Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(kice @ 2012 09 30, 18:30)
na nepasakyciau, kad cia isrankumas, cia gal greiciau nezinojimas.. Braskes dauginasi vegetatyviniu budu - reiskia, kad vaikai paveldi visas savo tevu savybes. Tokiu budu dauginamos jos nesikryzmina su niekuo.. Esme - vaikus imti is sveiko, 1-2 metu braskyno, atrenkant tuos kelmus, kurie gerai derejo..
  Pardavimui augindami daigus tikrai neatrinkineja, nes daigas- litas smile.gif O va sau - gali atsirinkti..

as jos nedauginu ne del prasto daigo, jie tikrai butu dar patis tie... bet tam, kad kruma nenualintu tie usai, kad visas jegas braskiu auginimui atiduotu, o ne usam
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2012 09 30, 18:30)
vaikus imti is sveiko, 1-2 metu braskyno,

O kodėl netinka trijų metų braškių ūsai? Bus nederlingi?
Man atrodo, kad braškei užtenka jėgų užauginti ir uogoms, ir ūsams. Nereikalingus ūsus nespėdavau karpyti . Nukerpu vieną , užauga kitas, ir taip be galo. Prieš gamtą nepapūsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riolita.: 30 rugsėjo 2012 - 19:35
as kazkur skaiciau, bet aisku dabar jau nepamenu kur... kad jei krumas auginamas braskem, tai reikia usus salinti, jei krumas dauginimuisi reikalingas, tai salinti reikia ziedinus.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 09 30, 19:50)
as jos nedauginu ne del prasto daigo, jie tikrai butu dar patis tie... bet tam, kad kruma nenualintu tie usai, kad visas jegas braskiu auginimui atiduotu, o ne usam

tai nukirpkit tuos daigus pries braskiu derejima o paskui kodel neturet savu? g.gif

nebent suserga ar issigimsta tos braskes bet siaip jei sveikos grazios anfig moket kas du trys metai tokias sumas???? aisku jei ten 20 daugeliu tai dzin bet jei braskyna is pagridnu atnaujint ir po 200 daigu pirkti tai wacko.gif auksines braskes vienok unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 30 rugsėjo 2012 - 20:56
nu pas mane tikrai nekosmosas (pirmais metais pirkau 40 siais 30) smile.gif. Ir dali tikrai dauginau is savu(netycia taip gavosi), bet cia prasidejo sneka apie kazka, kas turejo senas braskes, patariau nusipirkti daigu is patikimu ranku, nei is bet ko...mane pvz sese ir durnino, kam mokejai pinigus(dar anais metais kai pirkau) as gi galejau tau duoti...o pas ja braskynas tecio palikimas, nu toks pats kaip pas mane sode turbut, jau laukinis, uogos zirnio dydzio... aisku skonis nerealus tu zirniu biggrin.gif bet sio atveju man nereikejo tu zirniu, norejau normaliu braskiu... o ji dar piko, kodel is jos nepasiemiau doh.gif
vnz... nezinau kaip ten su tais ukiais(ar apgaudineja ar ne), bet anais metais kur pirkau, tikrai likau patenkinta. Bet jau braskes buvo normalaus dydzio, neziurint i tai, kad netrestos visai nieko(net ekologiskai netrestos). Tiesa, kai sese pamate mano braskes, tai liezuvi prikando, suprato, kodel is jos neemiau...
Atsakyti
Tany, 100 % su tavim sutinku. Esu pora kartu taip nusvilus, kai emiau daigus is draugiu ar giminiu, tik laika pateriojau, nes nieko gero negavau ir turejau visvien pirkti is patikimu saltiniu. O dabar kitamet galesi kazkiek is savu pasidaugint, Venta esu auginusi, butent is Lingienes, buvo liuks uogos, tik tiek kad jos yra netransportabilios, minkstos ir ziedynai gulasi, tai kurkliai uogas sueda. Tai tik delto ju atsisakiau, nes man vezti reikia tolokai.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 09 30, 21:32)
Tany, 100 % su tavim sutinku. Esu pora kartu taip nusvilus, kai emiau daigus is draugiu ar giminiu, tik laika pateriojau, nes nieko gero negavau ir turejau visvien pirkti is patikimu saltiniu.  O dabar kitamet galesi kazkiek is savu pasidaugint, Venta esu auginusi, butent is Lingienes, buvo liuks uogos, tik tiek kad jos yra netransportabilios, minkstos ir ziedynai gulasi, tai kurkliai uogas sueda. Tai tik delto ju atsisakiau, nes man vezti reikia tolokai.

oj cia neproblema smile.gif.. .man vezti niekur nereikia, tik i burna biggrin.gif
Atsakyti
Patyrusios augintojos, kurios auginote Honey veislės braškes, kaip jos? Kokie veislės pliusai, minusai ?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 09 30, 20:54)
as kazkur skaiciau, bet aisku dabar jau nepamenu kur... kad jei krumas auginamas braskem, tai reikia usus salinti, jei krumas dauginimuisi reikalingas, tai salinti reikia ziedinus.

Aš irgi tą skaičiau, bet taip nedarau smile.gif

QUOTE(liūtuke @ 2012 09 30, 22:28)
Patyrusios  augintojos, kurios auginote Honey veislės braškes, kaip jos? Kokie veislės  pliusai, minusai ?

Auginu, man jos patinka, didelės,derlingos pakankamai saldžios. Kažkada apie jas diskutavo, vienoms saldžios, kitoms -ne, skonio reikalas. Rašo, kad ankstyvos, bet pas mane ne pačios ankstyviausios. Skaičiau, kad ankstyvumas ir nuo dirvožemio priklauso (priesmėlis ar priemolis ).
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2012 09 30, 23:28)
Patyrusios  augintojos, kurios auginote Honey veislės braškes, kaip jos? Kokie veislės  pliusai, minusai ?

Aš auginau Honeyoe g.gif , kažin ar tas pats?? Ankstyvos, tvirtos, nemažos, bet...man rugščios. Todėl nesigailėdama roviau lauk. Gal Honey kita veislė?? Kitamet ieškosiu kokiu nors kitu ankstyvų braškių. Gal kas auginat Kama ?
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2012 10 01, 08:13)
Aš auginau Honeyoe g.gif , kažin ar tas pats?? Ankstyvos, tvirtos, nemažos, bet...man rugščios. Todėl nesigailėdama roviau lauk. Gal Honey kita veislė?? Kitamet ieškosiu kokiu nors kitu ankstyvų braškių. Gal kas auginat Kama ?

auginu Kamą, jos vienos pirmųjų išnoksta, anksčiau už Honeyoe ir Zefir, tačiau ankstyvosios veislės nepasižymi tokiu saldumu nei vėlyvesnėsės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2012 10 01, 08:35)
, tačiau ankstyvosios veislės nepasižymi tokiu saldumu nei vėlyvesnėsės smile.gif

Nesutinku smile.gif Turiu kažkokes bevardes ankstyvas braškes, derančias anksčiau už Honeoye, tai jos labai saldžios.
Atsakyti