Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2012 06 27, 12:22)
As maniau, kad robobebras apie paluri nuotrauka kalbejo... tavo komentaro pastarajai as irgi nelabai supratau, kas tau butent uzkliuvo joje? (kad apie apgaule pradejai kalbet) unsure.gif  smile.gif

Ai, jasna dabar, ne paluri foto kaip foto, nebaisiai plasmasinė ta mergelė.
Sutvarkyta pakankamai gerai, neplėšo akių.
Dėl apgaulės tai, nu ką aš žinau, aš tai supykčiau jei nuo pirmos dienos man akis muilintų biggrin.gif
Atsakyti
Jurzole, pirma tai man labai faina. kad tas lakoniškumas padarytas jb, kad dangus toks dramatiškas, brūkšniai tokie gražūs.

Kitos dvi man griežtai ne. Jei pirmoje spalvotoje dangus dar nieko, tai jau žolės - fufufu biggrin.gif pridirbta. Antra spalvota visai ne. Plastmasė peizaže, jei galima taip pavadint.
Atsakyti
Jurzole, man labai šitokios foto. Gal žolė per daug elektrinė vietomis.
Atsakyti
Jūržole, pirmoji, man liux.
Antra, trečia - ne, dėl apdirbimo, tos žolės labai akis braižo.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 06 27, 16:01)
Čia foto jaunikio paieškai...?/ nežinau aš tenykščių papročių, bet jei būčiau vyras, pasiųsčiau iškart tokią nuotaką, nu nafig jei apgaulė  nuo pirmos minutės, tai ko laukt toliau biggrin.gif

Suprantu, kai nuimamas spuogas, pašviesinami paakiukai, nuvalomas plaukas koks užkritęs, nu , bet imt ir pakeist žmogų, negi jos to pačios prašo?

Rašiau, kad ta mūsų FS pakrypo kita linkme smile.gif Jaunikio paieškai padarėm kelis "oficialius" kadrus, kurių net nerodžiau, nes nėra ką rodyti mirksiukas.gif
Kadangi ji buvo mano draugės giminaitė, tai jokių įsipareigojimų nebuvo, tiesiog fotografavomės kaip patiko ir tiek. Visas geresnes nuotraukas atidaviau su minimaliu pakoregavimu, t.y. pašviesinimas, kontrastas, WB balansas ir pan. Didžiausias koregavimas buvo - spuogų nuėmimas, kas jai labai labai patiko. Dauguma iš sių nuotraukų tikrai nebus naudojama jaunikio paieškai. Paskutinė mano rodyta nuotrauka netinkama šiam tikslui, nes matosi, jog buvo pakirpti kirpčiukai, o plaukus kirpti draudžia jų tikėjimas. Tai va, kitose nuotraukose slėpė plaukus, čia jau apgaulė...

QUOTE(Jurzole @ 2012 06 27, 16:41)
O ka tu cia dvi dienas tvarkei?  blink.gif Man j/b geriau patinka negu spalvota, nes nebesipjauna spalvos ir nebeatitraukia demesio nuo merginos veido. Kita vertus, nebesimato puikiu rudu akiu, gaila. Ir veidas man nuplastmasintas siek tiek atrodo...

Pasigavau kažkokį gripą, tai nieko daryti nenoriu, sėdžiu 2 dienas prie PS ir youtube, bandau tobulinti ir "plastmasinti" nuotraukas, ko anksčiau nedariau mirksiukas.gif Tikrai ne tik šią nuotrauką tvarkiau. Reikia išmokti pajusti ribą kada jau gana. Dar nemoku paryškinti akių gražiai, mokysiuos!

QUOTE(robobebras @ 2012 06 27, 16:42)
nu as kazkaip specialiai palyginau fotkes is jos flickr seniau deta ir sita - nu tai cia nemaciau ultra kazkokio pakeitimo, nu kad zmogus kitas. Man zymiai didesnis pakeitimas siuo konkreciu atveju yra spalvota vs juodai balta, negu ten kazkas su veidu. IMHO
p.s. o plastmasiniu as irgi nemegstu kai rezia aki, nu ir tu jau nenormaliai isryskintu akiu.

Palyginau veidą su portraiture plug in, dėl to praradau akių žavesį... Ir verčiau į j/b, nieko daugiau nedariau. Bet nuo pačio pradinio, spuoguoto varianto, tai tikrai skiriasi nemažai blush2.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 06 27, 16:55)
Aaaa... nu gal  smile.gif Nors man tai buna, kad ir dvi dienas viena foto tvarkau (ne istisai, zinoma  rolleyes.gif), nes norisi kazka isgauti - bet beveik visada baigiasi tuo, kad eilini karta isitikinu, jog gerai nuotraukai daug tvarkymo nereikia... cool.gif

Auksinė tiesa!!! Aš ir stengiuosi daugiau dėmesio skirti fotografavimui, ne apdirbimui. Bet šiais laikais sunku apsieiti be PS

