Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(oksanele02 @ 2012 08 26, 16:15)
sveikos merginos.baiges ir man darbai laukuose tai turedama laiko netycia atradau ta jusu skyreli apie braskes..

Jau baigės? Jei ne paslaptis kokį kiekį auginate ir kokias veisles?
lotuliukas.gif lotuliukas.gif na taip daug "paslapčių" išduodu, bet tikiu kad forumo dalyvės tyli ir jų daugiau niekam neišduos smile.gif
O jei rimtai tai aš kaip tik rekomenduoju ar net siūlau auginti pačioms, nieko nėra smagiau kaip nuskinti uogą iš savo daržo ir lepintis jomis tada kada tik to pageidaujate..

QUOTE(jediara @ 2012 08 26, 16:23)
drinks_cheers.gif Apie vienus augintojus tik geri atsiliepimai, o apie kitus irnesakyk.gif Todėl kartais ir liūdna, kad ne visi tą sąžinę turi  verysad.gif

Taip sutinku.. kai kuriems ta sąžinė mažai rūpi.. thumbup.gif

Atsakyti
[quote=laimingiausiamama,2012 08 26, 17:49]
Jau baigės? Jei ne paslaptis kokį kiekį auginate ir kokias veisles?
lotuliukas.gif lotuliukas.gif na taip daug "paslapčių" išduodu, bet tikiu kad forumo dalyvės tyli ir jų daugiau niekam neišduos smile.gif
O jei rimtai tai aš kaip tik rekomenduoju ar net siūlau auginti pačioms, nieko nėra smagiau kaip nuskinti uogą iš savo daržo ir lepintis jomis tada kada tik to pageidaujat
na taip pritariu sunkiu darbu isaugintos ir laukimas kada ta zalia uogyte bus raudona smile.gif na o mes siuo metu turime 4.5hektaro braskyna skinamu sy sezona turejom 3.5hektaro daigu neauginame siuo momentu didele reiksme teikiame patiems kerams o daigus vezames tik is olandijos arba lenkijos kadangi dar karta pasikartosiu daigu kokybe mums pirmoj eilej nes senais laikais pirkadvome lietuvoje bet dazniausei perkant vienos rusies daigu ysigydavome net keliu rusiu o ir kokybes etzvilgiu nekokius tad su metais ysitikinom kad geriau brangiau bet gerus ir uztikrintus.prie keru frezuojam su freza .na tiesiog jei domina galite pasiziuret cia www.rietavobrases.ltduomenys ten mano vyro na o jeigu kas dar domintu galime cia ir pabendrau smile.gif o del rusiu tai tesiog yeikite y valstieciu laikrasti rugpjucio 18dienos ten apie musu uky straipsnis buvo isejes tai ten yra parasyta kokiu veisliu turime ju daug tad lengviau butu jums ten paskaityt nes daug rasyt reiks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oksanele02 @ 2012 08 26, 18:20)
na taip pritariu sunkiu darbu isaugintos ir laukimas kada ta zalia uogyte bus raudona  smile.gif na o mes siuo metu turime 4.5hektaro braskyna skinamu sy sezona turejom 3.5hektaro daigu neauginame siuo momentu didele reiksme teikiame patiems kerams o daigus vezames tik is olandijos arba lenkijos kadangi dar karta pasikartosiu daigu kokybe mums pirmoj eilej nes senais laikais pirkadvome lietuvoje bet dazniausei perkant vienos rusies daigu ysigydavome net keliu rusiu o ir kokybes etzvilgiu nekokius tad su metais ysitikinom kad geriau brangiau bet gerus ir uztikrintus.prie keru frezuojam su freza .na tiesiog jei domina galite pasiziuret cia www.rietavobrases.ltduomenys ten mano vyro na o jeigu kas dar domintu galime cia ir pabendrau smile.gif o del rusiu tai tesiog yeikite y valstieciu laikrasti rugpjucio 18dienos ten apie musu uky straipsnis buvo isejes tai ten yra parasyta kokiu veisliu turime ju daug tad lengviau butu jums ten paskaityt nes daug rasyt reiks biggrin.gif

