Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambario dizainas ir santechnika

QUOTE(Kriaka @ 2012 09 22, 08:17)
:  tikrai ne tik granitas atlaiko, yra tu stalvirsiu ivairiu stipriu ir ne granitiniu. Jus i savo virtuves paziurekit, ar pas visas granitas? Abejoju. Stalvirsis visada sausas? irgi abejoju. Ir ka? Neatlaiko?


Atpazystat is apacios montuojamus praustuvus nuo ant virsaus dedamu g.gif .
Forumiete klause koki daryti stalvirsi, kai praustuvas montuojamas is apacios. As atsakiau. O jus metotes tezemis, bet jokiu argumentu, nei patarimu.

QUOTE(Latifa @ 2012 09 22, 14:21)
*kokybiškesnė gali būti ne tik glazūra . O kad keramika jautri, tai taip, bet daug kas priklauso ir nuo pačios keramikos sudėties ir nuo temperatūros, ir paties gamybos proceso bei  kokybės kontrolės jo metu. Manau, būtent visuma šitų ir dar kitų sudėtinių dalių duoda kokybišką arba ne keramiką 
**Kad ji kur galas o kokios dar būtų galimos alternatyvos LMDP be granito, stiklo ir plytelių stalviršio?


*drinks_cheers.gif . Bet save gerbiantys ir uz savo varda kovojantys gamintojai, neturetu "apsikiaulinti" zaliavu kokybeje. Bet visko pasitaiko doh.gif . Aisku, jei bus kokia priemaisa, tai toj vietoj keramika bus trapesne. Zemesne temp gamybos metu, tai matosi.

**Medzio masyvas. Bet jo prieziura ir nepaprasta. As cia apie alejuota. Kuri karts nuo karto impregnuoji. Kai pasibraizo/apsitrina galima nuslifuoti ir vel impregnuoti.

QUOTE(Kriaka @ 2012 09 23, 13:56)
*Net gi labai primena virtuve, o vienas is foto net ir antkapio akmeni primena.

**Kokia konkreciai mano patirtis jus domina?

*** Tai tiesa, sutinku  drinks_cheers.gif  Bet kalbejau, apie tai, kad jeigu po 5-7-10 metu baldas nebeatrodo graziai ir tvarkingai ji tiesiog pakeisti i nauja. Po desimtmecio dazniausiai norisi nauju baldu, nauju stalvirsiu.

****Na, gipskartinis ne radiacija skleidzia, ten kiti "tarakonai", bet sutinku, kad nemazai statybose naudojamu produktu yra svelniai tariant kenksmingi. bet ar gi reikia dabar nusispjauti i tai ir nekreipti demesi, kad ai, ir taip jau yra, tai ir dar kenksmingumo nebus blogai. Ar verta vis gi bet pasistengti kuo maziau i savo namus "atsinesti kenksmingumo"?


*Ach kaip lietuviska ir zmogiska. "Neikandu" tai butinai ispeiksiu. Nu kaip kitaip lotuliukas.gif

** Va paskaicius si jusu posta nesupratau. g.gif
QUOTE(Kriaka @ 2012 09 22, 12:47)
as dar sau negaminau baldu i vonia, iki to dar nepriejom, beet atsiliepimu girdejau ir zinau, kad turiu ilgamete patirti. Tik tiek, kad pati dar neturiu, tai 100% negaliu sakyti.
Man asmeniskia granitas nepatinka, o dar zinant, kad jis kaupia radiacija, isviso i jo puse net neziuriu 

*** Kiekvieno reikalas. Bet as tikrai nemanau, kad po 5-7-10 metu kokybiskas baldas neatrodo graziai ir tvarkingai schmoll.gif . Nesu antiek turtinga, kad sau toki " ismisla" leisti. Kas 5-7-10 metu baldus keisti. Ir taip per visa nama doh.gif . Reikia ir kitur investuoti. Pvz vaikai ir t.t.

