvairiausiom balso variacijom, cypaujam, klykaujam, juokiamės ir t.t. Labai norim sėstis, iš pusiau sėdimos padėties kartais ir visai atsisėdam Nuo pilvuko ant nugarytės apsiversti jau išmokom, bet tik per vieną pusę, o nuo nugarytės tik ant pilvuko. Čiumpam visus žaislus ir ne tik vos tik pakliūna į akiratį ir žinoma burnytėn Labai patinka atvaizdas veidrodyje, labai jau šypsomės, čiupinėjam, šnekinam Reaguoja į savo vardą. Na kol kas tiek gal ką ir pamiršau bet tiek to
sveikos mamytes na stai ir mums jau rytoj sukaks 5 menesiukai, tai ir mes jungiames i jusu bureli ..tai vat, sveriam mes 8 kg, ugis 64,5 cm (dabar gal jau biski daugiau nes jau 2 savaites praejo nuo ugio matavimo ).. ka mokam..hmm..labai daug ka: mokam sneket ivairiom intonacijom, pagal situacija , vartomes ant soniuku, o ant pilvuko nepavyksta, rankyte vis sutrukdo pacios dar neatsisedam, bet laaabai stengiames, o pasodintos gan ilgokai issedim.. vienos but visai nenorim, jei tik pamato, kad viena iskart isterikuoja miegot irgi sumazinom dozes..nusprende kad jau didele ir ner cia ko labai patinka matyti save veidrodyje (turbut vaizdelis patinka)..valgom darzoviu kosytes, vaisiu tyreles..siaip vaisius paciulpiam ir dar misinuko geriam ir dar bandom valgyt viska, kas i akirati papuola tai vat, gydytoja jau sake galim pradet duoti kosyciu virtu..mamos gal patarsit nuo kokios pradet?
ir dar be pamperso jau iseina truputuka pasliauzt o dantuku dar neturim, bet intensyviai ieskom..
ir dar be pamperso jau iseina truputuka pasliauzt o dantuku dar neturim, bet intensyviai ieskom..
Sveikos mamytės ir jų leliukai. Mes ilgai skaitinėjom ir pagaliau nusprendėm prisijungt prie jūsų. Mum 5,5 mėnesio. Sveriam 8 kg ir esam 72 cm. Valgom MP ir prieš kelias dienas vėl pradėjau ragaut košyčių tik šykart mamytės ruoštų nes pirktinių nė nerodyk... Turim du dantukus ir jie labai aštrūs. Kai įkandu mamytei skauda, o man linksma O mokam...mokam tiek kiek reikia: vartomės visaip kaip norim, iriamės atgal, bandom atsistot keturiom, bet dar neišeina. Jei pakyla užpakaliukas tai galva pasidaro per sunki, o jei pasikeliam ant rankučių tai užpakaliukas nekyla. Labai norim sėdėt, bet daktarės patarti dar neskubam. Mamytė pasisodina trumpam ant kelių tai man laaabai patinka. Kalbam daug ir ilgai su įvairiausiom intonacijom. Kai mamytė lopšinę dainuoja aš jai būtinai pritariu. Ir ožiuką po truputį augunam. Labai patinka nuogučiui pasivartyt Geriausias žaislas mamos plaukai. Su kiekviena diena pradedu reikalaut vis daugiau dėmesio ir mamytei daros vis sunkiau, nes broliukas reikalauja dėmesio nė kiek nemažiau. Visumoj tai aš geras sūnelis savo tėveliams Štai kokie mes augam.
Dar pamiršom parašyti jog labai patinka žaisti su kojytėmis. Soskį pradėjom imti nuo ketvirto mėn ir tai tik žaidimo forma, o dabar be jo negalim apsieiti. Taip pat greitai konfiskuojam iš brolio balionus, skaitom laikraščius.
Dar pamiršom parašyti jog labai patinka žaisti su kojytėmis. Soskį pradėjom imti nuo ketvirto mėn ir tai tik žaidimo forma, o dabar be jo negalim apsieiti. Taip pat greitai konfiskuojam iš brolio balionus, skaitom laikraščius.
