Bet ir mūsų lietuvių menteliteto lygis žemiau 0. Perka iš daugintojų, lyg prieglaudose mažai šunų. kaip pasitiki tais daugintojais, kiti net atveža į sutartą vietą, net realiai pasirinkti negali, ir perka žmonės
. Draugai užsimanė westuko, apžiūrėjo skelbimus, paskambino ,man paklausė patarimo, kokį pirkt su dok. ar be. Kadangi aš pati tik už dok, tą jiems ir patariau, nurodžiau kelis veislynus kur turėjo mažylių. Tada jie, ai mums per brangu, susirado kažkur iš Kauno, pasižiūrėjo nuotraukoj, ale išsirinko ir negana to jiems parvežė kažkokia pažystama, kuriai privežė pardavėjas tą šuniuką. Man ir juokas ir pyktis ima. Dar jos paklausiau ar tu tikra, kad tai tas šuniukas kur nuotraukoj išsirinkot, juk jie visi balti, kaip tu juos atskirsi. Atsakymo į šį klausimą negavau
.
Kadangi dabar kerpu šunelius, tad tenka pabendraut ir su klientais. Baisu
, ypač iš jorkistų. Ko tik nepriklausau. PVz. Preitą syk atsivedė 4 šuniukus, pardavėm po 800 lt. gerai pinigo užkalėm, man nustebus, kad palygint daug jorkiukė atsivedė, o jie sako, tai čia nepirmas sykis. Praeitą savaitė atvyko nauja klientė, sako, kaip pigiai aš ją nusipirkau už 300, vėliau ir patinuką dar pirksiu, galėsiu suleisti. Kita klientė pasakoja, kad pirko Kaune pas kažkokią moteriškę, po kelių dienų nustipo, tai iš nevilties nuvažiavo vėl pas tą pačią ir nusipirko kitą, rinktis neleido, tiesiog atnešė iš kito kambario šuniuką ir padavė, o jie labai patenkinti liko. Taip pat dauguma sako, kad žada sterlizuoti, bet pirmą syk reik suleisti ( tarybinių laikų paskalos). tada aš bandau aiškinti, kad tai ne tiesa, o jie na mes norim šuniukų. Ir visokių nesamonių išgirstu. Tai vat, kol pas mus nepasikeis mąstymas, tol ir bus tų daugintojų.
uz tiek nusipirkti negali, bet uz 1000 moket neaiksu uz ka gali? Nu absurdiska...
As ir negalejau, del to taupiau 2 METUS. O jei nori cia ir dabar, tada ner ir pateisinama. Idomu ar tie negalintys perka televizoriu belekokios kokybes, tik kad pigiau arba skalbimo masina irgi nieko neziuri, tik kad pigiau? O cia sau drauga...kuri reikes galimai ir gydyti.
Ne visi mišrūnus šeria Chappiu ir kergia
Rasi rasi, ypač jei veisėjui pinigų reikia tik grynų, tik čia ir dabar , ne jis investavo ir jam turi viskas atsipirkti. Tiesa, dar gali gauti galimybę pirkti šunį iš veisėjo 1000 pigiau negaunant dokumento, nes tai bus tas pats šunelis tik be dokumento
Tai aišku, kad ir veisėjams tai verslas. Man iš viso liūdna, kad masiškai iš beveik visų šunų dabar padarytas verslas, nors iš tiesų jie yra gamtos dalis ir mums absoliučiai tiesiogiai nepriklauso.