Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

QUOTE(simoneta @ 2012 07 20, 08:47)
4) Tiramisu- man nepavyko , tai gal patarsit kodel, nes tik padarius sausainiai iskylo i virsu, bandziau visaip spausti bet nepavyko. O prapjovus balta skysta mase buvo nesustingus. tad dejau sausainiu mases ir balta mase buvo kaip padazas. Visa mase skani tik estetinis vaizdas nekoks. Bandysiu tikrai dar, tik nezinau nesustingimo priezasties

Greičiausiai kremas buvo suplaktas nepakankamai g.gif O ar sausainius mirkėt kavoje? Nes jei šlapi, neįsivaizduoju jų kylant į viršų unsure.gif Nors, jei kilo į viršų, mano nuomone, akivaizdu, kad kremas buvo nesuplaktas ir buvo per skystas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 20 liepos 2012 - 09:16
Sakykite, o granolai kokius dribsnius naudojate? Tuos kur kelios min. paruošimo košei virti skirtos, ar kažkokias kitokias? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(justmoon @ 2012 07 12, 00:29)
Šiandien išbandžiau mėlynių ir varškės pyragą iš antrosios knygos. Patiko, labai. Nesunkiai pagaminamas, gavosi toks šlapias ir gardus  thumbup.gif

user posted image
Receptas čia

o kazin paprasta varske netiktu???
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2012 07 20, 10:13)
Greičiausiai kremas buvo suplaktas nepakankamai g.gif O ar sausainius mirkėt kavoje? Nes jei šlapi, neįsivaizduoju jų kylant į viršų unsure.gif Nors, jei kilo į viršų, mano nuomone, akivaizdu, kad kremas buvo nesuplaktas ir buvo per skystas.

drinks_cheers.gif
Mano nuomone, netinkamai baltymus isplake... g.gif Man ir kazkada skystas gavosi, tai problema buvo baltymuose, patingejau ilgiau plakti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2012 07 20, 23:34)
drinks_cheers.gif
Mano nuomone, netinkamai baltymus isplake...  g.gif  Man ir kazkada skystas gavosi, tai problema buvo baltymuose, patingejau ilgiau plakti  unsure.gif

as galvoju kad gal blogai padariau kas su mikseriu prasukau mascarpones suri, nes tada jau mase pasidare skysta, o kai ziuriu knygoj foto, tai Beata deda tirsta mase. Na nieko, kita karta tikiuosi pavyks
Atsakyti
QUOTE(simoneta @ 2012 07 20, 18:45)
o kazin paprasta varske netiktu???

Manau, kad tikrai tiktų. Skonis kreminės ir paprastos praktiškai toks pat, tiktai kreminė yra be gumuliukų, kurie niekaip neištrinami naudojant paprastą varškę. Bandykite ir pasidalinkite įspūdžiais kaip pavyko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simoneta @ 2012 07 21, 17:51)
as galvoju kad gal blogai padariau kas su mikseriu prasukau mascarpones suri, nes tada jau mase pasidare skysta, o kai ziuriu knygoj foto, tai Beata deda tirsta mase. Na nieko, kita karta tikiuosi pavyks

Savo gaminamo tiramisu receptą gavau iš savo sesers ir jį pasakė man pagrindinę taisyklę, kad mascarpone kremą negalima plakti, kitais jis bus skystas ir nesustings, o kai skystas kremas, tai ir sausainiai išplaukė. Sėkmės gaminant dar kartą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justmoon: 22 liepos 2012 - 15:12
QUOTE(justmoon @ 2012 07 22, 17:41)
Savo gaminamo tiramisu receptą gavau iš savo sesers ir jį pasakė man pagrindinę taisyklę, kad mascarpone kremą negalima plakti, kitais jis bus skystas ir nesustings, o kai skystas kremas, tai ir sausainiai išplaukė. Sėkmės gaminant dar kartą  mirksiukas.gif

tikriausiai taip ir buvo, kita karta busiu gudresne;))))
Atsakyti
Dariau šiandien alyvuogių, įdarytų paprikomis ir varškės pagardą (iš antros knygos), valgėm su Ciabatta. Man pasirodė šiaip sau, nors alyvuoges labai mėgstu, bet su varške jos kažkaip nederėjo schmoll.gif Antrą kartą nedarysiu.
Atsakyti
Kadangi trečioji knyga jau pakeliui, tai vieną vakarą perverčiau atidžiai abi knygas ir pasirodo, kad kaip ir viską, kas mane viliojo, esu išbandžiusi. Vieni patiko labiau, kiti - mažiau, kai kurie išvis neprigijo, nieko keisto... Vat mano abiejų knygų geriausių receptų dešimtukas (eiliškumas nesvarbu):

1. Grybų sriuba (anksčiau virdavau kitaip, bet išbandžius Beatos - verdu tik pagal ją! Gaila, kad labai sezoninis valgis...)
2. Keptų morkų, vištienos ir ryžių salotos (keptos morkos - nerealus atradimas!)
3. Sumuštiniai su Nutela (vaikų mėgstamiausi)
4. Varškės blynai (iki Beatos varškinių blynų kepti nemokėjau, man jie visad "prisigerdavo" riebalų, bet šituos dabar kepam beveik kiekvieną sekmadienį)
5. Šventinis paštetas - niekad nebuvau didelė kepenėlių mėgėja, bet šis paštetas mane nugalėjo)
6. Kalakutienos guliašas (užtenka įdėti obuolių - ir visai kitas skonis nei įprasta)
7. Riešutai su kariu ir paprika - (skanumėlis, prarandu saiką, užtat nekepu dažnai)
8. Granola iš I knygos (patys sveikiausi pusryčiai, ypač jei pasigaminu naminio jogurto)
9. Pyragėliai su mėsa - (ir prie sriubos, ir šiaip vietoj sumuštinio, ypač skanūs karšti)
10. Šokoldiniai sausainiai (taip paprasta ir genealu)

Dar pridėčiau Aguonų tortą, nes jis man tobulas, tik kad jį pirma sužinojau ne iš Beatos, o iš knygos "Metai už stalo", ir Šokoladainį, bet man blog'o variantas skanesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 02 rugpjūčio 2012 - 11:37
QUOTE(vija @ 2012 08 02, 12:35)
Kadangi trečioji knyga jau pakeliui, tai vieną vakarą perverčiau atidžiai abi knygas ir pasirodo, kad kaip ir viską, kas mane viliojo, esu išbandžiusi. Vieni patiko labiau, kiti - mažiau, kai kurie išvis neprigijo, nieko keisto... Vat mano abiejų knygų geriausių receptų dešimtukas (eiliškumas nesvarbu):

4. Varškės blynai (iki Beatos varškinių blynų kepti nemokėjau, man jie visad "prisigerdavo" riebalų, bet šituos dabar kepam beveik kiekvieną sekmadienį)

O galit nuorodą įmest, ar receptuką blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 08 02, 11:44)
O galit nuorodą įmest, ar receptuką  blush2.gif

Varškės blynai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 02 rugpjūčio 2012 - 16:08