Niu va, skaitineju as cia visus pasisakymus, ziuriu daugumos vaikiukai jau vartosi tokio amziaus, o maniske tinginuke Ant sono pasivercia, o ant pilvuko vis ta ranka sukliudo. Nuo pilvo ant nugarytes buvo kelis kart nusiritus, bet daugiau netycia, nei samoningai.
Siaip daro viska ka ir dauguma tokio amziaus kudikiu: cypauja, zaidzia su zaisliukais, bando sestis, ciulpia savo kojines ir t.t.
Kosiu mes dar nebandem, saziningai laikomes patarimo nieko neprimaitint iki š men. Nes vis dar geria MP ir svori augina normaliai. Na tikiuosi neuzilgo ir mano dukryte ims vartytis
Siaip daro viska ka ir dauguma tokio amziaus kudikiu: cypauja, zaidzia su zaisliukais, bando sestis, ciulpia savo kojines ir t.t.
Kosiu mes dar nebandem, saziningai laikomes patarimo nieko neprimaitint iki š men. Nes vis dar geria MP ir svori augina normaliai. Na tikiuosi neuzilgo ir mano dukryte ims vartytis
Sveikos,
na jau ir mums 5 mėnesiai. Sveriam 8,5 kg, ugis 68 cm. Jau turim dantuką
Norėjau paklausti mamų- jūs pačios nusprendžiat primaitinti kudikius, ar pataria kažkas? Nes man taip keista, kaip pasiskaitau, vos ne visos jau primaitina...
Šiaip tai pagal PSO rekomendacijas (ir prirašyta visur) iki 6 mėnesių primaitint nereikia...Mano mažoji kol kas išskyrus mano pieną nieko neragavo ir auga kaip ant mielių Ir pediatrė pataria nemaitint iki pusės matų ...
na jau ir mums 5 mėnesiai. Sveriam 8,5 kg, ugis 68 cm. Jau turim dantuką
Norėjau paklausti mamų- jūs pačios nusprendžiat primaitinti kudikius, ar pataria kažkas? Nes man taip keista, kaip pasiskaitau, vos ne visos jau primaitina...
Šiaip tai pagal PSO rekomendacijas (ir prirašyta visur) iki 6 mėnesių primaitint nereikia...Mano mažoji kol kas išskyrus mano pieną nieko neragavo ir auga kaip ant mielių Ir pediatrė pataria nemaitint iki pusės matų ...
Sveikos Mes taip pat dar nesivartom, bet labai norim stovėti . Jau pradejom po truputuka darzoviu kosytes valgyti ir dziaugiuosi, kad pačios gamintos sūnui patinka Ir dar noriu pasidžiaugti, kad mums savaitgali išdygo pirmas dantukas
maniskei uz 6 d. bus 5men.
ir ji jau kokias 5 d. yra ismokus argal stumtis. asiremia ant ranku, pakelia pilvuka, dupse ir taip pasistumia. ir gal greit iseina, tad jau ne ant iskleisdos lovos neina palikti. na, nebent i sienos puse, bet kai ja pasiekia pradeda rodyt balsa, kad toliau neina..
idomu, ar ir jusu vaikuciai taip daro?
ir ji jau kokias 5 d. yra ismokus argal stumtis. asiremia ant ranku, pakelia pilvuka, dupse ir taip pasistumia. ir gal greit iseina, tad jau ne ant iskleisdos lovos neina palikti. na, nebent i sienos puse, bet kai ja pasiekia pradeda rodyt balsa, kad toliau neina..
idomu, ar ir jusu vaikuciai taip daro?
sveikinu visus ir visas su vis naujais pasiekimais
Na mums kol kas tik 4,5 mėn. Bet mes jau irgi šį tą mokam. Beje šiandien atrado, kad turi kojas. Visą diena gaudė su rankom. O tos rankos ir kojos dar nelabai klauso . Na jau moka nuo nugaros pasiversti ant šono, pasiimti šalia gulintį žaisliuką. taip, kad kas diena vis kažkas naujo.
Na mums kol kas tik 4,5 mėn. Bet mes jau irgi šį tą mokam. Beje šiandien atrado, kad turi kojas. Visą diena gaudė su rankom. O tos rankos ir kojos dar nelabai klauso . Na jau moka nuo nugaros pasiversti ant šono, pasiimti šalia gulintį žaisliuką. taip, kad kas diena vis kažkas naujo.
