QUOTE(Kriaka @ 2012 09 22, 08:17)
: tikrai ne tik granitas atlaiko, yra tu stalvirsiu ivairiu stipriu ir ne granitiniu. Jus i savo virtuves paziurekit, ar pas visas granitas? Abejoju. Stalvirsis visada sausas? irgi abejoju. Ir ka? Neatlaiko?
Atpazystat is apacios montuojamus praustuvus nuo ant virsaus dedamu .
Forumiete klause koki daryti stalvirsi, kai praustuvas montuojamas is apacios. As atsakiau. O jus metotes tezemis, bet jokiu argumentu, nei patarimu.
QUOTE(Latifa @ 2012 09 22, 14:21)
*kokybiškesnė gali būti ne tik glazūra . O kad keramika jautri, tai taip, bet daug kas priklauso ir nuo pačios keramikos sudėties ir nuo temperatūros, ir paties gamybos proceso bei kokybės kontrolės jo metu. Manau, būtent visuma šitų ir dar kitų sudėtinių dalių duoda kokybišką arba ne keramiką
**Kad ji kur galas o kokios dar būtų galimos alternatyvos LMDP be granito, stiklo ir plytelių stalviršio?
**Kad ji kur galas o kokios dar būtų galimos alternatyvos LMDP be granito, stiklo ir plytelių stalviršio?
* . Bet save gerbiantys ir uz savo varda kovojantys gamintojai, neturetu "apsikiaulinti" zaliavu kokybeje. Bet visko pasitaiko . Aisku, jei bus kokia priemaisa, tai toj vietoj keramika bus trapesne. Zemesne temp gamybos metu, tai matosi.
**Medzio masyvas. Bet jo prieziura ir nepaprasta. As cia apie alejuota. Kuri karts nuo karto impregnuoji. Kai pasibraizo/apsitrina galima nuslifuoti ir vel impregnuoti.
QUOTE(Kriaka @ 2012 09 23, 13:56)
*Net gi labai primena virtuve, o vienas is foto net ir antkapio akmeni primena.
**Kokia konkreciai mano patirtis jus domina?
*** Tai tiesa, sutinku Bet kalbejau, apie tai, kad jeigu po 5-7-10 metu baldas nebeatrodo graziai ir tvarkingai ji tiesiog pakeisti i nauja. Po desimtmecio dazniausiai norisi nauju baldu, nauju stalvirsiu.
****Na, gipskartinis ne radiacija skleidzia, ten kiti "tarakonai", bet sutinku, kad nemazai statybose naudojamu produktu yra svelniai tariant kenksmingi. bet ar gi reikia dabar nusispjauti i tai ir nekreipti demesi, kad ai, ir taip jau yra, tai ir dar kenksmingumo nebus blogai. Ar verta vis gi bet pasistengti kuo maziau i savo namus "atsinesti kenksmingumo"?
**Kokia konkreciai mano patirtis jus domina?
*** Tai tiesa, sutinku Bet kalbejau, apie tai, kad jeigu po 5-7-10 metu baldas nebeatrodo graziai ir tvarkingai ji tiesiog pakeisti i nauja. Po desimtmecio dazniausiai norisi nauju baldu, nauju stalvirsiu.
****Na, gipskartinis ne radiacija skleidzia, ten kiti "tarakonai", bet sutinku, kad nemazai statybose naudojamu produktu yra svelniai tariant kenksmingi. bet ar gi reikia dabar nusispjauti i tai ir nekreipti demesi, kad ai, ir taip jau yra, tai ir dar kenksmingumo nebus blogai. Ar verta vis gi bet pasistengti kuo maziau i savo namus "atsinesti kenksmingumo"?