****Gipskartonis ne radiacija skleidzia blink.gif??!! . But idomu suzinoti kagi? Ir gipsas(tinkai, spakliai) taip pat?

QUOTE(Latifa @ 2012 09 23, 16:20)
na, plytelės pas mus bus tik tuo atveju jei nesugalvosiu nieko geriau, nes plytelių siūlių valymas manęs visai nežavi  : plius, kas dar mane atbaido nuo plytelių ant stalviršių ir palangių - tai užbaigimo klausimas. Ta prasme, jei imant laiptų pvz., tai ten būna pakopinės plytelės, ir paskui jau būna užbaigimo plytelės - jos dedasi ant kampo ir gražiai tvarkingai užbaigia pakopą. Prie paprastų sienų ar grindų plytelių tokių dalykų komplekte nebūna ar bent jau man neteko matyti. Ir va ką daryt ten kur stalviršis susitinka su fasadu arba palangė su siena - aš kol kas nieko man patinkančio nemačiau.


Senas paprastas budas galimas. Jei nera cokoliniu plyteliu. Imamos tos pacios plyteles ir is vienos nupjaunami tik du reikalingo aukscio krasteliai. Pjuvis dedamas prie grindu as stalvirsio. O virsui matosi "gamyklinis" plyteles krastelis.
Bet darant stalvirsi, kaip uzbaigsit priekini stalvirsio krasta? Aisku yra visokiu kampeliu. Bet vel. Reikia taikyti pagal spalva, o ju ne tiek daug. Arba metalinius imti. Darant is plonesniu plyteliu, tai reikalinga del stabilumo. Nes gali nuskilti plyteliu krastai.
Mano manymu, tai ziauriai komplikuota ir gamyba ir tokio stalvirsio prieziura. Nu bet kiekvienas renkasi pagal save 4u.gif
Tiesa, dazniausia plytelem dengia betonuotus stalvirsius. Tada gal galima ir be kampuciu?
Bet tada jau bus tikrai ne 5-7-10 metam stalvirsis biggrin.gif

QUOTE(Renata_Bo @ 2012 09 23, 22:57)
Kad akmuo radiacija gaudo tai susirupinam o  plokste is ko padaryta ... kas kart uzlasejus ant jos siltesnio vandens, pakilus temperaturai visokie formaldehidai  sklinda i ora, kuriuos neimanoma pravedint ir tai ikvepama. Buvau kazkur citavus mokslini straipsi apie tu ploksciu ,,geruma''.   Tai man asmeniskai didelis klausymas kas blogiau sveikatai.


drinks_cheers.gif Ir dar kokie kiekiai.

QUOTE(Kriaka @ 2012 09 24, 22:44)
Mes tikriausiai apie skirtingas plokstes kalbam, juk jus nepatikslinot apie kuria plokste kalbat.
Prie ko cia is vis ta plokste? Kalbejom apie granita. Cia kaip "kas apie ka, o plikagalvis apie sukas kalba".
Juk kas nori kuo maziau tokiu negerumu savo namuose ir zino apie ju nenauda, tai ir nededa tokiu dalyku arba kiek imanoma maziau, tai geriau nei daugiau bet kokiu atveju.  Ar as kazkur kalbejau, kad mano namai pilni ploksciu MDF? jeigu jus apie tai  doh.gif Beje MDF nera kenksmingesni uz mediena dengta beicu ar laku. LMDP daugiau noretusi isvengti, ir tai, padorus gamintojai sumazina kenksmingu medziagu garavima.

As nekalbu apie visiskai nekenksmingus namus, to neisvengti musu kasdienybeje, kalbejau apie tai, kad granitas savyje kaupia radiacija ir tai yra zinoma visame pasaulyje, o jus man apie plokstes 


lotuliukas.gif Visiskai i lankas.
Gamta-pati geneliausiai, nuostabiausiai , ideliausiai kureja. Zmonija, ja stebedama, bando jai prilygti. Bet deja....
O jus apie radiacini fona nepagalvojot? Tik nevaziuokit i Izraeli. biggrin.gif
Granitas tai pati maziausia blogybe.
Nekonstruktyvi kritika ir argumentai doh.gif

QUOTE(*MiLi* @ 2012 09 25, 12:45)
ir klausimų paduosiu...

