QUOTE(oksanele02 @ 2012 08 26, 20:18)
* na mes braskes tuoj pacioj vietoj auginame 6metus ir pavyksta derlius gauti tikrai dideliu o ir uogos kas met buna dideles turime gera agronome kuri padeda kas met pasiekt yspudingu derliu ir uogu kokybes
** pats diziausias ir vargingiausias dalykas viska ravim rankom jokiu priemoniu nuo zoliu tada buna papurenta saknys gauna deguonies
*** nors jos pas mus neuzsilaiko kaip tik jusu kaimynai latvei atvaziuoja naktimis ir buna viskas parduota per keles valandas
**** dazniausei
geresnem kainom negu kad turguj pati buciau stovejus turguj stovint dar po tiek kita kart ir negauciau tik dvi savaites stoviu turguj kai tik atsiranda pirmos uogos o po to nera nei noro nei laiko turguj stovet kai atvaziuoja is kiemo ir viska ka priskinam paima
o ir sveikatos nebebuna turguj prekiaut kai per para atidirbam uogu skynimo metu 22val per para o buna kad tik per para ir valanda te numiegam.nu bet ka padarysi braskes ne bulves negali palaukt kol lietus nulys ar atidet skynima jos tuoj pat persirps ,sutyz,supus
* Mes griežtai tik 4 metus tada ariam lauk.. Agronomės neturime patys prižiūrime..
Netręšiam visiškai.. Atleiskit, na bet man nerealiai atrodo kai iš ha priskinama po 20 t ir daugiau uogų (tai perskaičiau straipsniuose apie jūsų ūkį). Žinoma aš tikiu, kad taip gali būti, bet kiek tada jūs pripilate trąšų, kad gautumėte tokį derlių kai reliai netręšiant derlius būna apie 10-14 t. (žinoma priklauso nuo veislės).
Aš laikausi nuostatos, kad parduodu tai ką pati valgau, kito daržo ar ploto neturime, vaikai eina ir skinasi iš to pačio ploto, valgo..
**Straipsnyje skaičiau (valstiečių laikraštyje 2012 08 18), kad Jūs tik pavasarį ravite rankomis, o rudenį naudojate herbicidus..
*** latviams aš puikiai žinau kaip rūpi "kokybė", nes jiems MES (lietuviai augintojai), tik šiek tiek geresni negu lenkai o daugiau jų nuomonė vienoda, nes mes ne latviai jų nuomonę vistiek naudojame tokį pat š.. kaip ir lenkai..
**** nežinau ką reiškia geresnėmis kainomis negu turguje, nelabai tikisi, kad patys atvažiuotų ir dar duotų po 3 latus už kg, jei taip buvo sveikinu vadinasi esate ne tik geri augintojai, bet ir verslininkai..
Ką reiškia nemiegoti ir dirbti naktimis manau žino visi augintojai.. nebūtinai kad ir braškių.. Mums buvo dar kita bėda, kad neturėjom jokių patalpų laikymui, o čia ne daržovė, kad rausi kada norėsi.. Skindavome nuo puse 4 ryto ir lekdavome nuo 7 į turgų, vakare skiname nuo 19 val. ir jau 23 val. stovėdavome naktiniame turguje..
Nesusidarykite blogos nuomonės apie mane aš tikrai nepavydžiu Jums nei darbo nei tokių plotų. Tiesiog išsakau savo nuomonę, ar pastebėjimus..
Atsiprašau, kad išsiplėčiau..