Didelis plotas.. žinau ką reiškia dirbti su keliais ha tad dar dvigubai tiek ačiū doh.gif
kiek ūkyje tada reikia turėti samdomų darbuotojų, kad viską normaliai spėtum.. tarpueilių frezavimas sutinku traktoriumi, o kur šiaudų dengimas,ravėjimas? dar plius skynimas.. tada vadinasi turi būti ir ne menkas šaldytuvas uogoms.. ir visa tai yra pramoninė braškininkystė.. Tikrai linkiu Jums sėkmės su tokiais plotais ir žinoma kuo daugiau norinčių dirbti darbuotojų..
Vieta puiki braškėms jei aplink miškai, tik bėda viena kad braškės toje pačioje vietoje laikomos tik 4 metus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimingiausiamama: 26 rugpjūčio 2012 - 18:44
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 26, 19:41)
Didelis plotas.. žinau ką reiškia dirbti su keliais ha tad dar dvigubai tiek ačiū  doh.gif
kiek ūkyje tada reikia turėti samdomų darbuotojų, kad viską normaliai spėtum.. tarpueilių frezavimas sutinku traktoriumi, o kur šiaudų dengimas,ravėjimas? dar plius skynimas.. tada vadinasi turi būti ir ne menkas šaldytuvas uogoms.. ir visa tai yra pramoninė braškininkystė..  Tikrai linkiu Jums sėkmės su tokiais plotais ir žinoma kuo daugiau norinčių dirbti darbuotojų..
Vieta puiki braškėms jei aplink miškai, tik bėda viena kad braškės toje pačioje vietoje laikomos tik 4 metus..

na mes braskes tuoj pacioj vietoj auginame 6metus ir pavyksta derlius gauti tikrai dideliu o ir uogos kas met buna dideles turime gera agronome kuri padeda kas met pasiekt yspudingu derliu ir uogu kokybes na o del darbuotoju tai tikrai sudetinga pastoviem darbam turiu astuonias pastoves moteris kurios dirba jau daug metu tik va uogu skynimo metu atsiranda tik tam kartui baisei nepaslenkantis dirt o kai mums reik kasdien po 45zmones tai sudetinga .nes kas dien priskinam nuo 2.5tonu iki 4tonu uogu buvo siemet kelios dienos kai skynem net 5tonas.y diena o paslaptis jiokia tresiam ekologinemis trasomis ir pats diziausias ir vargingiausias dalykas viska ravim rankom jokiu priemoniu nuo zoliu tada buna papurenta saknys gauna deguonies .seip braskem atiduodam visa savo sveikata visa praktiskai laika bet jos atsidekoja mums duodamos gerus derlius ir ismaitidamos mus istisus metus iki kito derliau biggrin.gif o zemes cia pas mus yra tarp misku jau paruosta zeme pavasario braskynui planuose 80aru . biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 26, 19:41)
Didelis plotas.. žinau ką reiškia dirbti su keliais ha tad dar dvigubai tiek ačiū  doh.gif
kiek ūkyje tada reikia turėti samdomų darbuotojų, kad viską normaliai spėtum.. tarpueilių frezavimas sutinku traktoriumi, o kur šiaudų dengimas,ravėjimas? dar plius skynimas.. tada vadinasi turi būti ir ne menkas šaldytuvas uogoms.. ir visa tai yra pramoninė braškininkystė..  Tikrai linkiu Jums sėkmės su tokiais plotais ir žinoma kuo daugiau norinčių dirbti darbuotojų..

Papildyta:

