Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 03, 15:21)
Savaitgalį tai Botanikos sode buvo mugė ir braškių daigų mačiau.

nu taip... ačiū.. užpylei dar druskos ant žaizdos.. smile.gif dabar dar labiau prisireikė.. huh.gif važiuosiu į Vilnių, tikiuosi, Saintlina ne paskutinį desėtką daigų nusitempė... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 09 03, 11:11)
Lapuku ir pas mane buvo mazai, bet svarbu ne lapu kiekis, o serdeles dydis (ar kaip cia kitaip ivardinti).
Balandzio 15 man atrodo pirkau.

as kai pirmakarte tai nezinau i ka ten ziuret blush2.gif todel ir rasau kad daigai pavasari skurdziau atrode nei dabar blush2.gif blush2.gif

o kokia cia plevele? paprasta juoda agro ar ta sustresne?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 09 03, 11:57)
ufff... Elar.. ačiū už atsakymą, bet nuo tavo tobulo daržo fotkių neįmanoma akių atitraukt wub.gif net pamiršau ko norėjau... biggrin.gif labai gražūs tavo Senganos krūmeliai. Kitąmet derės kaip pasiutę smile.gif Auginu ir aš Sengana veislę jau daug metų, ir auginsiu dar ilgai, labai skanios man šitos uogos.

4u.gif
Patiko ir man jos drinks_cheers.gif

QUOTE(Freke @ 2012 09 03, 16:50)
as kai pirmakarte tai nezinau i ka ten ziuret blush2.gif todel ir rasau kad daigai pavasari skurdziau atrode nei dabar blush2.gif  blush2.gif

o kokia cia plevele? paprasta juoda agro ar ta sustresne?

paprasta plevele wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 09 03, 15:39)
nu taip... ačiū.. užpylei dar druskos ant žaizdos.. smile.gif dabar dar labiau prisireikė.. huh.gif  važiuosiu į Vilnių, tikiuosi, Saintlina ne paskutinį desėtką daigų nusitempė... unsure.gif

Labas, Ex, nepergyvenk, atvaziuok i '' Zemke '' i muge pacia pirma diena ir nusipirksi pas Lingiene kiek noresi. O turguose is betko nepatarciau, nes ko noro ta gauni. Ir menesio gale nebus dar pervelu, spes prigyti ir paaugti. As pirkau pas ja pavasari pirmoj mugei kai dar saltis buvo tai is 20 daigu tik 4 prigijo , veisle Marmolada, buvo kelios uogytes, bet negaliu ivertint skonio, permazai buvo. O siaip tai as is Babtu pirkdavau, bet paskutini syki mane apgavo- neta gavau ka pirkau.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 09 03, 13:59)
Kokių veislių dar ėmei?

Senga Sengana, Florencija, Honeyoe, Elsanta, Albion ir dar kažkokias dvi g.gif Nepamenu dabar doh.gif
Vėlyvų nepirkau, nes turiu Pandorą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 rugsėjo 2012 - 09:45
Pamenu, kad kažkada buvo diskusija: ar nupjauti rudenėjant lapus. Aš pati visada nupjaudavau po derliaus, o šiandieną pirkausi naujus daigelius atsišviežinimui, tai paaiškino, kad nereikia nupjauti. Mat augalas ruošiasi žiemai, o iš lapų gauna maisto pasiruošimui, sutvirtėjimui. Kai nupjauname lapus, augalas visą energiją skiria ne Žiemos pasiruošimui, o naujo lapo auginimui. Aišku, sergančius išskinti reikia.
Dar pamąstymui: manau, jei nupjaunami iki liepos galo, tai gal ir nieko jiems? gal spėja pasiruošti? Man vis kažkodėl nagai kniedi viską nuskinti. Gal iš įpročio blush2.gif
O nusipirkau naujas veisles: Deisy (ankstyvos, dera 6-7 sav.), ir Sonata
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 09 04, 10:37)
nepergyvenk, atvaziuok i '' Zemke '' i muge pacia pirma diena ir nusipirksi pas Lingiene kiek noresi.

As pirkau pas ja pavasari pirmoj mugei kai dar saltis buvo tai is 20 daigu tik 4 prigijo , veisle  Marmolada,

Aha, jau pamąsčiau, kad gal tikrai geriau į mugę Kaune atlėksiu, gal ir vėloka sodint, bet sodinsiu į šiltnamį, o pavasarį iškelsiu laukan.. g.gif gal nelabai braškėms patiks toks kilnojimas, bet nors neiššals šiltnamyje, jei prasčiau įsišaknys.