Kaip derintumėt medinių plintusų spalvą vonioje ir kambariuose, jei langas, durys mahagoni rudumo? Plytelės galbūt bus kiek tamsesnės nei smėlio... sienos beveik baltos. Ar tinka tokia pat tamsi mahagoni kaip durų apvadai, durys ir langas?  g.gif  truputį bijau, kad patalpa nebūtų kaip įrėminta 


O kodel jus dedat medinius plintusu i vonia blink.gif . Vienareiksmiskai deciau is tu paciu grindiniu plyteliu. Tikrai nesuklysit. mirksiukas.gif
Kambariuose deciau tik grindu spalvos. O kokia grindu danga kambariuose?

QUOTE(Kriaka @ 2012 09 25, 13:55)
Tai gi normaliia atrodys skirtinga duru ir langu splava...butuose gi 99% balti platikiniai langai, o jau durys prie bendro interjero. Juk uzuolaidom uzsidengs jusu langai. O kad grindjuostes bus svesesnes uz duru apvadus ir duris nu irgi kas cia blogo...grinduostes tai kaip grindu uzbaigimas ir vienos spalvos atrodys tikrai gerai. Aisku geriausia yra neprimarginti, idealiai, kai ir grindys ir durys ir laiptai vieno medzio, nu bet jeigu ne, tai 2 skirtiningos, bet tarpusavyje derancios spalvos nemanau kad blogai atrodys, 70% zmoniu taip isirengineja 


schmoll.gif
Balta spava-neutrali spalva. Ji tinka prie visu spalvu ir atspalviu. Todel ir " nepastebi".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jblmami: 26 rugsėjo 2012 - 22:59
Nu jau tingejau ta tema net rasyti, nu bet gi nutylesi, pagalvosit, kad "i vieta pastaciau".
Jau tiek dienu praejo, reikia vos ne is naujo skaityti kas kada kieno buvo rasyta.

QUOTE(jblmami @ 2012 09 26, 22:46)
1)Atpazystat is apacios montuojamus praustuvus nuo ant virsaus dedamu g.gif .
Forumiete klause koki daryti stalvirsi, kai praustuvas montuojamas is apacios. As atsakiau. O jus metotes tezemis, bet jokiu argumentu, nei patarimu. *drinks_cheers.gif .


2)Ach kaip lietuviska ir zmogiska. "Neikandu" tai butinai ispeiksiu. Nu kaip kitaip lotuliukas.gif

3) Va paskaicius si jusu posta nesupratau.  g.gif

4) Kiekvieno reikalas. Bet as tikrai nemanau, kad po 5-7-10 metu kokybiskas baldas neatrodo graziai ir tvarkingai schmoll.gif . Nesu antiek turtinga, kad sau toki " ismisla" leisti. Kas 5-7-10 metu baldus keisti. Ir taip per visa nama  doh.gif . Reikia ir kitur investuoti. Pvz vaikai ir t.t.

5) Gipskartonis ne radiacija skleidzia  blink.gif??!! . But idomu suzinoti kagi? Ir gipsas(tinkai, spakliai) taip pat?
6)Bet tada jau bus tikrai ne 5-7-10 metam stalvirsis biggrin.gif 

7)lotuliukas.gif Visiskai i lankas. Nekonstruktyvi kritika ir argumentai  doh.gif jus metotes tezemis, bet jokiu argumentu, nei patarimu.
8) Gamta-pati geneliausiai, nuostabiausiai , ideliausiai kureja. Zmonija, ja stebedama, bando jai prilygti. Bet deja....
O jus apie radiacini fona nepagalvojot? Tik nevaziuokit i Izraeli.  biggrin.gif
Granitas tai pati maziausia blogybe.


