Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2012 07 02, 19:43)
yra tos kelios foto,kuriose kompozicija tarsi ir tvarkinga. trečdaliai, bla bla bla. bet kaip nuobodu, negaliu. mergaitė su skėčiu treędalyje ir žaluma tolumoj  rolleyes.gif ir visos vienodos.

daugely Tavo foto, jei stambesnis planas, nebeįtelpi, nesudėlioji kadro. be to, ne kartą Tau sakiau - netikiu, kad su 1,8 fotkini. atverk maksimaliai diafragmą ir pabandyk fotkinti taip, kad pirmame planenefokuse visada kas nors būtų - šakelė, gėlė, lapija, kėdė, staliukas, siluetas, katinas, tvora - na bet kas, bet tik ne medis, kuriuos taip dažnai savo fotose rodai. Medžio kamienas nelabai tinka įrėminti nuotraukai, o dar kai ryšku viskas, nu ragai doh.gif

Mergaitė su skėčiu - f/1,8, su vaikais kartais pridarau diafragmą iki 2,2 ar 2,8, nes jie labai judrūs. Dėl pirmo plano žinau, bandžiau su mergina tarp tujų , bet ten su diafragma nugrybavau...
Nesiteisinu, bet tas irgi šiek tiek stabdo, faktiškai visos mano fotosesijos vyksta tam pačiam parke, daugiau nelabai yra kur (nebent toli, kalnuose). Namie man per tamsu blush2.gif
Bet, tikiuosi, kad vis tiek pamažu judėsiu į priekį smile.gif
Atsakyti
Modelis plius medis biggrin.gif kažkur labai matyta biggrin.gif aš irgi anksčiau fotografuodavau tarp medžių, su medžiais, ant medžių ir man buvo taip gražu biggrin.gif dabar pastebėjau, kad daugeliui naujokėlių medžiai veža biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 07 02, 15:03)
lotuliukas.gif  cool.gif

šakės Tau, asiliuk, dabar tai šakės biggrin.gif

oi oi biggrin.gif
Atsakyti
Labas,
QUOTE(sayonara @ 2012 07 02, 14:25)

pailsėk geriau, pasaulis yra ne tik fotografija biggrin.gif

drinks_cheers.gif 100 proc. Kada nustoji spaust save, tai nors patiri malonumą fotografuodama. Tiesiog eini ir geri į save viską, kas gražu wub.gif
Atsakyti
Jei kas sukrapštys minčių kritikai būsiu dėkinga. Dvejoju ar eilinė tai šliužo fotografija ar ne visai.. unsure.gif
user posted image
Atsakyti
Norisi atnesti nuotrauku, tad reikia uzbaigti ND. Busiu dekinga uz balsus.

Dienos apsvietimas

user posted image user posted image user posted image

Dirbtinis apsvietimas

user posted image user posted image user posted image

P.S. kol zaidziau su "lempute" sunus prilekes nudziove braskes...tad truputi pakito kompozicija.
Papildyta:
QUOTE(Ka @ 2012 07 02, 23:09)
Jei kas sukrapštys minčių kritikai būsiu dėkinga. Dvejoju ar eilinė tai šliužo fotografija ar ne visai..  unsure.gif

Man tai tikrai neatrodo eiline nuotrauka... tiksliau patinka viskas, ko nesugebu padaryti pati... o tada krapstau galva kaip cia viskas atlikta???
Papildyta:
Patiko kristuko muzikantas..... savaitgali bandysiu pati taip pasizaisti....
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2012 07 02, 09:32)

Niekada pernelyg nesidomejau knygomis, taciau pavarcius puslapi ir man seile nutyso.......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dincelis: 02 liepos 2012 - 23:12
QUOTE(Ka @ 2012 07 02, 21:09)
Jei kas sukrapštys minčių kritikai būsiu dėkinga. Dvejoju ar eilinė tai šliužo fotografija ar ne visai..  unsure.gif

Neeiline schmoll.gif Man tai toks kovotojas su tamsiom jegom tas sliuzas, kazko sviesaus ir gero simbolis, sitoj nuotraukoj. Ir tikrai kadangi baisiai tu visokiu gyviu nemegstu, tai kad cia jis asocijuojasi su sviesa ir geriu, neeilinis dalykas biggrin.gif

QUOTE(Dincelis @ 2012 07 02, 22:24)
Norisi atnesti nuotrauku, tad reikia uzbaigti ND. Busiu dekinga uz balsus.
Dienos apsvietimas
Dirbtinis apsvietimas

Gal cia lietuviskas mano kompas taip nusisneka, bet dienos apsvietime man melynuoja ciut, o dirbtinis i ruzavuma vos ne g.gif Ir siaip faktas, kad custom yra skrtingos spalvos dirbtinoj ir dienos sviesoj jau rodo, kad kazkas negerai, nes balta turi buti vienodai balta prie bet kokio apsvietimo mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 07 02, 22:09)

šviesa graži, bet nekabina, gal kampo sraigės kitokio norėtusi g.gif Ai nekreipk dėmesio, aš šiandien nekaip nusiteikusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 07 02, 22:09)

man patinka ryškumo zona, tas jos kelias ryškus, kurį ji dar turi įveikt. Bet šiuo metu noriu spalvų, taigi tokia per tamsi mano akims ji.
Apie ND: natūralus apšvietimas mėlynuoja, o mano laptopas dirbtiniam lyg ir pereksponuotą rodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jokubaite: 03 liepos 2012 - 08:38
QUOTE(jokubaite @ 2012 07 03, 09:38)
Apie ND:  natūralus apšvietimas mėlynuoja, o mano laptopas dirbtiniam lyg ir pereksponuotą rodo  ax.gif

vistiek iveiksiu ta WB balansa cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2012 07 03, 10:01)
vistiek iveiksiu ta WB balansa  cool.gif

Pabandyk dar kartą 4u.gif

Ka, man kiek per tamsu (matyti tik sraigės kiauto viršus ir ūsiukai). Šviesinčiau. Bet idėja patiko biggrin.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

kol perskaiciau smile.gif gryzom is pajurio su seimyna, o atostogas sugadino objektyvas verysad.gif Tik atvykom, isikraustem, issitraukiu fotika, bandau fotkinti ir bac, nefokusuoja cray.gif o tiek norejau tos juros, tiek norejau fotkint, o su rankiniu fokusavimu nemoku blush2.gif tai viena kita kadra padariau ir viskas, nes kaip tycia kitinio net neemiau doh.gif
Tai nuveze V is ryto tvarkyti, laukiu kol paskambins meistras pasakyti kas nutiko. Gal kam yra taip buve? kas cia nutiko?

say, lb patiko wub.gif

Jurzoles menulis geras thumbup.gif

maggie sveikinu mirksiukas.gif
Atsakyti