Įkraunama...
Įkraunama...

Daugintojai

Taip, žmogui, kuris gyvena Lietuvoje ir gauna lietuviška, ne danišką ir ne airišką algą. Jo galimybės kiek kitokios
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2014 02 09, 18:48)
Taip, žmogui, kuris gyvena Lietuvoje ir gauna lietuviška, ne danišką ir ne airišką algą. Jo galimybės kiek kitokios

ir dėl to kalti veisėjai? biggrin.gif
Atsakyti
Aš kažkur, kažką kaltinau? Ar mes tik dėstom savo nuomonę?
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2014 02 09, 18:51)
Aš kažkur, kažką kaltinau? Ar mes tik dėstom savo nuomonę?

o tai ne jūs čia kelis psl piktinatės aukštom šuniukų kainom ir veisėjo noru, kad iš karto už jį mokėtumėt? turbūt man pasirodė.. toks keistas būdas reikšti nuomonę smile.gif
Atsakyti
Kiekvienam savo kainų kriterijai. Kaip ir pirkimo sąlygos, galimybės. Jus reškiat vienaip savo nuomonę - iš savo varpinės . Aš - iš savo . Kiek žmonių, tiek ir nuomonių . Ar dabar pradėsim kibti į gerklę kiekvienam, kurio nuomonę nesutapo su jūsų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rodnega: 09 vasario 2014 - 17:58
QUOTE(Rodnega @ 2014 02 09, 17:48)
Taip, žmogui, kuris gyvena Lietuvoje ir gauna lietuviška, ne danišką ir ne airišką algą. Jo galimybės kiek kitokios


Rodnega, jei Danija ir Airija toks laimės kraštas, tai ko Lietuvoj gyvenat, važiuokit, šunį įpirksit lengvai biggrin.gif Nu tai kas kad atlyginimas didesnis, kai ir kainos lygiai tiek pat užkeltos? Aš jums buvau surašius ankščiau - čia buto pigiau nei 2000lt neišsinuomosi, tai kas iš to atlyginimo?
Gaudavau 5000lt per mėnesį Danijoj, žinot kokios mano galimybės buvo? Vos šunį išmaitinau. Naujam būčiau taupiusi metus - tai ką, čia lengviau nei Lietuvoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 09 vasario 2014 - 17:59
QUOTE(Rodnega @ 2014 02 09, 18:56)
Kiekvienam savo kainų kriterijai. Kaip ir pirkimo sąlygos, galimybės. Jus reškiat vienaip savo nuomonę - iš savo varpinės . Aš - iš savo . Kiek žmonių, tiek ir nuomonių . Ar dabar pradėsim kibti į gerklę kiekvienam, kurio nuomonę nesutapo su jūsų?