[/quote]
o del saldytuvu tai dar neturime jis jau siemet bus pradedamas daryt .jau viskas ruosiam .uogas atvesiname kondicionieriu .turime tam patalpa gera tai uogu kokybe buna nepriekaistinga.nors jos pas mus neuzsilaiko kaip tik jusu kaimynai latvei atvaziuoja naktimis ir buna viskas parduota per keles valandas dazniausei geresnem kainom negu kad turguj pati buciau stovejus turguj stovint dar po tiek kita kart ir negauciau tik dvi savaites stoviu turguj kai tik atsiranda pirmos uogos o po to nera nei noro nei laiko turguj stovet kai atvaziuoja is kiemo ir viska ka priskinam paima smile.gif o ir sveikatos nebebuna turguj prekiaut kai per para atidirbam uogu skynimo metu 22val per para o buna kad tik per para ir valanda te numiegam.nu bet ka padarysi braskes ne bulves negali palaukt kol lietus nulys ar atidet skynima jos tuoj pat persirps ,sutyz,supus biggrin.gif man atrodo jus ir pati ta puikei zinote pati dirbate ir tai pat vargstate.bet kaip bebutu sunku kitos veiklos nesinori kad ir kaip nuvarstam kazkiek pailseje vel laukiam naujo sezono biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oksanele02 @ 2012 08 26, 20:18)
* na mes braskes tuoj pacioj vietoj auginame 6metus ir pavyksta derlius gauti tikrai dideliu o ir uogos kas met buna dideles turime gera agronome kuri padeda kas met pasiekt yspudingu derliu ir uogu kokybes
**  pats diziausias ir vargingiausias dalykas viska ravim rankom jokiu priemoniu nuo zoliu tada buna papurenta saknys gauna deguonies
*** nors jos pas mus neuzsilaiko kaip tik jusu kaimynai latvei atvaziuoja naktimis ir buna viskas parduota per keles valandas
**** dazniausei geresnem kainom negu kad turguj pati buciau stovejus turguj stovint dar po tiek kita kart ir negauciau tik dvi savaites stoviu turguj kai tik atsiranda pirmos uogos o po to nera nei noro nei laiko turguj stovet kai atvaziuoja is kiemo ir viska ka priskinam paima smile.gif o ir sveikatos nebebuna turguj prekiaut kai per para atidirbam uogu skynimo metu 22val per para o buna kad tik per para ir valanda te numiegam.nu bet ka padarysi braskes ne bulves negali palaukt kol lietus nulys ar atidet skynima jos tuoj pat persirps ,sutyz,supus biggrin.gif

* Mes griežtai tik 4 metus tada ariam lauk.. Agronomės neturime patys prižiūrime..
Netręšiam visiškai.. Atleiskit, na bet man nerealiai atrodo kai iš ha priskinama po 20 t ir daugiau uogų (tai perskaičiau straipsniuose apie jūsų ūkį). Žinoma aš tikiu, kad taip gali būti, bet kiek tada jūs pripilate trąšų, kad gautumėte tokį derlių kai reliai netręšiant derlius būna apie 10-14 t. (žinoma priklauso nuo veislės).
Aš laikausi nuostatos, kad parduodu tai ką pati valgau, kito daržo ar ploto neturime, vaikai eina ir skinasi iš to pačio ploto, valgo..
**Straipsnyje skaičiau (valstiečių laikraštyje 2012 08 18), kad Jūs tik pavasarį ravite rankomis, o rudenį naudojate herbicidus..
*** latviams aš puikiai žinau kaip rūpi "kokybė", nes jiems MES (lietuviai augintojai), tik šiek tiek geresni negu lenkai o daugiau jų nuomonė vienoda, nes mes ne latviai jų nuomonę vistiek naudojame tokį pat š.. kaip ir lenkai..
**** nežinau ką reiškia geresnėmis kainomis negu turguje, nelabai tikisi, kad patys atvažiuotų ir dar duotų po 3 latus už kg, jei taip buvo sveikinu vadinasi esate ne tik geri augintojai, bet ir verslininkai..
Ką reiškia nemiegoti ir dirbti naktimis manau žino visi augintojai.. nebūtinai kad ir braškių.. Mums buvo dar kita bėda, kad neturėjom jokių patalpų laikymui, o čia ne daržovė, kad rausi kada norėsi.. Skindavome nuo puse 4 ryto ir lekdavome nuo 7 į turgų, vakare skiname nuo 19 val. ir jau 23 val. stovėdavome naktiniame turguje..

