Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 02 01, 18:16)
Pirkau aš jas pernai, pokelyje atrodo buvo 11 sėklyčių, iš jų išlindo 3 mizerni ūgliukai, tačiau nei vienas neišgyveno  verysad.gif . Kiek pamenu, tai merginos, auginusios tas pačias braškeles, patyrė tą patį fiasko  doh.gif Pokelis gražus, o sėklos prastos  g.gif

O ar pašaldėte sėklytes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 01, 20:30)
O ar pašaldėte sėklytes?  g.gif

As saldytuve palaikiau kelias dienas.
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2013 02 01, 18:35)
As saldytuve palaikiau kelias dienas.

Pakelyje ar drėgnoje medžiagoje ?
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 01, 22:15)
Pakelyje ar drėgnoje medžiagoje ?

Pakelyje.
Atsakyti
kODEL REIKIA ZEMUOGIU AR BRASKIU SEKLAS DETI I SALDYTUVA?
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2013 02 01, 20:48)

Kas šaldė pakeliuose tai kiek žinau sėkmės nebuvo. Aš dabar jau šaldau drėgnoje medžiagėlėje sėklas kurioms reikia stratifikacijos.

Man išgyveno Temptation H tik nebuvau visai pašaldžiusi- buvo 2 daigeliai. Po to sėjau Temptation kitos firmos- apie 10 išdygo ir puikiai augo, nes pašaldžiau keletą dienelių. Po to susimaišė man jos, dar draugei daviau keletą. Pas ją irgi nenumirė nei viena ir derliaus sulaukėme smile.gif Jei būčiau pašaldžiusi medžiagėlėje manau ir Temptation H būtų gerai dygusios ax.gif

Su rusiškom braškių sėklom man prastesnė patirtis, nors ir šaldžiau- niekas nedygo, manau nekokybiškos buvo sėklos. Bet šiemet vėl bandau tik kitokias ax.gif Šiandien pasisėjau: http://www.seemnemaa...ex.php?GID=4015 Žiūrėsiu ar kas išvis dygs ir ar nebus vietoj braškių žemuogės, vienai forumietei tos pačios firmos buvo žemuogės vietoj braškių doh.gif

Kada čia užsipirkau braškių sėklų:
user posted image

QUOTE(jo-vita7 @ 2013 02 01, 20:58)
kODEL REIKIA ZEMUOGIU AR BRASKIU SEKLAS DETI I SALDYTUVA?

Čia apie stratifikaciją:
http://www.omcseklos.lt/index.php

Tiesiog yra sėklų kurioms reikia šalto spyrio, kad jos dygtų, suaktyvėtų dygimo procesai. Žemuogės man ir be šaldymo puikiai dygdavo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 01 vasario 2013 - 22:05
O deti i saldytuva ar i kamera?
Atsakyti
QUOTE(jo-vita7 @ 2013 02 01, 22:07)
O deti i saldytuva ar i kamera?

Aš dedu į šaldytuvo daržovių skyrių ax.gif įdedu sėklytes į tankią medžiagytė iš kurios lengva būtų iškrapštyti sėklytes. Tą medžiagytę į kokį indelį, uždengiu ir palieku šaldytuve porai dienų ax.gif
Atsakyti
Medziagyte kaip suprantu sudrekinat vandeniu
Atsakyti
QUOTE(jo-vita7 @ 2013 02 01, 22:22)
Medziagyte kaip suprantu sudrekinat vandeniu

Taip. Sušlapinu, nugęžiu, kad medžiagytė būtų drėgna, bet ne šlapia ax.gif Tiesa dar aš natūralią medžiagytę naudoju- medvilnę dažniausiai. Bet nežinau ar tas turi įtakos biggrin.gif
Atsakyti
Dekui uz atsakymus ir uz pasidalinima atirtmi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jo-vita7 @ 2013 02 01, 22:33)
Dekui uz atsakymus ir uz pasidalinima atirtmi  4u.gif

Svarbu, kad padėtų 4u.gif Po to sėklytes sėju su dantų krapštuku, o sėklų neužpilu žemėmis smile.gif

Lygiai taip pat šaldyti galima ir levandų sėklytes mirksiukas.gif
Atsakyti