QUOTE(Cererakennel @ 2014 02 09, 21:33)
beje.. jei kreipiatės į veisėją su vienų klausimu - po kiek šuniukai.. tuomet tikrai nelaukite, kad jums kas atsakys, ar parduos, o juo labiau pigiau
norint kažką gauti reikia ir pasistengti
O su kokiu klausimu man dar kreiptis?
Jei tarkim visi taip domisi kelis metus apie veislę, taupo ir galiausiai nori nusipirkti, tai po šitiek metų ir telieka klausimas - kokia kaina konkrečiam veislyne konkretaus šuniuko. Apie veislę žinai viską, apie priežiūrą konspektai padaryti, internete šuniukų tėvų sveikata ir giminaičiai išstudijuoti - asmeniškai aš apart kainos nežinočiau, ko veisėjo klausti...
Na, bet tarkim, seniai seniai jau buvo apie tai diskutuota čia kažkur. Suprantu, telefonu/el. paštu kalbant veisėjas neperskaitys klausiančiajam ant kaktos, kiek pas jį ten tų žinių sukaupta. Tai čia ir prasideda nesusikalbėjimas.
QUOTE(HēiBai @ 2014 02 09, 22:38)
Ka gi vadinasi šitas durnius buvau aš. Akivaizdu kad tikrai patingejote paskaityti mano ilga posta regis 21 psl...
Taciau o stebukle aš nei esu veisejas nei parodu entuziastas kaip jus išsireiškete, o tai kam aš šunį pirkau??
Nepatingėjau, skaičiau ir neturiu nieko prieš taupančius ir besidominčius. Apie tuos "durnius" aš išsireiškiau sarkastiškai (kandžiai ar kaip čia pavadinti), labiau gal iš to nesidominčio pusės kaip viskas atrodo.
QUOTE(JulciK08 @ 2014 02 10, 02:40)
Taip būna, kai žinai, kad tikrai nori to išsvajoto veislės atstovo, pataupai, paieškai, neskubi ir randi tą vienintelį sau skirtą...
Aš nemoku paaiškinti, ką noriu pasakyti.
Jau vien tai, kad visos mes čia sėdim SM šunų temoj rodo, kad kokia jau ta informacija bebūtų, bet mes jos ieškome, domimės, šviečiamės. Ir nieko keisto, kad dauguma čia perka savo išsvajotą ne tik veislę, bet ir perspektyvas ir kokybę. Kaip tam palyginime su hobiu ir žvejyba.
Bet dauguma nieko neišmano, nieko nežino ir žinoti nenori. O šuns nori. Veisėjas jiems neduoda, žmonės randa alternatyvas - ir reikalavimų jokių, ir kaina maža. O jei koks žmogelis ir bando apsišviesti, tikisi, kad jau kažką išmano, tai ima ir susivaro su klausimu apie kainą, pvz. O kai jis ir taip sunkiai nuomonę keitė (tarkim, SM aršiai pradiskutavo kokią temukę apie dokumentų nereikėjimą), tai tas entuziazmas dokumentams gali greitai būti numuštas.