Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 07 10, 02:10)
Gal kam ideja bus kaip nufotkint vienam taske maza vaika, nes judrus vaikai bega

Man atrodo, kad tau reikia kartoti ND. Jomajo, rodei čia sesės nuotraukas ir akivaizdžiai matėsi, kad lauke, kuomet dar nebuvo būtina, naudojai blykstę. Čia vėlgi.. doh.gif Gal tu įsijungusi vis dar auto rėžimą ir leidi fotoaparatui diktuoti nustatymus?
Ir ne aplamai reikia sakyti (nes tai reiškia kvailai ), o apskritai . mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 07 09, 10:10)
Vat visokie nustatymai ir apdirbimai mane labiausiai ir neramina  unsure.gif
Papildyta:

Lavintis tai zinoma lavinsiuos, o cia tik pirmu blynu pasidziagiau ir nieko as nemenkinu, tik parasiau, kad kazkokia foto nepatiko.

O kodel sviesos nulis? Tipo tamsu?

Nu tik nereikia, nuskambejo, kad jau visu nuotraukas ispeikiau doh.gif

tipo, ne todėl. jei kyla tokie klausimai, aš nesuprantu, ką Tu fotokursuose veikei ir kaip Tu laviniesi.

Tu ir išpeikei. ne tuo, kad parašei, jog kitos foto ne Tavo skonio, o kad kitame poste šaipeisi, rašei, kad tipo reik merginą pasodint į krėslą, liept liūdnai į tolį žiūrėt ir jau bus gerai? Tau iki tokio lygio, kai galėsi merginas liūdnai fotkint biggrin.gif dar mėnulį ap..., tai pradėk rūpintis tualetiniu, jei nori nors ko išmokt.. 4u.gif

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 07 09, 13:01)
Turiu sia :
user posted image

va va, tokios knygos tai pačios baisiausios ir žalingiausios.. pačioje pradžioje gal dar nieko, bet jei stringi ties jomis, tai bėda bėda, paskui kaip Tu ginčijasi iki pamėlynavimo, kad nustatymai geri, ir taškas, ir įrodyk tu jai, kad estetinė pusė yra ne menkesnė, o gal net svarbesnė negu techniniai parametrai. mesk Tu šitą knygą šalin, ir susipažink su nuostabiu fotografijos pasauliu. ir nerekomenduosiu, kaip, pati ieškok. nes šimtus kartų sdakyta šioje temoje - eikit į parodas, naršykit internete, skaitykit str., knygas (ne fotografines biggrin.gif) ir pan., t.y. bendrasis meninis ir apskritai išprusimas sukuria tam tikras sąlygas, tinkamas kūrybai. pirmyn smile.gif

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 07 09, 14:01)
Pas mane photoscape yra knopke, kur parasyta:
Grayscale is to convert your images into black and white tones. Grayscaling iluminates hue.

Tavo bėda, kad Tu kaip argumentą į kritiką atsakai citatomis iš fotokursų, fotoknygų ir apdirbimo programų. doh.gif bet nematai akimis, neklausai ausimis ir neturi kol kas va to pajautimo, kurį turėdama dėtum skersą ant knygų, kurųs ir photoscape biggrin.gif

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 07 10, 00:36)
Net grizau i foto paziuret. Kodel taip manai ?
Va cia ji pokstavo  biggrin.gif

jei JI papokštavo, gal TU nebepokštauk, ką? Nes prisipažinsiu atvirai - kankini savo nuotraukomis doh.gif biggrin.gif ir tai nebėra juokinga.

hau. nė pusryčių nepaėdus parašiau smile.gif doh.gif

Ka, pritariu. jai reikia kartoti ND. ir privaloma su ESTETIKOS elementu, kad ir kiek žvengiama čia periodiškai iš šio reikalavimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 liepos 2012 - 09:11
Aš tai netikiu, kad čia ji rimtai biggrin.gif O jūs čia draskotės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 07 10, 09:18)
Aš tai netikiu, kad čia ji rimtai biggrin.gif O jūs čia draskotės biggrin.gif

Stilis temoje, akivaizdu biggrin.gif Nors as tai manau, kad ji rimtai mano viska gerai daranti - umus roziniu akiniu sindromo atvejis, sakyciau, plius poziurio problemos. Tokiu atveju demesio perteklius yra neigiamas veiksnys, todel siulyciau ignoruoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 07 10, 09:32)
Stilis temoje, akivaizdu  biggrin.gif Nors as tai manau, kad ji rimtai mano viska gerai daranti - umus roziniu akiniu sindromo atvejis, sakyciau, plius poziurio problemos. Tokiu atveju demesio perteklius yra neigiamas veiksnys, todel siulyciau ignoruoti mirksiukas.gif

Na, tokiu atveju, tai sakyčiau tai reik daryt kaip Say sako, nefotografinių knygų reik paskaityt ir tiek.

Magda, labai laukiau, linkėjimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 07 10, 02:10)
Gal kam ideja bus kaip nufotkint vienam taske maza vaika, nes judrus vaikai bega lauk ir psio.............
Kuris WB ziurisi ok, abejoju del 1-o ir 2-o unsure.gif. Turbut 2-a foto nugeltoninau, m  g.gif ?
Ir aplamai fotkint 2 tai ne 1, kad gera foto butu  ax.gif

Eik tu sau kokie nuostabus kadrai blink.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 07 10, 01:02)
Klausyk, neaiskink, kad tureciau eit fotkint, o ne cia sedet, nu jau visai

oho. "mano laikais" zmones buvo kulturingesni temoje tongue.gif
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 07 09, 00:03)
Cia kita sese  ax.gif

omg. kas TAI?
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2012 07 09, 00:31)
O vat man tavo avataras isvis ne schmoll.gif , bet cia kiekvieno skonis ...........