Laba mamytes, niu va ir mes pasigirsim sveriam 7,5 kg, ugis 68 cm, dantuku neturim, valgom tik MP, gydytoja patare pries nakti primaitinti misinuko bent 50 g, tai bandysim sivakar pavalgyti o siaip, nakti vis dar keliames apie 3 kart paciulpti papuko vartomes ne tik diena, bet ir nakti, mama gaudo po lova ir dar labai graziai mokam padaryti myliu myliu myliu (prisiglaudzia mazylis kiek gali ir sypsosi)
Na o mano mažiukui rytoj bus 5mėn. bet jis tikras tinginiukas, nes nenori vartytis, jei paguldau taip kad verstųsi, tai steni steni, ir jei nepavyksta tuoj pat užpyksta, ant pilvuko guli noriai, atsispiria su rankytėm, kad daugiau matytų.Daug krykštauja, spygauja,leidžia burbulus.Vienas žaisti nenori, reikia kompanijos,pats pasiima žaisliukus, iš vienos rankos į kitą juos perimti taip pat puikiai sekasi.Tiutį išsiima, tik įsikišti atgal ne visada pavyksta.Ką pagauna, viską kišasi į burnytę, labai jau daug seiliojasi ir viršuje lb. kietos smegenėlės, tikimės pirmojo dantuko. Labai nori sėstis, tai truputį leidžiu,atremtas į sofą puikiai sėdi, nereikia prilaikyti, jei neleidi sėstis užpyksta.Tik dabar atranda savo kojytes, bet i burnytę dar nesikiša. Patinka būti nuogam.Nori, kad nešiotumėm, daug šypsosi, skiria svetimus žmones nuo savų.Skiria savo vardą.Valgom mišinukus ir bulvių bei morkų tyrę.Bananas nepatiko, obuolių tyrės taip pat nemėgsta.Geriam pankolio arbatytę, o kokias jūs arbatas duodat savo mažiukams?Naktį miega gerai, keliasi vieną kartą valgyti.Eina miegoti 21-22val.,keliasi 9-10val.Kažkodėl galvoju, kad mano mažiukas mažai valgo mišinuko, nes nuo 6kg. turi suvalgyt 180ml, o mano suvalgo 150ml., bet kaip suprantu, jis yra sotus, nes išlaukia iki kito maitinimo 4 val. Yra ramus.Kiek suvalgo jūsų mažiukai.Daktarė sakė kad vaikas turi suvalgyt 100g daržovių košės ir mišiniu nebemaitinti, bet mano rėkia baisiausiai tai duodu.Tai toks tas mano mžylis!
Maniskiam 5 menesiai ir savaite Valgo misinuka, suvalgo apie 180 ml., kartais tik 150, o kartais 240. Cia matyt jam nuo savijautos priklauso Duodu kukuruzu kosyte paskaninta slyvu tyrele (jo viduriukai linke uzkieteti) ir darzoviene - tai bulve ir morkyte sutrinu. Valgo skaniai, suvalgo apie 100-120, vienakart bandziau duoti misinuko, bet atsigere tik 20ml ir viskas, vadinasi pasisotino? Valgo 5 kartus dienoje. Tarpais duodu pagerti arbatytes: pankoliu, ramuneliu ziedu arba Hipp arbateles "Gera savijauta" Soske taip pat issitraukia, bet dar nepavyksta isideti atgal. Keista, kad dar neatranda savo koju pirstuku, cia gal visiem vaikuciams skirtingai? Ir nesivarto, bet jau bando Irgi megsta buti nuogas, megsta cypauti, leisti ivairius garsus Megsta maudytis, net labai Miegoti eina apie 22 val., nakti miega nelabai ramiai, bet palyginus kas buvo iki 5 men., tai cia menkniekis, mat tuos 5 men mes abu su vyru buvom be poilsio... dabar palyginus miegelis pasitvarkes, o ismiega iki 7,30- 8 val. Diena eina pamiegoti, pamiega nuo pusvalandzio po kelis kartelius iki valandos ar pusantros "Pogulio" eina pavalges. Toks musu sunelis Rasykit ir jus, bus idomu paskaityt