Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2012 07 02, 12:23)
aistra pyktis - irgi aistra biggrin.gif

bet panasu, kad siandien jokios nebus smile.gif o man taip nuobodu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 07 02, 11:32)
bet panasu, kad siandien jokios nebus smile.gif o man taip nuobodu biggrin.gif

biggrin.gif užuojautukėlytėlaitis biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane kazkoks sh su moniku.Atsirado tokia juosta per visa ekrana, melyna/raudona, kartais issijungia visai ir rodo daug tamsiau nei rode.Ech..Puse metu daiktui.Kaip jie dirba unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 07 02, 11:40)
Tavo problema slypi ne aštrume.. Kiek mačiau, su tuo problemų neturėjai, rodei daug, aštrių foto. Ne tame problema..

Tai kame problema?... blush2.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2012 07 02, 12:07)
as manau, kad tu per daug giliniesi i technika ir visiskai pamirsti jausma. man, kaip ziurovei, visiskai dzin, ar tu 85, ar 50 objektyvu fotkini, nes as to "nematau". ka as matau, kad tavo foto truksta jausmo, tavo pacios megavimosi fotografavimu. atsipalaiduok. ir maziau galvok apie skaicius

Visas gyvenimas sukosi aplink skaičius, neturiu aš kūrybiškumo, bet vis tiek noriu išmokti fotografuoti, nes man tai patinka smile.gif
Bet fotografuojant tai tikrai ne apie skaičius galvoju... Netgi į M režimą retokai persijungiu, nes su Av paprasčiau, nereikia galvos sukti dėl fotoaparato parametrų. Jeigu tuo nesimėgaučiau, tikrai net nefotografuočiau...
Kad žiūrovui neįdomu su kokiu objektyvu fotografuota, tai faktas. Žiūrovui įdomus tik galutinis variantas. Bet man dar sunku pamatyti nuotraukas, taip, kaip mato žiūrovas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 07 02, 13:36)
Tai kame problema?...  blush2.gif
Visas gyvenimas sukosi aplink skaičius, neturiu aš kūrybiškumo, bet vis tiek noriu išmokti fotografuoti, nes man tai patinka  smile.gif 
Bet fotografuojant tai tikrai ne apie skaičius galvoju... Netgi į M režimą retokai persijungiu, nes su Av paprasčiau, nereikia galvos sukti dėl fotoaparato parametrų. Jeigu tuo nesimėgaučiau, tikrai net nefotografuočiau...
Kad žiūrovui neįdomu su kokiu objektyvu fotografuota, tai faktas. Žiūrovui įdomus tik galutinis variantas. Bet man dar sunku pamatyti nuotraukas, taip, kaip mato žiūrovas...  blush2.gif

man Tavo nuotraukos tokios atidirbtos atrodo. kaip per prievartą padarytos. ir komentavome, ir klaidas rodėme, bet kol kas nejuda tie reikalai. rodos, ir fotkini daug, ir stengies, bet kol kas bent jau man nesimato judėjimo priekin, tik eilinės sufokusuotos nuotraukos. kol kas Tau itin sunku su kompozicija, su foto atrinkimu. tarkim, paskutinės fs su dukra, nebūčiau rodžius, išskyrus vieną foto, ir tai žinodama, kad nėra už ką pagirti. man keista, kad turėdama du objektyvus su 1,8 diafragma, fotografuoji tarsi su f 8 visą laiką. jei mergaitė prie medžio - tai ryšku viskas aplink, ypač medis. ir sakyta ne kartą, bet Tu, rodos, ignoruoji, todėl nustojau, bent jau aš, komentuoti. nes gal aš neteisi, gal nereikia kišti savo supratimo, tai ir nutilau. 4u.gif

blin, man atvirumo valandėlė, tuoj užpuls kas nors, kad žlugdau žmonės. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 06 30, 00:52)
Maniau, kad gyveni Lietuvoj smile.gif  Nors gal ir nieko nemaniau, jei neakcentavai biggrin.gif Jei organizuosit meetuką, šūktelkit (bet pati nieko nežadu, labai esu užimta).

Kaip ir neakcentavau smile.gif Matai i meeta su manim nieks nenori verysad.gif ***** blemba.... biggrin.gif
QUOTE(R.i.R. @ 2012 06 30, 07:46)
Nebutinai atitekus whatever. Ir man ji galejo atitekti. Bet ir man nors ziauriai tiko ir patiko, nesugebesiu jos iliustruoti, nors isivaizduoju puikiai kaip tai daryciau, bet neturiu tam tinkamo zmogaus. Tas kuris kaip ir tiktu menesi vis atkelineja FS.

