Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(punta @ 2012 10 26, 11:23)
ar kas nors dengiat braskes agroplevele ziemai? kai turguje pirkau braskes , pasake, kad reikia dengti, kad lengviau atlaikytu temperaturu  svyravimus..

Dar nemačiau, kad žiemai braškes agroplėvele dengtų. Jei vėlai sodinote pamulčiuokite ir tikrai peržiemos. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 26, 10:43)

Kad ūsuotis neleidžiate tai čia jūsų asmeninis reikalas, tik nelabai suvokiu kaip Jūs kerus išdalinate? Gal galite plačiau..

QUOTE(erika_daug @ 2012 08 26, 14:50)
ir man įdomu, kaip tuos kerus dalinate, nesu dar mačiusi ir girdėjusi g.gif

Aisku atsakysiu jau po laiko, bet tiek to. Tas placiau butu taip: pernai gavau remontantiniu brasku ,kaip suprantu irgi krumelis, o ne usai buvo. Tai as ji isskirsciau daigais ir susodinau. Siemet tie daigai isbujojo, nusprendziau vel pasidauginti. Issikasiau viena didziuli kupsta ir ji isdalinau, gavosi kokie 6 mazi kupsteliai - daigeliai. Tiesa, dabar jau galiu pasakyti, jog visi prigijo ir leidzia naujus lapelius bet ziedus. Pati taip sau pagalvojau, kad tokiu budu braskes ne taip greitai pasensta. Nezinau gal ir nesamoningai darau, gal reiketu is usu jas dauginti, bet ir tuo manuoju budu duoda derliu.
Atsakyti
QUOTE(punta @ 2012 10 26, 10:23)
ar kas nors dengiat braskes agroplevele ziemai? kai turguje pirkau braskes , pasake, kad reikia dengti, kad lengviau atlaikytu temperaturu  svyravimus..

Vienais metais dengiau dar mažytes našlaites ir kadangi plėvelė buvo didelė, uždengiau ir porą lysvių braškių( 2m)-pavasarį-peržiemojo ypač gražiai, nereikėjo lapų grėbt, o ir seni lapai nenurudavo kaip nedengtų-o buvo sodriai žali ir patys kerai-lyg didesni. Tad negaliu sakyt kad nepatiko, tik kažkaip kad jaunų neturiu, tai kaip ir nedengiu, bet manau jei noro yra, tai kodėl gi ne.
Papildyta:
QUOTE(liūtuke @ 2012 09 30, 23:28)
Patyrusios  augintojos, kurios auginote Honey veislės braškes, kaip jos? Kokie veislės  pliusai, minusai ?

Na man tai tik pliusai, tikrai saldi veislė, pavadinimas kalba pats už save. thumbup.gif Minusų nežinau, derlius vid aknstyvumo, produktyvi veislė, uogos vid. diydumo ir didelės, skanumėlis.
O dėl daigų-tai tikrai sodinčiau tik labai gerus daigus, o ne iš bet ko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 26 spalio 2012 - 17:14
pas mane daug braskiu lapu paraudonavo ... palikti ar isskinti? Ar bus naudos is ju kitais metais?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 11 18, 19:38)
pas mane daug braskiu lapu paraudonavo ... palikti ar isskinti? Ar bus naudos is ju kitais metais?

Pas mane taippat, manau kad pavasari jie jau bus sudziuve, bet as neturiu laiko dabar apie braskes tupinet, dar yra svarbesniu darbu uzsilike.
Atsakyti
Ar kuriai teko gyvai matyti, o gal ir auginti tokias braškes?
http://www.aliexpres.../543511383.html
http://www.aliexpres.../543508969.html
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2013 01 03, 18:45)
Ar kuriai teko gyvai matyti, o gal ir auginti tokias braškes?
http://www.aliexpres.../543511383.html
http://www.aliexpres.../543508969.html

turbūt tuoj ateis laikas, kai auginsime įvairiaspalves braškes, kaip ir pomidorus biggrin.gif
Atsakyti
ar būna prikti senųjų veislių sodinukų? Pvz prisiminiau vaikystėje ragautą Viktoriją ar kažkaip panašiai vadinosi. Norėčiau pasisodinti ax.gif
Atsakyti
sveiki.neistveriau ir susigundziau parsisiusti stai tokias,kaip suprantu,vijoklines braskes:
http://www.ebay.com/...=item25772441ee
Dabar man reikia patarimo.niekada neauginau braskiu is seklos.ant pakelio raso,kad reikia palaikyt 30-60 dienu saldymo kameroj,tada set.gal kas zinot kaip ten su tom seklytem buna ir galit pasidalint patirtim,buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
pradejo galvele skaudet del darzo jau, pries miega vis pagalvoju biggrin.gif liga tikriausiai 4u.gif bet ir gerai wink.gif prasmingos ir grazios mintys biggrin.gif apie gamta smile.gif dabar jusu nori upasiklausti kaip jus kovojate su zolem braskyne, nes as jau visai sitoj vietoj pasuoju doh.gif istorija tokia: isarem zeme, ja idirbo traktoriukas sutvarke ir izsodinom braskiu apie 250 daigu (megstam labai jas) bet zinoma pries tai nepurskem jokiais chemikalais to lauko, kad zoles nuestu, tad rezultatas baisus praeitais metais nespejau ju ravet nuo varpucio doh.gif jetau jetau, o dar du pupliai vienas 3 m. kitas 1.5 m. tai isivaizduokit kaip as ten atrodziau, o dar siltnamis ir kitas darzas...ir siaip kiti sodybos darbai. Nu vienu zodziu nespejau as to varpucio ravet verysad.gif nuravejau tik kokius 2 kart per vasara unsure.gif bet rudeniui jau niekaip neistengiau tos bestijos iveikt, nors ir mulciavau zole ir tarp braskiu ir takus, bet visvien nieko gero nespeju. Tad patarkit kaip man dabar issisukt is tos situacijos, nes nezianu kaip as ten galesiu susitvarkyt su ta zole, jau net imu galvot apie hemikalus kokius specialius unsure.gif o i plevele nesodinom ir aisku dabar per naujo tikrai ju neisrausiu ir nesodinsiu ten, tad gal turit ka patart? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2013 01 14, 14:17)

O Jūs neravėkit, o mulčiuokit, tooks gėris thumbup.gif negaliu atsidžiaugti, užeikit pasiskaityt į mulčiavimo temutę, daug naudingos informacijos.
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2013 01 14, 12:17)

Varputis biaurus, bet jam nereikia matyti saulės. Tada šaknys sunyksta. Net nušienaujant kelis kartus į metus sunyksta. Mano manymu mulčiuoti ir storai. Pernai metų įdirbis - varpučio ravėjimas nenuėjo veltui. Šiemet ryškiai mažiau jo bus ir pro mulčą ne taip prasimuš.
Atsakyti