*Ach kaip lietuviska ir zmogiska. "Neikandu" tai butinai ispeiksiu. Nu kaip kitaip
** Va paskaicius si jusu posta nesupratau.
QUOTE(Kriaka @ 2012 09 22, 12:47)
as dar sau negaminau baldu i vonia, iki to dar nepriejom, beet atsiliepimu girdejau ir zinau, kad turiu ilgamete patirti. Tik tiek, kad pati dar neturiu, tai 100% negaliu sakyti.
Man asmeniskia granitas nepatinka, o dar zinant, kad jis kaupia radiacija, isviso i jo puse net neziuriu
Man asmeniskia granitas nepatinka, o dar zinant, kad jis kaupia radiacija, isviso i jo puse net neziuriu
*** Kiekvieno reikalas. Bet as tikrai nemanau, kad po 5-7-10 metu kokybiskas baldas neatrodo graziai ir tvarkingai . Nesu antiek turtinga, kad sau toki " ismisla" leisti. Kas 5-7-10 metu baldus keisti. Ir taip per visa nama . Reikia ir kitur investuoti. Pvz vaikai ir t.t.
****Gipskartonis ne radiacija skleidzia ??!! . But idomu suzinoti kagi? Ir gipsas(tinkai, spakliai) taip pat?
QUOTE(Latifa @ 2012 09 23, 16:20)
na, plytelės pas mus bus tik tuo atveju jei nesugalvosiu nieko geriau, nes plytelių siūlių valymas manęs visai nežavi : plius, kas dar mane atbaido nuo plytelių ant stalviršių ir palangių - tai užbaigimo klausimas. Ta prasme, jei imant laiptų pvz., tai ten būna pakopinės plytelės, ir paskui jau būna užbaigimo plytelės - jos dedasi ant kampo ir gražiai tvarkingai užbaigia pakopą. Prie paprastų sienų ar grindų plytelių tokių dalykų komplekte nebūna ar bent jau man neteko matyti. Ir va ką daryt ten kur stalviršis susitinka su fasadu arba palangė su siena - aš kol kas nieko man patinkančio nemačiau.
Senas paprastas budas galimas. Jei nera cokoliniu plyteliu. Imamos tos pacios plyteles ir is vienos nupjaunami tik du reikalingo aukscio krasteliai. Pjuvis dedamas prie grindu as stalvirsio. O virsui matosi "gamyklinis" plyteles krastelis.
Bet darant stalvirsi, kaip uzbaigsit priekini stalvirsio krasta? Aisku yra visokiu kampeliu. Bet vel. Reikia taikyti pagal spalva, o ju ne tiek daug. Arba metalinius imti. Darant is plonesniu plyteliu, tai reikalinga del stabilumo. Nes gali nuskilti plyteliu krastai.
Mano manymu, tai ziauriai komplikuota ir gamyba ir tokio stalvirsio prieziura. Nu bet kiekvienas renkasi pagal save
Tiesa, dazniausia plytelem dengia betonuotus stalvirsius. Tada gal galima ir be kampuciu?
Bet tada jau bus tikrai ne 5-7-10 metam stalvirsis
QUOTE(Renata_Bo @ 2012 09 23, 22:57)
Kad akmuo radiacija gaudo tai susirupinam o plokste is ko padaryta ... kas kart uzlasejus ant jos siltesnio vandens, pakilus temperaturai visokie formaldehidai sklinda i ora, kuriuos neimanoma pravedint ir tai ikvepama. Buvau kazkur citavus mokslini straipsi apie tu ploksciu ,,geruma''. Tai man asmeniskai didelis klausymas kas blogiau sveikatai.
Ir dar kokie kiekiai.
QUOTE(Kriaka @ 2012 09 24, 22:44)
Mes tikriausiai apie skirtingas plokstes kalbam, juk jus nepatikslinot apie kuria plokste kalbat.
Prie ko cia is vis ta plokste? Kalbejom apie granita. Cia kaip "kas apie ka, o plikagalvis apie sukas kalba".