Nesusidarykite blogos nuomonės apie mane aš tikrai nepavydžiu Jums nei darbo nei tokių plotų. Tiesiog išsakau savo nuomonę, ar pastebėjimus..
Atsiprašau, kad išsiplėčiau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimingiausiamama: 28 rugpjūčio 2012 - 10:35
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 28, 11:28)
* Mes griežtai tik 4 metus tada ariam lauk.. Agronomės neturime patys prižiūrime..
Netręšiam visiškai.. Atleiskit, na bet man nerealiai atrodo kai iš ha priskinama po 20 t ir daugiau uogų (tai perskaičiau straipsniuose apie jūsų ūkį). Žinoma aš tikiu, kad taip gali būti, bet kiek tada jūs pripilate trąšų, kad gautumėte tokį derlių kai reliai netręšiant derlius būna apie 10-14 t. (žinoma priklauso nuo veislės).
Aš laikausi nuostatos, kad parduodu tai ką pati valgau, kito daržo ar ploto neturime, vaikai eina ir skinasi iš to pačio ploto, valgo..
**Straipsnyje skaičiau (valstiečių laikraštyje 2012 08 18), kad Jūs tik pavasarį ravite rankomis, o rudenį naudojate herbicidus..
*** latviams aš puikiai žinau kaip rūpi "kokybė", nes jiems MES (lietuviai augintojai), tik šiek tiek geresni negu lenkai o daugiau jų nuomonė vienoda, nes mes ne latviai jų nuomonę vistiek naudojame tokį pat š.. kaip ir lenkai..
**** nežinau ką reiškia geresnėmis kainomis negu turguje, nelabai tikisi, kad patys atvažiuotų ir dar duotų po 3 latus už kg, jei taip buvo sveikinu vadinasi esate ne tik geri augintojai, bet ir verslininkai..
Ką reiškia nemiegoti ir dirbti naktimis manau žino visi augintojai.. nebūtinai kad ir braškių.. Mums buvo dar kita bėda, kad neturėjom jokių patalpų laikymui, o čia ne daržovė, kad rausi kada norėsi.. Skindavome nuo puse 4 ryto ir lekdavome nuo 7 į turgų, vakare skiname nuo 19 val. ir jau 23 val. stovėdavome naktiniame turguje..

Nesusidarykite blogos nuomonės apie mane aš tikrai nepavydžiu Jums nei darbo nei tokių plotų. Tiesiog išsakau savo nuomonę, ar pastebėjimus..
Atsiprašau, kad išsiplėčiau..

sveiki.galiu atsakyt trasu dedame rudeny ir pavasary ecoplant ekologiskos trasos kitokiu nenaudojame hektarui 500kg o rudeny ir pavasary ravedavom kas met tik siemet rudeny nusprendem nupurkst zoles kuriu neymanoma isravet apsimazint ju reik biggrin.gif nes kiaupenes ,usnys irt.t. po praejusios ziemos turejom vargo sernai kniso juodai prie keru ieskojo kiaupieniu saknu tai turejom daug atsodinimo tai siemet pirmi metai kai nusprendem daryt purskimus kaip sakant apsimazinti zoliu jug vistiek jug ziema uogu nevalgysim biggrin.gif pavasary jau eina visas rankinis darbas net tresiame rankom .zinau kad sunku patiket tokeis derleis bet taip jau yra o ir istikro jis dar didesnis nei ten parasyta kas dien nuo 2.5 tonu buvo ir 5t kelas dienas pas mane yra nufotkinta kaip tai atrodo .o kaina norejau paklaust is kur tokia maza pigiausios uogas siemet mazytes mes po 6 gaudavom o dideles grazios ejo 8-9lit kg urmine kaina .tai negi pas jus tokia maza kaina 3lit?ir stebiuosi kodel jus netresiat ?juk yra ekologisku trasu ecoplant jos is saulegrazu lukstu. ir uogas patys valgom ir vaikai ganosi po laukus valgo neplautas nes del tu trasu tikrai nematau jiokio pavojaus sveikatai jug braskynas tresiamas kovo gale ir iki to laiko kol uogos issirpsta nelieka nejiokio pozymio kad ten buvo net menkiausia trasele.daromi uogu tyrimai parode kad uogos kaip netrestos nerasta net menkiausio mikro elemento .viena ukininke bijodama kad patrese savo braskes nunese tyrimams vienos mociutes is darzelio uogu tyrimas ir tos mociutes braskes grieztai buvo uzdrausta valgyt nes virsijo azoto kiekis vos ne mirtinas o ta mociute juk nieko netrese tik mesliuko padejo po keriukais.kartais geriau det ta ka reik biggrin.gif mano nuomone vistiek augimam ne tik sau pavalgyt o ir kazka uzdirbt ir tai ymanoma kiekvienam nes jug ekologiniai ukiai naudoja ir naudoja ekologiskus pesticidus nuo vabalu o ir tresia ekologiskom trasom
.jeigu noresite informacijos ar kazko paklaust klauskite jeigu zinosime patarsime.va sendien buvo seima atvaziavus pasitart jie tik pradeje augint viska aprodem.o gal busit musu pusej tai uzsukite mielai pabendrausime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oksanele02 @ 2012 08 28, 21:21)
* zinau kad sunku patiket tokeis derleis bet taip jau yra o ir istikro jis dar didesnis nei ten parasyta kas dien nuo 2.5 tonu buvo ir 5t kelas dienas pas mane yra nufotkinta kaip tai atrodo .
** o kaina norejau paklaust is kur tokia maza pigiausios uogas siemet mazytes mes po 6 gaudavom o dideles grazios ejo 8-9lit kg urmine kaina .tai negi pas jus tokia maza kaina 3lit?
*** ir stebiuosi kodel jus netresiat ?juk yra ekologisku trasu ecoplant jos is saulegrazu lukstu. ir uogas patys valgom ir vaikai ganosi po laukus valgo neplautas nes del tu trasu tikrai nematau jiokio pavojaus sveikatai jug braskynas tresiamas kovo gale ir iki to laiko kol uogos issirpsta nelieka nejiokio pozymio kad ten buvo net menkiausia trasele.daromi uogu tyrimai parode kad uogos kaip netrestos nerasta net menkiausio mikro elemento .viena ukininke bijodama kad patrese savo braskes nunese tyrimams vienos mociutes is darzelio uogu tyrimas ir tos mociutes braskes grieztai buvo uzdrausta valgyt nes virsijo azoto kiekis vos ne mirtinas o ta mociute juk nieko netrese tik mesliuko padejo po keriukais.kartais geriau det ta ka reik biggrin.gif
****mano nuomone vistiek augimam ne tik sau pavalgyt o ir kazka uzdirbt ir tai ymanoma kiekvienam nes jug ekologiniai ukiai naudoja ir naudoja ekologiskus pesticidus nuo vabalu o ir tresia ekologiskom trasom
jeigu noresite informacijos ar kazko paklaust klauskite jeigu zinosime patarsime.va sendien buvo seima atvaziavus pasitart jie tik pradeje augint viska aprodem.o gal busit musu pusej tai uzsukite mielai pabendrausime smile.gif