niekas nekimba į gerklę..smagu kai kiekvienas turi savo nuomonę.. bet būtų smagu visgi išgirst argumentuotą nuomonę o ne tiesiog, va jums taip atrodo ir viskas. Šuo - ne pirmo būtinumo pirkinys. ir natūralu, kad minimumą gaunantiems nėra galimybių įsigyti gerų kraujų, tėvų šuniuką su perspektyva parodoms. ir tai visai normalu. Mes visi kažkur save ribojam. bet ar dėl to reikia kaltinti tuos, kurie tas kainas nustato? Nežinau tiksliai jūsų situacijos, bet tikrai žinau, kad pet klasės šuniuką Lt galima tikrai gauti už gan padorią kainą. tik reikia paieškoti ir pasistengti
Atsakyti
Rodnega, kad baigtųsi lyginimai Lietuvos ir Danijos atlyginimo, aš jums sugriausiu tą rožinę iliuziją. Paskaičiuokime.
Normali alga - imkim 5000 per mėnesį. Litų. Čia dirbant su bakalauru. Per metus 60,000lt, nu normaliai atrodo, ar ne. Tačiau jei per metus uždirbi daugiau nei 21,000lt, moki 48proc. mokesčių. Taigi, per mėnesį gauni 2600litų. Na paapvalinkim ir pavadinkime 3000lt. Uždirbant dar daugiau, mokesčiai kyla iki 55 proc. Ne taip ir blogai dar. Atidėkime tokius dalykus kaip nuoma, kuri už paprastą 1k butą 5km nuo miesto minimum 1500lt, už dvejų kambarių miesto pakrašty - 2500lt, ir tai yra minimalu. Normaliai buto nuoma apie 3000-4000lt. Atidėkim mašinos draudimą, kuris minimum yra 5,000 per metus, ir mašinos mokesčius, kurie su įvairiausiom nuolaidom apie 900lt. Atidėkim maistą, dietiškai vegetariškai ir siaubingai taupant atsieinantį apie 600litų per mėnesį. Atidėkim mokesčius. Atidėkim rūbus - tokių nemačiau naujų jau daug metų, nebent mama nuperka. Atidėkim makdonaldus, pirkinius, pasilepinimus ir tt. Paskaičiuojam šuniškai.
Pigiausias RAW tipo maistas - 15lt/1kg. Du nemaži šunys per mėnesį maitinant vien kakliukais ir skrandžiais atsieina BENT 500lt, jei leisit jiems būt perkuduasiais. Normaliai, pasistengiant nemaitinti vien kakliukais ir skrandžiais, kaina šokteli - jautienos atliekos, višta, arklienos atliekos, kepenys - 20lt-40lt/kg. Per mėnesį atsieina gerus 1000lt. Antkaklių, pavadžių, narvų kainos ačiūD tos pačios. Vienas socializacijos užsiėmimas - 30lt. Dresūros kursas - 500lt. Vizitas pas veterinarą patikrai - 200lt. Pasiutligės skiepas - 300lt + 200lt priėmimo mokestis. EU pasas su čipu - 400lt + 200lt priėmimo mokestis. Operacijų kainos prasideda nuo 500 + 200 priėmimo mokestis ir gali siekti iki 5,000lt už pvz, uždegimo gydymą. Sterilizacijos kaina 1500lt + vėl tie 200. Ai beje, privalomas draudimas - 50lt kas mėnesį.
Taigi ką mes turim, paskaičiuojam vienam žmogui su vienu nemažu šunimi - 5000lt normalaus atlyginimo su diplomu - 46proc mokesčių ir paapvalinta atlyginimo naudai iki 3000lt. - 1500lt buto nuomai. -500 šuns maitinimui. -100 kas mėnesį dresūrai. -50 draudimas. (normaliai dar 500lt mėnesiui kuras, apie 250lt mokesčiai, 500lt mašinos draudimas, apie 300lt maistui - ir mes jau sėdime minuse, ar ne?)
Aha, šunį išlaikyt vadinas, galima. Jei neturėsi mašinos (tiesa, tada atsieis autobusai - vienkartinis bilietėlis 5lt), būsi vegetaras, neleisi sau pasilepinti ar naujų rūbų.
Ir rožinės šalies rožinės šunų kainos - mišrūnai, pvz, Katė, buvusi pigiausiu mišrūnu 100km spinduliu tankiai apgyventoje teritorijoje kainavo 1500lt. Kitų kainos siekia ir 4000lt. Veislinių šunų kainos prasideda nuo 4000lt už visiškai pigiausiomis, vidutinė kaina - 6000lt. Dykų šunų visiškai nėra. Pasiimti iš prieglaudos kainuoja 1000-1500lt.
Ne ką ta Danija lengvesnė nei Lietuva, ir žmonės čia visiškai kitokį požiūrį turi. Gauni minimumą - tu niekaip neišlaikysi šuns. Šuo yra prabangos prekė, dėl kurios aš pvz, dirbau 5 darbus vienu metu ir leidau visiškai sugriūti mašinoj, nes šuo man buvo svarbesnis nei jos taisymas. Pas veisėją važinėti ieškodavau pakeleivių, ir važinėjau 300km į vieną galą kas savaitę, taip mėnesį. Kitą mėnesį sugebėjom įpirkti griuveną (mašinų kainos taip pat rožinės - vos važiuojanti kainuoja mažiausiai 2500lt + 700 perregistravimo mokestis) ir vėlgi važinėjom vos ne kasdien po 50km į vieną pusę. Aš dėl šunų esu atidavusi labai daug, ir Lietuvoj atskirai nuo meilės sėdžiu vien per šunis, ir pirkinių sau neleidžiu, DABAR aš sau neleidžiu net autobusu važiuot - man per brangu. Pasakykit, ar daug kas taip gali? Kaip manot, ar man rūpi, kiek aš sumokėjau už tą šunį? Ir vieną, ir kitą. Būčiau sumokėjus ir triskart daugiau, jei būtų reikėję, būčiau ir nevalgius ir negėrus sedėjus, esu dėl svajonės ir duona mitus - man tai yra verta. Man šuo nėra prabangos prekė. Bet pasakykit, ar daug tokių, kaip aš? Ar tikrai reiktų pirkt/imt šunį, gaunant minimumą, ir neturėt pačiam ko valgyt? Iš kur žinot, kad vieną dieną neteks dalintys paskutiniais ryžiais su tuo šunimi?
Ir ar tikrai jūs manot, kad šunį nusipirkt Lietuvoj taip siaubingai brangu? Nes kai skaičiavau tą patį šuninį gyvenimą Lietuvoje, šuniui tikrai nereikėjo išleist trečdalio atlyginimo gaunant normalią algą.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 02 09, 19:57)
Rodnega, ....

