o jej, klausykit, o jei as pazaisciau va tap: pavasari uzdedu kartono, tada ant virsaus zoles pjautos??? ir tarpvagius ir krumelius aplink ,kazi ar gausis kas? nes dabar toks alia neravetas darzas nuo rudens
QUOTE(Ninkasi @ 2013 01 17, 09:17)
o jej, klausykit, o jei as pazaisciau va tap: pavasari uzdedu kartono, tada ant virsaus zoles pjautos??? ir tarpvagius ir krumelius aplink ,kazi ar gausis kas? nes dabar toks alia neravetas darzas nuo rudens
Žaiskit t.y. denkit. Tikrai bus neblogai. Bet kaip Venta9 rašė - svarbu pačiuose braškių krūmeliuose. Darbo bus daug, bet po kartonu tikrai nieko neliks. Na uogų krūmeliuose labai atsargiai ištraukčiau kiek galima ilgesnius. Arba nekrutinant žemės nukirpti dažnai.
Papildyta:
Aš pati su kartonu ruošiau žemę avietėms. Vasarą uždėjau ant pievos. varpučio buvo. Rudenį buvo sutežęs kartonas ir puri žemė. Bet tai buvo paprasta - sumeti dėžių išklotines, užmeti ką nors, paskui dar ką nors, o čia apie kiekvieną krūmelį... Eina sau.
QUOTE(amba41 @ 2013 01 17, 09:38)
Žaiskit t.y. denkit. Tikrai bus neblogai. Bet kaip Venta9 rašė - svarbu pačiuose braškių krūmeliuose. Darbo bus daug, bet po kartonu tikrai nieko neliks. Na uogų krūmeliuose labai atsargiai ištraukčiau kiek galima ilgesnius. Arba nekrutinant žemės nukirpti dažnai.
Papildyta:
Aš pati su kartonu ruošiau žemę avietėms. Vasarą uždėjau ant pievos. varpučio buvo. Rudenį buvo sutežęs kartonas ir puri žemė. Bet tai buvo paprasta - sumeti dėžių išklotines, užmeti ką nors, paskui dar ką nors, o čia apie kiekvieną krūmelį... Eina sau.
Papildyta:
o ka daryt, nes praeitais metais nugaros neatlenkiau o buvo dar gerai, kad buvau su vaiku atostogose, o siais metais jau idarba reiks eit, tai per savaitgali neka nuveiksiu
QUOTE(mamukas71 @ 2013 01 17, 13:14)
Sveikos sodininkės,
ar bandėte kada augintis braškių daigelius iš sėklų?
Ar visdėlto neapsimoka terliotis ir geriau pirkti daigus?
Kokia jūsų nuomonė?
Kokia jūsų nuomonė?
Aš tik už sodinimą daigais - derlius jau pirmais metais
QUOTE(mamukas71 @ 2013 01 17, 12:14)
Sveikos sodininkės,
Kokia jūsų nuomonė?
Kokia jūsų nuomonė?
as turiu valgymui jau prisisodinus,o siemet atsisiunciau egzotikos,tai meginsiu is seklytes isaugint
QUOTE(jediara @ 2013 01 17, 11:22)
Aš tik už sodinimą daigais - derlius jau pirmais metais
As irgi uz daigus. Pirkau pernai kelis pakelius braskiu seklu. Mokejau daug, o sudygo dvi. Nutariau, kad geriau stipriu daigu isigyt.
Va zemuoges sudygo ir uzaugo be problemu, su jom terliotis galima
mergaitės, reikia jūsų patarimo.
Pernai auginau ant palangės braškes, nedaug, 5 keriukus, bet atsirado amarų, jų taip ir neišnaikinau. Žiemai vazoniukus padėjau į stiklintą balkoną. Skaičiau, kad amarai gali žūti tik minusinėje temperatūroje, aišku tuomet ir braškės nušals. Kaip turėčiau dabar elgtis su tom braškėm? nupjauti visus lapus, plauti su ūkišku muilu... Ar dar kas pavyks?
Pernai auginau ant palangės braškes, nedaug, 5 keriukus, bet atsirado amarų, jų taip ir neišnaikinau. Žiemai vazoniukus padėjau į stiklintą balkoną. Skaičiau, kad amarai gali žūti tik minusinėje temperatūroje, aišku tuomet ir braškės nušals. Kaip turėčiau dabar elgtis su tom braškėm? nupjauti visus lapus, plauti su ūkišku muilu... Ar dar kas pavyks?
QUOTE(SaVi @ 2013 01 17, 11:42)
Nusipirkau svyranciu braskiu Temptation H seklu.Gal kurios pernai jas auginot ?Ar saldet seklas?Ar pasiteisino , derliaus sulauket?Ar tikrai sviro?
Mhm ir aš susiviliojau gražiomis uogomis ant pokelio tai gal jau verta jas įberti į vazonėlį?
QUOTE(ZiLiute @ 2013 02 01, 18:14)
Mhm ir aš susiviliojau gražiomis uogomis ant pokelio tai gal jau verta jas įberti į vazonėlį?
As jau pasejau jas .3 siuliukai jau islindo.
QUOTE(SaVi @ 2013 01 17, 12:42)
Nusipirkau svyranciu braskiu Temptation H seklu.Gal kurios pernai jas auginot ?Ar saldet seklas?Ar pasiteisino , derliaus sulauket?Ar tikrai sviro?
Pirkau aš jas pernai, pokelyje atrodo buvo 11 sėklyčių, iš jų išlindo 3 mizerni ūgliukai, tačiau nei vienas neišgyveno . Kiek pamenu, tai merginos, auginusios tas pačias braškeles, patyrė tą patį fiasko Pokelis gražus, o sėklos prastos