QUOTE(Agnnyte @ 2014 02 09, 10:19)
Aš tai niekaip nesuprantu, kodėl veisėjas turi parduoti šuniuką pigiau, vien dėl to, kad jis gimė Lietuvoj ir pirkėjai lietuviai? Juk kalę, sakykim, pirkau užsieny ir mokėjau užsieninę kainą. Tada niekas neklausė, kad aš mažiau uždirbu. Vežiau į parodas ne tik Lietuvoj. Kur kainos taip pat europinės - vėl niekas nežiūrėjo mano uždarbio. Iki tų parodų nuvykti reikia lėšų - vien kuras pas mus brangus, europinis. O jei dar sveikatos tyrimai, kurie daromi užsieny - vėlgi neįdomus niekam mano lietuviškas atlyginimas. Patino kainos užsieny - europinės ir derėtis niekas neleidžia. Tai dabar, prašau, atsakykit man į esminį klausimą - kodėl aš, parduodama šuniukus, turėčiau - žiūrėt į tai, kad Lietuvoj minimumas mažesnis?
taip taip!
QUOTE(Rida_R @ 2014 02 09, 16:48)
Rodnega, parašyk konkrečią sumą, kiek pagal Tave turėtų kainuoti pvz. prancūzų buldogas su dokumentais (žinau, kad šia veisle domiesi). Kai kalė kergta užsienyje už europinę kainą, turi titulų ne tik Lietuvoje, vežiojama ne tik į vietines LT ar artimojo užsienio parodas, bet vežama ir WDS ar EDS parodas. Gimsta perspektyvūs šuniukai, kurių "kraujus gaudo" daugelis veislynų (ne LT). Kokia tokio šuniuko kaina turėtų būti Tavo akimis?
Danų veisėjai skundžiasi kad už per mažą kainą šuniukus pardavinėja, nors Lietuviai manau nuo tokių kainų bėgtų jau - bet kai kurie danai mažina kainas vien tam, kad šuniukai būtų "įperkami", o daugintojai vis tiek klesti. Kiti danai žiūri į 5000lt brangesnius šuniukus nei kad pardavinėja patys ir sako - va čia normali kaina. Ta normali yra apie 10,000lt. Ne didelė - normali. Už vieną šuniuką, mažą. Be titulų, be didelių pasiekimų, tiesiog sportuojančių tėvų šuniukas. Ir dar Lietuviai verkia, kad čia šunys brangūs?