labas, Audine68 jei mano braskes taip guletu ant zemes, kurkliu butu suestos 90%. Turiu rinktis ne pagal skoni o pagal tai kokio storio ziedkotis, kad islaikytu braskes stacias, o ne guletu. O siaip pastebejau , kad siemet yra rugstokos uogos, mazai saules buvo.
QUOTE(Dvi @ 2012 06 29, 21:36)
Tai tik geriausiai įrodo, kad skoniui draugų nėra Nes dabar galėtume čia ginčytis iki nukritimo Miargai, neklauskit patarimų. Nėra skoniui draugų. Pabandykit pačios ir nuspręsit. Gi ne karvę daigai kainuoja
Gi ne pripirksi visu O norisi pabandyt iš tu, kurias nors kas jau yra įvertines. Ir parašiau vėn dėl to, kad jau du kartus kažkas paminėjo, kad Honeyone labai saldžios. Nu tikrai nesaldžios ir kad kitos nepripirktu u sodinimui daug, o jei netiki, tai lai išbando . Aišku daug nekainuoja, bet daug veislių pardavinėja ir bent atrinkti šiek tiek reikia O geriausiai yra saitu, kur aprašytos rušys ir įvertinimai balais pagal saldumą, tvirtumą ir derlingumą. Tik aišku reikia , kad pardavėjai parduotu butent tos veislės daigus, nesuklystu
QUOTE(Venta9 @ 2012 06 30, 18:01)
labas, Audine68 jei mano braskes taip guletu ant zemes, kurkliu butu suestos 90%. Turiu rinktis ne pagal skoni o pagal tai kokio storio ziedkotis, kad islaikytu braskes stacias, o ne guletu. O siaip pastebejau , kad siemet yra rugstokos uogos, mazai saules buvo.
Jei 90 proc., tai nedraugiskai jau gautusi . As kai atsiveziau naujas zemes, tai pirma karta pamaciau tokia zaraza, net nezinau kas per velnias. Vaikas paaskino. Bet gerai, kad tik vienas netyciukas be seimos, tai vis stebejome, bet antri metai - nieko nepastebiu. Visgi matyt netyciukas .
Kazkaip anksciau nepastebejau, kad jos taip guletu, ypac Corona, o siemet tiesiog slenka pazeme. Gal del to , kad persodinant as jas taip ziauriai apdraskiau , Bet visada buvo uztenkamai mulcio, tai kazkaip nesijaudinu, tik ziuriu, kad po lietaus visiskai dingo, o zole kazko neauga, vis truksta kazkus, kamsau skyles. Esu maciusi, kaip is vielu islanksto tokias atramas - irgi gerais dalykas - ir braskios svarios, nu bet kurkliai alkani, atras ka esti vis tiek
Papildyta:
QUOTE(Angelux @ 2012 07 01, 08:28)
Gi ne pripirksi visu O norisi pabandyt iš tu, kurias nors kas jau yra įvertines. Ir parašiau vėn dėl to, kad jau du kartus kažkas paminėjo, kad Honeyone labai saldžios. Nu tikrai nesaldžios ir kad kitos nepripirktu u sodinimui daug, o jei netiki, tai lai išbando . Aišku daug nekainuoja, bet daug veislių pardavinėja ir bent atrinkti šiek tiek reikia O geriausiai yra saitu, kur aprašytos rušys ir įvertinimai balais pagal saldumą, tvirtumą ir derlingumą. Tik aišku reikia , kad pardavėjai parduotu butent tos veislės daigus, nesuklystu
As vaikstau po sklypa su vienkartiniais peiliais ir ragauju uogas, Jei krumas saldus, stiprus, kisu ten peili - vadinasi imsiu usus is jo. Bet irgi pastebejau, kad nuo vieno krumo skirtingi skoniai - vienos saldzios, kitos jau ne. Matyt nuo saules kiekio tai priklauso
Siaip tai man patinka Venta braskes, skanios saldzios dideles uogos, bet minkstos ir netransportabilios o jau visi stiebai su uogom guli. Kazkada auginau ir lanksciau is vieluciu ramstelius, betgi kiek ju reikia, o kurkliams buvo balius, beveik visas suesdavo, tai teko ju atsisakyti ir ieskoti kitokiu, kad ir nelabai saldziu.
tai man rodos ir nuo dirvozemio priklauso, ir nuo oro salygu, ir nuo dregmes ir nuo saules nuo daug ko. juk yra skirtumas kur augas durpese o kur molyje ar smelyje. mulciuotos pjuvenom ar is vis niekuom. o beto ir tas saldumas skirtingas. vienam kava be cukraus skani kitam su 6 sauksteliais cukraus.
QUOTE(Venta9 @ 2012 07 01, 10:26)
Siaip tai man patinka Venta braskes, skanios saldzios dideles uogos, bet minkstos ir netransportabilios
Prieš daug metų auginau šios veislės braškes, labai skanios, bet todėl ir atsisakiau, kad labai jau netransportabilios. Bet uogienės iš jų gaunasi puikios.
Vietoj veislės Venta auginu Dangę, čia Ventos veislės "dublikatas". Dangės uogų skonis ir forma lygiai tokia pat kaip Ventos, tačiau uogos transportabilesnės
bet ar koteliai stori ir neguli ? Va, susiradau, kazkada buvau pirkus kelis daigelius Pegas , tai dideles standzios saldzios ir kotai stori ir neguli, vis po biski pasidauginu. Na siemet tai visus usus paliksiu ir pasisodinsiu, nes palyginau su tom ale Dukat, kai zeme ir dangus : ir skonis ir dydis ir ir neguli , gal kokia 1 ar 2 tik sugebejo kurklys suest. Tiesa, jos velyvos, tik dabar isibegeja nokti.
QUOTE(diasaja @ 2012 07 09, 20:47)
Diasaja visiems cia nervus gadina
Cia pavyzdys kaip reikia daryti, labai grazu. Diasaja, tu man kaip kelrode zvaigzde!!!! Pavariau, ane Kuo daugiau foto ivairiose temose nuo taves, tuo as protingesne darausi
QUOTE(audine68 @ 2012 07 09, 21:28)
Diasaja visiems cia nervus gadina
Cia pavyzdys kaip reikia daryti, labai grazu. Diasaja, tu man kaip kelrode zvaigzde!!!! Pavariau, ane Kuo daugiau foto ivairiose temose nuo taves, tuo as protingesne darausi
Daug cia protingu atsiras palaipsniui
Diasaja, laaabai grazu!
Sia savaite jau turbut tvarkysiu usus ir dauginsiu i patvori. Liepa- jau berods galima
QUOTE(audine68 @ 2012 07 09, 21:28)
*
**o-ho, tuoj išpuiksiu
QUOTE(Elar @ 2012 07 09, 21:56)
Liepa- jau berods galima
taip, galima. Kitais metais bus tokios, kaip mano įdėtoje foto jos pirmi metai duoda derlių. Gaila, jau pabaiga braškių tačiau šaldikliai pilni