4) Tiramisu- man nepavyko , tai gal patarsit kodel, nes tik padarius sausainiai iskylo i virsu, bandziau visaip spausti bet nepavyko. O prapjovus balta skysta mase buvo nesustingus. tad dejau sausainiu mases ir balta mase buvo kaip padazas. Visa mase skani tik estetinis vaizdas nekoks. Bandysiu tikrai dar, tik nezinau nesustingimo priezasties
Greičiausiai kremas buvo suplaktas nepakankamai O ar sausainius mirkėt kavoje? Nes jei šlapi, neįsivaizduoju jų kylant į viršų Nors, jei kilo į viršų, mano nuomone, akivaizdu, kad kremas buvo nesuplaktas ir buvo per skystas.
Greičiausiai kremas buvo suplaktas nepakankamai O ar sausainius mirkėt kavoje? Nes jei šlapi, neįsivaizduoju jų kylant į viršų Nors, jei kilo į viršų, mano nuomone, akivaizdu, kad kremas buvo nesuplaktas ir buvo per skystas.
as galvoju kad gal blogai padariau kas su mikseriu prasukau mascarpones suri, nes tada jau mase pasidare skysta, o kai ziuriu knygoj foto, tai Beata deda tirsta mase. Na nieko, kita karta tikiuosi pavyks
Manau, kad tikrai tiktų. Skonis kreminės ir paprastos praktiškai toks pat, tiktai kreminė yra be gumuliukų, kurie niekaip neištrinami naudojant paprastą varškę. Bandykite ir pasidalinkite įspūdžiais kaip pavyko
as galvoju kad gal blogai padariau kas su mikseriu prasukau mascarpones suri, nes tada jau mase pasidare skysta, o kai ziuriu knygoj foto, tai Beata deda tirsta mase. Na nieko, kita karta tikiuosi pavyks
Savo gaminamo tiramisu receptą gavau iš savo sesers ir jį pasakė man pagrindinę taisyklę, kad mascarpone kremą negalima plakti, kitais jis bus skystas ir nesustings, o kai skystas kremas, tai ir sausainiai išplaukė. Sėkmės gaminant dar kartą
Savo gaminamo tiramisu receptą gavau iš savo sesers ir jį pasakė man pagrindinę taisyklę, kad mascarpone kremą negalima plakti, kitais jis bus skystas ir nesustings, o kai skystas kremas, tai ir sausainiai išplaukė. Sėkmės gaminant dar kartą
Dariau šiandien alyvuogių, įdarytų paprikomis ir varškės pagardą (iš antros knygos), valgėm su Ciabatta. Man pasirodė šiaip sau, nors alyvuoges labai mėgstu, bet su varške jos kažkaip nederėjo Antrą kartą nedarysiu.
Kadangi trečioji knyga jau pakeliui, tai vieną vakarą perverčiau atidžiai abi knygas ir pasirodo, kad kaip ir viską, kas mane viliojo, esu išbandžiusi. Vieni patiko labiau, kiti - mažiau, kai kurie išvis neprigijo, nieko keisto... Vat mano abiejų knygų geriausių receptų dešimtukas (eiliškumas nesvarbu):
1. Grybų sriuba (anksčiau virdavau kitaip, bet išbandžius Beatos - verdu tik pagal ją! Gaila, kad labai sezoninis valgis...) 2. Keptų morkų, vištienos ir ryžių salotos (keptos morkos - nerealus atradimas!) 3. Sumuštiniai su Nutela (vaikų mėgstamiausi) 4. Varškės blynai (iki Beatos varškinių blynų kepti nemokėjau, man jie visad "prisigerdavo" riebalų, bet šituos dabar kepam beveik kiekvieną sekmadienį) 5. Šventinis paštetas - niekad nebuvau didelė kepenėlių mėgėja, bet šis paštetas mane nugalėjo) 6. Kalakutienos guliašas (užtenka įdėti obuolių - ir visai kitas skonis nei įprasta) 7. Riešutai su kariu ir paprika - (skanumėlis, prarandu saiką, užtat nekepu dažnai) 8. Granola iš I knygos (patys sveikiausi pusryčiai, ypač jei pasigaminu naminio jogurto) 9. Pyragėliai su mėsa - (ir prie sriubos, ir šiaip vietoj sumuštinio, ypač skanūs karšti) 10. Šokoldiniai sausainiai (taip paprasta ir genealu)
Dar pridėčiau Aguonų tortą, nes jis man tobulas, tik kad jį pirma sužinojau ne iš Beatos, o iš knygos "Metai už stalo", ir Šokoladainį, bet man blog'o variantas skanesnis.
Kadangi trečioji knyga jau pakeliui, tai vieną vakarą perverčiau atidžiai abi knygas ir pasirodo, kad kaip ir viską, kas mane viliojo, esu išbandžiusi. Vieni patiko labiau, kiti - mažiau, kai kurie išvis neprigijo, nieko keisto... Vat mano abiejų knygų geriausių receptų dešimtukas (eiliškumas nesvarbu):
4. Varškės blynai (iki Beatos varškinių blynų kepti nemokėjau, man jie visad "prisigerdavo" riebalų, bet šituos dabar kepam beveik kiekvieną sekmadienį)