Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 04 09, 12:42)
Va va, Senga Sengana mano mylimiausios braskes paauglystes laikais. Siais metais planuojam vel jas auginti, reikes dairytis daigeliu (~250 vnt). Gal patartumet kur butu geriausia?

na daigeliu tai nezinau,gal turguj paklausinet reiketu, nes mes jau daug metu jas auginam tai is savu usu pasidauginam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 04 09, 12:42)
Va va, Senga Sengana mano mylimiausios braskes paauglystes laikais. Siais metais planuojam vel jas auginti, reikes dairytis daigeliu (~250 vnt). Gal patartumet kur butu geriausia?

Bus prie Senuku PC muges-ten prekiauja braskiu daigais is Lingienes ukio smile.gif Jau pora metu pirkau is ten-nenusivyliau 4u.gif
Atsakyti
Smulkiau apie braškių veisles:

http://www.sodininky...raskiu-veisles/

SKaitinėju, mat man asmeniškai nieko dar nereiškia pavadinimai... blush2.gif Galiu tik sakyt, kad auginu braškes ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
si pavasari zadu pirkti braskiu daigu ir sodinti nauja nedideli braskyneli. svarstau ar geriau deti plevele ar mulciuoti? bet gyvenu ne kaime tai sieno nei siaudu neturesiu pakankamai unsure.gif turiu kazkiek pjuvenu tai sakau gal jomis mulciuoti? dar kazkur skaiciau, kad vieniems augalams labiau tinka mulciui siaudai, kitiems pjuvenos, bet neparasyta kas labiausia tinka braskems. negi jus, kurios mulciuojat braskeles esat visos is kaimo, kad turit kuom jas mulciuot? unsure.gif

dar, is kur yra ta lingiene? kazi siauliuose kurnors jos daigu imanoma bus gauti pavasari? jos psl nerandu is kurio lietuvos galo jinai yra unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padraika22: 09 balandžio 2013 - 14:24
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 09, 14:23)
si pavasari zadu pirkti braskiu daigu ir sodinti nauja nedideli braskyneli. svarstau ar geriau deti plevele ar mulciuoti? bet gyvenu ne kaime tai sieno nei siaudu neturesiu pakankamai unsure.gif turiu kazkiek pjuvenu tai sakau gal jomis mulciuoti? dar kazkur skaiciau, kad vieniems augalams labiau tinka mulciui siaudai, kitiems pjuvenos, bet neparasyta kas labiausia tinka braskems. negi jus, kurios mulciuojat braskeles esat visos is kaimo, kad turit kuom jas mulciuot? unsure.gif

dar, is kur yra ta lingiene? kazi siauliuose kurnors jos daigu imanoma bus gauti pavasari? jos psl nerandu is kurio lietuvos galo jinai yra unsure.gif

Jei gerai pamenu-kazkur skaiciau, kad pjuvenos nelabai tinka braskems g.gif
Merginos dziaugiasi juoda plevele-galit isbandyti.

Va jos kontaktai:
http://www.braskes.info/Kontaktai.html

Pasiskambinkit ir paklauskit ar kur netoli prekiauja daigais is jos ukio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 09, 14:39)
Jei gerai pamenu-kazkur skaiciau, kad pjuvenos nelabai tinka braskems g.gif
Merginos dziaugiasi juoda plevele-galit isbandyti.

Va jos kontaktai:
http://www.braskes.info/Kontaktai.html

Pasiskambinkit ir paklauskit ar kur netoli prekiauja daigais is jos ukio smile.gif

aciu uz kontaktus. o ta plevele tai agroplevele ar paprasta tik juodos spalvos? nerandu apraso
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 09, 14:44)
aciu uz kontaktus. o ta plevele tai agroplevele ar paprasta tik juodos spalvos? nerandu apraso

Sioje temoje merginos ne karta diskutavo-as neauginu pleveleje, tai nezinau smile.gif
Atsakyti
pjuvenos gal ir tiktų, bet reik ant jų dar šiaudais ar pan. dengti. Kitaip uogų neįmanoma valgyt doh.gif
Man tai per mulčą vistiek varputis prasimuša, po to išravėt dar blogiau nei visai nemučiuotas. Taigis nemulčiuoju, o dengiu juodą plėvelę. Asmeniškai man - geriausias variantas.
Papildyta:
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 09, 14:44)
o ta plevele tai agroplevele ar paprasta tik juodos spalvos? nerandu apraso

juoda agroplėvelė.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 04 09, 14:49)
pjuvenos gal ir tiktų, bet reik ant jų dar šiaudais ar pan. dengti. Kitaip uogų neįmanoma valgyt  doh.gif
Man tai per mulčą vistiek varputis prasimuša, po to išravėt dar blogiau nei visai nemučiuotas. Taigis nemulčiuoju, o dengiu juodą plėvelę. Asmeniškai man - geriausias variantas.
Papildyta:
juoda agroplėvelė.

reikes dar kita tema paskaityti (ankstesne). mat sia visa saziningai paskaiciau tikrai neradau nieko issamiau parasyta apie mulcio ir pleveles pliusus bei minusus. o ravet ir ravet jau pernai man pakako doh.gif

dabar po visa interneta duodu, ieskau informacijos apie veisles. tai is velyvu nusprendziau ieskoti marmolada, senga sengana ir pandora. ankstyvuju dar neissirinkau. gal kas pakomentuos man sias veisles. radau kazkoki tyrima atlikta, kad marmolada pacios skaniausios. tai tiesa? kas auginat gal pasakysit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padraika22: 09 balandžio 2013 - 15:24
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 09, 15:22)
kad marmolada pacios skaniausios. tai tiesa? kas auginat gal pasakysit?

jau vien pavadinimas daug pasako biggrin.gif
o rimtai, tai skanios, kvapnios, išvaizdžios braškės thumbup.gif

dėl ankstyvų - man patinka Kama, iš 14 veislių, kurias turiu, jos pirmos sunoksta smile.gif

dėl mulčiavimo šiaudais - nereikia būti ūkininku, kad turėtum šiaudų biggrin.gif pilna skelbimų apie parduodamus šiaudus - ir rulonais ir ryšuliais mirksiukas.gif prisikabini priekabą prie mašinos ir parsiveži, labai patogu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 04 09, 15:22)
radau kazkoki tyrima atlikta, kad marmolada pacios skaniausios. tai tiesa? kas auginat gal pasakysit?

Pernai pirkau Marmolada braskiu daigus-tai tik teko paragauti kelias braskes-bet istiesu labai skanios, kvapnios, saldzios wub.gif

Is labai ankstyvu auginu Saulene-irgi saldzio uogos. Sunoksta tikrai anksciau uz kitas.

Dar auginu Valencia-velyvos braskes, tokios saldziai rugscios, skanios, bordines ir labai dideles bei isvaizdzios.

Taip pat turiu Korona ir Venta, berods-bet ju negaleciau apibudinti-neistrigo kazkaip.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 09, 16:14)

Taip pat turiu Korona ir Venta, berods-bet ju negaleciau apibudinti-neistrigo kazkaip.

Venta - labai didelės ir skanios, tačiau aš jų tikriausiai daugiau neauginsiu, nes netransportabilios smile.gif
Atsakyti