QUOTE(viktoshka @ 2014 11 10, 21:00)
Sveikos auksarankės
Susidomėjau ir aš tokio grožio darymu...Pradėjau viską nuosekliai daryti, bet pasirodo ne taip ir lengva kaip iš pirmo žvilgsnio atrodo...
*Pirma klaida, kad darant gipso masę pripiliau daugiau vandens, dėl to gipsas nedžiūsta jau 3 dieną
bet tai ištaisoma, pasidarysiu naują.
**Antras dalykas, kad medžio kotas (aš turiu toki išsišakojusu ir pagrindinė šaka pasvyrusi į šoną) nuo saldainių svorio parsveria į kitą pusę ir vazonas tiesiog nepastovi ir nukrenta...Vyras siūlo patrumpinti kotą, bet tada nelabai proporcingas bus...Gal yra kokių kitų variantų, gal kažkas buvo susiduręs su tokia problema?
Ir dar pagrindis svarbus momentas - nepavyksta priklijuoti saldainius, tiesa aš bandžiau ne su pistoletu, o ant dvigubos lipnios juostos, bet neišeina man už tos "teisingos" vietos klijuoti, nes ji susukta ir plona, o jei patį galiuką klijuoti tai saldainiai tiesiog nukrenta ir gaunasi "nuvytęs" medis...
Prisipažinsiu, kad perverčiau visas temas, bet nuo iki nenagrinėjau (pažadu tai padaryti). Patarkite prašau, gal kokių gudrybių turite
nesu didelis specas, bet man su pistoletu pasirode patikimiau. as irgi bandziau su dviguba juosta (saldainio uodegele issukdavau, tada didesnis sukibimo pavirsius gaunas). bet man su juosta nelabai laikesi
. t.y. po keliu dienu nubyrejo dalis saldainiu.
o dar maciau youtube, kad saldainiu uodegeles lipnia juosta klijuoja prie dantu krapstukus ir tada juos smaigsto i polistirolo burbula. sitaip nebandziau, tai nezinau ar laikosi. dar, kad neatrodytu "nuvytes", galima bandyt tarp saldainiu iterpt visokiu susuktu popiereliu ar geliu popieriniu - taip tarsi sutankint burbula.
del sakos virtimo, tai su fizika nepakovosi
be trumpinimo dar galima istatyt ja "kreivai" (palemkt i priesinga puse nei dabar virsta). galima apgenet sunkiaja saka. galima daryt platesni pagrinda (platesni vazona ar tiesiog rankiniu budu kokia forma "ale kalneli" isliet. dar galima geresnes sakos pasieskot
o siaip geriausia trukumus paversti privalumais - pvz isnaudot tai, kad saldainiai nusvyra. daryt medi i gluosni panasu