1) Ar as jums kazkokia pretenzija isreiskiau, kad jus atsaket forumietei, kuri paklause?
2) Itariu, kad sprendziat pagal save. O as neturejau jokio noro "ikasti". Parasiau, tik tai, ka manau.
3) doh.gif doh.gif doh.gif
4) O as ir nerasiau, kad atrodys negraziai (neklaidinkit skaitytoju), as kalbejau apie savo patirti, kad po 7-10 metu man tikrai norisi atsinaujinti. Ir ne man vienai. Visi mes skirtingi aciu D. Ir nebutinai vel gi reikai keisti kokybiska balda, o kokybiskas jis buna ir be granitinio stalvirsio juk.
5) Jeigu nesunku, parodikyt kur parasyta, kad butent radiacija skleidzia gipskartonis. Apie tai girdziu pirma karta.

6) kazi kuri is musu "kandziojasi"
7) nu ir kas cia labai jau i lankas? Ar ne per daug panasiu fraziu? As jusu net nepastebejau ir tuo labiau neizeidinejau.

8)Mano tikslas nera kalbeti apie bendra ekologija, tuo labiau apie radiacini fona. Jus paskaitykit informacijos, ka raso zmones apie granita, kad Rusijoje parduodamas iskastas is karjeru prie Cernobylio, kad dar prastesnis uz Ukrainetiska granita ir Kinieciu granitas. O kokiu granitu prekiaujama Lietuvoje?
Jus uzsipolet atrodo, kad as cia su plakatais stoviu "granitui ne". As parasiau, tai ka zinau. Jeigu kazko nezinau, neatsakau visai zmonem, nekomentuoju. Apie granita isgirdau per laida, kur labai kompetetingi medikai, kalbedami apie buiti, dave zmonem patarima, kuriuo jie kaip medikai patys naudojasi ir saviems pataria. Jeigu pati to savo ausimis negirdeciau, net nekomentuociau apie granitinisu stalvirsius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriaka: 26 rugsėjo 2012 - 23:54
QUOTE(Kriaka @ 2012 09 26, 23:38)


Atsiprasau, kad uzsipuoliau biggrin.gif . Nors nepuoliau nail.gif.

Tik pasiulykit stalvirsi plautuvei montuojamai is apacios mirksiukas.gif .

"Ikast" cia perkeltine prasme, kad finansiskai neigalit.

Granitu rusys skiriasi pagal tai is kurio regiono isgautas. Tad labai paprastai galima atsekti is kur.
Ukrainietisku granitu prekiauja ir DE. Ir jo fizines ir chemines savybes labai geros thumbup.gif . Jis stovi net 3 kategorijoj(ir pagal kaina). Isviso tera 4. O jau radiacija pries ivezant tikrai ptikrina. Tad nereikia cia apie radiacija.

O apie gipso radiacija tik vokiskai galiu info. Bet jei noresit ir pati rasit. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2012 09 27, 00:29)
Atsiprasau, kad uzsipuoliau biggrin.gif . Nors nepuoliau nail.gif.

Tik pasiulykit stalvirsi plautuvei montuojamai is apacios  mirksiukas.gif .

"Ikast" cia perkeltine prasme, kad finansiskai neigalit.

Granitu rusys skiriasi pagal tai is kurio regiono isgautas. Tad labai paprastai galima atsekti is kur.
Ukrainietisku granitu prekiauja ir DE. Ir jo fizines ir chemines savybes labai geros thumbup.gif . Jis stovi net 3 kategorijoj(ir pagal kaina). Isviso tera 4. O jau radiacija pries ivezant tikrai ptikrina. Tad nereikia cia apie radiacija.

O apie gipso radiacija tik vokiskai galiu info. Bet jei noresit ir pati rasit. mirksiukas.gif

