Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija - jūra, saulė, prinokę vaisiai....

QUOTE(Dilma @ 2012 09 08, 20:16)
Na, tikėjomės vienuolyną pamatyt, griuvėsius, na kažką... O pamatėm tiesiog uolą biggrin.gif . SU ertmėm... Ir gidė ne kaži ką papasakot sugebėjo... Sakau, gal per daug tikėjomės, nes vienuolynų uolose Graikijoj prisižiūrėjom oho kokių...

Dėl transporto... Mes tai taksi pasiėmėm iš viešbučio - teikia taksistai ten tokias paslaugas, kainos nustatytos jau, tai pagavystės nėra. Ir laiko duoda pasivaikščiojimui. Pvz, Kaliakroj 1,5, Balčike 2 val. Ir dar papasakoja apie Bulgariją biggrin.gif

su taksi į ekskursiją?? mega_shok.gif ir kiek kainavo tas malonumas? doh.gif tikrai pigiau nei nuomotis auto?

na, o dėl Aladžos, tai aš nesu mačiusi jokio vienuolyno olose, tai gal pradžiai man bus gerai? unsure.gif O ten pasivaikščioti po tas olas galima?
Atsakyti
Taip, su taksi į ekskursiją. Iš Albenos į Kaliakrą ir Balčiką, su palaukimu kainavo 100 levų. Palyginimui - ėmėm vieną ekskursiją su Novaturu, Aladža ir Varna, sumokėjom 4 mums 48 €. Už tokią pat su taksi (tik dar būtų į akmenų mišką nuvežę) būtume mokėję 120 levų.

Dėl Aladžos - tai ten tiesiog uola. Pavaikščioti, užlipti galima. Viena kita vos matoma freska išlikusi. Nėra blogai, bet tiesiog mes tikėjomės ne to 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2012 09 09, 14:58)
Taip, su taksi į ekskursiją. Iš Albenos į Kaliakrą ir Balčiką, su palaukimu kainavo 100 levų. Palyginimui - ėmėm vieną ekskursiją su Novaturu, Aladža ir Varna, sumokėjom 4 mums 48 €. Už tokią pat su taksi (tik dar būtų į akmenų mišką nuvežę) būtume mokėję 120 levų.

Dėl Aladžos - tai ten tiesiog uola. Pavaikščioti, užlipti galima. Viena kita vos matoma freska išlikusi. Nėra blogai, bet tiesiog mes tikėjomės ne to 4u.gif

hmm g.gif man atrodo, mašinuką galima išsinuomot už max 40 eurų, ar aš kažką painioju ax.gif nu dar kuras, bet jei imtum ekonominį variantą, tai daug neišdegintumėm rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vildinga @ 2012 08 17, 12:41)
Labai patiko Rumunija. Nieko ten baisaus, čigonai nesikabinėja. Ir iš vis nematėm jų labai daug. Važiavom Rumunijos Transfaragasan įžymiuoju karo keliu. Vaizdai nerealūs, įspūdžiai neišdildomi...Žodžiu SUPER. Ne veltui šis kelias įspūdingiausių pasaulio kelių 15tuke užima PIRMĄ vietą.

As irgi po pirmos keliones isimylejau Rumunija! Grozis neispasakytas, nuostabu.

QUOTE(Vildinga @ 2012 08 17, 20:05)
Uz kelius mokejome tik Rumunijoj ir Bulgarijoj. Nes ten BUTINA. Nei Slovakijoj, nei Vengrijoj uz kelius nemokejom. Paskaiciavom, kad neapsimoka. Pervaziuoti sias 2 salis yra tik 300 km ir yra kuo puikiausi keliai lygiagreciai su autostrada. Vengrijoj keliai uz savaite kainuoja 12 euru, o pro ja pravaziuoji per kelias valandas ir tai, ne visada autostrada. Tik mes vaziuodami i prieki truputi ne ta kelia pasirinkom, tai teko ilgiau vaziuoti, o atgal radom kita puikesni keliuka, kuris visai salia autostrados ejo.

Jeigu vaziuojate salutiniais, tada ok , bet Slovakijoj bauda vaziuojant be keliu mokescio pagrindiniais keliais yra 500 Eur. Kartais neverta taupyt.

