Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(audine68 @ 2012 06 29, 06:25)
As savo veisliu net neatsimenu, o be to jos susimaise, nes buvo persodinejamos. Vyras viska iskasinejo ir mete i viena kruva, tai matau tik Corona liko, o taip buvo Elsanta, kazkas dar is S.., gal sonata? Ar tokia yra veisle? Ir kazkas i  V.... Nu cia gerai aprasiau veisles? visoms aisku tapo, tik ne man  blush2.gif
Siais metais pasisodinau atskirai Venta ir Honey. Skanios.
Bet siaip bendras pastebejimas. Braskes turi buti saldzios, kurias valgome be cukraus, o kai renkame trinimui, tai manau svarbu kad butu dideles ir nesirgtu, nes sutraiskytos jos visos vienodo skonio.

o tai gal zinot kokia veisle saldziu, nes mano visos rugscios, be cukraus neimanoma suvalgyt
Atsakyti
QUOTE(punta @ 2012 06 29, 12:02)
o tai gal zinot kokia veisle saldziu, nes mano visos rugscios, be cukraus neimanoma suvalgyt

Honeyone
Atsakyti
Mergaites, ieskau is anksto dideliu saldziu skaniu velyvesniu i rremontatiniu braskiu usu pas ka galima butu isigyt sodinimo metui... wub.gif prie Vilniaus, Vilniuje, is bedos, Jonavoje ar Rokiskyje ar pakeliui i siuos miestus.. Reikia dvi bent jau vagas naujai pasodinti, nes uzteko esamu tik pavalgymui... sad.gif O ziemai uzsaldymui neliko... Kazkas apie Gigantela ar pan. kalbejot, kad turit... Ar panasiai... Pavadinimas nesvarbu, svarbu derlius.... Bogota, Dukat turiu... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2012 06 29, 12:38)

O vat man visai jau jos nesaldžios tos Honeyone schmoll.gif , sakyčiau saldžiarūgštės. Pirkau pavasari iš Lingienės ūkio. Galvojau, gal reikia geriau prisirpt jom, bet ir gerokai pasirpintos skonio man nepatinka. schmoll.gif
Iš nauju pirktu tai visai neblogos Sonata uogos- tvirtos, pakankamai saldžios ir skonis lyg primena žemuoges ar avietes, nu įdomus man skonis pasirodė. Dar pirkau Marmolada ir Jamashka, bet apie juos dar nieko negaliu pasakyt, nes tik pradeda sirpti, kadangi ti pavasari sodintos.

O pačios -pačios saldžiausios man Mice Schindler braškės, jos tokios tamsios avietinio skonio, nėra turbut saldesnių braškių thumbup.gif Ji yra vėlyva veislė. Mano mažoji šio metu tik jas ir valgo, prašo- duok tu pačių saldžiausių. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2012 06 29, 21:16)
O vat man visai jau jos nesaldžios tos Honeyone  schmoll.gif , sakyčiau saldžiarūgštės. Pirkau pavasari iš Lingienės ūkio. Galvojau, gal reikia geriau prisirpt jom, bet ir gerokai pasirpintos skonio man nepatinka.  schmoll.gif
Iš nauju pirktu tai visai neblogos Sonata uogos- tvirtos, pakankamai saldžios ir skonis lyg primena žemuoges ar avietes, nu įdomus man skonis pasirodė. Dar pirkau Marmolada ir Jamashka, bet apie juos dar nieko negaliu pasakyt, nes tik pradeda sirpti, kadangi ti pavasari sodintos.

