Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(lingomina @ 2012 07 12, 23:12)

*vadinas jus jau paruosiat mulcu kitiems metams.
**manau per ziema nesunyks jei tiek uzkraunat

*kitiems metams- nelabai g.gif Ką tik pasodintas braškes dėl mulčiaus aš nelaistau, nes jis sulaiko drėgmę. Lieku tik sodindama į duobutę.
**kitais metais, pavasarį, pjautos žolės mulčiaus beveik nebelieka, o šiaudų/šieno liks, tačiau pavasarį vėl reikės papildyti.
Atsakyti
O mano braškyne sraigės karaliauja, kaip tuos velnius išnaikinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 07 13, 10:39)
O mano braškyne sraigės karaliauja, kaip tuos velnius išnaikinti g.gif

pas mane irgi-einant rinkti uogyčių-imu kibirėlį ir toms baisybėms rinkt doh.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lupita 77 @ 2012 07 13, 14:41)
pas mane irgi-einant rinkti uogyčių-imu kibirėlį ir toms baisybėms rinkt doh.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

toms bjaurastims kito priešnuodžio turbūt nėra g.gif
Atsakyti
Kokius 3 kartus jau buvau surinkusi teksta, bet jis dingsta.. :-) siuo metu neturiu galimybes normaliai atsisesti prie pc tad negaliu placiau paaiskinti, ka domina apie braskes ir ju prieziura..
Bet trumpai kalbant sakau, kad jei po uogu praejus savaitei lapu nepasalinote geriau ju tada nebelieskite nes sumazes kitu metu derlius.. As nors auginu ir didelius plotus, bet pirmameciu niekada netresiu.. Tresiu pavasari ir tik motininius augalus, kad uzaugintu stiprius ir sveikus vaikus..
Kas liecia mulciavima, mulciuoti galima tik tam tikras rusis ir pagal oro salygas..
Del sraigiu tai siulyciau naudoti jau mineta buda t.y ju rinkima..

Jei kyla daugiau klausimu - klauskite mielai Jums padesiu jei tik turesiu tuo klausimu patirties..
Atsakyti
Per kazkuria laida apie darzus rode, kad braskiu galima tureti visa silta laikotarpi, nuo pavasario iki rudens: sodinti ankstyvas, velyvas ir lyg permanentines braskes, gal kas galetu daugiau parasyti siuo klausimu. Kokias tada reiktu veisles rinktis, gal kas braskiu turite ilesni sezona? Beje , permanentines lyg jei gerai atsimenu reikia israuti ir laikyti rusyje, paskui pavarari vel pasodinti.
Atsakyti
Gal turejot omeny remontantines, tai jos tikrai dera kol uzsala, bet raut ju nereikia, negirdejau sito.
Atsakyti
Taip jos tikrai vadinamos remontantinemis.. dera iki lapkricio 1 d. mazdaug Iskasineti nereikia..Geriausiai jas sodinti pavasari, tada sodinsite frigo daigus..
Atsakyti
Kur dedate nukirptus lapus? Jei kerpam kad sunaikintume ligas/kenkėjus, tai ko gero į kompostą nelabai tiks sumesti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 07 15, 16:36)
Kur dedate nukirptus lapus? Jei kerpam kad sunaikintume ligas/kenkėjus, tai ko gero į kompostą nelabai tiks sumesti? g.gif

manau ligotus lapus reiketu deginti g.gif
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2012 07 15, 16:27)
manau ligotus lapus reiketu deginti  g.gif

Taip deginame kartu su siaudais, nes jie taip pat buna jau nurinkti..
Siais metais kaip niekada labai pazeisti lapai del ligu.. tad turbut neuzteks tik juos pasalinti teks naudoti ir fungincida..
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 07 15, 19:39)
Taip deginame kartu su siaudais, nes jie taip pat buna jau nurinkti..

šiaudų nenurenku ax.gif
Atsakyti