kas nori - ieško galimybių, kas nenori - ieško priežasčių drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(SaM*PauLi @ 2014 02 08, 23:25)
Tie kas uzdirba 700 nemanau kad labai puolasi tuos suniukus pirkti/imti. Jie ir taip turi rupesciu per akis vis tik.

O kodėl ne? Ima ir perka, jei nori. Kuo kaltas pilietis, gyvenantis šalyje, kurioje minimali alga neatitinka pragyvenimo realybės? Ar jums atrodo, kad neturtingi žmonės neturi jausmų, užsidėję kietą šarvą ir nenori jausti gyvenimo pilnatvės gaudami dvasinį pasitenkinimą iš dalykų, kurie jiems sunkiai prieinami? Niekada negali žinoti, šiandien minimumas - ryt tūkstantis, ir net jei gauni didelį atlyginimą, negali galvos guldyti, kad po pusmečio nesėdėsi ant pašalpos.

QUOTE(Agnnyte @ 2014 02 09, 11:19)
Aš tai niekaip  nesuprantu, kodėl veisėjas turi parduoti šuniuką pigiau, vien dėl to, kad jis gimė Lietuvoj ir pirkėjai lietuviai?  Juk kalę, sakykim, pirkau užsieny ir mokėjau užsieninę kainą. Tada niekas neklausė, kad aš mažiau uždirbu. Vežiau į parodas ne tik Lietuvoj. Kur kainos taip pat europinės - vėl niekas nežiūrėjo mano uždarbio. Iki tų parodų nuvykti reikia lėšų - vien kuras pas mus brangus, europinis. O jei dar sveikatos tyrimai, kurie daromi užsieny - vėlgi neįdomus niekam mano lietuviškas atlyginimas. Patino kainos užsieny - europinės ir derėtis niekas neleidžia.

Tai kam tada naujokam, kurie ateina su elementaria dvejone - su dok. ar be jų pirkti, nuolat pabrėžiama, kad aišku su dok., juk jie tik keliasdešimt litų tekainuoja? Ir tada elementarus dalykas, kai va taip išvardinat visokias mandras investicijas į tą šunį, kaip paprastam žmogui kyla klausimas - o velniam man tai, aš tenoriu konkrečios veislės šuns. Juk dauguma pirkėjų yra žmonės, ieškantys tam tikro veislės atstovo šeimai. Visi tie postringavimai apie užsienius, investuotus eurus ir nevietinius tėvelius tik sudaro pasipūtusio, iš šuns darančio kažkokią parodų statulėlę veisėjo brangininko įvaizdį. Automatiškai žmogus skatinamas mokėti pinigus už kažkieno hobį - jūs lakstote po parodas, už jas mokate velniškus pinigus, padarote šuniukų taip tikėdamiesi, kad eilinis asmuo apmokės jūsų hobio išlaidas. g.gif Nu tai koks durnius mokės tokius pinigus. Šias investicijas gali suprasti tik tokie pat "pamišę" veislės ir parodų mylėtojai. Tai čia gal ne tiek kainos problema, kiek skirstymo. Daugintojai aprūpina šeimas, veisėjai - parodų entuziastus ir būsimus veisėjus. O jei šeimai šuniuko ieškantis žmogus norėdamas dokumentų, susisiekia su vienu kitu veisėju ir pataiko ant tokių eurais įvertintų, na tai ir pasimeta, renkasi pigiau. Gal tiesiog reikėtų skirtingų paskirčių veislynų, kažkokios info veislynų psl, duodančios suprasti, kam verta į tą veislyną kreiptis, o kas geriau kito iškart dairytųsi...

