Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

bet pavasari kai buvo muge tai irgi daigai buvo tokie ne kokie..... nes kai buvo zemkej Kaune is vis dar isalas laikes, o kai prie Megos jau isalo nebuvo bet dar po ziemos neatsigave g.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2012 09 03, 09:26)
bet pavasari kai buvo muge tai irgi daigai buvo tokie ne kokie.....

ane? g.gif reiks tada kuo skubiau Kauno turgus prašukuot, nes labai susivėlinsiu su sodinimu.. gal Šilainiai braškių daigais turtingi? Gal kuri lankotės Šilainių turgelyje, gal pastebėjot ūkininkų prekiaujančių braškių daigeliais?.. nes man reiktų pusšimtį kilometrų nupėdint, kad pasižiūrėt.. unsure.gif jei žinočiau, kad vyksta prekyba jais - važiuočiau, arčiau man nėr kur jų įsigyt..
Būsiu dėkinga pastabioms mamytėms smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 09 03, 09:42)
ane? g.gif reiks tada kuo skubiau Kauno turgus prašukuot, nes labai susivėlinsiu su sodinimu.. gal Šilainiai braškių daigais turtingi? Gal kuri lankotės Šilainių turgelyje, gal pastebėjot ūkininkų prekiaujančių braškių daigeliais?.. nes man reiktų pusšimtį kilometrų nupėdint, kad pasižiūrėt.. unsure.gif jei žinočiau, kad vyksta prekyba jais - važiuočiau, arčiau man nėr kur jų įsigyt..
Būsiu dėkinga pastabioms mamytėms smile.gif  4u.gif

Niu as pavasari pirkau is Lingienes prie Megos - ka zinau, normalus man tie daigeliai atrode g.gif . Prigijo visi, augo graziai.
Atsakyti
tai prie megos jau buvo silciau. aisku prigijo. mama irgi pirkosi is ten. tik nezinau ar is Lingienes ar kitos moterytes. bet kai pasiziuriu i dabartinius daigus ir tada kokie buvo. tai sodino ir kalbejo kazi kazi ar bus kas. du lapukai pernyksciai, nauju dar ner.... bet aisku viskas gerai buvo ir uogyciu net buvo thumbup.gif
Atsakyti
Lapuku ir pas mane buvo mazai, bet svarbu ne lapu kiekis, o serdeles dydis (ar kaip cia kitaip ivardinti).
Balandzio 15 man atrodo pirkau.
Maniskes balandi tik pasodintos ir siandien.
Senga Sengana dar palepina viena kita uogyte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 09 03, 08:42)
ane? g.gif reiks tada kuo skubiau Kauno turgus prašukuot, nes labai susivėlinsiu su sodinimu.. gal Šilainiai braškių daigais turtingi? Gal kuri lankotės Šilainių turgelyje, gal pastebėjot ūkininkų prekiaujančių braškių daigeliais?..

Vilniaus Kalvarijų turgus tai tikrai prekiauja. Ir jau kokias tris savaites tai tikrai. Tai gal nebus atsilikęs ir Kauno turgus?
Aš prieš kurį laiką pasiskambinau į Lingienės ūkį, ten man pasakė, kad jų daigais prekiauja Kalvarijų turguj, tai tik nuvažiavau, susiradau braškes su tokiais lipdukais ir nusipirkau. Bet tik kad mažai. 120 pirkau, dar panašiai tiek reikia, pasirodo.
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 09 03, 11:11)
Lapuku ir pas mane buvo mazai, bet svarbu ne lapu kiekis, o serdeles dydis (ar kaip cia kitaip ivardinti).
Balandzio 15 man atrodo pirkau.
Maniskes balandi tik pasodintos ir siandien.
Senga Sengana dar palepina viena kita uogyte smile.gif

ufff... Elar.. ačiū už atsakymą, bet nuo tavo tobulo daržo fotkių neįmanoma akių atitraukt wub.gif net pamiršau ko norėjau... biggrin.gif labai gražūs tavo Senganos krūmeliai. Kitąmet derės kaip pasiutę smile.gif Auginu ir aš Sengana veislę jau daug metų, ir auginsiu dar ilgai, labai skanios man šitos uogos.
Teisingai, svarbu šerdutės dydis ir šaknynas, lapai nebūtini.

