jau n kartų kalbėta, nesikryžmina šalia augančios braškės.
Net rekomenduojama auginti ne vienos veislės braškes, o daugiau - ankstyvasias, vidutinio vėlyvumo, vėlyvasias, kad derliaus laikas ilgesnis būtų.
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 04 15, 10:46)
Vat man tas klausimas irgi labai aktualus. Planuojam auginti 2 rūšis. Tai ar galima šalia viena kitos sodinti?
Tik kai ūsus pradės leis reikia neleist susimaišyt, jei nori atskirai veisles išlaikyt.
QUOTE(*Inga:) @ 2013 04 15, 11:39)
Tik kai ūsus pradės leis reikia neleist susimaišyt, jei nori atskirai veisles išlaikyt.
Dėkui!
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 15, 10:00)
kokių veislių jūsų braškės? vis skaitinėju, domiuosi ir ieškau tokių veislių, kad šalnų nebijotų. kiek skaitinėjau vienos bijo šalnų, kitos nelabai
Papildyta:
kaip jūs tas braškes randat? pas mane gal tik vakar sniego neliko ant jų. dar net nežiūrėjau ar yra gyvų, bet labai ir nepergyvenčiau, jos jau senokos ir ruošiuos atsinaujinti. kaži kada bus galima šiemet braškes sodinti? tikriausia tik gegužės pradžioje.
Papildyta:
kaip jūs tas braškes randat? pas mane gal tik vakar sniego neliko ant jų. dar net nežiūrėjau ar yra gyvų, bet labai ir nepergyvenčiau, jos jau senokos ir ruošiuos atsinaujinti. kaži kada bus galima šiemet braškes sodinti? tikriausia tik gegužės pradžioje.
Pas mane vienos remontantines, pasidalino mamos kaimyne, pernai pirkau Dukat ir Zefir. Dar labai noriu cia isgirtuju Venta ir Senga Sengana.
Randam tas braskes, sniego nematyt darze. Ir zeme jau pradziuvus.
O man rupi tolimesne braskiu prieziura, ar tresiat, purskiat kuo nors sezono eigoje?
QUOTE(Kulke @ 2013 04 15, 13:50)
Pas mane vienos remontantines, pasidalino mamos kaimyne, pernai pirkau Dukat ir Zefir. Dar labai noriu cia isgirtuju Venta ir Senga Sengana.
O man rupi tolimesne braskiu prieziura, ar tresiat, purskiat kuo nors sezono eigoje?
O kas jum išgyrė tas veisles? Aš jau kokie 10 metų, kaip išroviau tas veisles. Netinkamos man jos visai, vienos smulkios, kitos labai tešta. Yra žymiai geresnių ir naujesnių. Nesižavėkit jomis.
QUOTE(aipipira @ 2013 04 15, 19:07)
O kas jum išgyrė tas veisles? Aš jau kokie 10 metų, kaip išroviau tas veisles. Netinkamos man jos visai, vienos smulkios, kitos labai tešta. Yra žymiai geresnių ir naujesnių. Nesižavėkit jomis.
Ne tai,kad isgirtos,bet dauguma augina. Bandos jausmas pas mane labai isvystytas. Sakykit,kokios tos naujesnes
ir kuo jos geresnes?
Kad cia labai sunku pasakyti kurios geresnes skanesnes... Skoniai visu skiriasi, o ir auginimo salygos skiriasi Reikia bandyti paciai ir atsirinkti
QUOTE(aipipira @ 2013 04 15, 18:07)
na , kad tęžta tai maža bėda jei auginama ne pardavimui. o ypač, kai augini savam kieme ir iš sodo vežti namo nereikia. aš žadu sengana pirkti ir auginti savam kieme tai visai nebijau, kad jos netransportabilios
sveikos, kada braskes galima dengti agro plevele , kad greiciau pradetu busti ???
aš patenkinta Senga sengana. Stambios, skanios. kol kas sveikos tpfu tpfu tpfu. jei bus iššalusios po šios žiemos, tai vėl tokių ieškosiu. kitos mano yra Marmolada - irgi skanios, dar stambesnės. O trečias festivalnaja naikinsiu, nes smulkios, nors ir daug.
QUOTE(Paladė @ 2013 04 16, 09:06)
aš patenkinta Senga sengana. Stambios, skanios. kol kas sveikos tpfu tpfu tpfu. jei bus iššalusios po šios žiemos, tai vėl tokių ieškosiu. kitos mano yra Marmolada - irgi skanios, dar stambesnės. O trečias festivalnaja naikinsiu, nes smulkios, nors ir daug.
Senga Sengana man patinka dar ir todėl, kad uoga visa noksta tolygiai, ne taip, kaip kitos, jog vienas šonas raudonas, o kitas dar baltas net pusžalė uoga yra skani ir saldi rudenį galima pasmaguriauti antro derliaus uogomis
kiekviena veislė turi savo pliusų ir minusų
svarbiausia, kad per vienus metus nelabai galima nuspręsti, kuri iš jų pati pati...vienos bijo šalčių, kitos drėgmės, sausros. Daug kas priklauso nuo žemės.
Labai viskas priklauso nuo metų, pavyzdžiui užpernai rūgščios buvo net ir tos veislės, kurios saldžios šiaip būna, nes mažai buvo saulės, kai nokimo metu gauna daug saulės ir uogos saldesnės būna
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 14, 22:18)
Kiekvieną pavasarį, kai tik galiu su klumpėmis įeiti į daržo teritoriją, nukerpu visus rudus lapus. Kiek braškes auginu, tiek nutirpus sniegui pilna tų rudų lapų ir sutvarkius laabai greitai suželia.
Sveikos, nu pasimečiau - patarkit pradedančiai sodininkei, kaip geriau, visus lapus nukirpt ar tik rudus... Nes nuėjau vakar į daržą, yra rudų, žalių ir pumpuriukai atželiančių viduriukuose (antrametės braškės, sodintos agroplėvelėje)?