Juk kas nori kuo maziau tokiu negerumu savo namuose ir zino apie ju nenauda, tai ir nededa tokiu dalyku arba kiek imanoma maziau, tai geriau nei daugiau bet kokiu atveju. Ar as kazkur kalbejau, kad mano namai pilni ploksciu MDF? jeigu jus apie tai Beje MDF nera kenksmingesni uz mediena dengta beicu ar laku. LMDP daugiau noretusi isvengti, ir tai, padorus gamintojai sumazina kenksmingu medziagu garavima.
As nekalbu apie visiskai nekenksmingus namus, to neisvengti musu kasdienybeje, kalbejau apie tai, kad granitas savyje kaupia radiacija ir tai yra zinoma visame pasaulyje, o jus man apie plokstes
Prie ko cia is vis ta plokste? Kalbejom apie granita. Cia kaip "kas apie ka, o plikagalvis apie sukas kalba".
Juk kas nori kuo maziau tokiu negerumu savo namuose ir zino apie ju nenauda, tai ir nededa tokiu dalyku arba kiek imanoma maziau, tai geriau nei daugiau bet kokiu atveju. Ar as kazkur kalbejau, kad mano namai pilni ploksciu MDF? jeigu jus apie tai Beje MDF nera kenksmingesni uz mediena dengta beicu ar laku. LMDP daugiau noretusi isvengti, ir tai, padorus gamintojai sumazina kenksmingu medziagu garavima.
As nekalbu apie visiskai nekenksmingus namus, to neisvengti musu kasdienybeje, kalbejau apie tai, kad granitas savyje kaupia radiacija ir tai yra zinoma visame pasaulyje, o jus man apie plokstes
Visiskai i lankas.
Gamta-pati geneliausiai, nuostabiausiai , ideliausiai kureja. Zmonija, ja stebedama, bando jai prilygti. Bet deja....
O jus apie radiacini fona nepagalvojot? Tik nevaziuokit i Izraeli.
Granitas tai pati maziausia blogybe.
Nekonstruktyvi kritika ir argumentai
QUOTE(*MiLi* @ 2012 09 25, 12:45)
ir klausimų paduosiu...
Kaip derintumėt medinių plintusų spalvą vonioje ir kambariuose, jei langas, durys mahagoni rudumo? Plytelės galbūt bus kiek tamsesnės nei smėlio... sienos beveik baltos. Ar tinka tokia pat tamsi mahagoni kaip durų apvadai, durys ir langas? truputį bijau, kad patalpa nebūtų kaip įrėminta
Kaip derintumėt medinių plintusų spalvą vonioje ir kambariuose, jei langas, durys mahagoni rudumo? Plytelės galbūt bus kiek tamsesnės nei smėlio... sienos beveik baltos. Ar tinka tokia pat tamsi mahagoni kaip durų apvadai, durys ir langas? truputį bijau, kad patalpa nebūtų kaip įrėminta
O kodel jus dedat medinius plintusu i vonia . Vienareiksmiskai deciau is tu paciu grindiniu plyteliu. Tikrai nesuklysit.
Kambariuose deciau tik grindu spalvos. O kokia grindu danga kambariuose?
QUOTE(Kriaka @ 2012 09 25, 13:55)
Tai gi normaliia atrodys skirtinga duru ir langu splava...butuose gi 99% balti platikiniai langai, o jau durys prie bendro interjero. Juk uzuolaidom uzsidengs jusu langai. O kad grindjuostes bus svesesnes uz duru apvadus ir duris nu irgi kas cia blogo...grinduostes tai kaip grindu uzbaigimas ir vienos spalvos atrodys tikrai gerai. Aisku geriausia yra neprimarginti, idealiai, kai ir grindys ir durys ir laiptai vieno medzio, nu bet jeigu ne, tai 2 skirtiningos, bet tarpusavyje derancios spalvos nemanau kad blogai atrodys, 70% zmoniu taip isirengineja
Balta spava-neutrali spalva. Ji tinka prie visu spalvu ir atspalviu. Todel ir " nepastebi".