Įkraunama...
Įkraunama...

Slenka plaukai

QUOTE(sandrytė_ @ 2012 09 13, 17:30)
ka geri? mano feritino rodiklis 5,4, tai prirase tardyferono.. nors kiek zinau tipo yra geresniu.. tai galvoju ar verta keist, ar pasilikt prie tu paciu.

Man irgi tardyferoną išrašė, geriu po vieną tabletę rytais prieš valgį. dabar jau antrą pakuotę pradėjau, reikia tris išgert ir vėl tirtis doh.gif
Bet įdomiausia, kad hemoglobinas mano geras 125, o va feritinas va koks mažas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(NakedA @ 2012 09 13, 17:39)
o man del hormonines kontracepcijos slenka  verysad.gif
jau metai kaip slenka ... dabar po nedaug (iki 50 plauku,taciau visi su saknimis,o ju vietoje vos vienas kitas pukelis  teatauga doh.gif )
Irgi viska issityriau - skydliauke, krauja ,hormonus ,feritina, mikro ir makroelementus is plauko ,dermatologai ,endokrinologai ir t.t. ir pan .  doh.gif
Ko tik nebandziau -ir Pantogar (puse metu) ,ir varnalesu alieju (dar labiau slinko nuo jo) ,ir purskiama minoxidil 2% ... Siaip neblogas kremas Himalaya nuo slinkimo  smile.gif 
Manau kol hormonai negrys i savo vezias tol slinks  smile.gif  ka betepciau,ka bevartociau ...
Tik labai jau liudna ziureti kasryta i plinkanti pakausi  verysad.gif  verysad.gif

Na bet 50 tai yra labai mažai, ypač, jeigu plaukai ilgi, kad man tiek išslinktų per dieną doh.gif Jūs nenorėkit, kad visai neslinktų, taip nebūna smile.gif Ir, jeigu tiek mažai išslenka, jūs nenorėkit kad jau ežiukas pas jūs būtų.
Atsakyti
QUOTE(*Laukinuke* @ 2012 09 13, 16:52)
Na bet 50 tai yra labai mažai, ypač, jeigu plaukai ilgi, kad man tiek išslinktų per dieną  doh.gif  Jūs nenorėkit, kad visai neslinktų, taip nebūna  smile.gif Ir, jeigu tiek mažai išslenka, jūs nenorėkit kad jau ežiukas pas jūs būtų.

smile.gif gerai butu biggrin.gif

Pas mane 8 men. slinko po 700-1000 plauku per diena (jei dar tiksliau - tai pradejo slinkti po 2 men. kai isidejau horm.spirale - is pradziu po mazdaug 150-200 ,veliau suintensyvejo iki 1000 plauku doh.gif ) ir taip apie 8 men.tesesi .
Tik kai issiemiau spirale ,po pusmecio sumazejo iki 100 ,dabar po metu (nuo slinkimo pradzios) iki 50 smile.gif
O isslinko labai baisiai ,man diagnozuota Alopecija Diseminata (50% plauku isslinke) ,matyti ryskiai galvos oda. plaukus esu nusikirpusi iki ausu (o buvo stori iki liemens verysad.gif )
Vis laukiu to eziuko ,kad padengtu plikus plotus ... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NakedA: 13 rugsėjo 2012 - 16:06
[quote=*Laukinuke*,2012 09 13, 15:52]
Man irgi tardyferoną išrašė, geriu po vieną tabletę rytais prieš valgį. dabar jau antrą pakuotę pradėjau, reikia tris išgert ir vėl tirtis doh.gif
Bet įdomiausia, kad hemoglobinas mano geras 125, o va feritinas va koks mažas doh.gif
Papildyta:

as tai geriu po 2 tabletes i diena ir kas menesi turesiu eit tirtis kraujo. tai va jau menesis praejo, prasides kitas. ziuresim kas cia bus.. kaip tik siandien buvau pas gydytoja, tai klausiau ir apie kitus vaistus, bet nelabai gydytoja buvo linkusi kazka patart rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 09 13, 16:39)
o man del hormonines kontracepcijos slenka  verysad.gif
jau metai kaip slenka ... dabar po nedaug (iki 50 plauku,taciau visi su saknimis,o ju vietoje vos vienas kitas pukelis  teatauga doh.gif )
Irgi viska issityriau - skydliauke, krauja ,hormonus ,feritina, mikro ir makroelementus is plauko ,dermatologai ,endokrinologai ir t.t. ir pan .  doh.gif
Ko tik nebandziau -ir Pantogar (puse metu) ,ir varnalesu alieju (dar labiau slinko nuo jo) ,ir purskiama minoxidil 2% ... Siaip neblogas kremas Himalaya nuo slinkimo  smile.gif 
Manau kol hormonai negrys i savo vezias tol slinks  smile.gif  ka betepciau,ka bevartociau ...
Tik labai jau liudna ziureti kasryta i plinkanti pakausi  verysad.gif  verysad.gif

ir minoxidilis nepadejo ??? g.gif kiek laiko naudojot?
o kodel nusprendet kad slinko butent nuo spirales ? man net negera pasidare pagalvojus ir atrinkus datas doh.gif is mano neblogu , aisku plonu bet sveiku plauku iki puses nugaros po spirales idejimo praejus metams iki dabar slenka plaukai . liko tiek kad pacia maziausia gumyte dar du kartus turiu persukt kad susiristu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytee @ 2012 09 13, 18:26)
ir minoxidilis nepadejo ??? g.gif kiek laiko naudojot?
o kodel nusprendet kad slinko butent nuo spirales ? man net negera pasidare pagalvojus ir atrinkus datas  doh.gif  is mano neblogu , aisku plonu bet sveiku  plauku iki puses nugaros po spirales idejimo praejus metams iki dabar slenka plaukai . liko tiek kad pacia maziausia gumyte dar du kartus turiu persukt kad susiristu  verysad.gif