QUOTE(spyglele @ 2012 08 17, 21:55)
Ar radot pasiūlymą dėl apsigyvenimo vietoje? Beje, kaip susikalbėjote Rumunijoje. Skaičiau kad sunku su jais susibendrauti nes nekalba kitomis kalbomis. O kaip Rumunijos paplūdimys, ar teko ten lankytis? Ką dar lankėte Bulgarijoje?

Papludymys dievisko grozio. Stojome netoli Constancos, tiesiog pasaka. Bet intertnete viskas tik rumunu kalba, nesugebejau rasti nei vieno kalbancio angliskai, kad gauciau kontaktus apgyvendinimui. Paskui jau atradau kaip ir viesbuti - ten gavau vizitine.

Apskritai, Bulgarija ir Rumunija - man mylimiausios salys dabar...
Atsakyti
Labas rytas.
Iki kada skaitosi sezonas Bg? Ar kas atostogavo rugseji? Kaip orai ir vanduo?
Atsakyti
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2012 09 18, 07:28)
Labas rytas.
Iki kada skaitosi sezonas Bg? Ar kas atostogavo rugseji? Kaip orai ir vanduo?

Sezonas maždaug iki rugsėjo 1
Teko būti iki spalio pradžios
Jūra šilta, žmonių mažai, palūdimiuose gultai beveik nurankioti, pusė parduotuvėlių užsidarę.
Jei šviečia saulė, netgi karšta, jei pasislepia-reikia striukytės.
Kam reikia tylos ir ramybės - idealu, kam pasismaginti - neverta
Mūsų apartamentų savininkai sakė, kad žmonių būna iki lapkričio, bet jau tik vienas, kitas
Atsakyti
sezonas iki spalio 1,
mes buvom ka tik nuo rugsejo 3 iki 10
fantastiskai... vanduo 23 , nakti 22 - diena 28
kaip su vaiku tai idealu, ir zmoniu jau biski maziau. patariu kas galit tom dienom
buvom Golden sands. pliazas nuostabus. nemokejom uz gultus, nes su vaiku vistiek prie vandens. smelis puikumelis:)
viesbutis Ambassador 3 * nu jam jau remontas nepamaisytu, bet svaru, mandagu, maisto daug ir visokio. vaziavom all inclusive.
iki juros laipteliais 100 m. tikrai vaziuociau antra karta
Atsakyti
Dekoju uz atsakymus aciuks.gif
Atsakyti
mes buvom iki rugsejo 9. nei striukes nei megztuko nei karto neuzhsidejau (tik kai vykom atgal namo - bet tai jau del to kad namuose nelabai shiltas oras buvo).

musu mazhei irgi buvo pats tas - nei karshta, jura shilta, tik per 14dienu vejas buvo kelias dienas gan didelis, tai po pietu neejom prie juros. o taip drasiai ir ish ryto ir po pietu galima buvo eit.

kitamet mastom irgi tokiu pat metu keliauti.
Atsakyti
Mes su dukra siais metais buvome birzelio 14-21 d.
Nors tai jau buvo 3as kartas Bg, bet kazkodel butent si kelione patiko nerealiai.
Gal, kad pirma karta skridome lektuvu g.gif
Nors visada buvau Turkijos gerbeja ( buvome ne tik Tr ir Bg ax.gif ) bet kitais metais savajoju vel i Bg, tik jau rudeniop mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žaislų Karalienė: 18 rugsėjo 2012 - 09:36
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2012 09 18, 09:35)

Nors visada buvau Turkijos gerbeja ( buvome ne tik Tr ir Bg ax.gif ) bet kitais metais savajoju vel i Bg, tik jau rudeniop  mirksiukas.gif

kaip tik atėjau klausti, ar kitais metais kas nors vėll planuoja smile.gif mes taip pat planuojame, tik dar galutinai nežinau, ar ten pat į Obzorą, ar į Auksines smiltis - jos truputį arčiau nuo Varnos. gruodį turbūt viena pirmųjų lėksiu į kelionių agentūrą biggrin.gif
Atsakyti
ačiū už info, aš irgi domėjausi apie Bulgariją, tai dalinuosi, toks nereklaminis straipsniukas - pliusai ir minusai ir patarimai geri Bulgarija
Atsakyti