* Keista, bet nesunku tikėti, o kaip atrodo įsivaizduoju, nes buvo dienų kai patys skynėm po toną o čia tereikia dėžių skaičių padauginti iš 5 biggrin.gif
** Ten kalbėjau ne apie litus o latus.. Juk latviai latais moka ar Jums litais? Aš bendrauju ir bendradarbiauju su keliais, pati jiems pristatau į vietą ir žinau kiek jie moka.. Tad man ir kilo klausimas ar daugiau nei turguje, nes pati stoviu turguje dirbu su lietuvių perpardavinėtojais ir latvių, todėl kainos maždaug aiškios..
*** Tiesiog kol kas neplanuoju tręšti mano tokia nuostata, pozicija ir t.t. Nemeluosiu domėjaus, skaičiau, konsultavausi dėl tręšimo pesticidų naudojimo, kol kas mano požiūrių TIKRAI nesiruošiu nieko naudoti..
Beto juk puikiai žinote, kad pirmaisiais metais, ženklia dalimi derlių lemia maisto medžiagų kiekis sukauptas daige, o ne tręšimas jį pasodinus.
Mėšliuko po keriukais gali dėti tik kokia "bobulė" arba nežinantis ką daro žmogus.. Čia jau kalba eitų ne tik apie nitratus, bet ir apie lervas kurios oi kaip kenkia kerams..
**** Kol kas čia ne mano pagrindinis verslas.. Turiu augalininkystės ūkį ir užsiimu savo malonumui daržininkyste.. tad kiek uždirbu tiek užtenka..
O kai viską gerai suskaičiuoji, nežinau ar mūsų finansai kuo skiriasi, nes trąšos, pesticidai irgi oi kiek kainuoja o jei dar ekologiški tai sumokate nemažus pinigus, t.y. didinate išlaidas..

