Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(noisy-B @ 2012 07 05, 15:06)
Nepatinka man...

Jei jau pasakei, kad nepatinka tai pasakyk ir kodėl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 07 05, 14:26)
Tai tuomet renkamės šiokiadienį antroje liepos pusėje. smile.gif Arba tariam konkrečią dieną ir viskas, nes atrodo, kad ir kaip norėtum visiems netiks. smile.gif

Tikrai taip. Renkam datą, kas norės, prisitaikys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 07 05, 13:49)
Pajudink tu juos, nes patys kol pasijudins tai ilgai lauksi.  doh.gif
O mūsų mieste sakyčiau, kad nėra kur patikimai taisytų. Kitą kartą (nors nelaukiu tokio) siųsiu į kokį Kauną ar Vilnių.

pasijudino patys, nes skambinau lb nepatenkinta cool.gif tai pasiemiau jau siandien sutvarkyta thumbup.gif spejau pasiilgt jo per tas kelias dienas, siaubas tas kit koks baisuoklis istikruju biggrin.gif

QUOTE(Ka @ 2012 07 05, 14:26)
Tai tuomet renkamės šiokiadienį

as tik uz siokiadienius, nes svtgl dazniausiai nebunam schmoll.gif

QUOTE(Stiklinė @ 2012 07 05, 20:13)
Tikrai taip. Renkam datą, kas norės, prisitaikys  biggrin.gif

drinks_cheers.gif jus rinkit, as bent pasisveikinti tikrai uzbegsiu biggrin.gif
Atsakyti
Bliahaaa...nebegaliu...ar normalu, kad iš 24 MB (RAW failo) po apdirbimo fotošopu (minimalaus, pastumdai levels, curves ir pan), nekerpant foto, išsisaugo kaip JPG jau tik kokie 7MB ar 9MB g.gif g.gif g.gif nu kažkas nito bus su fotošopo nustatymais ar kaip? g.gif
Atsakyti
nu va susiradau straipsnį: čia paskaityt

gal galit pasidalinti mintimis, kokius nustatymus jūs dedat šioje fotošopo funkcijoje... g.gif
Atsakyti
gotte, normalu. Vien ant bitu kiek susitaupo - gi jpegas yra 3*8 bitu, o raw 3*12 arba 3*14, nzn kiek pas tave.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 07 05, 23:15)
gotte, normalu. Vien ant bitu kiek susitaupo - gi jpegas yra 3*8 bitu, o raw 3*12 arba 3*14, nzn kiek pas tave.

atleisk už durną klausimą, bet kur man pažiūrėt tą "kaip pas mane"? g.gif doh.gif

blogiausias dalykas, kuris yra fotografijoje - suknisti skaičiai... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane rodo taip, ir paverstos i jpg sveria panašiai kaip ir raw. smile.gif
Pirma ką matau atsidariusi raw failą. Čia apačia.
user posted image
Paspaudus ant tų skaičių ir raidžių eilutės (nuotraukos duomenų) atsidaro ši lentelė, tuomet galiu rinktis kokio dydžio išsaugoti ir pan.
user posted image
Arba galima spausti save image mygtuką, kuris yra pirmoje foto. Ir išmeta tokią lentelę. Renkiesi ko tau reikia ir saugai kur nori.
user posted image
Kuomet renkiesi antrą variantą tiesiog daugiau vargo, nes saugai į jpg, o ne iš karto atsidarai su PS. Na, tikiuosi, kad būsiu kažkuom padėjusi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 07 06, 03:23)
nu va susiradau straipsnį: čia paskaityt

gal galit pasidalinti mintimis, kokius nustatymus jūs dedat šioje fotošopo funkcijoje... g.gif

Ačiū už nuorodą! Niekada į šiuos skaičiukus nežiūrėjau... blush2.gif

QUOTE(Ka @ 2012 07 06, 04:58)
Pas mane rodo taip, ir paverstos i jpg sveria panašiai kaip ir raw.  smile.gif

Ačiū smile.gif
Padariau eksperimentą su 1 nuotrauka. Originalas raw 15MB, pakeitus keletą parametrų toje lentelėje, failo dydis jpg svyruoja nuo 2 iki 3MB (tiktai!!!)
Tačiau atsidarius pilnai raw failą per PS, net nedrant jokių pakitimų, jokių papildomų sluoksnių ir pan, saugant jpg failo dydis pasidaro 6MB...
Atsakyti
QUOTE(Užmirstuole @ 2012 07 05, 12:50)
Sveikos mergaites hi.gif bandysiu ir as junktis i jusu gretas  ax.gif
Eisiu bandyt atlikt ND  cool.gif
Turiu klausimeli blush2.gif  kaip zymimas nikono 50mm-1,8 blenda  g.gif

Turiu viena blenda f 1.8, gal dar reikia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 07 06, 00:28)
Pas mane rodo taip,

bet kodėl tu renkiesi sRGB? g.gif nes keliose vietose skaičiau, kad jis nilabai g.gif

or kaip dėl rezoliucijos 300 pikselių? g.gif nes pas mane seniau buvo 260 nustatyta...dabar straipsny paskaičiau, kad galima dėt 72...atseit nėr skirtumo, kas ten parašyta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 06 liepos 2012 - 10:06
sveikos, gal zinote is kur galima butu parsisiusti instrukcia? mano fotoaparatas canon SX30 iso, bet pameciau instrukcija, o lietuviskai kiek ieskau niekur nerandu ax.gif o noreciau ir truputeli ismokti su juo dirbt blush2.gif
Atsakyti