QUOTE(saintlina @ 2012 09 03, 11:12)
Vilniaus Kalvarijų turgus tai tikrai prekiauja. Ir jau kokias tris savaites tai tikrai.

tikrai? bigsmile.gif tai ko tylėjai?.. kaži kasdien prekiauja ar tik savaitgaliais g.gif ...skambinsiu Lingienei, bent susižinosiu kokiom veislėm prekiauja Kalvarijų turguj.. ieškau lietuviškos veislės Dangė, man 50-60 vnt būtų gana.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 09 03, 10:57)

tikrai?  bigsmile.gif tai ko tylėjai?.. kaži kasdien prekiauja ar tik savaitgaliais g.gif ...skambinsiu Lingienei, bent susižinosiu kokiom veislėm prekiauja Kalvarijų turguj.. ieškau lietuviškos veislės Dangė, man 50-60 vnt būtų gana.

aš pirkau penktadienį, bet manau, kad kasdien prekiauja. Ir Dangė tikrai buvo - pirkau.
Braškų kaina - 1,5 lt/vnt už tas, kur po 10 vnt vazonėlyje, ir 2 lt/vnt už tas, kur po vieną.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 03, 12:22)
aš pirkau penktadienį

jau skambinau.. ax.gif šiuo metu prekiauja tik Vilniuje, bet sakė, kad veislių pasirinkimas gali būti nedidelis, nes jau dvi savaitės, kaip nevežė papildymo.. unsure.gif sakė dabar tik mugėse bus.
Tuo labiau, jei dar tu nuskuodei į Kalvarijų turgų ir visus Dangės daigus nupirkai, tai man nėr ko važiuot.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 03 rugsėjo 2012 - 11:43
QUOTE(Ex @ 2012 09 03, 11:43)
jau skambinau.. ax.gif šiuo metu prekiauja tik Vilniuje, bet sakė, kad veislių pasirinkimas gali būti nedidelis, nes jau dvi savaitės, kaip nevežė papildymo.. unsure.gif sakė dabar tik mugėse bus.
Tuo labiau, jei dar tu nuskuodei į Kalvarijų turgų ir visus Dangės daigus nupirkai, tai man nėr ko važiuot.. unsure.gif

ale liūdnai kažkaip su tais papildymais.. Dar klausiau pas moteriškę - sakė, kad ilgai turės, nes tik pradėjo prekiaut (tiesa, prieš geras dvi savaites tai buvo).
Linksmiau nors tiek, kad spėjau užsipirkt biggrin.gif
O dėl Dangės nėr ko ant manęs bulkos trupint - aš tik 10 daigų jos paėmiau nail.gif (neprisiminiau jokių atsiliepimų tuo metu, tai tik pabandymui ėmiau)
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 03, 13:05)
Linksmiau nors tiek, kad spėjau užsipirkt  biggrin.gif

Gerai, kad spėji.. aš tai visur vėluoju, kol apsižiūriu - daigų jau nėr arba žiema ateina.. biggrin.gif Kokių veislių dar ėmei?
Pabandymui tai taip, dešimt daigų pakanka, kad paragautum ir įvertintum skonį. Patiks - pasidauginsi.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 09 03, 14:59)
Gerai, kad spėji.. aš tai visur vėluoju, kol apsižiūriu - daigų jau nėr arba žiema ateina.. biggrin.gif

Savaitgalį tai Botanikos sode buvo mugė ir braškių daigų mačiau. Nors porą dienų anksčiau galėjai perspėt, kad ieškai. Žemkėj dabar tik mėnesio pabaigoj bus mugė.
Atsakyti