Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(zemec @ 2012 07 16, 16:28)
Okuo purksite,gal pavadinima galite pasakyti. Aciu.

Siais metais purksiu kitokiu, nes nuo sausio 1 d. nepatvirtino licenzijos ir juo niekas nebeprekiauja tuo ka eile metu visi naudojo (mat jis buvo zymiai pigesnis).. Dabar purksiu su Signum.. tai sisteminis fungicidas pasizymintis gydomuoju ir apsauginiu veikimu.. Ar jis pasiteisino galesiu pakomentuoti velyva rudeni arba pavasari..
Papildyta:
QUOTE(Dzigute @ 2012 07 16, 13:02)
pas mane dar irgi siek tiek yra uogu, bet noreciau jau savaitgali usus nukirpti ir sodinti nauja braskyna, kad butu daugiau, kazin ar jau galima? gal kas nusimano daugiau negu as smile.gif

o usus sodinimui imat tik nuo pirmameciu braskiu? kiek skaiciau tai pataria nuo pirmameciu arba ir nuo antrameciu tinka dar.

Kuo anksciau pasodinsi tuo daugiau uogu is ju kitais metais bus.. Jei saknys normalios gali drasiai sodinti..
Usus rekomenduoju imti tik nuo pirmamecio braskyno.. As asmeniskai dar siulyciau atsizvelgti i tai is kur tas pirmametis yra gautas..
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 07 16, 18:06)
Usus rekomenduoju imti tik nuo pirmamecio braskyno.. As asmeniskai dar siulyciau atsizvelgti i tai is kur tas pirmametis yra gautas..

Nelabai supratau ka turejot omeny "is kur gautas"
Praeita vasara pati rinkausi usus nuo taip pat pirmameciu braskiu krumu pas drauge, o siemet pas mane pirmametes jos, tai nuo ju ir noriu dar pasidauginti.
Aciu uz atsakyma, tada savaitgali jau reiks padirbet. Jau turiu pasizymejus geriausiai derejusius krumus. Cia mano pirmosios auginamos braskes, todel nelabai turiu patirties..
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 07 16, 15:44)
* kaip sie kada aplink braskes kruma nuolatos stovi vanduo..
** Suprantate man ta Jusu mulciavima istiesu sunku komentuoti, nes nesu maciusi ir nezinau nei kada nei kuo mulciuojate,
*** o be to kokias veisles auginate?
****Minejote, kad nenuimate siaudu, o tai kur jie tada dingsta, kaip piktzoles?

*mano braškyne taip nebuvo. kai mulčiavau ne visą braškyną, tai pūdavo braškės ten, kur nemulčiuota.
**pjauta žole, šiaudais, šienu.
***nežinau.
****piktžolės tik viena-kita auga, nes pastoviai mulčiuoju. Kai būna uogos-sustoja mulčiavimas. Šiaudus, šieną, žolę suskaido mikroorganizmai ir sliekai.
Atsakyti
QUOTE(Dzigute @ 2012 07 16, 17:13)
Nelabai supratau ka turejot omeny "is kur gautas"
Praeita vasara pati rinkausi usus nuo taip pat pirmameciu braskiu krumu pas drauge, o siemet pas mane pirmametes jos, tai nuo ju ir noriu dar pasidauginti.
Aciu uz atsakyma, tada savaitgali jau reiks padirbet. Jau turiu pasizymejus geriausiai derejusius krumus. Cia mano pirmosios auginamos braskes, todel nelabai turiu patirties..

Tai ir turejau omeny ar pirktas is augintojo ar is drauges.. Tikrai nieko pries neturiu toki dauginimo buda, taciau jei nusipirktumete elitini daiga ir pasodintumete skirtuma labai greitai pastebetumete..
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 07 16, 17:47)
*mano braškyne taip nebuvo. kai mulčiavau ne visą braškyną, tai pūdavo braškės ten, kur nemulčiuota.
**pjauta žole, šiaudais, šienu.
***nežinau.
****piktžolės tik viena-kita auga, nes pastoviai mulčiuoju. Kai būna uogos-sustoja mulčiavimas. Šiaudus, šieną, žolę suskaido mikroorganizmai ir sliekai.

Taip aisku galima zaisti kai yra nedidelis braskynas..
Atsakyti
Mergaitės, gal kuri norit braškių daigų, sodinau ir liko, mesti labai gaila. Apie 20 vnt. Braškės didelės, labai skanios. Deja pavadinimo nežinau. Jei kuriai reikia prašau į AŽ. Kaune 4u.gif
Atsakyti
O gal kuri turit daigu Vilniuje? Ar gal patarsit kur geriau isigyt?
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2012 07 16, 21:46)
Mergaitės, gal kuri norit braškių daigų, sodinau ir liko, mesti labai gaila. Apie 20 vnt. Braškės didelės, labai skanios. Deja pavadinimo nežinau. Jei kuriai reikia prašau į AŽ. Kaune 4u.gif

Laba diena, aš norėčiau
(o pašto dėžutė pilna)
Atsakyti
QUOTE(heleborus @ 2012 07 17, 23:44)
Laba diena, aš norėčiau
(o pašto dėžutė pilna)

Mergaičiukės, pažadėti daigeliai dar vakar, pasiims rytoj 4u.gif Einu prasivalyt AŽ. blush2.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus,laimingiausiamama! 4u.gif Mano braskiu lapeliai pasidare taskuoti,nuraudo,po to nudziuvo. Nukarpiau visus ligotus lapelius tai like buve zali irgi tapo demeti-tai manau,kad purksti reikia,neuzteks tik nupjauti ir sudeginti lapus. Nors sodintos tik praeita rudeni,bet matyt susirgo! doh.gif
Atsakyti
mergaites, gal kas patarsit, kur Vilniuj galima isigyti geru veisliu stipriu daigu braskiu?
O gal galima ir siustis daigus?
Atsakyti
Sveikos braškių mylėtojos 4u.gif
Labai reikia braškių daigų, patirtis nulinė. Laukiu patarimų, pasiūlymų, gal kas parduos ar padovanos blush2.gif
Labai lauksiu atsakymų 4u.gif
Vilnius
Atsakyti
As siandien irgi pabaigiau sutvarkyti likusias braskes pleveleje (mulciuotas ana savaite sutvarkiau, padauginau).
Irgi palikau tik po kelis graziausius/jauniausius lapelius, o visa kita nukarpiau. Pasodinau usu ir is situ pora eiluciu patvoryje.
Atsakyti