Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija - jūra, saulė, prinokę vaisiai....

Gali buti, nes musu du ekipazai buvo 4u.gif . As irgi dairiaus lietuvaiciu, viena auto Sauletam krante maciau, dar porele papludimyje matem. Kazkaip pasirode, kad estu daugiausia is "musiskiu", kelis latviu ekipazus matem o lietuviu maziausiai, tikejaus, kad tautieciu ten daugiau, bet juk Bulgarijos pajurys didelis- issibarstom tongue.gif . Ar vazinejote kur nors Bulgarijoje, gal ka idomaus aplankete? Mes pasyviai sias atostogas pralaeidome, megavomes jura ir baseino malonumais, be to mano mazoji miega pietu miego tad tris- keturias val po pietu nieko negalejom planuoti.
Atsakyti
Na va
Teroro aktas Burgase
kad juos kur galas tuos teroristus
Tik ką oro uostą atremontavo, dabar žada uždaryt keliems mėnesiams.
O kiek nekaltų žmonių nukentėjo dėl tų puskvaišių
Aš Egipte bijodavau kartu su žydų grupe kur važiuot, bet kad Bulgarijij ....
Atsakyti
Na va šiandien jau savaitė, kai mes grįžime iš saulėtosios Bulgarijos, tai įspūdžiai susigulėje, tikiuosi lengviau bus rašyti.
Važiavom 2 ekipažais, mūsų mašinoje 7 žmonės, 4 vaikai ir 3 suaugę.
Kelionę pradėjome iš Vilniaus išvažiavome 06 29 4 valandą ryte, važiavome per Lenkiją, Slovakiją, Vengriją ir Serbiją, kaip jau buvau minėjusi ant Serbijos sienos praleidom 6,5 valandos, nes labai daug važiavo vokiškų turkų ir juos visus labai tikrino. Tai vietoje buvom 07 01 antrą valandą nakties, stodavom, kuro, wc, ir Lenkijos gale papietauti.Vaikai miegojo, spalvino , žaidė, žiūrėjo filmus per kompiuterį.
Gyvenome tarp Ravdos, iki miestelelio pražios 500 metrų iki Nessabaro 2 km, tai labai gera pasivaikščioti, o jai nesinori triukšmo ir žmonių tai gali leisti vakarinį laiką prie baseino, ar kepinti ant žarijų mėsą ar žuvį.Nuomavomės studiją iš Lietuvių, tai vykome su raktais.
Iki paplūdimio 3 min kelio einant koja už kojos su 3 pripučiamais ratais.Jūra 27 šilumos, buvo ir pas mus žolių, bet darbuotojai, grėbliuodavo juos, o iš jūros traukė su šakėmis.Visada būdavo gelbėtojai kurie neleisdavo plaukti už plūdaro, wc, baras, ir nešiojami karšti kukurūzai.
Buvom Burgase, Sezopolyje, Saulėtoje pakrantėje, Alohay, Ravda, Nessabar.
Tai Ravda pats pigiausias miestas, ir kitur man jau būdavo brangu. Mažiausiai patiko Saulėta pakarantė, tikrai pritariu minčiai kad tai yra gariūnai.
Jau spėjau pasiilgti fantastiško skonio vaisių bei daržovių, jūros ir saulutės.
Kitais metais būtinai ten grįžiu
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2012 07 19, 06:55)
Na va
Teroro aktas Burgase
kad juos kur galas tuos teroristus
Tik ką oro uostą atremontavo, dabar žada uždaryt keliems mėnesiams.
O kiek nekaltų žmonių nukentėjo dėl tų puskvaišių
Aš Egipte bijodavau kartu su žydų grupe kur važiuot, bet kad Bulgarijij ....

bet kai kaip mes dziugaujam, kad isskridom keliom dienom anksciau!!! mes kaip tik planavom, kad skrisim 11d ir butume tureje grizt kaip tik ta vakara, nes pigesnis pasiulymas buvo! o kaip maciau koks ten oro uostas tragiskas, tai mus su mazyle butu sumindzioje per panika..
oro uosto tikrai negaila, nes jis nepritaikytas tokiems turistu kiekiams ir tikrai baisokas.. bet va zmoniu gaila.. net mes savo viezbuti zinom seima, kuri turejo skrist vakar ir daba klausimas kur kamuojasi ir laukia skrydzio i LT..
Atsakyti
Mes irgi buvosm Bulgarijoje birželio antroje pusėje, na nėra ten jau taip baisu, kaip čia viena mamytė nupasakojo, man labai panašu į Lietuvą. Mes gyvenome Albenoje, tai negaliu nė vienu žodžiu pasakyti kad kažkas blogai, paplūdiniai švarūs, gultai su skėčiais tvarkingi, mieste tikrai nėra šiukšlių, netvarkos. Yra labai žalias miestelis, parkų kur galima pasivaikščioti. Na mums labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinalm @ 2012 07 19, 09:35)
Mes irgi buvosm Bulgarijoje birželio antroje pusėje, na nėra ten jau taip baisu, kaip čia viena mamytė nupasakojo, man labai panašu į Lietuvą. Mes gyvenome Albenoje, tai negaliu nė vienu žodžiu pasakyti kad kažkas blogai, paplūdiniai švarūs, gultai su skėčiais tvarkingi, mieste tikrai nėra šiukšlių, netvarkos. Yra labai žalias miestelis, parkų kur galima pasivaikščioti. Na mums labai patiko thumbup.gif

