Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

Sveikos mergaites. Gal kas pades, labai reikia pagalbos. Pavasari uzmulciavome braskes siaudais, dabar norim jas sutvarkyti, bet nezinome ka su jomis daryti. ar tuos siaudus nuimti ir zole praravejus usus apkarpyti, o ziemai vel uzkloti ar kloti jau nereikia sad.gif padekite prasau kas zino 4u.gif
Atsakyti
o kada geriausia kloti agrotekstile, rudeni ar pavasari?
Atsakyti
QUOTE(punta @ 2012 08 23, 19:40)
o kada geriausia kloti agrotekstile, rudeni ar pavasari?

Prieš sodinant rolleyes.gif
Atsakyti
mum nepasiteisino ta danga ant braškių. Suprastėjo patys daigai...... tik ją nuėmė ir užmulčiavo iš kart visos gražiai pradėjo augt ir derėt.
dar va papasakosiu savo braškių daigų ieškojimo istorija. Vieną dieną nuėjau į žalią stotelę ir radau gal 7 veisles braškių, pilna žemė pristatyta..... nu pasiėmiau iš įdomumo dvi veisles. kaina jų nemaža. 10 vnt. 13 lt. u tai paskui grįžus pavarčiau internetą nu sakau ką aš čia ieškosiu pigiau gal dar kokių vėlyvų prigriebsiu veislę.... nu ir nuėjau po dienos. Žiūriu žemė tuščia. Atsisuku į pardavėja klaust. Pasirodo viską išnešė doh.gif čia žmonės taip žemės ūkiu susidomėjo? kas čia pasodarė? matyt nusprendė kad gana žalias pievutes tik augint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 17, 09:41)
Braškių būtų ir nuo paskutinio daigelio smile.gif Ir aplamai, kai reikia daigų , renku visus ir nėra taip buvę, kad nebūtų braškių rolleyes.gif , tik pardavėjai už "elitinius" daigus brangiau prašo, nors žinau, kaip jie renkami  hihihi.gif

Jei jau žinote, kaip jie renkami pakomentuokite smile.gif pažiūrėsime kokios yra jūsų žinios.. Manau nereikėtų apie visus pardavėjus taip galvoti žinant tik vieną tokį g.gif
Kiek esi sąžiningas su savimi tiek rūpės tau ir klientas.. Pati pardavinėju auginu ne vieną ha tad jau šiuo klausimu tai galiu diskutuoti.. ax.gif
O teiginys nėra taip buvę, kad nebūtų braškių, tai čia turėtumėte atsižvelgti kokio kiekio Jums jų reikia..
Mes savo plotuose auginame, ekspermentuojame ir kaip minėjau diskutuoti galiu drąsiai remiantis patirtimi!

QUOTE(Kulke @ 2012 08 23, 12:20)
O as neleidziu braskems usuotis, visus nuskabau, o rudeniop kelis kerus isdalinu daigais ir susodinu.  Gerai darau ar nelabai? Ar praktikuojamas toks braskiu dauginimo budas?  Ar kazkokiom nesamonem uzsiimineju, tikedamasi daugiau braskiu?

Kad ūsuotis neleidžiate tai čia jūsų asmeninis reikalas, tik nelabai suvokiu kaip Jūs kerus išdalinate? Gal galite plačiau..

QUOTE(Avijacija @ 2012 08 25, 13:48)
mum nepasiteisino ta danga ant braškių. Suprastėjo patys daigai...... tik ją nuėmė ir užmulčiavo iš kart visos gražiai pradėjo augt ir derėt.
dar va papasakosiu savo braškių daigų ieškojimo istorija. Vieną dieną nuėjau į žalią stotelę ir radau gal 7 veisles braškių, pilna žemė pristatyta..... nu pasiėmiau iš įdomumo dvi veisles. kaina jų nemaža. 10 vnt. 13 lt. u tai paskui grįžus pavarčiau internetą nu sakau ką aš čia ieškosiu pigiau gal dar kokių vėlyvų prigriebsiu veislę.... nu ir nuėjau po dienos. Žiūriu žemė tuščia. Atsisuku į pardavėja klaust. Pasirodo viską išnešė  doh.gif  čia žmonės taip žemės ūkiu susidomėjo? kas čia pasodarė? matyt nusprendė kad gana žalias pievutes tik augint  biggrin.gif

Danga ant braškių?? Tai agroplėvelė? ar čia Jūs sodinote į dangą?
Čia visa tai jau lemia keli faktoriai, kada buvo sodintos, kada dengtos?

O dėl kainos, aš kai perku motinines (dažniausiai ne Lietuvoje) tai patikėkite moku brangiau, tad kaina nenustebino.. beto Jūsų atveju būčiau pasidomėjusi kas stato į tą Žalią stotelę ir iš to augintojo būčiau nusipirkusi žymiai pigiau, nes ten dar savo dalį pasiima pardavėjai..

