Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2012 07 06, 10:06)
bet kodėl tu renkiesi sRGB? g.gif nes keliose vietose skaičiau, kad jis nilabai g.gif

or kaip dėl rezoliucijos 300 pikselių? g.gif nes pas mane seniau buvo 260 nustatyta...dabar straipsny paskaičiau, kad galima dėt 72...atseit nėr skirtumo, kas ten parašyta g.gif

Failo rezoliucija yra pikseliai čia http://clip2net.com/s/25WiC
Failo ant popieriaus rezoliucija (DPI) yra ne tavo reikalas ir gali parašyti ką tik nori. Ar mes ne apie tą patį kalbam?
sRGB yra su atspalviais, tikslesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 06 liepos 2012 - 10:35
Geras klausimas kodėl pas mane 300 dpi. biggrin.gif Nežinau, jei apšviesit, kodėl tokia nebūtina, pasidarysiu mažesnę. biggrin.gif
Dėl sRGB jau rG paaiškino. Kažkada jau temoje buvo apie tai šnekėta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 07 06, 10:32)
Failo rezoliucija yra pikseliai čia http://clip2net.com/s/25WiC
Failo ant popieriaus rezoliucija (DPI) yra ne tavo reikalas ir gali parašyti ką tik nori. Ar mes ne apie tą patį kalbam?

sRGB yra su atspalviais, tikslesnis.

dėkui, viską supratau...vadinasi, ką uždėsiu prie tų dpi nėr skirtumo...

ok, ..vadinasi, tu irgi dedi sRGB? g.gif pasiskaičiau dar kelis straipsniukus ta tema.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 06 liepos 2012 - 10:56
QUOTE(Ka @ 2012 07 06, 10:42)
Geras klausimas kodėl pas mane 300 dpi.  biggrin.gif  Nežinau, jei apšviesit, kodėl tokia nebūtina, pasidarysiu mažesnę.  biggrin.gif
Dėl sRGB jau rG paaiškino. Kažkada jau temoje buvo apie tai šnekėta.  smile.gif

Ar tu parašysi milijoną ar 5, tavo failo vaizdas nesikeis kompe, jis atrodys vienodai (tik photoshope nepamenu kaip jį nustatyt, nes aš visai neimu į galvą dėl jo, o LR tai labai paprasta). O vat jei nori kokybiško vaizdo ant popieriaus, tada reikia jau atitinkamą failo dydį pixeliais turėt ir tiek. Kuo didesnis failas, tuo realiau, kad bus kokybiškas vaizdas ant popieriaus, arba tas DPI, yra šiaip tie skaičiavimai, bet jei originalų failą paliksi, kad ir ne aukščiausios kokybės, tai tikrai užteks fotkėm. Jei jau karpysi be proto ir mažinsi, faktas, kad vaizdas ant popieriaus bus prastesnis.

O vat sRGB jau svarbu, kalbant apie tikslesnes spalvas.

QUOTE(gotte @ 2012 07 06, 10:48)
dėkui, viską supratau...vadinasi, ką uždėsiu prie tų dpi nėr skirtumo...

ok, ..vadinasi, tu irgi dedi sRGB? g.gif  pasiskaičiau dar kelis straipsniukus ta tema.. ax.gif

Dažniausiai kai keliu į internetą, ar spausdinu aš konvertinu į sRGB, nežinau ar teisingai darau, bet skirtumą akivaizdų matau. Net nėra ką kalbėt, iškart kokybė geresnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 06 liepos 2012 - 11:01
QUOTE(rG. @ 2012 07 06, 11:00)
Dažniausiai kai keliu į internetą, ar spausdinu aš konvertinu į sRGB, nežinau ar teisingai darau, bet skirtumą akivaizdų matau.  Net nėra ką kalbėt, iškart kokybė geresnė.

O čia konvertuoji tada, kai išsaugai fotošope jau apdirbtą failą į JPG, tada renkiesi sRGB, jo (darant save as, kai renkiesi jpg formatą, tada ten būna varnelė uždėta ant sRGB, ane? Pas mane bent jau ten visad varnelė uždėta)? g.gif ar kaip nors kitaip tu konvertavimą darai g.gif

ir kaip tuomet su foto atidavimu klientui g.gif kai jis jau spausdinasi iš CD tarkim g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 06 liepos 2012 - 11:38
QUOTE(rG. @ 2012 07 06, 12:00)

Ačiū, kad apšvietei. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 07 06, 11:48)
ok, ..vadinasi, tu irgi dedi sRGB? g.gif  pasiskaičiau dar kelis straipsniukus ta tema.. ax.gif

pas mane fotike nustatyta sRGB ir saugant is raw i jpg taip pat sRGB rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 07 06, 11:32)
O čia konvertuoji tada, kai išsaugai fotošope jau apdirbtą failą į JPG, tada renkiesi sRGB, jo (darant save as, kai renkiesi jpg formatą, tada ten būna varnelė uždėta ant sRGB, ane? Pas mane bent jau ten visad varnelė uždėta)? g.gif ar kaip nors kitaip tu konvertavimą darai g.gif

ir kaip tuomet su foto atidavimu klientui g.gif kai jis jau spausdinasi iš CD tarkim g.gif

Dydžius normalius palik ir bus gera jiems kokybė, o jei ir mažus palieki publikavimui, pasakyk, kad spausdintų didesnius.
Convert profile - sRGB, kažkur ten file ar edit, aš nepamenu dabar. Čia konvertuoju kai dedu į internetą (blogai parašiau, kad ir spausdinant, aš nesu nei lyginus, nei kaip kitaip nusprendus, kad spausdinant taip geriau, na, dėl viso pikto, nors jaučiu logikos nėra, čia labiau internetui). Kai kur gera ta kokybė būna, o pvz mano svetainėn kai dedu tai viską viską reik konvertuot. Šiaip gal kažko kažkas nepalaiko, nežinau. Čia aš ne specas.

O jei nori, kad klientai gerai atsispaustų ir nedėtų išdarkytų spalvų, duok tik printus ir baigtas kriukis, kitaip nieko nebus. Viena ką gali, tai konvertuot kaip aš darau su mažais dydžiais, jei tokius papildomai duodi, kėlimui į internetą, bet čia jau mazochizmas visiškas, aš taip nedarau.
Atsakyti
Skrudinates kad tuscia biggrin.gif

Kol grozio miega vaikai miega skubu atlikti pirma ND

user posted image
Atsakyti
Panašu, kad supratai pirmojo namų darbo esmę. smile.gif Tik tas baltas objektas fone man nepatinka. Rekomenduočiau kitą kartą atidžiai apžiūrėti foną. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 07 07, 15:23)
Panašu, kad supratai pirmojo namų darbo esmę. smile.gif Tik tas baltas objektas fone man nepatinka. Rekomenduočiau kitą kartą atidžiai apžiūrėti foną. smile.gif

Nu kai ikeliau ir as tai pastebejau blush2.gif
Atsakyti
Del Siaulieciu susitikimo, si sekmadieni jau tiksliai zinau, kad negaliu, galim tartis kita sekmadieni arba siaip kokia savaites diena smile.gif
Atsakyti