Mes taip pat buvom birzelio pabaigoje, tai tu zoliu buvo visai nedaug ir tikrai ne per visa paludimio ruoza o atskirom atkarpom. Kas del skeciu ir gultu, tai bent Sauletam krante jie tikrai labai smarkiai skiriasi. Mes iseidavom i pajuri ties Europa, tai skeciai buvo tikrai nauji, bet kaip papludimiu ejom i kita puse link centro, tai prie tilto ir dar uz tilto tai skeciai jau tokie nusiure buvo kad man atrode dar nuo tarybiniu laiku. Skeciu stovai dar metaliniai ibetonuoti i smeli. Tai toj pusej skeciai buvo tikrai prasti. Vakare tarp skeciu pravaziuodavo traktoriukas kuris valydavo smeli, tai smelis man atrode svaresnis nei Palangoj. Kas del kainu tai tikrai yra svelniai tariant brangoka moketi po 50 Lt. i diena uz 2 gultus ir sketi. Bet mes turejom savo sketi ir savo patiesalus.
Atsakyti
Kažkaip mes irgi visai užsimanėm į Bulgariją, tai dabar skaitinėjuosi kokie įspūdžiai ax.gif
Atsakyti
Jei kazkas ruosiates keliauti po Bulgarija automobiliu,galim duoti knygele apie graziausias salies vietas su zemelapiu,kreipkites i AZ:-)
Atsakyti
Sveikos, ka tik grizom is Bulgarijos, is Burgo oro uosta isskridom diena iki to baisaus teroro akto... doh.gif Ilsejomes Sol Nessebar Bay viesbutyje,keliavome su Novaturu, netoli Nessebaro miestelio. Ka ... ispudziu nedaug, nes del to karscio nedaug pamatem mes tos Bulgarijos. Gerai kad viesbucio teritorija buvo zalia, daug buvo pavesio, tai dar nieko, bet i ekskursijas dabar as vykti nepatarciau, net ir i netolimas. Dienos metu sunku net 500 metru praeit per toki karsti. Jura fantastiska, silta silta, maudemes valandomis. Labai patiko Nessebaras, grazus zavus miestukas, buvom net pora kartu. Aplankem dar Nessebaro vandens atrakcionu parka, nu bet ten jis butu gal ir nieko butu, bet uzknisa eiles. Dar buvome Ravdoj, bet ten nieko super idomaus, nebent kad gali nebrangiai isigyt nekilnojamojo turto.

Tiesa, zoliu buvo juroje, bet man netrukdo, nes naturproduktas smile.gif, bet to ju nera baisiai daug. Na, bet aisku pas mus ten pasitaikydavo vos keletas zoliu palyginus su tom baisiom nuotraukom praeitam puslapy. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 19 liepos 2012 - 12:54
QUOTE(gutė pinkutė @ 2012 07 19, 07:24)
Na va šiandien jau savaitė, kai mes grįžime iš saulėtosios Bulgarijos, tai įspūdžiai susigulėje, tikiuosi lengviau bus rašyti.
Važiavom 2 ekipažais, mūsų mašinoje 7 žmonės, 4 vaikai ir 3 suaugę.
Kelionę pradėjome iš Vilniaus išvažiavome 06 29 4 valandą ryte, važiavome per Lenkiją, Slovakiją, Vengriją ir Serbiją, kaip jau buvau minėjusi ant Serbijos sienos praleidom 6,5 valandos, nes labai daug važiavo vokiškų turkų ir juos visus labai tikrino. Tai vietoje buvom 07 01 antrą valandą nakties, stodavom, kuro, wc, ir Lenkijos gale papietauti.Vaikai miegojo, spalvino , žaidė, žiūrėjo filmus per kompiuterį.
Gyvenome tarp Ravdos, iki miestelelio pražios 500 metrų iki Nessabaro 2 km, tai labai gera pasivaikščioti, o jai nesinori triukšmo ir žmonių tai gali leisti vakarinį laiką prie baseino, ar kepinti ant žarijų mėsą ar žuvį.Nuomavomės studiją iš Lietuvių, tai vykome su raktais.
Iki paplūdimio 3 min kelio einant koja už kojos su 3 pripučiamais ratais.Jūra 27 šilumos, buvo ir pas mus žolių, bet darbuotojai, grėbliuodavo juos, o iš jūros traukė su šakėmis.Visada būdavo gelbėtojai kurie neleisdavo plaukti už plūdaro, wc, baras, ir nešiojami karšti kukurūzai.
Buvom Burgase, Sezopolyje, Saulėtoje pakrantėje, Alohay, Ravda, Nessabar.
Tai Ravda pats pigiausias miestas, ir kitur man jau būdavo brangu. Mažiausiai patiko Saulėta pakarantė, tikrai pritariu minčiai kad tai yra gariūnai.
Jau spėjau pasiilgti fantastiško skonio vaisių bei daržovių, jūros ir saulutės.
Kitais metais būtinai ten grįžiu

Jus gyvenot kazkur prie pat musu, Sol Nessebar resort viesbucio. O kokia buvo tos studijos kaina parai, jei ne paslaptis, ir kiek zmoniu telpa?Jei ne labai brangiai,gal butu galima telefoniuko numeri i a.z.? Gal kada nors vaziuotume ten pat savarankiskai...