Kas liečia šiuos metus, augintojai kaip iš protėję.. Jeigu per sezoną parduodavome po 50 tūkst. daigų tai šiais metais paklausa buvo visiems 200 tūkst. Tad galime teigti, kad augintojų (ne mėgėjų) daugėja ir tai reiškia, kad jei žiemą neišals daigai tai apie tokią kainą kaip 10 Lt už kg uogų Lietuvoje pamiršime.. smile.gif
Atsakyti
Kaip jau rašiau mano sesei plėvelė labai pasiteisino. Šiemet ir aš pasidariau dvi lysves, o vieną palikau be. Tai jau galėsiu pasidalinti patirtimi kitais metais. Šiemet visas naujas sodinau braškes, nes jau senos buvo.
Dėl daigų, tai visi vis kitaip. Aš imu pirmą ant ūso išaugusį daigą - babytė sakydavo- stipriausias jis.

O šį pavasarį draugė ėmė visus iš eilės mano braškių daigus, nes okupuotas daržas buvo, tai tiesiog kasėm ir skynėm, o jie vežė sodinti. Tai kaip pirmamečiai daigai braškių davė labai daug thumbup.gif - dėkojo ir dėkojo. Ar gaila geriems žmonėms lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 26, 09:43)
Kad ūsuotis neleidžiate tai čia jūsų asmeninis reikalas, tik nelabai suvokiu kaip Jūs kerus išdalinate? Gal galite plačiau..

ir man įdomu, kaip tuos kerus dalinate, nesu dar mačiusi ir girdėjusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 26, 11:43)
Jei jau žinote, kaip jie renkami pakomentuokite smile.gif pažiūrėsime kokios yra jūsų žinios.. Manau nereikėtų apie visus pardavėjus taip galvoti žinant tik vieną tokį  g.gif

Esu dirbusi medelyne ir ne su vienais augintojais esame bendravę, todėl žinau pardavėjų ir "antrąją pusę" Nesakau, kad tai daro visi, bet kad ne vieni, tai tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 26, 09:43)
Pati pardavinėju auginu ne vieną ha tad jau šiuo klausimu tai galiu diskutuoti.. ax.gif

Norėčiau pasiteirauti kokias braškių veisles auginat? Ir kokioje Lietuvos vietoje. Kur dingę braškių daigų pardavėjai turguose, ar aš per anksti ieškau? Savaitgaliais vis lankausi turguose, bet ten tik bobulės sėdi ir augina "labai skanias" arba "labai dideles" braškes, dažniausiai veislės nežino arba dažniausias pavadinimas Venta.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 08 26, 13:58)
Esu dirbusi medelyne ir ne su vienais augintojais esame bendravę, todėl žinau pardavėjų ir "antrąją pusę" Nesakau, kad tai daro visi, bet kad ne vieni, tai tikrai smile.gif

smile.gif dar kartą sakau čia sąžinės reikalas, visada priklauso nuo to ar nori turėti klientą ar dirbi tik vienam sezonui.. žodžiu "papigiai" bet kokį š.. nes kitais metais paprasčiausiai tavęs nebebus..
Aš irgi dirbu, matau, stoviu pardavinėju savo apskritį visus žinau todėl galiu kalbėti.. smile.gif
O kad daro kiti tikiu, nes iš 20 a. tūkstančiais daigų nepridarysi..

QUOTE(QQ* @ 2012 08 26, 15:34)
Norėčiau pasiteirauti kokias braškių veisles auginat? Ir kokioje Lietuvos vietoje. Kur dingę braškių daigų pardavėjai turguose, ar aš per anksti ieškau? Savaitgaliais vis lankausi turguose, bet ten tik bobulės sėdi ir augina "labai skanias" arba "labai dideles" braškes, dažniausiai veislės nežino arba dažniausias pavadinimas Venta.

Forume jau minėjau kokias auginu, paskaitykite ankstesnius puslapius.. Kitais metais jei viskas gerai dar plius galėsiu pasiūlyti Darselect ir Venta (megėjams)..
Aš netoli Latvijos sienos iki Rygos man 90 km.

Kam stovėti turguose jei iš namų išperka su lyg daigu.. sakau, kaip šiais metais nebeturiu nei vieno..

Aš asmeniškai nedirbu bet kaip.. Užsakymus priimu nuo kovo iki Joninių dažniausiai.. Kiekiai įvairūs, kaina tikrai prieinama kiekvienam.. Rimtus žmones kurie planuoja auginti prekybai, kviečiu pas save leidžiu ragauti uogas įvertinti jų kokybę ir kitas savybes pagal veisles.. Dalinuos informacija ir patirtimi..
O su mėgėjais dirbti yra sunkiau, nes jie VISKĄ ŽINO GERIAU.. ax.gif ax.gif
Jiems nelabai rūpi mano nuomonė ir pan. o vėliau nenoriu girdėti, kad tas blogai ar tas..
Išplėtėme teritoriją tad kitais metais galėsime daigų pasiūlyti daugiau..
Aš daigus pardavinėju ne tiesiai iš lauko, o jau su puikia šaknų sistema sveika indeliuose, todėl esu garantuota už kiekvieną daigą..

