Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 07 14, 14:40)
Kas liecia mulciavima, mulciuoti galima tik tam tikras rusis ir pagal oro salygas..

Labai įdomu, gal galite plačiau pasidalinti?
QUOTE(diasaja @ 2012 07 15, 22:52)
šiaudų nenurenku ax.gif

drinks_cheers.gif ir lapai kol kas dar labai gražūs g.gif
Tas lapų vešlumas ir grožis tiesą sakant mane šiemet net pradėjo erzinti, nes nėra labai patogu uogauti tokiuose krūmynuose, bet užtat jau uogų, uogų bigsmile.gif niekad nebūčiau patikėjusi, kad iš keleto eilučių krūmelių braškes galima nešti kibirais.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 15, 21:52)
šiaudų nenurenku ax.gif

O ar is vis juos klojate? ax.gif

kas liecia mulciavima, dar karta pasikartosiu kad auginu kelis ha ir tas mulciavimas mano ir jusu labai gi skiriasi.. kad butu aiskiau paaiskinsiu.. As kloju siaudais is rudens keles braskiu veisles, tikrai reikia ziemai mulciuoti derselect.. Pavasari klojame siaudus tarp eiliu kad uogos butu svarios.. kas augina tik sau ir keles vagas esu maciusi kad tarpus barsto pjuvenomis (medzio drozlemis).. Mulciavimas del oro salygu netinkamas del dregmes pertekliaus nes tuoj pat atsiranda kekerinis arba sausasis puvinys..

Jei lapai grazus zali ir veslus tai tikrai nekarpykite.. As sveiku niekada nesalinu, tik ligotus..Bet jei tame paciame plote yra tokiu ir tokiu tai salinti butinai reikia..
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 07 16, 07:01)
*O ar is vis juos klojate?  ax.gif

**Mulciavimas del oro salygu netinkamas del dregmes pertekliaus nes tuoj pat atsiranda kekerinis arba sausasis puvinys..

*taip, kloju.
**nelabai supratau šio sakinio mastau.gif ar taip reikia suprasti:
jeigu mulčiuosiu braškes, tai tuoj pat atsiras kekerinis arba sausasis puvinys?

Braškes mulčiuoju keletą metų.Jūsų didesnė patirtis.
Atsakyti
merginos,o braskes jau baigesi pas visas?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 07 16, 13:22)
merginos,o braskes jau baigesi pas visas?

Dar ne, as tvalgau velyvasias
Atsakyti
pas mane dar irgi siek tiek yra uogu, bet noreciau jau savaitgali usus nukirpti ir sodinti nauja braskyna, kad butu daugiau, kazin ar jau galima? gal kas nusimano daugiau negu as smile.gif

o usus sodinimui imat tik nuo pirmameciu braskiu? kiek skaiciau tai pataria nuo pirmameciu arba ir nuo antrameciu tinka dar.
Atsakyti
Laba diena, norejau paklausti: balkone vazone turiu du krumelius braskiu smile.gif, vaikai augina, ir dabar jos isleido nemazus usus. Klausimas ka su jais daryti? ar jie turi buti ant zemes, nes pas mane jie kabo?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 16, 07:36)

**nelabai supratau šio sakinio mastau.gif

Tuoj pat t.y. tada kada dregni metai, pvz. kaip sie kada aplink braskes kruma nuolatos stovi vanduo.. Suprantate man ta Jusu mulciavima istiesu sunku komentuoti, nes nesu maciusi ir nezinau nei kada nei kuo mulciuojate, o be to kokias veisles auginate?
As daugiau pagelbeti ir patarti galiu stambesniems augintojams..
Jums pvz pagavus puvini nuostolis butu kibiras uogu ar dar maziau, nes laiku pastebejus nuostoliai mazesni, o mums tai buna simtais kilogramu..
Minejote, kad nenuimate siaudu, o tai kur jie tada dingsta, kaip piktzoles?
Atsakyti
QUOTE(Reenata @ 2012 07 16, 14:14)
Laba diena, norejau paklausti: balkone vazone turiu du krumelius braskiu smile.gif, vaikai augina, ir dabar jos isleido nemazus usus. Klausimas ka su jais daryti? ar jie turi buti ant zemes, nes pas mane jie kabo?

nukirpti ir ismesti arba kisti i vazona salia braskiu, jeigu telpa
Atsakyti
laimingiausiamama,o koki fungicida purskimui naudosit? O pirma reikia nupurksti,o paskui lapus nukirpti ar pirma nukirpti,o po to purksti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzigute @ 2012 07 16, 15:13)
nukirpti ir ismesti arba kisti i vazona salia braskiu, jeigu telpa

Arba imti nauja vazona su zememis ir pasodinti usus..

Mes irgi dar dziaugiames uogomis dar kokia savaite ir bus pabaiga..

Papildyta:
QUOTE(zemec @ 2012 07 16, 16:08)
laimingiausiamama,o koki fungicida purskimui naudosit? O pirma reikia nupurksti,o paskui lapus nukirpti ar pirma nukirpti,o po to purksti? g.gif

Pirma nukirpsiu lapus ir veliau purksiu..
Atsakyti
Okuo purksite,gal pavadinima galite pasakyti. Aciu.
Atsakyti