Kodel tureciau kazka siulyt, ar as cia prekiauja jusu manymu?
"Ikast"-finansisaki neigalit. Nu jus gi nezinot mano fonansniu galimybiu, tai kam cia postringauti. Kaip ti galeciau tureti ta granita ne tik voniose, bet ir virtuveje, bet net minties tokios nekyla.
Jus gyvenat ne LT, tai kaip galit zinoti kokiu granitu prekiaujama Lietuvoje.
Ir net juokas sueme, jusu norui vis papriestarauti, pati asmeniskai skaciau zmoniu nuomone ir vartotoju ir specialistu apie ukrainieciu granita ir apie istirima. Ar jus esat buvusi bent karta Ukrainoje, ir ar girdejaote, ka ten gyvenantys zmones zino ir kalba? O as buvau ir girdejau, specialiai klausiau, kad isgirsti ju nuomone, nes buvo idomu. Ar zinot paie tai, kad radiocinio fono normos iki 86 metu buvo vienokios, o po katastrofos zenkliai padidejo, kitaip tariant buvo datemptos iki tu dienu faktiniu rodiklliu ir tai kas anksciau jau butu labai virs normos tapo norma.
Jus cia tom frazem "nereikai cia apie radiacija" nieko konkretaus nepasakot ir uzsispyrusi neisiskaitot i tai, ka rasiau auksciau. Cia ne mano fantacija, cia specialistu nuomone, vengti granita namie. Gal but ir ne visas granitas toks, gal but. Bet kaip zinosi, kad patekes i tavo namus akmuo yra svarus?
Ir dar karta kartoju, nei agituoju pries granita nei ka, parasiau, tai, ka zinau, gal kam pravers, kas nors susimastys ir nenores galimai rizikuoti, tuo labiau uz didelius pinigus. Isiskaitykit ka rasau. Man nereikia irodineti, kad granitas yra super akmuo ir jau uztenka ir jum ir man tersti tema, nes temos pavadinimas visai kitoks. Zmones ateina apie WC ir kriaukles paskaityti, pasitarti.
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2012 09 25, 14:55)
Mes dar neturim, bet užsisakėm Roca meridian klozetą, bidė ir vonią. Vienoj parduotuvėj gyrė, o kaip bus - pažiūrėsim tolimoje ateityje  biggrin.gif

Pas mus Roca Meridian. Potinkinė sistema, jei neklystu, Geberit.
Dėl Roca kokybės apskritai: daug nenusimanau, bet kaip buvo paaiškinta upper-intermediate smile.gif
Atsakyti
Kriaka, temos neteršiate. Aš pati planuoju virtuvinio ir svetainės baro stalviršius bei palanges daryti iš granito. iš tiesų, kažkaip nusigandau.... nejaugi taip gali kenkti ? g.gif unsure.gif net nepagalvojau, bet kokią LMDF laikiau daug nešvaresniu dalyku nei šis akmuo g.gif

QUOTE(jblmami @ 2012 09 26, 23:46)
O kodel jus dedat medinius plintusu i vonia blink.gif . Vienareiksmiskai deciau is tu paciu grindiniu plyteliu.  Tikrai nesuklysit.  mirksiukas.gif
Kambariuose deciau tik grindu spalvos. O kokia grindu danga kambariuose?
  schmoll.gif


Todėl, kad noriu vonios kuo panašesnės į kambarį, su dažytom sienom, pakabinamu šviestuvu, sendintais vonios baldais ir t.t. ax.gif Viskas dar tik planavimo stadijoje, tai ir nuomonė vis dar kaitaliojasi biggrin.gif Bet dėl plintusų jau vakar nusprendėm, vonioj tikriausiai bus iš plytelių.

Kambariuose medinis trisluoksnis parketas šildomoms grindims, o kitose patalpose planuoju rasti tokios pat spalvos medžio imitacijos plyteles. Jau nusprendėm, kad visur bus balti aukšti mediniai plintusai ir baltos durys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MiLi* @ 2012 09 27, 12:14)
Kriaka, temos neteršiate. Aš pati planuoju virtuvinio ir svetainės baro stalviršius bei palanges daryti iš granito. iš tiesų, kažkaip nusigandau.... nejaugi taip gali kenkti ?  g.gif  unsure.gif  net nepagalvojau, bet kokią LMDF laikiau daug nešvaresniu dalyku nei šis akmuo  g.gif
Todėl, kad noriu vonios kuo panašesnės į kambarį, su dažytom sienom, pakabinamu šviestuvu, sendintais vonios baldais ir t.t.  ax.gif Viskas dar tik planavimo stadijoje, tai ir nuomonė vis dar kaitaliojasi  biggrin.gif  Bet dėl plintusų jau vakar nusprendėm, vonioj tikriausiai bus iš plytelių.