O kaip bobutės pardavinėje nesu mačiusi, ar kartais ne plikomis šaknimis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimingiausiamama: 26 rugpjūčio 2012 - 16:13
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 26, 10:43)
Jei jau žinote, kaip jie renkami pakomentuokite smile.gif pažiūrėsime kokios yra jūsų žinios.. Manau nereikėtų apie visus pardavėjus taip galvoti žinant tik vieną tokį  g.gif
Kiek esi sąžiningas su savimi tiek rūpės tau ir klientas.. Pati pardavinėju auginu ne vieną ha tad jau šiuo klausimu tai galiu diskutuoti.. ax.gif
O teiginys nėra taip buvę, kad nebūtų braškių, tai čia turėtumėte atsižvelgti kokio kiekio Jums jų reikia..
Mes savo plotuose auginame, ekspermentuojame ir kaip minėjau diskutuoti galiu drąsiai remiantis patirtimi!

Danga ant braškių?? Tai agroplėvelė? ar čia Jūs sodinote į dangą?
Čia visa tai jau lemia keli faktoriai, kada buvo sodintos, kada dengtos?

O dėl kainos, aš kai perku motinines (dažniausiai ne Lietuvoje) tai patikėkite moku brangiau, tad kaina nenustebino.. beto Jūsų atveju būčiau pasidomėjusi kas stato į tą Žalią stotelę ir iš to augintojo būčiau nusipirkusi žymiai pigiau, nes ten dar savo dalį pasiima pardavėjai..
Kas liečia šiuos metus, augintojai kaip iš protėję.. Jeigu per sezoną parduodavome po 50 tūkst. daigų tai šiais metais paklausa buvo visiems 200 tūkst.  Tad galime teigti, kad augintojų (ne mėgėjų) daugėja ir tai reiškia, kad jei žiemą neišals daigai tai apie tokią kainą kaip 10 Lt už kg uogų Lietuvoje pamiršime.. smile.gif

sveikos merginos.baiges ir man darbai laukuose tai turedama laiko netycia atradau ta jusu skyreli apie braskes.labai dziaugu kad merginos susidomejusios braskiu auginimu ir pacios stengesi pasiaugint tu skaniu uogyciu ir neverklesnt kad labai sunku.pati esu braskiu augintoja ir zinau kaip sunku zmonem paskutinius kelis metus ypirkt braskes uz tat kai pati auginu kiek darbo ir vargo y tas uogytes yra ydeta tai zinokit tos kainos kita kart buna tokios kad tiek ydeto darbo net neatperka uz tat visiem pirkejam kuriems kaina buna per brangi visad pasiulau patiems pasiaugint braskiu ir ysitikint ar tikrai jau ta uoga taip lengva uzaugint.ysiskaitykit y laimingiausiosmamos patarimus ji jums duoda labai gerus patarimus o ir daug pamoko ko kitas uogu augintojas tesiog nepasakotu o ir kantrybes atsakinet y jusu klausimus net neturetu .kai paskaitau jusu klausimus tai matosi kad jus norite tikrai tu uogu turet daug ir skaniu bet zinokit kad zinios vien paskaicius kazkieno patarima tikrai neateis nes pas kiek viena skiresi zeme ar tai molis ar smelis ar durpe o ir daug kas priklauso nuo zemes rugstingumo .pavizdziui kai viena sako pas mane neauga ir nederi tokia ar anokia veisle ir sako daugiau jos neauginsiu nors istikruju ta veisle verta demesio ja tik reik ismokt augint .ta va tik norejau pasakyt kad tai uogai reik ne vienu metu auginimo praktikos ir patirties ir mokintis ja augint tik is savu klaidu.mes kad ir daug metu jas auginam bet klaidu pasitaiko ir dabar nes kas met vis kitokie orai o kas tiko pernai nereiskia kad tiks ir siemet.tad sekmes uzaugint skaniu ir daug siu puikiu uogyciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 26, 18:09)
smile.gif  dar kartą sakau čia sąžinės reikalas, visada priklauso nuo to ar nori turėti klientą ar dirbi tik vienam sezonui.. žodžiu "papigiai" bet kokį š.. nes kitais metais paprasčiausiai tavęs nebebus..
Aš irgi dirbu, matau, stoviu pardavinėju savo apskritį visus žinau todėl galiu kalbėti.. smile.gif

drinks_cheers.gif Apie vienus augintojus tik geri atsiliepimai, o apie kitus irnesakyk.gif Todėl kartais ir liūdna, kad ne visi tą sąžinę turi verysad.gif
Atsakyti