Nu ve unsure.gif Kazkaip galvojau, kad tik Watewer likusi, bet pasirodo dar tu. Nu nieko, pati as kalta, zinojau kad mano daina baisiai sunki kazkam bus, bet ant tiek jinai man prie sirdies, kad negalejau siust kitos smile.gif
QUOTE(sayonara @ 2012 07 02, 12:56)

Tavo atvirumo valandeles galetu dazniau buti, nes man jos atrodo labai taiklios!
Geletum kada ir su manim paatviraut biggrin.gif As net nedekociau biggrin.gif
Jauciuos kazkokia sustingus fotografijos fronte, lyg ir i LT gryzau, atrodo eik ir fotkink viska is eiles, o kazkaip ....
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 07 02, 14:24)
Tavo atvirumo valandeles galetu dazniau buti, nes man jos atrodo labai taiklios!
Geletum kada ir su manim paatviraut biggrin.gif As net nedekociau biggrin.gif
Jauciuos kazkokia sustingus fotografijos fronte, lyg ir i LT gryzau, atrodo eik ir fotkink viska is eiles, o kazkaip ....

kada nors gal užeis, nesigailėsi? biggrin.gif
pailsėk geriau, pasaulis yra ne tik fotografija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 07 02, 13:25)
kada nors gal užeis, nesigailėsi? biggrin.gif
pailsėk geriau, pasaulis yra ne tik fotografija biggrin.gif

Tai jau kelinta menesi laukiu, kol tau uzeis, tai kol laukiu nesigailiu biggrin.gif Ir apskritai, man patinka kai kas nors per kupra ir ant kelio uzveda biggrin.gif Cia gal mazohizmas? g.gif biggrin.gif
O del sustojimo tai nepergyvenu labai, tiesiog dabar taip yra, paskui bus geriau smile.gif
Atsakyti
Baikit, neklausykit tos say, čia apsišaukėlė, be to ji man kuprinę skolinga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 07 02, 14:58)
Baikit, neklausykit tos say, čia apsišaukėlė, be to ji man kuprinę skolinga biggrin.gif

lotuliukas.gif cool.gif

šakės Tau, asiliuk, dabar tai šakės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 07 02, 18:26)
man Tavo nuotraukos tokios atidirbtos atrodo. kaip per prievartą padarytos. ir komentavome, ir klaidas rodėme, bet kol kas nejuda tie reikalai. rodos, ir fotkini daug, ir stengies, bet kol kas bent jau man nesimato judėjimo priekin, tik eilinės sufokusuotos nuotraukos. kol kas Tau itin sunku su kompozicija, su foto atrinkimu. tarkim, paskutinės fs su dukra, nebūčiau rodžius, išskyrus vieną foto, ir tai žinodama, kad nėra už ką pagirti. man keista, kad turėdama du objektyvus su 1,8 diafragma, fotografuoji tarsi su f 8 visą laiką. jei mergaitė prie medžio - tai ryšku viskas aplink, ypač medis. ir sakyta ne kartą, bet Tu, rodos, ignoruoji, todėl nustojau, bent jau aš, komentuoti. nes gal aš neteisi, gal nereikia kišti savo supratimo, tai ir nutilau. 4u.gif

Ačiū už pastabas, kurios verčia judėti į priekį. Ne visiems, deja, viskas greitai pavyksta. Kitiems gali ir niekada nepavykti, yra kaip yra.
Teoriškai žinau, kad reikia suteikti nuotraukai erdvės jausmą. Bet praktiškai nepavyksta... Apie kompoziciją irgi skaičiau, bet vėlgi praktiškai sunkiai išeina. Pvz, dukra su skėčiu, iš paskutinės FS, man atrodė, kad kompozicija gera... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 07 02, 15:06)
Ačiū už pastabas, kurios verčia judėti į priekį. Ne visiems, deja, viskas greitai pavyksta. Kitiems gali ir niekada nepavykti, yra kaip yra.
Teoriškai žinau, kad reikia suteikti nuotraukai erdvės jausmą. Bet praktiškai nepavyksta... Apie kompoziciją irgi skaičiau, bet vėlgi praktiškai sunkiai išeina. Pvz, dukra su skėčiu, iš paskutinės FS, man atrodė, kad kompozicija gera...  blush2.gif

yra tos kelios foto,kuriose kompozicija tarsi ir tvarkinga. trečdaliai, bla bla bla. bet kaip nuobodu, negaliu. mergaitė su skėčiu treędalyje ir žaluma tolumoj rolleyes.gif ir visos vienodos.

daugely Tavo foto, jei stambesnis planas, nebeįtelpi, nesudėlioji kadro. be to, ne kartą Tau sakiau - netikiu, kad su 1,8 fotkini. atverk maksimaliai diafragmą ir pabandyk fotkinti taip, kad pirmame planenefokuse visada kas nors būtų - šakelė, gėlė, lapija, kėdė, staliukas, siluetas, katinas, tvora - na bet kas, bet tik ne medis, kuriuos taip dažnai savo fotose rodai. Medžio kamienas nelabai tinka įrėminti nuotraukai, o dar kai ryšku viskas, nu ragai doh.gif
Atsakyti