Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

1litras braškių, tai nebūtinai 0.5kg. Priklausomai nuo braškių dydžio kiek jų ten galėsi įdėti. Gali būti ir 800g jei mažesnės, gali būti ir mažiau nei 400g jei braškės labai didelės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2012 06 26, 07:33)
1litras braškių, tai nebūtinai 0.5kg. Priklausomai nuo braškių dydžio kiek jų ten galėsi įdėti. Gali būti ir 800g jei mažesnės, gali būti ir mažiau nei 400g jei braškės labai didelės  mirksiukas.gif

Braškes litrais pardavėjai matuoja kivi vaisių indeliuose smile.gif
tokiame indelyje uogų, priklausomai nuo braškių dydžio ir drėgmės, gali būti ir 0,8kg, ir 1,3kg mirksiukas.gif
Atsakyti
Gerausiai braškes pirkti kilogramais, o ne litrais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 06 26, 07:42)
Gerausiai braškes pirkti kilogramais, o ne litrais rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2012 06 26, 08:33)
1litras braškių, tai nebūtinai 0.5kg. Priklausomai nuo braškių dydžio kiek jų ten galėsi įdėti. Gali būti ir 800g jei mažesnės, gali būti ir mažiau nei 400g jei braškės labai didelės  mirksiukas.gif

as vakar skindama ta pati ir galvojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jo-vita7 @ 2012 06 25, 15:43)
Ruosiau pievoje vieta braskems sodinti ir rinkdama saknis bei zoles radau nemazai tu baltu dideliu kirmeliu. Kaip jus apsisaugojat nuo ju? Baisu, kad nenugrauztu pasodintu braskiu saknu.

tai karkvabalio lervos. Deja, nelabai yra kitų būdu, tik išrinkti jas prieš sodinant braškes. O nugraužt šaknis jos tikrai gali.
Galima tarp braškių sodint česnakų, lyg ir nemėgsta karkvabaliai jų kvapo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 06 26, 10:23)
tai karkvabalio lervos. Deja, nelabai yra kitų būdu, tik išrinkti jas prieš sodinant braškes. O nugraužt šaknis jos tikrai gali.

pas mane tarp braškių krūmelių susodinti česnakai. O karkvabalio lervų pilna... rolleyes.gif
Atsakyti
pas mane sodintos plėvelėje, tai jų nėra.

Nutariau šiemet sodinti naują braškyną, ieškosiu gerų daigelių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 26, 11:38)
pas mane tarp braškių krūmelių susodinti česnakai. O karkvabalio lervų pilna...  rolleyes.gif

Ir braskes visos gyvos? Reiks ir man sodint kartu su cesnakais
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 06 26, 11:23)

Deja, nepadeda schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 06 26, 10:47)
pas mane sodintos plėvelėje, tai jų nėra.

Nutariau šiemet sodinti naują braškyną, ieškosiu gerų daigelių  smile.gif

o gal foto galima? nes as galvoju kaip man ta zeme idirbti..... ar visgi i pievele sodinti, ar i plevele, ar lysves kastis, ar lysves keltis. na daug apmastymu kuriuos turiu iki rugpjucio nuspresti
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2012 06 26, 10:44)
o gal foto galima?

dabar negaliu nufotografuot, kaime braškės, o aš Vilniuj. Buvo čia temoj foto įkelta kažkieno, praverskit puslapius, rasit mirksiukas.gif
Atsakyti