Minoxidili apie savaite pavartojau ,nes paskui radau blogu atsiliepimu apie ji ,tai nutraukiau unsure.gif ... pabijojau toliau vartoti .
Tikrai zinau ,kad del spirales 4u.gif neklausinekit ,prasau ,nes labai daug pasakoti 4u.gif ,taciau man del mirenos nuslinko ir tebeslenka net ja istraukus doh.gif ,taciau zenkliai sumazejo slinkimas .
Jus taip pat nesiojate mirena blink.gif ? jusu vietoje as kuo greiciau ja traukciau laukan ,nes po isemimo dar slenka apie metus unsure.gif
Tai vienas is salutiniu mirenos poveikiu - plikimas verysad.gif
Atsakyti
Pasidariau krūvą tyrimų. Su skydliauke viskas OK, o va kraujas man nelabai patinka, nors nieko labai blogo taip pat kaip ir nėra.
Geležis 7,56 (norma 6,6-26)
Transferinas 2,55 (norma 2,0-3,6)
Feritinas 24,5 (15,0-150,0)
Hemoglobinas 121 (120-145)

Būčiau labai dėkinga, jei galėtumėt pakomentuoti rezultatus, ar gali būti tame plaukų slinkimo priežastis? Slenka jau ne pirmi metai sad.gif
Atsakyti
O kokią geležį kas parekomenduotų, ką geriau gert? Kodėl Tardyferon blogai?
Atsakyti
QUOTE(re55 @ 2012 09 13, 21:19)
O kokią geležį kas parekomenduotų, ką geriau gert? Kodėl Tardyferon blogai?

Tardyferon nera blogai, bet yra tipo kitokios sudeties ir jie stipresni, geresni skaitosi lyg ir.. Tai Hemofer lasiukai ir Ferrum Lek 100mg kramtomosios tabletes. beje, tardyferon yra kompensuojamas. dabar ir pati nezinau kuriuos vaistus geriausia vartot g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrytė_ @ 2012 09 13, 22:27)
Tardyferon nera blogai, bet yra tipo kitokios sudeties ir jie stipresni, geresni skaitosi lyg ir.. Tai Hemofer lasiukai ir Ferrum Lek 100mg kramtomosios tabletes. beje, tardyferon yra kompensuojamas. dabar ir pati nezinau kuriuos vaistus geriausia vartot  g.gif

O kaip dantys nuo tų geriamų ir kramtomų- nejuosta? Gėriau Tot'hema, tai juosdavo, teko mesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo re55: 13 rugsėjo 2012 - 21:51
Kaip gerai, kad parašėt apie mireną, nes aš vis svarsčiau ją įsidėt blink.gif bet jo 1000 plaukų per dieną, čia jau blink.gif , bet svarbiausia, kad nustojo slinkt, gal po truputį atsistatys plaukai.
Atsakyti
QUOTE(*Laukinuke* @ 2012 09 14, 08:29)
Kaip gerai, kad parašėt apie mireną, nes aš vis svarsčiau ją įsidėt  blink.gif  bet jo 1000 plaukų per dieną, čia jau  blink.gif , bet svarbiausia, kad nustojo slinkt, gal po truputį atsistatys plaukai.

Labai tikiuosi ,kad visai sustos ,nes man niekada plaukai neslinkdavo . Susirasiau su keleta merginu ,savo likimo draugiu ,tai sako teks luktelti metelius kol sustos 4u.gif bet manau visoms skirtingai . Kitoms gi visai neslenka ,kas cia supaisys - ne visiems matyt tinka smile.gif

Siaip dar ka suzinojau is daktaru - jei plaukai slenka del vitaminu mineralu trukumo/ar kai ju perdaug - tuomet plaukai luzineja .
Jei del hormonu - slenka su saknimis.
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 09 14, 12:54)
Labai tikiuosi ,kad visai sustos ,nes man niekada plaukai neslinkdavo . Susirasiau su keleta merginu ,savo likimo draugiu ,tai sako teks luktelti metelius kol sustos  4u.gif  bet manau visoms skirtingai . Kitoms gi visai neslenka ,kas cia supaisys - ne visiems matyt tinka  smile.gif

Siaip dar ka suzinojau is daktaru - jei plaukai slenka del vitaminu mineralu trukumo/ar kai ju perdaug - tuomet plaukai luzineja .
Jei del hormonu - slenka su saknimis.

Na kadangi man ir taip slenka, nerizikuosiu gal su mirena. Man neluzneja, o butent slenka su saknimis g.gif
Atsakyti