Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, skarelės, skrybelaitės -

QUOTE(wowerike @ 2012 09 05, 16:34)
pamatuoji galvos apimti, padalini is 3,14 - gaunasi blyniuko diametras. cia jei nert pagal "kubanka" modeli (nzn kaip lietuviskai jis vadintusi). o jei ne, tai nert 12 cm diametro blyniuka (schemos idetos pirmoj zinutej) ir paskui didint (pridet akis) kas antra eile, kol pasieks reikiama galvos apimti (as matuoju aplink kepuryte arba apverciu ir matuoju diametra, kaip sumastau).
kai pasieki reikiama apimti, toliau nebedidinti, nert tiek akiu, kiek yra. kol ilgis bus geras. paskutines 2-3 eiles galima bandyt pasiaurint, nuimant akiu tokiu paciu principu, kaip buvo uzdeta.
kai neriau pirma kepuryte, tai vis matuodavau, matuodavau, matuodavau ant galvytes. paskui sugalvojau matuot ant kojos - sulenkiu per keli, ir ten maunu. man atitinka.
jeigu stulpeliais su uzmetimu, tai mano 3metei (50 cm galvos apimtis) gavosi 132 akys 3nr vaseliu.
o jeigu pagal schema, kur kiaurarastis, tai tada jau schema studijuoju. arba turi siulai ir vaselis atitikt aprasyma, kad gautusi, arba daznai matuot ant vaiko ir uzsiimt rashto improvizacija.

sorry, jeigu painiai prirasiau. jei padejau, tai jum  4u.gif

O kuris variantas taisyklingesnis? Kuriuo būdu platinant gaunasi taisyklingesnė kepurytės forma?
Atsakyti
QUOTE(loretinskis @ 2012 09 06, 21:19)
O kuris variantas taisyklingesnis? Kuriuo būdu platinant gaunasi taisyklingesnė kepurytės forma?

Pirmu. Aš antro tokio net negirdėjus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(loretinskis @ 2012 09 06, 20:19)

QUOTE(wilmusia @ 2012 09 07, 07:16)
Pirmu. Aš antro tokio net negirdėjus  blush2.gif

Manau, kad tuo "klasikiniu" geriausiai gaunasi (12 cm ir tada platinti kas antroj eilej).
Cia sitam paveiksliuke aiskiai matosi, kada kokia forma gaunasi:
user posted image
Kubanka cia yra trecias. Manau, kad jis turi ir lietuviska pavadinima, bet kad nezinau, tai tiesiog nurasiau rusiska. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wowerike @ 2012 09 07, 09:26)
Manau, kad tuo "klasikiniu" geriausiai gaunasi (12 cm ir tada platinti kas antroj eilej).
Cia sitam paveiksliuke aiskiai matosi, kada kokia forma gaunasi:
Kubanka cia yra trecias. Manau, kad jis turi ir lietuviska pavadinima, bet kad nezinau, tai tiesiog nurasiau rusiska. ax.gif

Pagal paveikslėlį nunėrus ALIZE BELA siūlais ir 1,75 nr. vašeliu, diametras gavosi 11,5 cm., tai toliau dar porą kartų platinau kas antrą eilę kol išgavau reikiamą 48 cm. apimtį. Anksčiau nesivadovavau jokiomis taisyklėmis, o platindavau iš akies, arba išsiskaičiuodavau pagal raštą, bet kažkaip pavykdavo blush2.gif
Bet šie būdai tikslesni ir pradėjo man patikt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loretinskis: 07 rugsėjo 2012 - 09:51
4u.gif Sveikos

Murce, wowerikė ačiū už pastangas 4u.gif 4u.gif na jo užkabinant iš apačios aptinę akį g.gif na jau aiškiau

Deimantine Saule ...nerealiai gražus komplektukas 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O tai sakykit, jei paltint kas antra eile, tai po kiek akiu dadeti kiekvienoje eileje? Po 12?
Atsakyti
QUOTE(AisLu @ 2012 09 07, 12:54)
O tai sakykit, jei paltint kas antra eile, tai po kiek akiu dadeti kiekvienoje eileje? Po 12?