QUOTE(Jurzole @ 2012 06 27, 17:08)
Savaitgali bandziau peizazus su debesim fotografuoti, atnesu keleta kritikai  ax.gif

Man labai patinka tavo nespalvoti peizažai! Gal ir man jau prasideda j/b etapas lotuliukas.gif

QUOTE(erikamaja @ 2012 06 27, 17:13)
Ai, jasna dabar, ne paluri foto kaip foto, nebaisiai plasmasinė ta mergelė.
Sutvarkyta pakankamai gerai, neplėšo akių.
Dėl apgaulės tai, nu ką aš žinau, aš tai supykčiau jei nuo pirmos dienos man akis muilintų biggrin.gif

Malonu girdėti 4u.gif Labiausiai bijojau išgirsti "pilka foto" blush2.gif
O dėl apgaulės jau parašiau.
Tiesiog bandau merginai padaryti šiek tiek gražesnių nuotraukų, tiek kiek sugebu smile.gif
Atsakyti
Maggie man labai pirmoji tavo foto, emocija thumbup.gif

Jurzole man ne, kaip jau rašė plasmasė gamtoj man nesuderinami dalykai, pirmoji daugiau mažiau patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Aiškuma, tuomet atisiimu žodžius apie jaunikio apgavystę biggrin.gif
Apgaudinėjat save taip skant biggrin.gif
Ne, viskas ok, nekreipk dėmesio, atėjo ta mada išvalyt veidus, daug kas taip daro, vieni darbštesni išvalo iki plasmasės, kiti mažiau "dirba", vieniems gražu, kitiems ne, čia jau savo nuomonės neperšu.
Tavo foto gan tvarkingai ir saikingai patobulinta.
Gal todėl ir fotografuoju vaikus...nežinočiau kaip elgtis, jei reikėtų žmogų plonint, keist odą,nuiminėt pagurklius ir t.t...hm, išties nežinočiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 27 birželio 2012 - 13:54
QUOTE(erikamaja @ 2012 06 27, 18:14)
Gal todėl ir fotografuoju vaikus...nežinočiau kaip elgtis, jei reikėtų žmogų plonint, keist odą,nuiminėt pagurklius ir t.t...hm, išties nežinočiau...

Pritariu 100%, su vaikų nuotraukom daug paprasčiau! Man irgi patinka fotografuoti vaikus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 27 birželio 2012 - 14:10
QUOTE(paluri @ 2012 06 27, 13:53)
Pritariu 100%, su vaikų nuotraukom daug paprasčiau! Man irgi patinka fotografuoti vaikus  smile.gif

Bet čia tikrai, nu kažkaip niekad, nesusimasčiau, nu...
kokią foto atiduot, nudailntą, be spuogelių, be raukšlelių...aš tarkim nesidžiaugčiau savo nuotraukom, jei fotogrfas leistų sau mane pagal savo grožio kriterijus "pagražint", pravalyt tskant, paplonint ar kaip kitaip paturbint.
O, bet tačiau, matyt yra kam tai patinka, jei jau taip daroma, daug plasmasinių mergaičių dabar, matyt taip reika.
Mano laikais biggrin.gif , nekenčiu šito bajeriuko biggrin.gif , mergelės sportuodavo, judėjo ir visaip kitaip rūpinosi išvaizda. Mac'donaldo eroj matyt PS yra išigelbėjimas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 27 birželio 2012 - 14:04
QUOTE(erikamaja @ 2012 06 27, 18:31)
kokią foto atiduot, nudailntą, be spuogelių, be raukšlelių...aš tarkim nesidži
augčiau savo nuotraukom, jei fotogrfas leistų sau mane pagal savo  grožio kriterijus "pagražint", pravalyt tskant, paplonint ar kaip kitaip paturbint.
O, bet tačiau, matyt yra kam tai patinka, jei jau taip daroma, daug plasmasinių mergaičių dabar, matyt taip reika.

Manau, kiekvienas renkasi fotografą, pagal jo stilių. Tai atitinkamai ir tikisi arba tikros, arba "idealios" nuotraukos.
Man tai labai sunku atrinkti nuotraukas, kurias atiduoti. Draugams galima nors ir visas duoti, bet jeigu svetimam?... Daug kartų pastebėjau, kad nuomonės išsiskiria.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 27 birželio 2012 - 14:11
Magie, pirmoji liuksiška wub.gif

Paluri, labai graži JB. Pažiūrėjau ir nespalvotą - žymiai skiriasi ir man gražu thumbup.gif

O kadangi mėgstu nepopuliarią plastmasę, tai Jurzolės spalvoti paveiksliukai patiko - nuo spalvų iki pačio peizažo smile.gif Rašau paveiksliukai, o ne nuotraukos biggrin.gif Labai priminė desktop'p backgrounds'us; bet gražu thumbup.gif

Vienintele, dėkui dėl posto apie baterijas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Poisson'è @ 2012 06 27, 18:55)
Paluri, labai graži JB. Pažiūrėjau ir nespalvotą - žymiai skiriasi ir man gražu  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti