Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Kulke @ 2012 07 11, 14:43)
Sveikos. Mano skaniasias braskes amaras uzpuole, dabar ravejau ir pastebejau. Kuo ji naikint?  Jos pas mane veda uoga visa sezona, nesinori kokio truco, gal koks muilas gelbetu ar cocacola?

nurinkti rankomis, jei boružės ir kt. nespėja. Jei jau labai 'britku', galima ir pirštinę užsidėt, geriausias būdas nenorint nuodyt savęs ir šeimynos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 11, 17:17)

o del lapu ir man idomu...

mes nupjauname lapus, kai baigiasi braškės. Kodėl? nežinau ax.gif braškyno rezidencija-mamos, o aš tik mulčiuoju.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 11, 16:17)
o del lapu ir man idomu... kol kas pasalinau tik negrazius lapus

Per lapus braškės kaupia medžiagas kitų metų derliui, jeigu jie gražūs, tai pjauti nebūtina smile.gif
tačiau lapuose veisiasi visos negerovės - kenkėjai, amarai, ligos.
Po derliaus iš karto juos nupjovus ir sunaikinus, didesnė tikimybė, kad besiveisiantį brudą sunaikinam, lapai labai greitai atauga ir subujoja, todėl tikrai spėja pasiruošti naujam derliui smile.gif

Atsakyti
As irgi pjaunu visus lapus, tik palieku usus is pazymetu keru
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 07 12, 10:10)
As irgi pjaunu visus lapus, tik palieku usus is pazymetu keru

visai visai nupjaynat? unsure.gif nes pirmi mrtai kaip braskyna uzveisem....
Atsakyti
QUOTE(KristinaBal @ 2012 07 12, 12:52)
visai visai nupjaynat?  unsure.gif nes pirmi mrtai kaip braskyna uzveisem....

visai visai biggrin.gif tik reikia pjauti, kai baigiasi uogos, o ne rudenį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2012 07 12, 15:34)
visai visai biggrin.gif tik reikia pjauti, kai baigiasi uogos, o ne rudenį smile.gif

Jei norite tiksliai turite lapus pasalinti per savaite laiko nuo uogu pabaigos.Tada lapai graziausi ataugs dar siais metais ir nepakenksite kitu metu derliui..Lapai salinami del ligu,kurios dazniausiai atsiranda i derliaus pabaiga.. Ypac daznai pasireiskia lapu miltlige arba sviesmarge. As auginu didelius plotus,tad nesalinu tik pirmameciu lapu ir tu,kuriuose nematau ligos pozymiu.. o kad "bobuciu" isgalvota,kad gausite pasaline didesni derliu, netikekite.. atlike tai per velai ji galite tik sumazinti..
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 07 12, 16:54)
Jei norite tiksliai turite lapus pasalinti per savaite laiko nuo uogu pabaigos.Tada lapai graziausi ataugs dar siais metais ir nepakenksite kitu metu derliui..Lapai salinami del ligu,kurios dazniausiai atsiranda i derliaus pabaiga.. Ypac daznai pasireiskia lapu miltlige arba sviesmarge. As auginu didelius plotus,tad nesalinu tik pirmameciu lapu ir tu,kuriuose nematau ligos pozymiu.. o kad "bobuciu" isgalvota,kad gausite pasaline didesni derliu, netikekite.. atlike tai per velai ji galite tik sumazinti..

Jei augini didelius plotus, tai ir patirtis didele turi buti. Gal galetum konkreciai aprasyti , ka siuo metu reikia daryti braskems. Kiek supratau, kad dabar jos kaups energija kitu metu derliui? Tai darbai kaip siuo metu ir butu:
1. Praejus savaitei nuo derliaus nuemimo, nuskinti lapus.
Viena darba jau zinau, prasau tolimesni veiksmu plana !!!!!!!! blush2.gif Toliau tai nezinau
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 07 12, 18:37)

1. Praejus savaitei nuo derliaus nuemimo, nuskinti lapus.
Viena darba jau zinau, prasau tolimesni veiksmu plana !!!!!!!! blush2.gif Toliau tai nezinau

parašysiu ką mes darom:
mes lapus kerpam, išraunam žoles, kadangi mulčiuoju, tai jų būna nedaug. Po to užmulčiuosiu pjauta žole, o po savaitės ar dviejų šiaudais arba šienu (ką turėsiu). Ir viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 12, 19:21)
parašysiu ką mes darom:
mes lapus kerpam, išraunam žoles, kadangi mulčiuoju, tai jų būna nedaug. Po to užmulčiuosiu pjauta žole, o po savaitės ar dviejų šiaudais arba šienu (ką turėsiu). Ir viskas ax.gif

O kaip del tresimo? kiek zinau, jie dabar kaupia energija kitu metu derliui. Ar niekuom nepatresiate? as kaip ir zalia tresimo temoje. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 07 12, 20:41)
O kaip del tresimo?

kadangi pastoviai mulčiuoju, tai žemė yra labai geros kokybės. Kai sodinau braškes, tai truputį tręšiau ekologiškomis "Biolux" firmos trąšomis, tačiau visos negavo trąšų, tik naujai sodinamos.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 12, 19:21)
parašysiu ką mes darom:

as irgi pusiau zalia g.gif nors esu jaunystej braskes auginus,
get tada buvo kitaip auginamos g.gif

vadinas jus jau paruosiat mulcu kitiems metams.
manau per ziema nesunyks jei tiek uzkraunat
Atsakyti