Ravdoj ir man pasirode pigiausia, bet kas liecia maisto kainas - jauciu geriausia apsipirkinet LIDLe arba jau vaziuojant link Nessebaro supermarkete LADA (Ladoje beje yra tikrai pigiu lauktuviu) (yra stotele tokiu pavadinimu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 20 liepos 2012 - 09:10
Sveikos, mes irgi pries pora dienu grizom is Bulgarijos, buvom Albenoje, vaziavom savo automobiliu, mano ispudziai:
I prieki vaziavom per Baltarusija (turim vizas daugkartines), Ukraina, Rumunija ir Bulgarija (kirtom ne ten kur tiltas o Negru voda ten tiesiog kaip pas mus visi tie punktai), Baltarusijoje keliai geri, Ukrainoje tragiski, beje buvo eiles pasienyje ir Baltarusijos-Ukrainos (bet mus su mazu vaiku praleido be eiles) ir Ukrainos-Rumunijos (kadangi visi beveik buvo su mazais vaikais tai cia jau stovejom su visais ir tai uztruko apie 3-4 val.), i prieki stojom Ukrainoje motelyje (apie 50 lt musu seimai) ir Rumunijoje netoli Constantos (liukso kambarys 50 euru), siaip kelione gavosi labai varginanti, dziugino tik tai kad greit busim prie juros.

Albenoje buvom apsistoje Orchideya viesbuti. Pliusai - didziule teritorija, parkas, pusynas, siaip nors iki juros reikejo eiti laiptais arba vaziuoti nemokamu autobusu, bet man sis viesbutis pasirode geriau negu tie kurie prie pat juros. Didziausias minusas - valgis, praktiskai vienodas kiekviena diena, jie ten keite prieskonius ar padazus ir vadinosi kaip ir kitas patiekalas bet praktiskai tas pats maistas, aisku buvo galima pasirinkti viena diena ta kita diena ana, bet tiesiog net izuret nusibodo i ta vienoda isdestyma, bet siaip maistas skanus, vaisiu buvo daug, visa laika papildydavo maista, kada beateitum. Gerimai man geresni negu kokioj Turkijoje.

Albena - pritaikyta vaikams, daug pramogu, tik pinigine stora turek ir viskas. buvo keleta lietuviu seimu musu viesbuty, lenku, rumunu, daugiausia buvo rusakalbiu, ir siaip albenoje visur galima susikalbeti rusiskai.

Jura labai silta, buvo viena diena truputeli zoles, bet ne tiek kie cia rode, viena diena po pietu buvo kazkokiu musiu ar net nezinau kaip juos pavadinti plaukiuojanciu ir labai kandziojanciu bet tik prie kranto nubegi toliau ir jau ten ju nera, viena diena buvo bangos superines bet neleisdavo gelbetojai maudytis, siaip orai buvo puikus, viena diena apie valanda palinojo ir dar viena koki pusvalanduka.

siaip man klimatas ir jura labai patiko Bulgarijoje, nors ir karsta bet pakenciamas tas karstis, ne taip kaip Turkijoje.

Atgal nusprendeme vaziuoti ne per Ukraina del blogu keliu o kaip dauguma vaziuoja - Bulgarija-Rumunija-Vengrija-Slovakija-Lenkija ir ka as noriu pasakyti, kad ten man keliai irgi nepatiko, Rumunija praktiskai vien kalnai, kazkaip baisoka buvo vaziuoti, Vengrija - cia tikrai geri keliai, Slovakija - vėl kalnai, Lenkija irgi nieko gero, tai priejom isvada kad nera tikslo vaziuoti apie 400 km daugiau (lyginant su Ukraina), nes cia irgi greitai nevaziuosi del kalnu, vienintelis cia pliusas, kad eiliu pasieny aisku nera. Atgal vaziavom be sustojimu nakvynems tai kelione tesesi kazkur 1,5 paros.

Tai tokie ispudziai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katerinka0907: 20 liepos 2012 - 12:16
Niekad nekeliavom po Europa automobiliu,nes vis mastau ar verta..atostogos trumpos ir nesinori puse ju praleisti besitrankant nekokiais keliais kai kuriose salyse ar bestovint pasieniuose,bet gal darau klaida taip galvodama,gal kaip tik tai super keliavimo budas,nes daug pamatoma,kaip jus manot?nes iki siol visur nuskrendam lektuvu ir tada issinuomave masina aplakstom visas graziausias saliu vietas..
Atsakyti