o prie ko cia avataras?!
QUOTE(kristalines @ 2012 07 09, 14:16)
ir neuzsispirk kaip mulas, kad man patinka toks stilius kokiu fotografuoju. nu nera pas tave to stiliaus jokio, pyskinai ir tiek, tad keisk poziuri, klausyk ka sako ir taisyk klaidas  ax.gif

labai pritariu drinks_cheers.gif stiliu atrasti uztrunka ne 2 sav. tikrai.
QUOTE(Ka @ 2012 07 04, 15:48)
Nedėjau jokios tekstūros, bent jau sąmoningai. O Camerabag gal ir uždėjo, kuomet parinkau spalvas. smile.gif Man patinka kaip ta programa suminkština fotografiją.

o kas cia per programike? gal galetum siek tiek papasakoti apie ja?
QUOTE(Ka @ 2012 07 05, 14:26)
Tai tuomet renkamės šiokiadienį antroje liepos pusėje. smile.gif Arba tariam konkrečią dieną ir viskas, nes atrodo, kad ir kaip norėtum visiems netiks. smile.gif

as jums siulau pasirinkti viena data ir viskas. nes visiems niekada netiks. wink.gif o taip derinsite be pabaigos.
QUOTE(Yvette @ 2012 07 04, 11:36)
Ka, jb ir spalvota, abi nepatiko.

kodel? man tai tokie idomus kadrai ir siokia tokia atgaiva, nes gan idomiai pateikta (kampas, spalvos, sviesa), kartu linxmai ir paslaptingai.
QUOTE(Stiklinė @ 2012 07 04, 10:20)
pažįstamas vienas ant 50tuko deda blendą ir jos niekada nenuima...

as tai tikrai nezinau ka daro tos blendos. pvz kai dedamos ant obj, kad ir sigmos - gal galit trumpai paaiskinti?

atnesu projketelio tesini.
27/52

ir 28/52
user posted image

Jurzole, cia keleta juostiniu vaizdu is atostogu, nezinau ar man pavyko parodyti visa grozi, nes nesu stipri su peizazais, prasau pakritikuokit.

1. cia man patiko sviesa, labai graziai visas kalnas buvo apsviestas.
user posted image

2. man asmeniskai labiausiai patiko si, toks vienisas medis kalnuose, kazkaip idomiai pasirode, nes toks galingas, didelis.
user posted image

3.
user posted image

4.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 07 10, 09:50)

as tai tikrai nezinau ka daro tos blendos. pvz kai dedamos ant obj, kad ir sigmos - gal galit trumpai paaiskinti?

nuo saulės spindulių saugo, nuo blikų wink.gif

tavo peizažuose šviesa man nepatiko.. per aukštai saulė manau švietė, tokio "minkšto" apšvietimo peizažuose norėtųsi.. o pirmąjį tai auščiau reikėjo fotkinti, ta prasme kilstelt fotiką į viršų, nuotraukos apačia nereikalinga čia IMHO unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 10 liepos 2012 - 09:57
QUOTE(Maggie @ 2012 07 10, 10:50)
* oho. "mano laikais" zmones buvo kulturingesni temoje tongue.gif

** o kas cia per programike? gal galetum siek tiek papasakoti apie ja?

*** as jums siulau pasirinkti viena data ir viskas. nes visiems niekada netiks. wink.gif o taip derinsite be pabaigos.

****kodel? man tai tokie idomus kadrai ir siokia tokia atgaiva, nes gan idomiai pateikta (kampas, spalvos, sviesa), kartu linxmai ir paslaptingai.

* drinks_cheers.gif Aš tikrai likau giliai nustebusi.. Bandžiau prisiminti ir nuo tuo momento, kuomet pradėjau skaityti šią temą (2010 berods), tokių neskanių post'ų nepamenu.
** Nuotraukų redagavimo programa. 1 straipsniukas. 2 straipsniukas Iš karto pasakau, aš nesistengiu sukurti juostos įspūdžio. Net nenaudoju tų rėmų, kuriuos siūlo. biggrin.gif
*** Taip ir darysim. mirksiukas.gif
**** Geras, tik kai pacitavai pamačiau, kad Yvettei nepatiko. biggrin.gif Heh, prieš metus būčiau nuliūdusi, o dabar galvoju, kad neturi visiems patikti. rolleyes.gif Ir tai gal dar sėkmingesnis spyris padaryti geriau.

Man patiko tavo trečia foto, patinka, kad yra žemė, kalnai, miškas ir matosi minkšti, dideli debesys. rolleyes.gif
Atsakyti
aš kai tokie visokie nesusikalbėjimai užeina visad prisimenu posakį vieną. pažodžiui nepamenu, bet ten kalba apie tai, kad pas mokytoją geriausia eiti kaip tuščia stiklinė 4u.gif

sorry, kad įsikišu, bet vis paskaitau jūsų temą. parašyt dažniausia nelabai turiu ko, bet nuorodomis ir patarimais pasidžiaugiu. randu vis ko nors vertingo ir sau. dėkui 4u.gif

Dalyja, kada tu pas tėvus būsi? mažu jūsų projektui "viena kitą" pasidarytume, a? visai norėčiau kokios savo fotkės bigsmile.gif
Atsakyti
Labutis,
gal galite atsakyti, man i klausima su Canon eos 600d 18-55mm. kokia imanoma maziausia diafragma? blush2.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luga @ 2012 07 10, 10:49)
Labutis,
gal galite atsakyti, man i klausima su Canon eos 600d 18-55mm. kokia imanoma maziausia diafragma?  blush2.gif Aciu  4u.gif

Ant objektyvo raso:)
Atsakyti