Marmolada veislės uogos skanios, kvapnios, stambios, manau verta augint, kažkada turėjau nupirkusi daigų, pasodinau pas mamą, bet per kelis metus susimaišė su kitom šalia esančiom veislėm, per arti buvo susodintos.

QUOTE(saintlina @ 2012 09 04, 10:43)
Senga Sengana, Florencija, Honeyoe, Elsanta, Albion ir dar kažkokias dvi  g.gif  Nepamenu dabar  doh.gif
Vėlyvų nepirkau, nes turiu Pandorą.

oho, kaip ūkiškai apsipirkai blink.gif aš daugiau kaip tris veisles neauginu, bijau, kad didesnėje įvairovėje galiu pasimesti.. smile.gif

Florencia braškes turi mano giminaitė, valgiau ir taip ir anaip, su cukrum-be cukraus, nu bet man jos nelabaaaaiii.. schmoll.gif net nežinau kodėl, tiesiog ne mano skonio.. nusprendžiau tokių neaugint.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 09 04, 13:30)

Florencia braškes turi mano giminaitė, valgiau ir taip ir anaip, su cukrum-be cukraus, nu bet man jos nelabaaaaiii.. schmoll.gif  net nežinau kodėl, tiesiog ne mano skonio.. nusprendžiau tokių neaugint.

gal Dzukijoj skanesnes uzaugs biggrin.gif Arba i vyna paleisiu cool.gif

Priminei - Marmolada irgi pirkau.
Atsakyti
Florencia braškes turi mano giminaitė, valgiau ir taip ir anaip, su cukrum-be cukraus, nu bet man jos nelabaaaaiii.. schmoll.gif  net nežinau kodėl, tiesiog ne mano skonio.. nusprendžiau tokių neaugint.

O as siemt Florencijos prisisodinau-jau treti metai auginsiu... Uogos kvapnios, saldzios, skanios, dideles wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 04 rugsėjo 2012 - 14:11
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 03, 14:21)
Savaitgalį tai Botanikos sode buvo mugė ir braškių daigų mačiau. Nors porą dienų anksčiau galėjai perspėt, kad ieškai. Žemkėj dabar tik mėnesio pabaigoj bus mugė.

QUOTE(Ex @ 2012 09 03, 14:39)
nu taip... ačiū.. užpylei dar druskos ant žaizdos.. smile.gif dabar dar labiau prisireikė.. huh.gif  važiuosiu į Vilnių, tikiuosi, Saintlina ne paskutinį desėtką daigų nusitempė... unsure.gif

nu as taip nezaidziu... as irgi ieskau Lingiene daigu... gyvenu prie pat Botanikos sodo ir prazioplinau doh.gif kur jus buvot pries tai, reikejo rekti garsiau muge ten ir ten bus...o ne buvo ten ir ten doh.gif
tai dabar detaliau prasyciau, kada Zemkei bus(kuria diena)? Uzsistatysiu priminima, kad neprazioplint blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 09 04, 16:27)
reikejo rekti garsiau muge ten ir ten bus...o ne buvo ten ir ten  doh.gif
tai dabar detaliau prasyciau, kada Zemkei bus(kuria diena)? Uzsistatysiu priminima, kad neprazioplint blush2.gif

tai, kad ne dėl braškių daigų buvau ir dalyvių sąrašo netikrinau tongue.gif

Ex, buvau užlėkus šian į Šilainių turgų, darbo dieną gana nykus vaizdelis ir braškės daigo nei vieno. Anksčiau už Žemkę bus mugė Kairėnuose, rugsėjo 14-16d wink.gif
Atsakyti
bet sodinsiu į šiltnamį, o pavasarį iškelsiu laukan..

Labas vakaras,
drįsčiau įsiterpti į pokalbį su klausimu šia tema ax.gif - o pasodintos šiltnamyje neiššąla? kuom jas dengiate žiemai?kada, kada atidengiat? Nes man kažkaip atrodo baisu palikt nedengtas. Mano bonsai taip šiltnamyje sušalo visiškai, lauke po sniegu jiems daug geriau, o kaip su braškėm? Noriu ir aš vieną daigelį išlaikyt ir pasidaugint, bijau sugadint ką turiu, nes labai neblogai atrodo ir ūsą leidžia. HELP 4u.gif blush2.gif
Atsakyti