QUOTE(Rodnega @ 2014 02 09, 18:40)
Nes parduodat Lietuvoje ir perka žmonės už savo lietuviškas algas

drinks_cheers.gif

QUOTE(Nolda @ 2014 02 09, 18:58)
Nu tai kas kad atlyginimas didesnis, kai ir kainos lygiai tiek pat užkeltos?

Danijoj ko tai labai graudžiai padėtis skamba, ko ten tada važiuoti... O va UK atlyginimas didesnis kokius 4 kartus, o buitinių prekių, higienos prekių, maisto, drabužių, elektros, kuro kainos tokios pat, kaip LT, kai kas net pigiau. Tai normalu, kad, kai būtinumo prekėms išleidi 4kart mažiau, turi galimybę sutaupyti ir brangesniam šuniukui. Kažin, ar lietuviai taip sunkiai taupytų šuniui, jei jiems maistas savaitei kainuotų 40lt, o naujas šaldytuvas - 200lt. bigsmile.gif Nebūtų nurašomi net žmonės su 700lt alga. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(..seNse.. @ 2014 02 09, 19:12)
Danijoj ko tai labai graudžiai padėtis skamba, ko ten tada važiuoti... O va UK atlyginimas didesnis kokius 4 kartus, o buitinių prekių, higienos prekių, maisto, drabužių, elektros, kuro kainos tokios pat, kaip LT, kai kas net pigiau. Tai normalu, kad, kai būtinumo prekėms išleidi 4kart mažiau, turi galimybę sutaupyti ir brangesniam šuniukui. Kažin, ar lietuviai taip sunkiai taupytų šuniui, jei jiems maistas savaitei kainuotų 40lt, o naujas šaldytuvas - 200lt. bigsmile.gif Nebūtų nurašomi net žmonės su 700lt alga. biggrin.gif


o kaip manot, daug važiuoja? susigundo nemokamu mokslu, o kai tenka pakloti už butuką 10,000lt depozitą, už vieną kambarį ar pusę jo 1000lt nuomą ir dar nusipirkti už ką pavalgyt, kažkaip po pusmečio visi atgal grįžta. darbo irgi nieks nedalina wink.gif
Lietuvoje naujam televizoriuj visi susitaupo. Vestuvėms už 10,000 susitaupo. Kelionėms susitaupo. Namams statytis, bemsais važinėtis susitaupo. O ant šuns mat vargšai, nesusitaupo smile.gif 400 daugintojams sutaupo. o va jau 1000lt - nebesusitaupo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 09 vasario 2014 - 19:20
QUOTE(..seNse.. @ 2014 02 09, 19:12)
O kodėl ne? Ima ir perka, jei nori. Kuo kaltas pilietis, gyvenantis šalyje, kurioje minimali alga neatitinka pragyvenimo realybės? Ar jums atrodo, kad neturtingi žmonės neturi jausmų, užsidėję kietą šarvą ir nenori jausti gyvenimo pilnatvės gaudami dvasinį pasitenkinimą iš dalykų, kurie jiems sunkiai prieinami? Niekada negali žinoti, šiandien minimumas - ryt tūkstantis, ir net jei gauni didelį atlyginimą, negali galvos guldyti, kad po pusmečio nesėdėsi ant pašalpos.


Jus nesuprantat esmes.Niekuo nekaltas pilietis ir labai super, jei jis turi sirdi ir nori ja atiduoti suniui (uzdirbdamas nedaug). BET niekada nesuprasiu tu,kurie perka suni be dokumentu ir drasko akis, kad jo toks pat suo kaip to,kuris su dokumentais. O dar kaip isizeidzia jei pasakai,kad pas ji misruniukas (o va tokie tai jau kazkuom negeri, ania?).
Tai jei tu turi mazai pinigu imi is prieglaudos, jei nori veislinio - taupai jam (ieskai kitokiu iseiciu). Ir viskas.

Ai dar...iveskit i google puppy mill , ir taip tokiu yra ir Lietuvoje. Kam gi tie dokumentai kai galima kergt kiekviena ruja, galima laikyt dekoraskes lauke/tvarte ar rusy..Galima neskiepyt ir t.t. O kam? Ne karta esu macius po skelbimais komentarus paklausus apie skiepus - man neapsimoka, pasiskiepys patys. Va jum ir atsakymais.
Atsakyti