Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

pas mane braškės vis dar po storu sniego sluoksniu.

Aš irgi manau, kad išleis tos braškės naujus gražius lapelius, kai sušils. Rudus, žinoma, nukarpykit.
Atsakyti
Turėtų išleist lapukus. Prieš kelias dienas saviškėm braškytėm nukarpiau lapukus, nes parudavę buvo, o šiandien pastebėjau, kad kai kurie kereliai jau pumpuruojasi thumbup.gif .
Atsakyti
Nureziau vakar negailestingai viska ka radau, maciau daug pumpureliu, vadinasi - gyvos, sveikos tos braskes ir rudi lapai visai ne rodiklis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 14, 19:42)
Tiesa po tais rudais lapais buvo krūvą blusų kažkokių ir sliekų.... Net baltasparniu maciau blink.gif  taigi tos lapus geriau pasalinkit... Matyt gera tarpe visokiems gyviams

Nieko panašaus, dar šiandien peržiūrėjau smile.gif . Iš rudens aš nuimu tuos parudavusius lapus, žiemai palieku tik žalius, tad nesimato jokių gyvių. O rudus nuimsiu dalimis, neskubu jų draskyti, jie man patys kažkaip susinaikina. Tiesa, mano braškės mulčiuotos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medlieva @ 2013 04 14, 20:32)
Nieko panašaus, dar šiandien peržiūrėjau smile.gif . Iš rudens aš nuimu tuos parudavusius lapus, žiemai palieku tik žalius, tad nesimato jokių gyvių. O rudus nuimsiu dalimis, neskubu jų draskyti, jie man patys kažkaip susinaikina. Tiesa, mano braškės mulčiuotos smile.gif

Turiu aš 1 laisvę ir mulciuota.... t.y. buvo mulciuota, neliko jau to mulcia... Tai toj lisvej nebuvo ir pas mane nieko ir labai mazai buvo rudu lapų, dalis zaliu liko, tik tiek kad tie lapai miniatiūriniai, palyginus su pievelėje.... Siaip galiu pastebėti, kad pievelėje labiau nukentejo, nei be jos... Ir maziukai pirmų metu mažiau nukentėjo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 14 balandžio 2013 - 21:15
Kiekvieną pavasarį, kai tik galiu su klumpėmis įeiti į daržo teritoriją, nukerpu visus rudus lapus. Kiek braškes auginu, tiek nutirpus sniegui pilna tų rudų lapų ir sutvarkius laabai greitai suželia.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 14, 21:18)
Kiekvieną pavasarį, kai tik galiu su klumpėmis įeiti į daržo teritoriją, nukerpu visus rudus lapus. Kiek braškes auginu, tiek nutirpus sniegui pilna tų rudų lapų ir sutvarkius laabai greitai suželia.

O kam juos tada palikti reikia g.gif ? Kodėl is rudens negalima nukirpti? Šiandien turėjau plaukioti tarp ju doh.gif biggrin.gif. Bet batus nerealus turiu pasirodo - žieminiai, bet neperslampomi biggrin.gif "
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 14, 22:22)
O kam juos tada palikti reikia g.gif ? Kodėl is rudens negalima nukirpti? Šiandien turėjau plaukioti tarp ju doh.gif  biggrin.gif. Bet batus nerealus turiu pasirodo - žieminiai, bet neperslampomi biggrin.gif "

Taigi braškės auga ir žiemą biggrin.gif Budėti prie jų reiktų, jei kas garantuotų, kad užsnigus iki žiemos pabaigos nenuleis. Net ir žiemos metu būna atlydžiai, toliau jos auga.
Batus tai turiu, tik dar anksti lipti į daržą, pusė braškyno po sniegu palikau. Jei jau tvarkyt jas, tai vienu kartu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 14 balandžio 2013 - 21:44
QUOTE(tany @ 2013 04 14, 18:22)
Aš ka tik is braskino... Nukritau tos pavykus ir rudis lapus... Bet aš tai nieko sodinti dar nesiruošiu... Tikiuosi kad šitie ataugs blush2.gif

kokių veislių jūsų braškės? vis skaitinėju, domiuosi ir ieškau tokių veislių, kad šalnų nebijotų. kiek skaitinėjau vienos bijo šalnų, kitos nelabai
Papildyta:
QUOTE(Kulke @ 2013 04 14, 20:03)
Nureziau vakar negailestingai viska ka radau, maciau daug pumpureliu, vadinasi - gyvos, sveikos tos braskes ir rudi lapai visai ne rodiklis thumbup.gif

kaip jūs tas braškes randat? pas mane gal tik vakar sniego neliko ant jų. dar net nežiūrėjau ar yra gyvų, bet labai ir nepergyvenčiau, jos jau senokos ir ruošiuos atsinaujinti. kaži kada bus galima šiemet braškes sodinti? tikriausia tik gegužės pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 15, 09:00)
kokių veislių jūsų braškės? vis skaitinėju, domiuosi ir ieškau tokių veislių, kad šalnų nebijotų. kiek skaitinėjau vienos bijo šalnų, kitos nelabai
Papildyta:

kaip jūs tas braškes randat? pas mane gal tik vakar sniego neliko ant jų. dar net nežiūrėjau ar yra gyvų, bet labai ir nepergyvenčiau, jos jau senokos ir ruošiuos atsinaujinti. kaži kada bus galima šiemet braškes sodinti? tikriausia tik gegužės pradžioje.

visokiu turiu: Dukat, Korona, senga sengana, frorencija, honeyone, tent ir dar kazkas pamirsau.... remontantiniu nezinau pavadinimu, nepirkau, liko nuo mociutes
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 15, 10:21)
visokiu turiu: Dukat, Korona, senga sengana,  frorencija, honeyone, tent ir dar kazkas pamirsau.... remontantiniu nezinau pavadinimu, nepirkau, liko nuo mociutes

O kaip jos auga, ta prasme ar visos kartu, ar skirtingose vietose? g.gif ar nesusikryzmina jos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paprika4 @ 2013 04 15, 10:38)
O kaip jos auga, ta prasme ar visos kartu, ar skirtingose vietose?  g.gif  ar nesusikryzmina jos blush2.gif

Vat man tas klausimas irgi labai aktualus. Planuojam auginti 2 rūšis. Tai ar galima šalia viena kitos sodinti?
Atsakyti