Man labai patinka išgirsti kitokią nuomonę mirksiukas.gif mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(oksanele02 @ 2012 08 26, 20:18)
na mes braskes tuoj pacioj vietoj auginame 6metus ir pavyksta derlius gauti tikrai dideliu o ir uogos kas met buna dideles turime gera agronome kuri padeda kas met pasiekt yspudingu derliu ir uogu kokybes

jeigu ne paslaptis, tai kokia veislė išlaiko produktyvumą tiek metų g.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2012 08 29, 15:24)
jeigu ne paslaptis, tai kokia veislė išlaiko produktyvumą tiek metų g.gif

daug veisliu ir visos derlingos .ypatingai siemet siulyciau sonata ir dona kiekis ir uogu skonis tikrai verti demesio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oksanele02 @ 2012 08 29, 14:33)
daug veisliu ir visos derlingos .ypatingai siemet siulyciau sonata ir dona kiekis ir uogu skonis tikrai verti demesio smile.gif

patinka ir man Sonata smile.gif
turiu 14 veislių, bet penktiems metams nepasilikčiau nei vienos, nebent paskatinimą gerą gautų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 29, 13:24)
* Keista, bet nesunku tikėti, o kaip atrodo įsivaizduoju, nes buvo dienų kai patys skynėm po toną o čia tereikia dėžių skaičių padauginti iš 5  biggrin.gif
** Ten kalbėjau ne apie litus o latus.. Juk latviai latais moka ar Jums litais? Aš bendrauju ir bendradarbiauju su keliais, pati jiems pristatau į vietą ir žinau kiek jie moka.. Tad man ir kilo klausimas ar daugiau nei turguje, nes pati stoviu turguje dirbu su lietuvių perpardavinėtojais ir latvių, todėl kainos maždaug aiškios..
*** Tiesiog kol kas neplanuoju tręšti mano tokia nuostata, pozicija ir t.t. Nemeluosiu domėjaus, skaičiau, konsultavausi dėl tręšimo pesticidų naudojimo, kol kas mano požiūrių TIKRAI nesiruošiu nieko naudoti..
Beto juk puikiai žinote, kad pirmaisiais metais, ženklia dalimi derlių lemia maisto medžiagų kiekis sukauptas daige, o ne tręšimas jį pasodinus.
Mėšliuko po keriukais gali dėti tik kokia "bobulė" arba nežinantis ką daro žmogus.. Čia jau kalba eitų ne tik apie nitratus, bet ir apie lervas kurios oi kaip kenkia kerams..
**** Kol kas čia ne mano pagrindinis verslas.. Turiu augalininkystės ūkį ir užsiimu savo malonumui daržininkyste..  tad kiek uždirbu tiek užtenka..
O kai viską gerai suskaičiuoji, nežinau ar mūsų finansai kuo skiriasi, nes trąšos, pesticidai irgi oi kiek kainuoja o jei dar ekologiški tai sumokate nemažus pinigus, t.y. didinate išlaidas..

Man labai patinka išgirsti kitokią nuomonę  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

latviai moka ir latais ir eurais ir litais .pas mus aplamai tik didmenine prekyba jau septyni metai tokia per tiek metu jau pastovus pirkejei y turgu tik su pirmom uogom apie pora savaiciu vaziuoju po to nebeturiu laiko stovet turguj o ir tokiu kiekiu jau turguje neymanoma butu parduot ,o ir zmoniu parvezimas uogu skynimas trunka visa diena po to isvezimas zmoniu mes patys parvezame ir nuvezame o vakare jau suvaziuoja is latvijos supirkejei jie jau pastovus musu klientai .Jei lieka uogu ryte apie puse penkiu vezama y klaipedos urma ,bet veliau ir ten nebereikejo vaziuot nes kad tik gaut uogu patys atvaziuodavo pasiimt nes budavo toks poreikis uogu kad net tiems patiems latviams neuztekdavom.o tu latviu visokiu cia mums skambino kurie tikrai nieko daug nepasiulydavo moket mazai noredavo tai tokiems tesiog pasakydavom kad viskas uzsakyt ,o tie kurie pas mus perka uogas tai tik kokybe ziuredavo kaina jiems tikdavo tokia kokia tai dienai patys pasakydavom ,jie sako jie kazkokiose geruose vietuose prekiauja tai jiems svarbu kokybe .O del braskiu keru tai mes pirmametem neleidziam deret,visus ziedus isskabom ir antriem metam turim didely grazu kruma kuris labai gausei dera smile.gif
Atsakyti
Šiandien nusipirkau SONATĄ ir ZUMBA(naujiena).Bandysiu auginti biggrin.gif .Pernai sodinau HONEY ir dar vieną rūšį,kurios pavadinimo neužsirašiau,o po to pamiršau biggrin.gif .Bet labai džiaugiausi pirmus metus,uogos buvo skanios ir labai didelės thumbup.gif
Atsakyti