]vaškuolė- nerealaus grožio
nugi nufotkinau savo nekultūrines vingiorykštes, palyginkit, ir pasakykit, ar labai skiriasi:
pievinė (iš toli tik pritraukiau, šlapia ten, neina prieit )
[attachmentid=223442]
ir mano ružavoji
[attachmentid=223443]
dar pievos gražuolė (ir gėlių kliombe tokia auga, tik nuo pievinės skiriasi ūgiu- kur laisvėje- virš 2m aukščio krūmas, o gėlyne apie 1m )
QUOTE(Marmaledas @ 2012 07 18, 01:30)
levandų net pavydžiu biski
klausimas apie vingiorykštę- ar gali būti kad ji laisvėj auga dideliais plotais, ar kaip čia yr? pas mane gale sklypo toks kibižynas laukinių augalų gan fainų, ir būtent tokių kaip jūsų foto laabai daug- gal verta pasikst pora daigų ir pasisodint kur naudingiau, kur akys mato bent kada
klausimas apie vingiorykštę- ar gali būti kad ji laisvėj auga dideliais plotais, ar kaip čia yr? pas mane gale sklypo toks kibižynas laukinių augalų gan fainų, ir būtent tokių kaip jūsų foto laabai daug- gal verta pasikst pora daigų ir pasisodint kur naudingiau, kur akys mato bent kada
Ar žinot, kad šito augalo arbata skani ir labai medum kvepia Turbūt reiks užsiprašyti iš jūsų kelis laukinio augalo daigus pas mane apylinkėse jos nematyti arba nepažįstu
QUOTE(be rėmų @ 2012 07 18, 16:14)
tai tik greitai prašykit- per siuntas24 pasiūsiu nemokamai o arbatai ką naudoja?lapus, žiedus, šaknis? čia to baltai žydinčio , arne? Jis auga eglių šešėlyje, gan šlapioj vietoj pas mane, bet esu mačius ir normaliose pievose, bet ne prie manęs, kitur visai, pamiškėse. Pas mane tą teritoriją upelis vis apsemia pavasariop, ten klampynė ilgai būna, gal tas joms patinka. Reikės ir man kelias išsodint kur arčiau matomų vietų, matysim kaip augs, tikiuosi ir ružava pasidaugins, nes tik 1 daigas dabar
Labai graži vaškuolė ir rožine vingiorykštė - baltų laukinių ir pas mus pilnos pievos, o rožinės kažkaip neužmačiau O jos lapai žali ar margi?
Lelijėlės - Fata Morgana
ir nežiniukė
Kampelis gėlynėlio, kurį rudeniop didinsiu ir platinsiu - prie rožių noriu ir levandas įkurdint
kitas kampukas
Lelijėlės - Fata Morgana
ir nežiniukė
Kampelis gėlynėlio, kurį rudeniop didinsiu ir platinsiu - prie rožių noriu ir levandas įkurdint
kitas kampukas
QUOTE(mumrikas @ 2012 07 18, 23:26)
<..>
labai labai grazu
QUOTE(Marmaledas @ 2012 07 18, 23:11)
o arbatai ką naudoja?lapus, žiedus, šaknis?
Vingiorykštės žiedai naudojami arbatoms. Auga jos šlapesnėse vietose ir labai gausiai. Žiedai ir išdžiūvę labai kvapnūs. Čia aš apie laukines, kultūrinių nebandžiau.
Merginos, visgi tai vaistažolė, ne kompotas, tai nepadauginkit
QUOTE(linaslinelis @ 2012 07 19, 08:08)
Vingiorykštės žiedai naudojami arbatoms. Auga jos šlapesnėse vietose ir labai gausiai. Žiedai ir išdžiūvę labai kvapnūs. Čia aš apie laukines, kultūrinių nebandžiau.
ir gana stipri. ją net vietoj aspirino galima vartoti, ypač vaikams. ir nuo skausmo. O vadinasi ji pelkinė vingiorykštė, tai apie augimo vietą ir pasako viską... pas mane ji irgi auga, pridygsta visuose pašaliuose - nes vieta šlapia, bet labai jau graži, ir kvepia labai
QUOTE(AŠMAMA @ 2012 07 19, 00:37)
Gražu Kas paskutinėje nuotraukoje taip mėlynuoja?
QUOTE(mumrikas @ 2012 07 18, 23:26)
lapai žali žali, kaip laukinės
gražūs kampukai pas jus
QUOTE(AŠMAMA @ 2012 07 19, 00:37)
man tas joninių žydras debesėlis labai akį traukia- šalia keturkojo pūkuotuko- kas per žiedeliai mėlynuoja??? ir tos gėlytės- raudona ir mėlyna- kas? vienmetės?
QUOTE(linaslinelis @ 2012 07 19, 06:08)
tai vaistažolė, ne kompotas, tai nepadauginkit
pagooglinau jau apie šį augalą, verta vaistinėlėj turėt kelis žiedus ir lapelius. yra pievinė ir pelkinė vingiorykštė, bet išvaizda beveik identiška, kaip ne botanikas- neatskirčiau vaistingos abi, lygtais
QUOTE(veidax @ 2012 07 19, 01:27)
labai labai grazu
dėkui
QUOTE(Marmaledas @ 2012 07 19, 10:49)
gražūs kampukai pas jus
man tas joninių žydras debesėlis labai akį traukia- šalia keturkojo pūkuotuko- kas per žiedeliai mėlynuoja??? ir tos gėlytės- raudona ir mėlyna- kas? vienmetės?
ačiū
tas mėlynas "kilimėlis" mano akim žiūrint bus karpatiniai katilėliai, o raudona ir mėlyna gėlytės plukės, ar suklydau?