As taip pat supratau, kad po 12, tai taip ir dariau.
Atsakyti
QUOTE(AisLu @ 2012 09 07, 10:54)

drinks_cheers.gif po 12, jei kalbam apie stulpiukus su 1 uzmetimu.

neriat 12 cm blyneli, kuri platinat kiekvienoj eilej. jeigu biski ir maziau nei 12 cm, tai nieko tokio, apvalint reik i mazesne puse. nu kai matuojat diametra matysit, jei dar viena eile apnerus gausis jau daugiau nei 12, tai jau nebenerkit tos dar vienos eiles.
tada neriat taip: viena eile neplatinat, kita platinat (irgi visada +12 stulpeliu s/u). sitaip kol pasieksit reikiama galvos apimti (ga). bet cia jau nebe blynuko diametra reiks matuot, o aplinkui kepuryte. arba per puse sulenkus, tada bus ga/2. arba as apverciu kepuriuka paskutine nunerta eile i save, pasidedu taip, kad laisvai guletu, ir matuoju diametra tarp krastuku. ai dar ant kamuolio uzmaunu ir matuoju aplinkui (jei netingiu kamuoli atsinest) ax.gif
nu jei biski nepataikysit su matavimais, tai paskutinej eilej pasiaurinsit po -12 stulpeliu wink.gif

a siaip viskas labai graziai paaiskinta pirmoj zinutej, jei rusiskai skaitot thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(loretinskis @ 2012 09 07, 09:50)
Pagal paveikslėlį nunėrus ALIZE BELA siūlais ir 1,75 nr. vašeliu, diametras gavosi 11,5 cm., tai toliau dar porą kartų platinau kas antrą eilę kol išgavau reikiamą 48 cm. apimtį. Anksčiau nesivadovavau jokiomis taisyklėmis, o platindavau iš akies, arba išsiskaičiuodavau pagal raštą, bet kažkaip pavykdavo  blush2.gif
Bet šie būdai tikslesni ir pradėjo man patikt.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif vo vo sitaip man irgi kur kas labiau patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wowerike @ 2012 09 07, 08:26)
Manau, kad tuo "klasikiniu" geriausiai gaunasi.....

aaaa, tai šitas schemas turiu, tik kažkodėl visad pirma vadovaujuosi arba iš akies.

Ačiū už paaiškinimus! 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos smile.gif reikia jusu pagalbos.... blush2.gif Neriu dovanu kepuraite mergaitei, jos galvytes apimtis 45 cm. Koks turi buti kepuraites ilgis nuo virsugalvio iki akyciu ir mazdaug ausyciu? smile.gif Gal kas turi kokia lentele... nerandu internete g.gif ax.gif
O kepuraites mazdaug tokia, su ausytem... bet su kitais papuosimais. http://dirbumama.lt/.../2011/12/16.jpg
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
rodau savo katik iskeptus salmukus (tik mano "manekenei" vienas truputi per mazas, o kitas per didelis blush2.gif ax.gif )

mergaitei

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

berniukui-

user posted image
user posted image
user posted image

Atsakyti
QUOTE(vlymae @ 2012 09 08, 20:14)
sveikos merginos smile.gif reikia jusu pagalbos....  blush2.gif Neriu dovanu kepuraite mergaitei, jos galvytes apimtis 45 cm. Koks turi buti kepuraites ilgis nuo virsugalvio iki akyciu ir mazdaug ausyciu? smile.gif Gal kas turi kokia lentele... nerandu internete  g.gif  ax.gif
O kepuraites mazdaug tokia, su ausytem... bet su kitais papuosimais. http://dirbumama.lt/.../2011/12/16.jpg

jau nepykit, bet kaip galima nerast internete? tik i google irasai ir iskart ismeta...
Atsakyti