Įkraunama...
Įkraunama...

Saldainių medeliai 12 tema

QUOTE(Salduspauksciai @ 2014 10 14, 11:48)
merginos, o kiek mazdaug saldainiu sunaudojat vienam medeliui?

as labai dideliu nedarau,nes ir taip sunkiai uzsisako.Tokius vidutinius darau 550g-800g vidutiniskai ir ne visai maziukai iseina.
Viena nemaza dariau ,tai sudejau 16 Ferrero rosher ,14 Raffaelo
Papildyta:

user posted image
Atsakyti
[quote=vida/d,2014 10 14, 15:45]
as labai dideliu nedarau,nes ir taip sunkiai uzsisako.Tokius vidutinius darau 550g-800g vidutiniskai ir ne visai maziukai iseina.
Viena nemaza dariau ,tai sudejau 16 Ferrero rosher ,14 Raffaelo
Papildyta:

Uzsisako? blush2.gif cia pazistami tik, ar jau "platesnis" verslas?
p.s. simpatiskas medelis
Atsakyti
Labai thumbup.gif visų darbeliai!!!
Aš pernai Kalėdoms dariau štai tokias saldainių eglutes
user posted imageHosted on Fotki
Atsakyti
Sveikos,

grazus darbeliai...

popieriaus pirkti galima rasti, kur prie dovanu popieriaus jie padeti.

klausimas, rozei kurios dydis turetu tikti daugeliui klijuoti, medziui, buteliui,ar laivui yra 3,5 +7cm?

wink.gif

ka tik perziurejau vezliukas2 foto,man proporciju truksta. puokstes per dideles ant buteliu.. bet rozes grazioso.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganiukstiene: 29 spalio 2014 - 21:00
QUOTE(knielita @ 2012 07 08, 17:17)

Gera ideja su bonzai smile.gif

i 
Necituokite tokio kiekio nuotraukų. Apkraunate forumą bei apsunkinate naršymą jame.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomienė: 30 spalio 2014 - 18:48
Sveikos auksarankės 4u.gif
Susidomėjau ir aš tokio grožio darymu...Pradėjau viską nuosekliai daryti, bet pasirodo ne taip ir lengva kaip iš pirmo žvilgsnio atrodo...
*Pirma klaida, kad darant gipso masę pripiliau daugiau vandens, dėl to gipsas nedžiūsta jau 3 dieną doh.gif bet tai ištaisoma, pasidarysiu naują.
**Antras dalykas, kad medžio kotas (aš turiu toki išsišakojusu ir pagrindinė šaka pasvyrusi į šoną) nuo saldainių svorio parsveria į kitą pusę ir vazonas tiesiog nepastovi ir nukrenta...Vyras siūlo patrumpinti kotą, bet tada nelabai proporcingas bus...Gal yra kokių kitų variantų, gal kažkas buvo susiduręs su tokia problema?
Ir dar pagrindis svarbus momentas - nepavyksta priklijuoti saldainius, tiesa aš bandžiau ne su pistoletu, o ant dvigubos lipnios juostos, bet neišeina man už tos "teisingos" vietos klijuoti, nes ji susukta ir plona, o jei patį galiuką klijuoti tai saldainiai tiesiog nukrenta ir gaunasi "nuvytęs" medis...
Prisipažinsiu, kad perverčiau visas temas, bet nuo iki nenagrinėjau (pažadu tai padaryti). Patarkite prašau, gal kokių gudrybių turite blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viktoshka @ 2014 11 10, 21:00)
Sveikos auksarankės  4u.gif
Susidomėjau ir aš tokio grožio darymu...Pradėjau viską nuosekliai daryti, bet pasirodo ne taip ir lengva kaip iš pirmo žvilgsnio atrodo...
*Pirma klaida, kad darant gipso masę pripiliau daugiau vandens, dėl to gipsas nedžiūsta jau 3 dieną  doh.gif  bet tai ištaisoma, pasidarysiu naują.
**Antras dalykas, kad medžio kotas (aš turiu toki išsišakojusu ir pagrindinė šaka pasvyrusi į šoną) nuo saldainių svorio parsveria į kitą pusę ir vazonas tiesiog nepastovi ir nukrenta...Vyras siūlo patrumpinti kotą, bet tada nelabai proporcingas bus...Gal yra kokių kitų variantų, gal kažkas buvo susiduręs su tokia problema?
Ir dar pagrindis svarbus momentas - nepavyksta priklijuoti saldainius, tiesa aš bandžiau ne su pistoletu, o ant dvigubos lipnios juostos, bet neišeina man už tos "teisingos" vietos klijuoti, nes ji susukta ir plona, o jei patį galiuką klijuoti tai saldainiai tiesiog nukrenta ir gaunasi "nuvytęs" medis...
Prisipažinsiu, kad perverčiau visas temas, bet nuo iki nenagrinėjau (pažadu tai padaryti). Patarkite prašau, gal kokių gudrybių turite  blush2.gif

