Ir pas mane braškės draugauja su lelijomis
mergaitės,
kaip gražu
mano braškyne davės žliūgė, bandžiau ravėt, bet raunas gabalais su visu mulču. matyt teks braškes kelt į kitą vietą, nes nieko doro nebus, ir kovot su ta bjaurastim
kaip gražu
mano braškyne davės žliūgė, bandžiau ravėt, bet raunas gabalais su visu mulču. matyt teks braškes kelt į kitą vietą, nes nieko doro nebus, ir kovot su ta bjaurastim
Super!
Reikia ir man jau dabar po tokiu foto leliju darzo gale Kaip tik i patvori prie braskiu .
Lyg tinka joms dalinis pavesis? (tiesiogiai saule per diena tik kokias 2-3 val ryte ir tiek pat vakare sviecia-gerai butu?). Ir rudeni galima pasodinti jas, ane?
Einu googlinti placiau apie jas
QUOTE(jediara @ 2012 07 10, 11:44)
o-ho, kokia rūšių įvairovė
QUOTE(jurginėlis @ 2012 07 10, 11:49)
matyt teks braškes kelt į kitą vietą, nes nieko doro nebus,
neravėti, o užkloti ant viršaus mulčių ir viskas bus gerai.
QUOTE(kice @ 2012 06 27, 08:28)
As visa braskyna buvau uzmulciavusi: dali zole, dali pjuvenomis. Braskes puikiai augo derejo, bet po metu pastebejau, kad dalis krumeliu nudziuvo.. Atsodinau.. Po kiek laiko - vel dziuvo.. Pikciausia buvo, kai nudziudavo grazus, dideli kelmai daug primezge, paaugine jau nemazas, bet dar zalias uogas.. Pradejau ieskoti priezasties.. Pasirodo - grambuoliu lervos.. Po nudziuvusiu krumeliu rasdavau ne viena.. isnaikinau braskyna, uzsejau pieva..
Po kiek laiko paskaiciau gamtineje zemdirbysteje, kad mulciavimas pritraukia grambuoliu lervas.. Tipo pirmus kelis metus..
Sia vasara vel sodinsiu braskyna, bet bandysiu po juoda plevele.. Tikrai nemulciuosiu
Po kiek laiko paskaiciau gamtineje zemdirbysteje, kad mulciavimas pritraukia grambuoliu lervas.. Tipo pirmus kelis metus..
Sia vasara vel sodinsiu braskyna, bet bandysiu po juoda plevele.. Tikrai nemulciuosiu
o aš atvirkščiai, daigus sodinau į juodą plėvelę, tai po ja prisiveisė galybė skruzdėlių. Dabar ketinu mest lauk plėvelę ir imt mulčiuot, gal iškrapštysiu tas nuomininkes.
O kaip apsaugot braškes nuo rupūžių? na žinau, kad jos geros, naudingos, visokias zarazas naikina, bet kai 60% derliaus nučiulpta ir nučiaumota, tai liūdna ir pikta darosi...
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 07 10, 15:34)
o aš atvirkščiai, daigus sodinau į juodą plėvelę, tai po ja prisiveisė galybė skruzdėlių. Dabar ketinu mest lauk plėvelę ir imt mulčiuot, gal iškrapštysiu tas nuomininkes.
kazin ar pades mulciavimas Pas mane ir pernai buvo ju paprastai zemeje auginant, ir siemet pilna tiek po mulcu, tiek po plevele. Mano atveju nera skirtumo kaip braskes auginamos-skruzdziu vistiek pilna visur (tiek darze, tiek visam sklype).
QUOTE(Elar @ 2012 07 10, 15:45)
kazin ar pades mulciavimas Pas mane ir pernai buvo ju paprastai zemeje auginant, ir siemet pilna tiek po mulcu, tiek po plevele. Mano atveju nera skirtumo kaip braskes auginamos-skruzdziu vistiek pilna visur (tiek darze, tiek visam sklype).
o kaip su jom kovojat? ar nieko nedarot? man jos uogas išgraužia + rupūžių nukramtymai
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 07 11, 10:22)
o kaip su jom kovojat? ar nieko nedarot? man jos uogas išgraužia + rupūžių nukramtymai
nekovoju lauke su jom , tik is namu veju, nes braunasi kiekviena ankstyva pavasari ir tokiu metu kaip dabar .
Negrauzia man jos uogu kolkas. O rupuziu irgi dar nera pas mane.
labas braskiu augintojai,myletojai
uzsukau pas jus pasidometi ka toliau daryti su braskynu,ir neradau .
uogos baigiasi,ka darote su lapais.vieni nupjauna,kiti ne.
koks geresnis varijantas ,kaip darot jus.ir kodel taip.
as nepjaunu tik uglius nukarpau.
gal jus turit geresni varijanta,ir mulciuoti ismokau pas jus,liuks gavos .
vau na dar ir leliju pasisodinsiu braskyne,
uzsukau pas jus pasidometi ka toliau daryti su braskynu,ir neradau .
uogos baigiasi,ka darote su lapais.vieni nupjauna,kiti ne.
koks geresnis varijantas ,kaip darot jus.ir kodel taip.
as nepjaunu tik uglius nukarpau.
gal jus turit geresni varijanta,ir mulciuoti ismokau pas jus,liuks gavos .
vau na dar ir leliju pasisodinsiu braskyne,
Va va, as irgi jau norejau paklausti, ka toliau daryti su braskemis.
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 07 10, 14:34)
O kaip apsaugot braškes nuo rupūžių? na žinau, kad jos geros, naudingos, visokias zarazas naikina, bet kai 60% derliaus nučiulpta ir nučiaumota, tai liūdna ir pikta darosi...
manau skrudziu ir po mulciu bus ne ka maziau...
o del lapu ir man idomu... kol kas pasalinau tik negrazius lapus