Kambariuose medinis trisluoksnis parketas šildomoms grindims, o kitose patalpose planuoju rasti tokios pat spalvos medžio imitacijos plyteles. Jau nusprendėm, kad visur bus balti aukšti mediniai plintusai ir baltos durys  ax.gif

As nesu zinokit specialiste ir negaliu pasakyti ar tikrai toks kenksmingas tas granitas, bet is to, ka girdejau is pirmu lapu, pati girdejau ir skaiciau, tai ispudys susidare butent toks. Mane pvz atbaide nuo sumanymo virtuveje stalvirsi deti graniti, nors irgi apie tai kazkada net svajojau, nes pati tik girdejau kazka kazkiek. O kai pradejau dometis-visu pirma nepatiko isvaizda, tik viena kita spalva man pasirode patraukli ir tup paciu momentu pamaciau ta laida, sudomino, pradejau daugiau dometis ir supratau, kad nenoriu to akmens savo namuose, tiesiog vidinis nusistatymas toks.
Atsakyti
QUOTE
Todėl, kad noriu vonios kuo panašesnės į kambarį, su dažytom sienom, pakabinamu šviestuvu

Pas mane sienos dažytos, tik ties dušu dėjom tokias klasikines plyteles. Baldai bus mediniai (dar nepadarė, bet jau laukiaaaam) , vonios uždengimas irgi. Ir plintusai bus mediniai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2012 09 27, 14:57)
Pas mane sienos dažytos, tik ties dušu dėjom tokias klasikines plyteles. Baldai bus mediniai (dar nepadarė, bet jau laukiaaaam) , vonios uždengimas irgi. Ir plintusai bus mediniai.  ax.gif


Sveikos 4u.gif
o kaip lubas dažote? g.gif Kad nuo karščio, pavz. ties dušu - neatšokinėtų laikui bėgant g.gif
Atsakyti
Saron, turi būti gražu.

Lubas vonioj dėsim gipso.

QUOTE(Kriaka @ 2012 09 27, 14:02)
As nesu zinokit specialiste ir negaliu pasakyti ar tikrai toks kenksmingas tas granitas, bet is  to, ka girdejau is pirmu lapu, pati girdejau ir skaiciau, tai ispudys susidare butent toks. Mane pvz atbaide nuo sumanymo virtuveje stalvirsi deti graniti, nors irgi apie tai kazkada net svajojau, nes pati tik girdejau kazka kazkiek. O kai pradejau dometis-visu pirma nepatiko isvaizda, tik viena kita spalva man pasirode patraukli ir tup paciu momentu pamaciau ta laida, sudomino, pradejau daugiau dometis ir supratau, kad nenoriu to akmens savo namuose, tiesiog vidinis nusistatymas toks.


Ačiū už nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Flora7 @ 2012 09 27, 15:40)
Sveikos  4u.gif
o kaip lubas dažote? g.gif  Kad nuo karščio, pavz. ties dušu - neatšokinėtų laikui bėgant  g.gif

yra drėgmei atsparių dažų, kuriais tiek gipsą tiek lubas galima dažyti wink.gif pasidomėkit parduotuvėje smile.gif
Atsakyti
Noreciau patarimo, kas renkates klozetus bei vonias....

Noreciau pakabinamo, potinkine sistema klozeto... Koki rinktis, kad nebutu labai brangu, grazu, patogu, kad nesitaskytu biggrin.gif ir pan....
Kiek visdutiniskai apsimoka uz toki toleta isleisti pinigeliu...

Ir vonia, visiskai apie jas nieko nesuprantu, norim paprasto, bet ne mazos vosnios prie kurios tvirtinsim sienele, kad nesitaskytu maudantis po dusu... Kokia vinia geriau rinktis akriline, plienine ar dar kokia kitokia.... Pradejus ieskoti visiskai pasimeciau ir nebezinau ko ieskoti...
Atsakyti