nesu didelis specas, bet man su pistoletu pasirode patikimiau. as irgi bandziau su dviguba juosta (saldainio uodegele issukdavau, tada didesnis sukibimo pavirsius gaunas). bet man su juosta nelabai laikesi
. t.y. po keliu dienu nubyrejo dalis saldainiu.
o dar maciau youtube, kad saldainiu uodegeles lipnia juosta klijuoja prie dantu krapstukus ir tada juos smaigsto i polistirolo burbula. sitaip nebandziau, tai nezinau ar laikosi. dar, kad neatrodytu "nuvytes", galima bandyt tarp saldainiu iterpt visokiu susuktu popiereliu ar geliu popieriniu - taip tarsi sutankint burbula.
del sakos virtimo, tai su fizika nepakovosi smile.gif be trumpinimo dar galima istatyt ja "kreivai" (palemkt i priesinga puse nei dabar virsta). galima apgenet sunkiaja saka. galima daryt platesni pagrinda (platesni vazona ar tiesiog rankiniu budu kokia forma "ale kalneli" isliet. dar galima geresnes sakos pasieskot smile.gif
o siaip geriausia trukumus paversti privalumais - pvz isnaudot tai, kad saldainiai nusvyra. daryt medi i gluosni panasu smile.gif
Atsakyti
Salduspauksciai ačiū už patarimus 4u.gif
Aš irgi daugmaž taip galvojau, kad vis gi reiks ar kotą ar pačią šaką trumpinti, bet pirma pabandysiu "kreivai" pastatyti.
O su gluosniu idėja gera, mačiau forume net gi pamokėlė kaip pasidaryti thumbup.gif
Atsakyti
sėkmės kūryboj wink.gif
Atsakyti
Sveikos,
labai noreciau pabandyt daryti medeli-gluosni,bet nerandu jokios pamokeles ,kaip daryt.Gal zinot kaip daryt virsune,kad nusvire "sakos " butu?
O cia mano paskutinis,ne saldainiu,bet vistiek medelis smile.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida/d: 12 lapkričio 2014 - 23:10
Va, radau išsamų paaiškinimą su nuotraukom 4u.gif
Kažin ar pamokėlės savininkė darydama turėjo omenyje gluosnį g.gif , bet gavosi labai labai panašus.

QUOTE(Ducky @ 2011 10 07, 13:26)
Taigi žadėta pamokėlė kaip pasidaryti nukarusį saldainių medį iš kūgio formos saldainių smile.gif

1) Visų pirma reik kūgio formos (vadinamųjų triufelinių) saldainių. Standartinio dydžio medžiui reikia maždaug apie 1,5kg jų. Bet labai priklauso nuo to, ar saldainiai lengvi ar ne. Pvz šiam reikėjo 1,3kg. Taip pat svarbu, kad saldainiai nebūtų su skystu įdaru (likeriu ar pan), nes pradūrus išbėgs įdaras)
2) Taigi kaip visada pasiruošiam pagrindą. Užmaunam putoplasto rutulį. Šiam medžiui tinka tik putoplastas, o ne kokie nors laikraščiai, nes reikės smaigstyti. Floristinė oazė taip pat netinka, nes gali ištrūpėti.
user posted image
3) Pradedam klijuoti saldainius prie pagrindo, patepant kiekvieną karštais klijais. Klijuojam kuo glausčiau.
user posted image
4) Tuomet imam bambukinį iešmelį ir įduriam į saldainį. Tokiu būdu formuosim nukarusį vainiką.
user posted image
5) Kai kurių saldainių, tokių kaip pavyzdyje taip paprastai nepritvirtinsi, todėl reikia įsmeigus iešmelį, sutvirtinti teipu.
user posted image
6) Na o dabar pradedam vainiko formavimą. Manau iš nuotraukų bus  viskas aišku smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
7) Tuomet sukaišom į tarpus tarp saldainių organzą, tiulį, flizeliną  ar dar ką nors pagal saldainių spalvą, dekoruojam, o mano galutinis rezultatas gavosi toks:
user posted image

Sėkmės! smile.gif

Atsakyti
hm... jei polistirolas tik del dviejų iešmelių reikalingas, tai tuos iešmelius galima ir iš anksto pritvirtint - i popierinį gniužulą su kokia yla įsmeigt ir paklijuot. bet gal su polistirolu paprasčiau?..

o gluosnį aš išvis kitaip daryčiau... čia aš ant greitųjų surezgiau, kad esmę parodyt - foto tikrai nekokybiška. tiesiog riščiau saldainius ant šakelių su kaspinėliais ar virvelėm - maždaug taip:
user posted image

tik aišku šakos kitokios reiktų, labiau gluosniškos (čia pirmą krūmą po ranka pasitaikiusį apgenėjau smile.gif ). gal net kelias plonesnes į krūvą sudėt galima būtų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salduspauksciai: 13 lapkričio 2014 - 13:31