O pačios -pačios saldžiausios man Mice Schindler braškės, jos tokios tamsios avietinio skonio, nėra turbut saldesnių braškių thumbup.gif Ji yra vėlyva veislė. Mano mažoji šio metu tik jas ir valgo, prašo- duok tu pačių saldžiausių.  biggrin.gif

Tai tik geriausiai įrodo, kad skoniui draugų nėra lotuliukas.gif Nes dabar galėtume čia ginčytis iki nukritimo lotuliukas.gif Miargai, neklauskit patarimų. Nėra skoniui draugų. Pabandykit pačios ir nuspręsit. Gi ne karvę daigai kainuoja lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 29 birželio 2012 - 20:36
QUOTE(Dvi @ 2012 06 29, 12:38)

Man jos irgi nesaldzios schmoll.gif
As irgi skaitineju laukiu saldziu pavadinimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rike @ 2012 06 29, 22:27)
Man jos irgi nesaldzios  schmoll.gif
As irgi skaitineju laukiu saldziu pavadinimu  biggrin.gif

man asmeniškai pačios skaniausios ir saldžiausios zefyr. Auginau 14 rūšių braškių, bet skanesnių už jas neradau dar.
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2012 06 29, 22:36)
Tai tik geriausiai įrodo, kad skoniui draugų nėra lotuliukas.gif Nes dabar galėtume čia ginčytis iki nukritimo lotuliukas.gif Miargai, neklauskit patarimų. Nėra skoniui draugų. Pabandykit pačios ir nuspręsit. Gi ne karvę daigai kainuoja lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš rūgščių braškių nežinau, man visos saldžios ir skanios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2012 06 29, 21:36)
dabar galėtume čia ginčytis iki nukritimo ..Nėra skoniui draugų. Pabandykit pačios ir nuspręsit. Gi ne karvę daigai kainuoja ''

pritariu smile.gif visai nesudėtinga ir nebrangu nusipirkt po keletą daigų ir pačioms išbandyt skonius.
Dar galiu pasakyt savo nuomonę, kad labai vertinu lietuviškos veislės uogas Dangė. Saldumo joms tikrai pakanka.
Na, labai skanios man ir saldžiarūgštės Senga Sengana smile.gif
Nereklamuoju, nesiūlau, tik pasakau kas skanu man smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 30 birželio 2012 - 06:22
Nu is tikruju, is Honey as tikejausi daugiau (irgi is Lingienes ukio). Venta man saldesne pasirode. O kazkuri veisle irgi tokio kaip avietes - zemuoges skonio. As pasizymiu skanesnius krumelius, ir dauginu tik ju usus. Veisles susimaiso, bet visos skanios lieka.
Atsakyti
QUOTE(baka2 @ 2012 06 27, 14:19)
Virs braskiu, lygiagreciai pritaise karti (is galu ir per viduri dvisakius pagalius ikale ir ant ju pagulde karti) ant jos prikabinom spalvotu maiseliu (nuo pirkiniu) juos vejas kedena, "pripucia" , tai kazkiek atbaido. Sekmes ir skaniu, sveiku  uogu  4u.gif

Aciu,bandysim mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(audine68 @ 2012 06 27, 14:57)
Dedu foto savo isdraskytu  4 - meciu braskiuku

user posted image

http://www.part.lt/i...446ae9f1912.jpg

Papildyta:
Oj, mes tai nekovojame, nes bijome  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Pas mus kaimynysteje gandrai lizdus suka, tai pas kimynus atskrenda, apziuri braskes, nu bet apziuri tai nuskyne, ir jei ne visai raudona, meta salyn, o jei prisirpusi - i lizda. Nu bet kokie isrankus. Kaimynes pirma nesuprato, kas meto aplink pusiau raudonas uogas, o paskui pamateme  thumbup.gif

siaubas, pas mus netoli irgi yr gandru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 06 29, 22:50)
Aš rūgščių braškių nežinau, man visos saldžios ir skanios  smile.gif

drinks_cheers.gif auginu 3 nuolatines veisles. Pernai įsigijau 11 naujų rūšių ir dabar bandau atsirinkti, kurios iš jų reikėtų man plėsti smile.gif pagal tvirtumą jau nuomonę turiu, tačiau dėl skonio g.gif g.gif g.gif
o dėl skonio - nueinu į eksperimentinį laukelį, pavaikštau, paskanauju ir vėl grįžtu be rezultato biggrin.gif taip ir vaikštinėjo po tą laukelį, bet kažin ar į šį klausimą bus atsakymas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti